Skoči na vsebino

Cepljenje - Korona in vse ostalo.


Boss

Priporočeno sporočilo

pred 8 urami je Alex napisal:

No, in potem se čudimo, da je taka anticepilna euforija, ko krožijo fake news okoli.

In nekateri jih takoj z odprtimi rokami  pograbijo in delijo naprej. Kajne Marko? 😉

Tudi v Italiji se je izkazalo, da naj bi umrli profesor na eni izmed fakultet imel že enkrat prej blažji infarkt. Italijani so odobrili, da se lahko nadaljuje z  cepljenjem z AZ naprej. 

 

Ampak vseeno, a zdaj če je nekdo že imel prej infarkt bomo pa pač rekli "ja jebat ga" in gremo naprej kot, da se ni nič zgodilo. Zakaj recimo tako ne rečemo pri kovid bolnikih - ja jebat ga, sej je imel že velik pridruženih bolezni in je bil že star. Zakaj taka dvojna morala? 

 

Hecen mi je da pri kovidu panike in je vsakega človeškega življenja škoda in se gremo lockdowne in visoko leteče fraze tipa "rešujemo življenja za vsako ceno", zdaj pri cepljenju pa je vseeno al bo kdo umrl. Ja je pač imel že prej infarkt, ja imel je pridružene bolezni, ja imel je tako in drugačno zdravstveno situacijo. Ne vem, a res to vsak normalno sprejme, da zapleti par dni po cepljenju ni cepljenje nikoli krivo, a 30 dni po prebolelelm kovidu je pa vedno korona kriva, če gre kdo na drugi svet. :nevem: Takrat se noben ne vpraša a je imel umrli pred kovidom že kakšen infarkt, ne takrat je vedno kovid kriv.

 

Bom mal drugače povedal, da ne bomo spet bili na okopih. Ja sprejmem tudi to, da bo kdo nastradal pri cepljenju, da bo kdo mogoče imel hujše zaplete in kaj podobnega. Vse to recimo, da je mogoče vredno rizika, če po drugi strani dejansko zatremo korono, preprečimo zbolevanje se rešimo vseh omejitev in zaživimo normalno. Ampak ne nič od tega ne morejo napovedat, ne vedno še tolk osnovnih zadev koliko časa zaščita traja, ne vedo zakaj lahko kovid še vedno fašeš, zakaj lahko korono še vedno seješ naokoli. Ne vedo ali bomo jeseni spet tekli novi krog in surfali na ne vem že katerem valu. Praktično so vse samo neke predpostavke, da naj bi bile predvidoma manjše težave pri zbolelih pa še to niso ziher, ker ne vedo kaj bi bilo če ne bi bil cepljen. Vse je zelo na nivoju ugibanja in nihče si ne upa povedati bolj konkretnih zadev.

 

Men je recimo smešno, kako je maršal decembra povedal, da bi epidemija trajala do aprila, če ne bomo imeli cepiv. Hja, cepiva imamo že od decembra, pa so ravno zdaj spet podaljšali epidemijo do 18. aprila. To nisem napisal, da se delam norca iz twitota ampak zgolj zato, kako malo vedo. Predvsem stroka me je čisto razočarala, ker vseeno sem pričakoval precej več konkretnih dejstev in izjav, ki bi se kasneje izkazale kot resnične in bi s tem dodatno dvignili dejansko strokovnjake na nivo, kjer jih razni FB kauč stručkoti, youtube influencerji in drugi nikakor ne bi mogli povoziti. 

 

Ja in zato razna strašenja dr. Crecka in Trampuža o 90.000 mrtvih v Slo in podobne nebuloze lani spomladi, danes pomenijo le to, da Kreku pač nihče ne vejame čisto nič. Ja v kolikor pretiravš z vsem zato, da strašiš pač, ko se izkaže, da ni res, izgubiš strokovno kredibilnost. In to je danes največji problem.

 

 

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Slovenija pa nacrtno v cepljenje starostnikov....verjetno bi morala recti Evropa da je varno, da mi recemo da ga ustavljamo

 

5aa9589be4a767a5df59_62527676.jpg?v=8948
WWW.24UR.COM

Nemčija, Francija, Italija in Nizozemska so postale zadnje v vrsti evropskih držav, ki so začasno...

 

Popravljeno od marko91
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

No sicer bolje pozno kot nikoli - ker jaz sem se bal, da bodo se začel hvalit kako so po mukah dobili dodatne odmerke, ki so bili namenjeni drugim državam.

 

A v ZDA še vedno stoji 30 milijonov cepiv AZ? To je tud polom od koordinacije.

 

11dc-virus-vaccine-videoSixteenByNine300
WWW.NYTIMES.COM

Those tens of millions of doses from AstraZeneca are waiting for trial results, while countries that authorized the vaccine beg to have them.

