Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Eto, za Twinga nabavil zimske gume Falken pri GuneNa Dom. So ravnoprav sveže a niso Japonske ampak Poljske, verjetno delane v isti tovarni kot Sava in še katere... :nevem:

odvisno od dimenzije, različni proizvajalci v različnih tovarnah, ponavadi je dimenzija ključna ker so proizvodne linije narejene za take in take širine in velikosti

Napisano

Sava in Falken sicer ne, sta pa od letos v istem koncernu Falken in Dunlop. Je pa vprašanje koliko časa bo še trajalo, da bodo prenehali s proizvodnjo Dunlop-ovih gum v Goodyear-ovih tovarnah.

WWW.ZURNAL24.SI

Ameriški proizvajalec avtomobilskih pnevmatik Goodyear bo japonskemu podjetju Sumitomo Rubber Industries prodal blagovno znamko Dunlop, katere pnevmatike prihajajo tudi iz kranjskega obrata.

• Všeč 2
  • Hvala 1

"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Napisano

Te so bolj za poletje kot za zimo, imajo eno snežinko in tisoč sončkov na gumi... 😂😉

Napisano

Čudn zgleda ja, ker je tolk sončkov... kapljic ni pa nič narisanih, a to pomeni, da niso primerne za dež? :nevem:

33112_1.png

Napisano
dne 4. 11. 2025 ob 9:51 je Bini napisal:

Te so bolj za poletje kot za zimo, imajo eno snežinko in tisoč sončkov na gumi... 😂😉

dne 4. 11. 2025 ob 10:24 je Boss napisal:

Čudn zgleda ja, ker je tolk sončkov... kapljic ni pa nič narisanih, a to pomeni, da niso primerne za dež? :nevem:

Evo, tele majo pa tko velike snežinke, da se človek že ustraši ;) 

870P + 101V + XL, 142 eur komad

Posnetek zaslona 2025–11–05 ob 10.23.00.pngPosnetek zaslona 2025–11–05 ob 10.24.31.png

• Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano (urejeno)

Evo, jaz pa gor prave zimske M&S 🧤🧦🥾😁😂😉

IMG_20251105_151623.jpg

IMG_20251105_142016.jpg

IMG_20251105_151820.jpg

Popravljeno od Bini
Napisano

Sej te 870P so tut prave M+S... je pa to brezvezen pogoj, ker M+S pomeni samo "mud and snow" in se ne kategorizira kot prava zimska guma izven zakonodaje

Preverjene, zimske gume imajo tist triglav z zvezdico ;) to je faktor, da je guma kategorizirana kot zimska

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je NevLado napisal:

Sej te 870P so tut prave M+S... je pa to brezvezen pogoj, ker M+S pomeni samo "mud and snow" in se ne kategorizira kot prava zimska guma izven zakonodaje

Preverjene, zimske gume imajo tist triglav z zvezdico ;) to je faktor, da je guma kategorizirana kot zimska

To vsi vemo in jih tudi imamo, saj se drugačnih menda ne dobi, če kupuješ zimske... 😉

Popravljeno od Bini
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Tole sem zasledil in že izpolnil zase, da ne bo potem "nisem vedu" !!!

Conti podarja bone 40/60/80 eur

https://www.continental-promotion.com/si/

Podobno akcijo ima goodyear, sam pa nimam linka

Goodyear ima tukaj >> 

WWW.GOODYEAR.EU

Pa še Michelin >> 

WWW.MICHELIN.SI

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Evo , jaz sem tudi zamenjal z novimi Alpin7 (dot 3125 in celo made in germany)....sem se pogovarjal malo za letne v dimenziji 225/45R18 in mojster pravi Nexen nfera sport -> ima kdo na forumu ? (da je zelo dobra guma - price&performance in da so imeli do sedaj samo 1 reklamacijo, vse ostalo bp), sam z letnimi michelin ps4 nisem bil zadovoljen v smislu obrabe, saj so zdržale samo 3 letne sezone, kar se mi zdi malo ob normalni vožnji.....je pa razlagal, da imajo sedaj z iskanjem čim boljših ocen vsi proizvajalci - predvsem premium težave z hitro obrabo (predvsem robov zaradi mehkih bočnic), tako michelin, conti, goodyear....tako da.....no nekaj časa je še do marca 26 in novih letnih gum :)

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od sportman333
  • Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

...je pa razlagal, da imajo sedaj z iskanjem čim boljših ocen vsi proizvajalci - predvsem premium težave z hitro obrabo (predvsem robov zaradi mehkih bočnic), tako michelin, conti, goodyear....tako da.....n

Dobra zgodbica. 

