Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 16. 6. 2025 ob 19:27 je Alex napisal:

A imaš vedno navado, da šlataš gume? 

Sploh ne, sam je tako močno oddajala vonj po novi gumi, da sem hotel sprobat, če je kej mastna pol sem pa na osnovi otipavanja ugotovil, da je samo vroča in voljna zapeljat še en krog.

• Všeč 1
  • Haha 3

33112_1.png

Napisano

Evo, prva meritev gum  je tu. Takoj po vožnji iz Lj. (nemška hitrost), cx30, Conti 7, zrak 34°C. Naslednjič izmerim temperaturo na  GY (na 6-ki)za približno primerjavo. Merjeno z digitalnim termometrom v brazdah v profilu gume. 

IMG_20250626_165123.jpg

Napisano

Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva.

33112_1.png

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva.

Sedaj, ko sem  jih ročno pretipal in jim  izmeril temperaturo, imam nekako bolj občutek, kako so tople pri tej temperaturi. V bistvu sem z roko imel občutek, da so še bolj hladne. 

Napisano

Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema .....

Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare....

45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno.

Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km

Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 5 minutami je jures napisal:

Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema .....

Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare....

45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno.

Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km

Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi...

Ti mas tudi Alenzo? Jaz sem zaenkrat kar zadovoljen… Cca. 45K km prevoženih… samo vmes so bile gor zimske Continentalke…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 39 minutami je Jest napisal:

Ti mas tudi Alenzo? Jaz sem zaenkrat kar zadovoljen… Cca. 45K km prevoženih… samo vmes so bile gor zimske Continentalke…

Ja sva ze ugotovila da mava enake alenza 001

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Jah, to da gume večino kilometrov naredijo po avtocesti, močno vpliva na prevoženo razdaljo. Če bi jih "krivil po Slivkinih ovinkih" vsak dan, ne bi pol toliko zdržale.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.