 

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pri taki resni zadevi oni pa s takimi hojladri izjavami. Pa sem vseeno upal, da je Poklukar mož na mestu - očitno še eno upanje, ki je splahnelo zelo hitro 😒

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sedaj pa čakamo kaj bodo rekli za na AZ člane, kako nas bodo rešili tega cepiva.

Nikjer ni navodil kaj naj delam sedaj.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

 

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

 

 

33254_1.png    33631_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Vse bo ok. Dovolili bodo cepljenje naprej slej ko prejj saj ni nič narobe,samo iz previdnosti so prekinilil,ker hočejo biti res 1000% sigurni!:prstgor:

Marsikdo bi danes še živel,če bi bil pred časom cepljen četudi z AZ.🤔

  • Všeč 2
  • Haha 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Potrebno je stalno nadziranje vseh cepiv (ne samo AZ) in morebitnih zapletov ter primerno odreagirat, če se dokažejo hujši stranski učinki.

Jaz sem se cepil z AZ 3.3, drugi odmerek imam 5.5. Nisem imel nobenih stranskih učinkov...bom jemal aspirin 2-3 dni pri drugem odmerku...če bodo še cepili z AZ takrat.

 

Popravljeno od Sishi
  • Všeč 2
  • Žalosten 1

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Nemški znanstveniki - le kako si upate kaj takega povedat?

 

47d26acbb543b646614c_62529817.jpg?v=d337
WWW.24UR.COM

Skupina nemških znanstvenikov iz Univerzitetne bolnišnice Geifswalda je sporočila, da je odkrila razlog za nastanek krvnih strdkov pri...

 

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Že dolgo me ni blo tukaj, ampak sem vseeno prišel, da malce pošpegam mišljenje glede te zadeve. Sicer nisem bral večine postov, ker je preveč vsega, ampak slika je dokaj slična kot drugod - za in proti.
Tema je delikatna in se pripravite, da bo zadeva samo še hujša. Zakaj? Ker država bo pocepila toliko ljudi, da bodo necepljeni v manjšini, ukrepi pa bodo ostali in s tem bo krivda padla na to manjšino in veselica se bo začela dogajati med obema poloma. Za politiko je to win-win situacija. Deli in vladaj.

Moja situacija je takšna. NE BOM se cepil. Ker verjamem v svoj imunski sistem in ne zaupam v cepivo, ki je bilo na hitro skupaj sklamfano in brez varnostnih študij, brez testiranj, brez odgovornosti, ko bo prišlo do sranja. Ljudje smo ratali poskusni zajčki.
Pa res bi moral bit, da ne rečem kaj, da bi si pustil v sebe vbrizgat to. Da ne rečem, koliko smrti se zgodi v roku enega meseca po cepljenju o katerih NE poročajo. Da ne rečem, da noben ne ve, kaj bo z nami na dolgi rok. Fak, svet je v ENEM letu šel u kurac.
Potrdilo o cepljenju za prehod meje? Tudi tukaj je šele začetek. Sledi še za vstop v trgovino, obisk zdravnikov, vrtci, šole in na koncu še služba. Na kateri točki bo kdo popustil, to najbolj sam ve. Je pa dejstvo, da se nam je marsikaj še eno leto zdela teorija zarote, pa je zdej že kar realnost... Dobro so nas skuhali... lepo počasi na zmernem ognju.

Lani februarja sem bil bolan prvič po 20. letih in pri zdravnici je bila omenjena korona še preden se je pri nas začelo. Vzeli so mi kri in tukaj je vse ostalo. 3 dni sem bil res bogi, po enem tednu nazaj na šihtu, kot da ni bilo nič. Od takrat najprej sem sicer bolj zadihan pri vsakodnevnih aktivnostih in lahko bi trdil, da mi je to pustilo posledice. Ampak vseeno, to je lajf, vsakemu od nas kaj fali, kaj bom jamral. Ko mi bo namenjeno, mi bo namenjeno, ne rabim cepiva za to.

Kar se tiče testiranj s temi testi. Larifari, pa naj me kdo za jajca obesi, ker tako govorim.
Tile testi so samo za sranje delat in držat ljudi v strahu. Pa se govori o teh testih že od poletja oz. še prej, da niso zanesljivi, pa gre karavana še kar najprej.

Pa maske v šolah?! Fak, kak starš moraš biti, da to narediš svojemu otroku. Otroku z nerazvitimi pljuči nataknit masko za celoten čas šole na usta. Pa jaz tega res ne razumem, res ne. Kaj ljudje razmišljajo?!
Do tega trenutka z temi maskami sem še nekako bil še nekako tiho in sem imel kanček upanja, da mogoče le sanjam. Ampak zdej sem pa jezen, zelo. Moj otrok je 6. razred in nima maske pri pouku in če bo imel kdaj kdorkoli težave s tem (učiteljica jih nima), me naj pokličejo. Se bomo pogovorili.
Pa gledaš pol po drugih državah, ki imajo isto situacijo in imajo vse odprto in otroci nimajo mask. Pismo, kaj živimo na istem planetu?!

