Skoči na vsebino

Kuharija

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 48 minutami je Jest napisal:

Pizz je vec… Iz 00 moke je Napolitanska, kolikor vem… Sem pa skoraj preprican, da imajo tudi makaronarji kaksno vrsto pizze z drugacno moko…

Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉

  • Všeč 1
  • Haha 2

 

 

Napisano

Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… ;) … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 

  • Všeč 2
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉

Tud pica ni več to, kar je bila. Včasih so bile po dve pici na meniju. Velika in mala.

Danes jih je na meniju po tri liste:rolleyes:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 12 minutami je Jest napisal:

Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… ;) … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 

 

Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost :D 

  • Všeč 2
  • Haha 3

Podpis.png

 

Napisano

Tko kot pravi @Jest so okusi res različni in tudi latinski rek "de gustibus non est dispuntandum" verjetno pove vse.

 

Ampak se pridružujem vajinima izjavama, saj sam tudi nikoli nisem jedel dobre pice. Vse je bilo trdo kot podplat brez okusa, da ne rečem, da v enem primeru je bilo testo popolnoma neslano.

 

Kljub temu, da sem vživljenju 99,5% pic jedel v Sloveniji sem bil pri nas totalno razočaran samo 2x in to v Izoli in v Novi Gorici.

  • Všeč 4
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 42 minutami je g.Wankel napisal:

 

Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost :D 

Zato jih pa znajo Piraneži. 😉

E moji svetovljani.Dlje kot do Trsta, mogoče Venezie vam ne rata prilesti. 

In potem mislite, da je to Italija. 😄😄

Prave pizze vi še jedli niste. 😉

Preverite, od kod je svetovni prvak v pripravi pizz. A je morda iz Zgornjega Dupleka? Iz Pučoncev?  😉Ali iz Pirana? 

Popravljeno od Alex

 

 

Napisano

Sej veš kaj je povprečje, a ne Alex? Povprečje pravi, da v Sloveniji težko naletiš na slabo pico, V Italiji pa težko na dobro.

 

Drugače pa ja, eno slabo sem recimo jedel v Benetkah, kot si že ugotovil. Drugo v San Marinu, kar lahko rečeš, da ni Italija, tretjo pa v Monzi in še eno slabo v Comu. Dobro še nikjer je bla pa ena zadovoljiva v Gardalandu (kdo bi si mislil, a ne?

  • Všeč 2
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 16 minutami je Shrek napisal:

Kako malo je treba, da je Alex nasmejan...

 

Sprovocira se ga v sekundi, še bolj pa, ko dojame, da na njegove provokacije noben ne reagira :D

Podpis.png

 

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Pravkar pečeno....🤗😉

IMG_20230131_193650.jpg

Pohvalno. Verjetno zelo lepo diši pri vas trenutno. 😊

 

 

 

  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Eno vprašanje za mojstre.

 

Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta.

Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult.

Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi.

Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,...

Napisano

... še boljš bi pa ble nezrele glavice maka pa fermentacija in oksidacija mlečka iz njih. 🤪 .. še to pijemo pa gremo prepevajo naši heroji in heroine. 🤔

33112_1.png

  • 3 tedne kasneje...
Napisano
dne 12. 2. 2023 ob 21:07 je Slivka napisal:

Eno vprašanje za mojstre.

 

Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta.

Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult.

Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi.

Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,...

Uff, smo meli mak cca.20 let nazaj se spomnim smo ga kot mulci tudi kadili. Ni bilo nekega učinka le jezik je malo pekel. Tako, da ga žal ni. 

Ima pa mak res lepe cvetove.

Napisano

Mak je za makovo potico pa posip cez kuh... ali pa makove strucke :D ... ali si mislil na opij? :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano

Aja... Prekmursko gibanico (Over-Mura moving cake) sem mogoce pozabil omenit :P ... 

 

 

 

  • Všeč 2
  • Haha 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Tud za jest bo počas. Čevapi so na čakanju trenutno :D

IMG_20230506_133729.jpg

  • Všeč 5
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ma kaki čevapi neki... črički so zdaj in. Pečeni in hrustljavi, vsaj tako bi nas radi prepričali. :nevem:

33112_1.png

Napisano
dne 6. 5. 2023 ob 16:52 je Tilen5 napisal:

Koblice na Nanosu so kar velike,..sm glih danes gledu

Hja, samo še jih je treba ulovit :D

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 18 minutami je x-layer napisal:

Hja, samo še jih je treba ulovit :D

Organiziramo mazda lov na kobilice

 


image.jpeg

 

  • 3 meseci kasneje...
Napisano (urejeno)

Železno profi ponev od DeBuyer-ja že imamo. Sedaj sem naročil še eno profi non-stick ponev. Tokrat sem izbral nemško kvaliteto WMF. 

