Skoči na vsebino

Pizza

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Napisano
pred 9 urami je tomzel napisal:

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 49 minutami je Z M A J napisal:

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

..... ali celo tedne, ampa to je v resnici zafrkavanje samega sebe... :nevem:

Je pa res, da v restavraviji bi pa radi jedli točno tako pizzo za 5€,to pa žaw ne gre... :blink:

Napisano (urejeno)

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Popravljeno od Tilen5

 


image.jpeg

 

Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Kolk komplicirate s temi parimi minutami,meni je pomembna sestava in okus......🤗🍕

 

Jah tu pri picah trčita zdej dva svetova, ne silim nikomur nič, sam pač če hočeš napoletano mora bit tako visoka temperatura in takšna priprava...eni imajo radi, eni ne, a ni super da je možnost izbire :)

 

Pa z veseljem pojem tudi klasično obloženo pico...če naročim dostavo kdaj doma, itak nimam izbire...plus to da za dostavo napoletane itak niso najbolj primerne, to je treba "takoj" zaužit..

  • Všeč 1
  • Ljubim 2
  • Hvala 1
Napisano
pred 48 minutami je Tilen5 napisal:

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪

Napisano

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

  • Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Eni se preveč si picami ukvarjamo, drugi s porabo... vsak ma neki 🤣

Popravljeno od Tilen5
  • Všeč 2
  • Haha 1

 


image.jpeg

 

Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

Enako. Če si včasih (to pa ni prepogosto) zaželimo dobre napolitanske pizze, gremo enostavno na Šared nad Izolo in tam jo tudi dobimo- vrhunsko pizzo. Res pa je, da ima vsak svoje veselje. Bolje, da pečete pizze doma, kot pa da bi cele dneve kvačkali ali delali goblene. 

 

 

 

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪


 

Saj ni take panike… Na zscetku se res malo lovis… Sedaj zena pripravi malo vec testa in da zmrznit porcije… Potem pa samo en dan prej ali isti dan zjutraj, da ven iz skrinje in je tiktak narejeno… Tacas ko se kamen segreje v pecici, jih naredi in potem samo za 6 - 7 minut v pecico pri 270 stopinjah in je pripravljena… ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
pred 4 urami je SeekK napisal:
WWW.HAD.SI

Po precej mlačni izkušnji v pizzeriji Casa della Pizza v Izoli sem dobil namig, da naj se zapeljem v Šared nad Izolo in preizkusim pizze v pizzeriji

 a to je ta picerija?

Ja. 👍

 

 

  • 1 leto kasneje...
Napisano

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

Napisano
pred 8 urami je Shrek napisal:

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

 

Kaj se pa zgodi, če greš v nasprotni smeri?

33112_1.png

Napisano
pred 39 minutami je Tilen5 napisal:

Ko daš v usta ne gre dol.

Kaj? 

 

 

Napisano
pred 9 urami je Shrek napisal:

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

Wtf to samo pove da pec ne dela enakomerno ampak sam pri ognju

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 7 minutami je Alex napisal:

Kaj? 

Bossov stavek

pred 4 minutami je jures napisal:

Wtf to samo pove da pec ne dela enakomerno ampak sam pri ognju

? Tudi v krušni peči jih morjo obrniti

 


image.jpeg

 

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Bossov stavek

? Tudi v krušni peči jih morjo obrniti

Ja vem, sam sem bolj mislil na to da je tole vec ali manj zasnovano za eno pico na sredini, bi pricakoval da je enakomernejsa peka

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ne žal pri vseh teh pečeh al na drva al na plin jo morš parkrat zasukat v tisti minutki ko se peče.

 


image.jpeg

 

Napisano

OK, zdaj smo ugotovili, da jo moraš sukat... na kolk pa, na 33 al na 45 obratih, ker na 78 predvidevam, da je preveč in bodo sestavine dol frčale.

33112_1.png

Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

OK, zdaj smo ugotovili, da jo moraš sukat... na kolk pa, na 33 al na 45 obratih, ker na 78 predvidevam, da je preveč in bodo sestavine dol frčale.

Po domače povedano v minuti en krog ali 60 sek, kakor ti je prav.... 😂

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • @Alex Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke. Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.   Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm! Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.   Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo.... Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄 Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo... Npr. tele Just a moment... WWW.KNIPEX.COM   Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah. Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut. Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.   Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.   Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.   Upam,da sem ti bil v pomoč.   L.P.
    • Kako taki majstri obdržijo posel mi je res misterija.....a folk nič ne preveri preden da tako zadevo servisirati?!?
    • Zakaj si pa te ti tako gužvo delal v službi in se grenek, da dobiš Zoe?🤪
    • Ja tudi v Mariboru se je od časa ko je @godlike kupoval zamenjalo prodajalce. Branko je v penziji in sta sedaj Gorazd in Dejan.
    • Kot že napisano ob nakupu...   Jaz sem bil zadovoljen z nakupovalno izkušnjo, prodajalcem v Ferk-MB.   Na 3K popusta od Mazde sem dobil še 500€, ostali prodajalci, ki sem jih kontaktirali, niso dali več.   Morda bi še kje bila kakšna majhna razlika, dvomim da večja...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.