Pa še to. Zagovorniki cepiv me ne motijo. Vsak ima svoje mnenje in to spuštujem. Vsak, ki se želi naj se cepi, podpiram. Ampak pustite nas ostale pri miru. Prosim.
Motijo pa me ljudje, ki so tiho in jih boli za to, kar dogaja, češ ni moja stvar. In verjamem, da po koncu tega (če to sploh kdaj bo), bom izgubil prijatelje, znance, mogoče tudi določen procent žlahte, ker si bomo vsi med sabo zamerili do konca lajfa. Ker vsi želijo z mano delit njihov strah in ker nisem istega mnenja, me bodo izločili.
Po drugi strani, pa bom pridobil nova poznanstva z ljudmi, ki smo približno istega mnenja.

Pa še to 2. V Sloveniji obstaja del ljudi, ki so proti in to so po večini ženske. Ker se borijo za svoje otroke in družino. To je prav noro v kakšne mevže s(m)o zrasli moški, hahaha.

Ps: strah je velik Gospod.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sej ni kej dodat... marsikdo ima enake pomisleke kot jih imaš ti. Se pa dejansko zna zgodit, da bo prostovoljno cepljenje postalo obvezno. Pa ne zato, da bi te fizično prisilili, ampak ti bodo poskusili življenje do konca nedemokratično zagreniti, če se ne boš.

 

V vsej cepilni zgodbi je pa najbolj zanimivo to, da z novimi sevi poimenovani po državah, mestih, kmalu tudi ulicah, so drastično manj učinkovita in pri teh ščitijo kurckej. Še bolj pa je problematično to, da cepljenje ne preprečuje okužbe ampak naj bi zgolj omogočale lažje prebolevanje kovida. Kar pomeni dvoje in sicer, da je vsak odgovoren zase in s cepljenjem ščiti samo sebe in nikogar drugega, tako da moraliziranje tistim, ki se ne bodo cepili je čisto navadna nevednost. Konec koncev je pa najbolj pomembno, da se cepijo rizične skupine, medtem, ko otroke in mlajše pa naj pustijo pri miru, čeprav sem prepričan, da jih ne bodo.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Iz DSO Ptuj, enota Kidričevo, so sporočili, da gre za stanovalko, ki je bila cepljena z dvema odmerkoma cepiva Pfeizer-Biontech. Prvi odmerek je prejela konec decembra 2020, drugega pa januarja letos. V tednu med 5. in 11. marcem je bila na zdravljenju v bolnišnici. Po enem tednu bivanja v DSO so se pojavili znaki, značilni za covid 19. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja je bila odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer se zdravi na covidnem oddelku... 

 

:D 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Čakam na razlago, da cepivo ni krivo in je varno ... a je dejansko tudi učinkovito, ker tole je ratalo že milo rečeno smešno. Decembra so govorili, še malo potrpite, cepljenje bo rešilo vse probleme, Twito je celo izjavil, da brez cepiv bi epidemija trajala do aprila. Ja res sicer ni povedal do aprila katerega leta, ampak smo nekako razumeli da do tega aprila.

 

Zdaj cepiva imamo, sicer precej manj kot bi bile dejanske želje za cepljenjem, april pa se začne naslednji teden, slika pa kljub cepljenju že tri mesece, kot kaže spet postaja slabša. Torej a je to bil samo blef al pa dejansko nimajo najmanjšega pojma.

 

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ste kar dobro povzeli, meni pri vsej tej vec kot enoletni zgodbi manjka to:

 

-  sploh ne stejemo umrle za kovidom ampak s kovidom. V osnovi imamo zlagan podatek

- do danes noben ni naredil analize oz ‘profila’ tistih ki so res umrli za kovidom. Starost, procent itd...

 

s temi podatki bi se dalo verjetno narediti smotrne ukrepe in ziveti normalneje. Ampak ne, takoj vse ljudi zastrasiti in drzati doma.

denar se bo pa tiskal, sluzbe bodo cakale, storitve bodo online....po moje bomo še mi prištimali ‘estrih to go’ zraven pa webkamero. samo vodo dodaš, naš Amir bo pa preko weba glihal. me prav zanima koliksno luknjo bomo krpali, na začetku smo še gledali na to, zdaj pa ni časa vec, ma koalicija prevec dela sama s sabo pa z novimi strankami, ni prostora za vse v cajtngih...

Popravljeno od marko91
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.