Vsi na forumu in tudi drugi, ki jih poznam, jamrajo, da je Nexem mehka pri bočnici in robe pobira.

Če hočeš met gume, ki dolgo držijo, ne jemlji športnih.

Avto je imel serijsko Primacy 4, pa ima trenutno 80k km in 6 let. Gume še imajo 4mm, samo grejo vstran, ker so drsalnica in pokajo.

Sam raje vidim športno gumo, ki se obrabi, kot pa gumo, ki povprečno drži in gre na koncu s profilom na odpad/Bolho.

Napisano
pred 4 urami je sportman333 napisal:

Evo , jaz sem tudi zamenjal z novimi Alpin7 (dot 3125 in celo made in germany)....sem se pogovarjal malo za letne v dimenziji 225/45R18 in mojster pravi Nexen nfera sport -> ima kdo na forumu ? (da je zelo dobra guma - price&performance in da so imeli do sedaj samo 1 reklamacijo, vse ostalo bp), sam z letnimi michelin ps4 nisem bil zadovoljen v smislu obrabe, saj so zdržale samo 3 letne sezone, kar se mi zdi malo ob normalni vožnji.....je pa razlagal, da imajo sedaj z iskanjem čim boljših ocen vsi proizvajalci - predvsem premium težave z hitro obrabo (predvsem robov zaradi mehkih bočnic), tako michelin, conti, goodyear....tako da.....no nekaj časa je še do marca 26 in novih letnih gum :)

image.png

image.png

image.png

jaz sem imel su4, ker so boljše kot sport

hitro jih je pobralo, sem bil pa ZELOOO zadovoljen z njimi, par strani nazaj sem napisal tole, ko sem kupil goodyearke

dne 9. 9. 2025 ob 13:53 je NevLado napisal:

Jaz sem jih kupil po priporočilih tukaj na forumu, sedaj sem prevozil 5kkm z njimi - pustil sem jih na koncu na 2,7 bar ker se mi zdi optimalno - filing v vožnji je identičen Nexen SU4, samo malo manj tulijo v ovinkih, pa naj bi ble top 3 letne gume za to dimenzijo. Bomo videli, koliko več bodo zdržale kot Nexen.....

ps: letno naredim 35kkm hitre avtocestne vožnje nad omejitvijo in sem poleg juresa pomoje edini, ki takole nabira kilometre, sepravi vsaj 15k naredim z letnimi

reči NE nexenu je podobno kot reči NE hyundaiju, ker je korejc... kvaliteta je pa tam tam ali še boljša

Napisano
pred 12 minutami je NevLado napisal:

reči NE nexenu je podobno kot reči NE hyundaiju, ker je korejc... kvaliteta je pa tam tam ali še boljša

Si ti en biser.

Nexen je prej KGM SsangYong kot pa Hyundai.

Hyundai je kot Hankook.

(Pazljivo beri, nikjer nisem omenil premiuma)

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 47 minutami je godlike napisal:

Si ti en biser.

Nexen je prej KGM SsangYong kot pa Hyundai.

Hyundai je kot Hankook.

(Pazljivo beri, nikjer nisem omenil premiuma)

sfalil si bistvo ;)

Napisano
pred 6 urami je sportman333 napisal:

image.png

image.png

image.png

Jaz sem imel sedaj 3 sezone gor Good Year Asy 6, pa kar se tiče profila, bodo sigurno še za leto ali dve, pa še takrat bodo za zamenjat zaradi starosti. 

Kaj pa če si vozil s prenizkim tlakom?

Ene bolj trših bočnic ima Bridgesone Potenza. Glede Nexen pa kot so že rekli, te ti bo še hitreje pobralo.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Na 09 letniku naredili 110 000 km z letnimi in zimskimi gumami... GY zimske in letne. Pa se za eno sezono bojo... 

Napisano
pred 4 urami je NevLado napisal:

jaz sem imel su4, ker so boljše kot sport

hitro jih je pobralo, sem bil pa ZELOOO zadovoljen z njimi, par strani nazaj sem napisal tole, ko sem kupil goodyearke

ps: letno naredim 35kkm hitre avtocestne vožnje nad omejitvijo in sem poleg juresa pomoje edini, ki takole nabira kilometre, sepravi vsaj 15k naredim z letnimi

Kakšne so ti bile pa Falken gume. 🤔

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.