rookiee Napisano 17. junij Prijavi Napisano 17. junij Odstevamo trenutke do 300k km...kmalu se bliza tudi redni servis...ker se ne vem ali bom avto menjal ali ne v bliznji prihodnosti me zanima, se veriga menja po intervalih ali ne? Na servisih so mi razlagali, da pustis dokler se neka lucka ne prizge, jaz pa ne bi rad da mi je odtrga nekje na poti in gre vse v maloro. Je se kaj pomembnega za porihtat? Na uradne kamor sem ga vozil so vec ali manj ves cas menjali olje in filtre in to je bilo to. Enkrat mislim da so bile svecke menjane... Citiraj
Brane Napisano 17. junij Prijavi Napisano 17. junij Po moji pameti rajši svečke menjaj, veriga pa bo morda šla še 100000km 2 Citiraj
samSimon Napisano 17. junij Prijavi Napisano 17. junij Pri nekje 240.000 bi mogli svečke že v drugo menjat. Veriga bi znala imet interval 200-250.000 predviden pregled, ampak načeloma se pomeri kako zelo raztegnjena je že, ima nekaj tolerance in, če je odstopanje preveliko se potem menja. 1 Citiraj
Brane Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij SCANIA bi jo na te kilometre najbrž že drugič menjal 2 1 Citiraj
Jaka32 Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij Moja M3 2017 ima jermen. Se mi zdi...? 1 Citiraj
Matick Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij pred 1 uro je Jaka32 napisal: Moja M3 2017 ima jermen. Se mi zdi...? Ketno mas, razen ce imas 1.5 masino, pol pa nisem ziher Citiraj
etcho Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij M3 1,5 od 2014-> ima sigurno verigo, sem jo imel. 3 Citiraj
NevLado Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij pred 6 urami je Brane napisal: Vse imajo verigo pred 8 urami je Jaka32 napisal: Moja M3 2017 ima jermen. Se mi zdi...? Oba imata prav Pogon gre preko verige;.... altenator, klima,.. pa preko mikro jermena (na moji 6ki G194 sta dva, nevem kako je na G120 motorjih) Menjaj mikrojermen ko začne cvilit ali pa je napokan (MORAŠ S PRSTOM NAPET V KONTRA SMER)... Svečke menjuj na 100kkm Citiraj
godlike Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij pred 5 minutami je NevLado napisal: Oba imata prav Pogon gre preko verige;.... altenator, klima,.. pa preko mikro jermena (na moji 6ki G194 sta dva, nevem kako je na G120 motorjih) Kateri avto pa nima mikrojermena 😉 2 Citiraj
Brane Napisano 18. junij Prijavi Napisano 18. junij Zaenkrat samo elektični grejo brez jemena 3 Citiraj
NevLado Napisano 19. junij Prijavi Napisano 19. junij pred 18 urami je godlike napisal: Kateri avto pa nima mikrojermena 😉 No, meni in tebi je to morda jasno, komu drugemu pa mogoče ne - glede na to, da je poanta foruma da pomagamo drugim, raje napišem... 3 1 Citiraj
Jaka32 Napisano 22. junij Prijavi Napisano 22. junij Jaz sem jermen in napenjalec, ter vodno crpalko menjal na 192.000 km. No, ocitno moram sedaj biti pozoren na verigo, imam 212.000 km. To verjetno zna vsak mehanik pogledat? M3, G120, 2017. 1 Citiraj
NevLado Napisano 23. junij Prijavi Napisano 23. junij dne 22. 6. 2025 ob 15:33 je Jaka32 napisal: Jaz sem jermen in napenjalec, ter vodno crpalko menjal na 192.000 km. No, ocitno moram sedaj biti pozoren na verigo, imam 212.000 km. To verjetno zna vsak mehanik pogledat? M3, G120, 2017. Prej bos menjal kaj drugega, kot verigo, verjemi Se pa s testerjem pogleda nek parameter in lahko ugotoviš odstopanje. 2 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.