Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Jp, to je dizel katerega se niti Mazda nebi sramovala.... :notworth:

Ni pa spet čisto "nedolžen". Nekaj napak odpraviš in imaš načeloma mir za res lep čas.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Sem prestavil montažo letnih gum za teden dni :nevem:

Napovedana ohladitev in dež 🥴. Tako, da bodo GYke še malo počivale, so pa že v nizkem štartu..... :zoom-zoom: :danzoman:

Napisano
pred 12 urami je Bini napisal:

Tudi jaz, čakam na bolj stabilno in toplejše vreme.

33112_1.png

Napisano

Jaz prav tako. Čakam da se na obali znebimo megle in da se temperature dvignejo nad ničlo.

Napisano

Zakaj norci? Sej so napisali, da čakajo na boljše vreme. Se pravi junija 😜

• Všeč 1
  • Haha 1

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano
dne 14. 3. 2026 ob 6:36 je Bini napisal:

Napovedana ohladitev in dež 🥴. Tako, da bodo GYke še malo počivale, so pa že v nizkem štartu..... :zoom-zoom: :danzoman:

Jaz sem jo tudi prestavil na 1.maj. 

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1

Napisano

Evo, montirano, po prvih cca.20km zelo dober občutek, preverjeno tudi na AC do 180km/h, vse OK in DOT 01/2026, tako da.....naprej bom pa videl....

null

image.png

image.png

image.png

Napisano (urejeno)
pred 1 minuto je godlike napisal:

Glede na DOT so madžarske?

da, imaš prav.....niso korejske :) temveč made in EU :)

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 14 minutami je godlike napisal:

Glede na DOT so madžarske?

Kako pa DOT pove državo izvora... prej bi verjel, da ko greš ostro v ovinek na desno, da spušča guma tak čuden zvok ORBANORBANORBAN...

• Haha 3
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

Kako pa DOT pove državo izvora..

Kitajske ne bojo prišle sem tak hitro. Kontejner, ladja itd....

Tudi korejske ne.

To ni letalska roba. In v EU se dela samo na Madžarskem. 

Popravljeno od godlike
  • Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)

Ford bo zamenjal nemške mischelinke za španske. Zdaj ima zimske in letne španske.

20260317_171417.jpg

20260317_171433.jpg

20260317_171440.jpg

Popravljeno od godlike
Napisano (urejeno)

Kdo? Hankook? Mislim, da ne.

Za Michelin pa me ne moti, tudi če bi ble italjanske, srbske, poljske. Za Evropskega proizvajalca je Evropa made top.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 30 minutami je godlike napisal:

Kdo? Hankook? Mislim, da ne.

Za Michelin pa me ne moti, tudi če bi ble italjanske, srbske, poljske. Za Evropskega proizvajalca je Evropa made top.

Ne, GY. 😉

Napisano

Jap. Pa Michelin je tudi tam. Bivši Stomil (imamo na traktorju).

Napisano

Zakaj taka razlika v ceni (slika spodaj)? A ne gre za enak tip gume?

In pa vprašanje.. Razmišljam o nakupu Hankook Ventus Evo. Glede na teste je super - ampak a morem gledat samo EVO4, K137, al ta test zajema tudi druge Hankook Evntus Evo gume?

Pardon, če so vprašanja iz vrtca :D 

image.png

Napisano

Dražja spodnja ima oznako ZR pri dimenziji gume kar pomeni boljšo gumo. To je oznaka za bolj športne gume, ki pa se danes edko uporablja. 

Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Bini napisal:

To je oznaka za bolj športne gume, ki pa se danes edko uporablja. 

ZR je stara oznaka za hitrostni razred.

Na sliki sta obe W. Tako je hitrost enaka. ZR = 240+ km/h

Liderpnevmatik je borza. Verjetno je en prodajalec drugače vnesel model ali pa je eno starejši model/DOT, pa so zmes poimenovanje spremenili.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 9 urami je MarkoSolnir napisal:

Zakaj taka razlika v ceni (slika spodaj)? A ne gre za enak tip gume?

