Skoči na vsebino

Mazda Connect Infotainment


Priporočeno sporočilo

Na CX-5 imam zadnjo verzijo programja "70.00.367 EU N", vključno s podporo za Android Auto in CarPlay. Pač tista verzija, ki je sicer najbolj sodobna, jo je pa Mazda precej zaščitila pred raznimi tweaki.

Na različnih koncih sem preverjal, ali bi lahko dosegel, da bi pri poslušanju DAB radijske postaje lahko videl tudi logo postaje v tistem kvadratku. Pa očitno to nikakor ne gre. Sem obupal.
Podobno se mi je zdelo smešno, da je prazen kvadratek pri poslušanju preko Bluetootha, ampak če ne gre, pač ne gre. A glej zlomka - slučajno opazil na tej strani, da bi se načeloma sličica lahko (ali celo morala) prikazovati?
Se vam prikazuje? Ena od možnosti je, da je težava v telefonu, ki je že malo zastarel, pa morda ne podpira česa pri Bluetootha. Po drugi strani ne verjamem v to, ker je telefon sigurno mlajši kot infotainment.

Za daljše vožnje večinoma uporabljam Android Auto. Za kratke vožnje pa ne, ker se blesavo obnaša, ko snemam telefon s kabla po ugašanju avtomobila  --> naslednjič se namreč postavi na neko FM frekvenco in če je slučajno infotainment nastavljen na glasno, te pričaka svinjsko hreščanje. Za nameček infotainment ni najhitrejši in traja kar nekaj časa, da v tem primeru vse urediš na začetku. To je sicer zoprn ščurek, ki bi ga sigurno lahko odpravili, da bi se privzeto postavil na prvo postajo v spominu ali na prvo med priljubljenimi, če obstaja.
 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz avto ugasnem, in nato šele izklopim kabel in tako ni nobenega hreščanja. Poskusi tako :)

Me pa zanima kako se bo obnesel wifi vmesnik za android auto, čakam da pride :)

 

Preko bt mislim da slike so, na DABu jih res ni, pri mp3 jih če se spomnim slike spet so.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Bom poskusil (najprej ugašanje avta, nato izklop kabla). Pri Passatu je tudi bilo nekaj takšnega, se spomnim.
Glede slik na BT - prejle se je z menoj peljal sin in sem mu nalašč rekel, da se poveže in predvaja iz Spotifya (pustimo to, da sem bil pripravljen, da mi bodo šli lasje pokonci). In glej zlomka, pri njem so se slike res prikazale. Sedaj sem v Developers Setting malo dvignil en protokol pri BT. Mogoče bo kaj pomagalo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ne pomaga niti to, da avto najprej ugasnem in nato izključim kabel. Naslednjič (če ni kabla gor) je radio v FM načinu na neki frekvenci brez signala. Z malo smole še nastavljeno na glasno. In ker je infotainment počasen, kar čakaš, da zadevo ukrotiš.
Rešitev pa je naslednja: preden ugasneš, se iz AA prestaviš v Mazdin sistem. Potem pa bo naslednjič tam tudi startal.

Še glede sličič pri Bluetooth predvajanju - meni jih nikakor ne prikazuje, prav tako mi tudi ne omogoča prikaza seznama glasbe ali podkastov. Zanimivo, da tudi premikanje na naslednjo skladbo kdaj deluje, kdaj pa ne. Je pa res, da za te težave bolj krivim telefon kot Mazdo.
Mogoče je s tem povezana tudi naslednja težava. Občasno uporabljam AmiGO (opozarjanje na radarje, zastoje ...) in ta naj bi "vskočil" zgolj občasno. Na Passatu se je med poslušanjem radia ali BTja lepo oglasil alarm, tukaj na Mazdi pa to deluje zgolj, če sem v BT poslušanju, pa še takrat opozorilo za alarm izgleda tako, kot bi prejel klic (prekine predvajanje, trenutek tišine, pokaže kvadratek, kjer piše, da je klic, predvaja se opozorilo, nato pa po kakšni sekundi premora nadaljuje). Skratka - ni ravno lepo. Upam, da je krivec telefon, ki bo kmalu na vrsti za menjavo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.