Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Odstevamo trenutke do 300k km...kmalu se bliza tudi redni servis...ker se ne vem ali bom avto menjal ali ne v bliznji prihodnosti me zanima, se veriga menja po intervalih ali ne? Na servisih so mi razlagali, da pustis dokler se neka lucka ne prizge, jaz pa ne bi rad da mi je odtrga nekje na poti in gre vse v maloro. Je se kaj pomembnega za porihtat? Na uradne kamor sem ga vozil so vec ali manj ves cas menjali olje in filtre in to je bilo to. Enkrat mislim da so bile svecke menjane...

Napisano

Pri nekje 240.000 bi mogli svečke že v drugo menjat. Veriga bi znala imet interval 200-250.000 predviden pregled, ampak načeloma se pomeri kako zelo raztegnjena je že, ima nekaj tolerance in, če je odstopanje preveliko se potem menja. 

Napisano
pred 6 urami je Brane napisal:

Vse imajo verigo

pred 8 urami je Jaka32 napisal:

Moja M3 2017 ima jermen. Se mi zdi...?

Oba imata prav :D

Pogon gre preko verige;.... altenator, klima,.. pa preko mikro jermena (na moji 6ki G194 sta dva, nevem kako je na G120 motorjih)

Menjaj mikrojermen ko začne cvilit ali pa je napokan (MORAŠ S PRSTOM NAPET V KONTRA SMER)... 

Svečke menjuj na 100kkm :bravo:

Napisano
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Oba imata prav :D

Pogon gre preko verige;.... altenator, klima,.. pa preko mikro jermena (na moji 6ki G194 sta dva, nevem kako je na G120 motorjih)

Kateri avto pa nima mikrojermena 😉

Napisano
pred 18 urami je godlike napisal:

Kateri avto pa nima mikrojermena 😉

No, meni in tebi je to morda jasno, komu drugemu pa mogoče ne - glede na to, da je poanta foruma da pomagamo drugim, raje napišem...

• Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano

Jaz sem jermen in napenjalec, ter vodno crpalko menjal na 192.000 km. 

No, ocitno moram sedaj biti pozoren na verigo, imam 212.000 km. 

To verjetno zna vsak mehanik pogledat? 

M3, G120, 2017.

Napisano
dne 22. 6. 2025 ob 15:33 je Jaka32 napisal:

Jaz sem jermen in napenjalec, ter vodno crpalko menjal na 192.000 km. 

No, ocitno moram sedaj biti pozoren na verigo, imam 212.000 km. 

To verjetno zna vsak mehanik pogledat? 

M3, G120, 2017.

Prej bos menjal kaj drugega, kot verigo, verjemi :)

Se pa s testerjem pogleda nek parameter in lahko ugotoviš odstopanje.

• Všeč 2
  • Hvala 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Sicer odlična za podirat, samo mora gozdar imet dobro tehniko in dovolj kondicije. Brez težav dela v različnih položajih in brez težav zdrži 25 minut dela, lahko tudi več, brez postanka, bolj je vprašanje, če gozdar zdrži toliko časa. Se ne pregreva, čeprav zna gozdarja pošteno spotit. Sposobna je toliko, da gre v gozd z dvema gozdarjema pa ko prvi omaga drugi nadaljuje, da prvi malo počije in se nato spet zamenjata.   Kaj jo boš nabavil?
    • To, da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče. In pri nežni vožnji prvih 6.000 km poraba enega litra olja - ne, to ni kriv voznik, tega ne priznam. Kasneje ja, smo ga obremenjevali in priganjali, ampak prvih 10.000 km je šlo bolj umirjeno, da se zadeva lepo uteče.   Vse ostalo pa ... ... Dizelaš sam po sebi ni delal težav. Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako. Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!) tudi ni odvisen od vrste goriva. Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva. In tako naprej, ne bom zdaj našteval vsega, ker ne vem, koliko strani ima forum, pa da ne popišem celega Mazdinega foruma s Fordovimi težavami...   Če je pa težava, ker je voznik prepričan, da je vozilo s štirikolesnim pogonom primerno za vožnjo po hribih, pa ga parkira v garažo na 965 metrih nadmorske višine, pa ... Jah, glej, v bistvu je spet kriv Ford. Ker v Navodilih za uporabo nikjer ni zapisano, da je namenjen samo za uporabo na avtocestah Padske nižine in Panonske ravnine...
    • To že jaz razlagam par let.... 
    • Unikatna iz ZANZIBARJA.... ☕🏝️ Zadjih ped dni odštevam.... 
    • Dobro jutro!   Čaz za kavo z mlekom, AMPAK na unikaten način; namesto vode sem zavrel mleko ter ga zmešal s kavnim prahom. Zanimiv okus, priporočam
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.