Lahko jo daš tudi v pečico:bravo:

 

 

IMG_20230823_101905.jpg

IMG_20230823_101916.jpg

Popravljeno od FuManchu
  • Všeč 4
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Pozdravljeni. Rad bi delil svojo izkušnjo z servisiranjem turbine pri serviserju turbin iz Zgornjih Pirnič.  Verjamem, da ima podjetje veliko zadovoljnih strank, vendar je moja izkušnja ravno obratna.  V koncu lanskega leta sem peljal avto na menjavo jedra turbine.  Pa treh dneh in 850€ računa ter garancijo, avto odpeljem.  Dva dni kasneje opazim, da mi pušča olje in manjka plastika pokrova motorja.  Avto pripeljem nazaj k omenjenu servisu, nakar ugotovimo, da je čep olja pretegnjen in navoji pobrani.  Serviser(lastnik) je vrezal nov navoj na karter, brez odstranjevanja karterja (prisoten sesalec), takrat sva oba opazila, da je karter udrt iz spodnje strani in je bil njegov komentar, da to ni treba gledat in najverjetneje ni tak problem.  Čeprav tri dni staro olje je stočil v staro obrisano kanto in mi ga brez kakršnega koli filtra zlil nazaj v motor  (preden je stočil olje sem vprašal če bo dal novo olje, kar je izignoreral). Po menjavi olja in 20min iskanja pokrova motorja po delavnici se brez stroškov odpeljem.    Olje je iz čepa še naprej puščalo, dokler mi ni popravil drug mehanik. Po poslanem smsu serviserju turbine, da olje še vedno pušča, nisem dobil nobenega odgovora.    V marcu spusti tesnilo med kolektorjem in turbino. Mehanik ugotovi, da naležna površina kolektorja ni bila očiščena, da manjka vijak nosilca turbine in da so se vijaki prirobnice zaradi vibracij odtegnili.    V aprilu se spet sliši žvižganje turbine.  Z serviserjem se dogovorimo, da nabavi novo jedro, izrecno sem večkrat povedal, da hočem menjavo pod garancijo,  sem pa pripravljen doplačat za morebitne dodatne stroške.  Ko ponovno pripeljem avto je bilo serviserju očitno, da je spet potrebna menjava jedra. Po 8ih dneh in večkratnem ignoriranju mi sporoči,  da je razlog za prehitro obrabo udrt karter, s tem je bilo pomanjkanje mazanja in da bo cena servisa 650€.  Po pregovarjanju prek telefona in omembi vseh problemov je ceno spustil na 550€.  Ko prevzamem vozilo mi pove da je karter popravil z dilo in kladivom, mi spusti ceno na 500€  in pravi, da če hočem novo garancijo za novo jedro, to stane dodatnih 100€.    Na lastni garanciji ima napisano, da je potrebno pri menjavi jedra narediti tlačni test olja. Ko sem ga postavil pred dejstvo ali  je naredil tlačni test in kje se nahaja senzor tlaka olja na motorju, se je izmikal, na koncu NI vedel kje je dotični senzor  in je priznal, da v obeh primerih servisa NI naredil tlačneg testa olja. Če bi se tlačni test naredil, bi že ob prvem servisu ugotovil, da ni dovolj mazanja in predlagal menjavo karterja.   Z dolgoletnimi izkušnjami in dejstvom, da je karter poškodovan, je vedel, da po ponovno potrebna predčasna menjava jedra turbine.   Dodatno je od sebe dal konkretno umazan avto od črnih rok po haubi, blatnikih in voznikovih vratih. Sprednja maska je bila spraskana in predvidevan, da so jo metali po peščenem dvorišču. Poslal sem sms s sliko spraskane maske, na kar ponovno ni bilo nobenega odgovora.    Vse bralce tega foruma prosim, da so previdni pri izbiri servisa v Zgornjih Pirničah.
    • Sem se kr oddahnil ker un brez lopate ni dost podoben meni.
    • Ufff, pri 4000 obratih bi mel 240km/h not, če bi šlo po kakem klancu navzdol. Pa 90% bi bilo pri 4750 obratih. Je pa res kot praviš...Zoe za mesto, absolutno da, za regionalke OK, za AC pa dejansko NE zato me kar mal čudi, da s tem kinderjajčkom voziš relacije. Pa pustmo porabe in polnjenja. Avto ni udoben za take vožnje in kr neprijetno utruja.
    • Ufff, living dengerously 😜 A to je zate dovolj zaloge? 10%, če je mal neroden teren si mogoče na 20km dometa. Ja če na prvi polnilnici najdeš plac in deluje je Ok, kaj pa če moraš do naslednje ali pa celo do tretje? Pol pa že mal ritko stiska.   Zame je še vedno preveč kompromisa tole in ko poslušam, kako je treba planirat poti imet postanke se spomnim časov mojega fotra, ko nas je peljal v Pulo v kamp, kjer se je dva dni intenzivno pripravljal na ta "podvig" dolg neverjetnih 200km. Pa kje se bomo ustavili, pa da bo preventivno tankal, pa da smo mel vodo s sabo, če se avto pokvari, pa avtokarte pa ne vem kaj še vse. Dobri stari časi, ki se nekako vračajo.   Aja, sem se preveč vživel in grem zdajle tankat, ker mi kaže domet "samo še" 235km        
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.