In pa vprašanje.. Razmišljam o nakupu Hankook Ventus Evo. Glede na teste je super - ampak a morem gledat samo EVO4, K137, al ta test zajema tudi druge Hankook Evntus Evo gume?

Pardon, če so vprašanja iz vrtca :D 

jaz ima točno te (kot razumem so to njihov zadnji model), kot par postov nazaj, kot rečeno za enkrat sem zelo zadovoljen, v dimenziji 225/45 r18 me je guma pri lokalnem majstru prišla 125€ -> 

WWW.TYREREVIEWS.COM

For the first of three tyre review summer tyre tests this year, I've tested 12 sets of tyres in 225/45/17 using a Volkswagen Golf GTI.  All 12 sets of tyres were purchased in the open market ...

Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

ZR je stara oznaka za hitrostni razred.

Na sliki sta obe W. Tako je hitrost enaka. ZR = 240+ km/h

Liderpnevmatik je borza. Verjetno je wn prodajalec drugače vnesel model ali pa je eno starejši model/DOT, pa so zmes poimenovanje spremenili.

Res je ampak pred črko R ponavadi ni hitrostne ornake ker je na koncu W. Nočem bit pameten ampak nekje sem enkrat zasledil, da so take gume bolj primerne za bolj športna oziroma vozila, ki rabijo ojačano bočnico. Zdaj se to označuje z oznako XL. 😉

Napisano (urejeno)

XL, hitrost Y (300) in nima ZR.

Pa je zelo športna guma:

image.jpeg

XL lahko imam tudi na nešportnih gumah.

Sem kar nekaj googla obrnil in nisem našel definicije o trši bočnici. Mogoče se motim.

Popravljeno od godlike

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Tako kot piše v zakonu o volitvah in čisto nič drugače.   Ne se neumnega delati-SDS je že pred volitvami opozarjal na nezakonitost predčasnih volišč!!!   Po drugi strani pa Janši očitaš:   ...mu očitaš tisto,kar bi malo drugače,a za "svoje" tudi sam uvedel:   Sam,a ni zanimivo...se imaš za "moralno inštitucijo",a vlečeš na svojo stran,ne pa kot piše v zakonu....skratka samo ko veter piha v tvojo smer,oz. kot ti paše. Toliko o nepristranskosti.   Zakon je za to,da se ga spoštuje,če ne ga ne potrebujemo,in pol tudi volitve ne...bomo po tem pač v "demokratični diktaturi" ali kako se temu reče...ne vem..."enopartijski sistem" smo že imeli,pa vemo,kako je bilo.   Po eni strani bi demokracijo,po drugi strani je pa čist OK,če se tepta zakone...pa dajte se že enkrat odločiti,kaj bi radi.....mogoče lih tisti enopartijski?...eeee-to pa ne bo šlo.
    • Je, ampak ne zaradi alarma.... 😉 
    • Bilo je vprašanje in mi smo odgovorili tako  kot si zdaj ti, ki si napisal približno tako kot mi.... 😁  Prav je 2.5bara za cx-30 in to je to! 
    • Tip bi kar razveljavil glasove volilcev... to je pa res psihopatski način razmišljanja. Se pravi, kdor je šel predčasno glasovat in se je odločil za kogar koli pač... ne njegov glas ne velja, ker je po JJ-evo pač drugorazredni državljan in ne sme volit, al kako naj to beremo.   Bi pa sam naredil eno veliko spremembo in sicer glasovanje v Sloveniji bi moralo pomenit tako slovensko državljanstvo in stalno bivališče v Sloveniji. A nikomur ni čudn, da nekdo iz Argentine, ki v Sloveniji nima nič, odloča o tem kako bomo živeli in kako izbirali oblast. Razumem začasno delo ali študij, ker tak se bo vrnil nazaj, ne pa tam neke argentinske Slovence al pa Avstralske.   Ja imam sam tudi tak primer v Avstraliji. Odšli po vojni in v Slovenijo so se vrnili le na pogreb dedkove sestra in da so popokali svoj del dediščine. Drugače pa s Slovenijo nimajo nič, dobivali so pa glasovnice.
    • Ta je pa res čisto doma.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.