Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

V Tušu imajo znižano vtatovino. 1250g.

20260525_152409.jpg

Ta je še boljša.... 🤗😉 

Napisano
pred 15 urami je Mraušk Mčk napisal:

V Tušu imajo znižano vtatovino. 1250g.

20260525_152409.jpg

Iz Poljske 

• Začuden 1
  • Žalosten 1
Napisano

Možakar je pri enainsedemdesetih letih še vedno delal. Pa ne neko pisarniško dela. Možakar je bil krovec in je pri enainsedemdesetih še plezal po strehah hiš...

Vse, kar je prav, ampak pri teh letih bi moral biti že upokojen - in prejemati neko spodobno pokojnino, kakšnih 2.000€ neto, tako kot, na primer, Svetlana Makarovič...

SIOL.NET

Med obnavljanjem strehe stanovanjskega objekta v naselju Budanje v občini Ajdovščina se je pri padcu poškodoval 71-letni delavec, ki je v bolnišnici podlegel poškodbam, so sporočili s Policijske uprave Nova...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ja poglej, penzija je premajhna in je hotel človek še nekaj zraven zaslužiti. Tega bo vedno več. Malo si kakšen prispevek koga iz ZDA poglej, ki ni poskrbel za svojo penzijo v zadnjih 30 letih. Je čisto normalno, da vozi pri 70ih Uber ali pa živi v avtodomu in se vozi naokrog, kjer so priložnostna dela.

Vse še pride k nam. Samo nekateri se še ne zavedajo. Pa ne misliti, da podpiram, samo preseneti me pa ne več. Star sistem ugaša...

• Všeč 2
  • Žalosten 1
Napisano
pred 15 minutami je Agerg napisal:

Ja poglej, penzija je premajhna in je hotel človek še nekaj zraven zaslužiti. Tega bo vedno več. Malo si kakšen prispevek koga iz ZDA poglej, ki ni poskrbel za svojo penzijo v zadnjih 30 letih. Je čisto normalno, da vozi pri 70ih Uber ali pa živi v avtodomu in se vozi naokrog, kjer so priložnostna dela.

Vse še pride k nam. Samo nekateri se še ne zavedajo. Pa ne misliti, da podpiram, samo preseneti me pa ne več. Star sistem ugaša...

Tega je tam kolikor hočeš! Me kar zaboli pri srcu,ko pomislim,da bi se jebal pri teh letih za preživetje ,ko sem pa pošteno delal 43 let..... Ne želimo si tega.....:nevem:

Napisano

Nihče si ne želi tega, a določeni pa to podpirajo v svoji nevednosti. Še mal se naj podpira zmanjševanja obdavčitev bogatih pa nas bo več takole po strehah skakalo med penzionom. Alex pa Bini tud, sej sta še mlajša upokojenca s preveč časa.

33112_1.png

Napisano
pred 9 minutami je Boss napisal:

Nihče si ne želi tega, a določeni pa to podpirajo v svoji nevednosti. Še mal se naj podpira zmanjševanja obdavčitev bogatih pa nas bo več takole po strehah skakalo med penzionom. Alex pa Bini tud, sej sta še mlajša upokojenca s preveč časa.

Ne razumem,zakaj bi skakal po strehah. S kolesom po trailih, to ja. 👍 Penzionisti morajo čim več potovati po svetu, ker so si zaslužili.

Sicer pa, če nimaš nič prošpatano , ti sama penzije ne bo kaj prida pomagala. 😉

Napisano

Ja nemški penzionisti že skačejo po strehah. Francoski tudi. Tam celo že delavci v avtih spijo, ker jim tako dobro laufa davčna politika in ostalo. 

33112_1.png

Napisano

Tole je mogoče malo bolj raziskano in z dejstvo podprto. Priporočam ogled. Naj vas ne moti, da je animirano.

Napisano

Sem mislil točno tole prilepit, ko se je hvalilo Nemčijo na vse pretege.

33112_1.png

Napisano

5V bistvu poznam  nekaj ljudi, ki so se vrnili z dela v Nemčiji.

Zdaj so v penziji. Zaupali so mi, da imajo nekje okoli 2000€ penzije. Res pa je , da sta dva delala v BMW.

Saj pri nas ni bistveno drugače.

Takole žalostno nizgleda vse skupaj.

Pod povprečjem (manj kot 900 €): Približno 50 % do 55 % vseh upokojencev.
Sem sodi ogromna skupina tistih, ki prejemajo zagotovljeno pokojnino za 40 let delovne dobe (ta po zadnjih uskladitvah znaša nekaj čez 818 €). V razredu med 500 in 1.000 € je namreč največ ljudi, kar 193.000, med njimi pa jih največ (okoli 106.000) prejema prav znesek med 800 in 900 €.
V območju povprečja in nekoliko nad njim (med 900 € in 1.500 €): Približno 25 % do 30 % upokojencev.
V tem razredu je okoli 140.000 ljudi, ki so imeli celotno delovno dobo z nekoliko višjimi plačami ali pa so se upokojili pod ugodnejšimi pogoji novejših odmernih odstotkov.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• V vsakem primeru bo.😉
    • Ga bo zastopal JJ na sodišču.😅
    • Zdaj bodo kraje še bolj nevidne.
    • Važno je, da je Matos notranji minister.😅😅 Po še pestro ob petkih.🤗
    • 5V bistvu poznam  nekaj ljudi, ki so se vrnili z dela v Nemčiji. Zdaj so v penziji. Zaupali so mi, da imajo nekje okoli 2000€ penzije. Res pa je , da sta dva delala v BMW. Saj pri nas ni bistveno drugače. Takole žalostno nizgleda vse skupaj. Pod povprečjem (manj kot 900 €): Približno 50 % do 55 % vseh upokojencev. Sem sodi ogromna skupina tistih, ki prejemajo zagotovljeno pokojnino za 40 let delovne dobe (ta po zadnjih uskladitvah znaša nekaj čez 818 €). V razredu med 500 in 1.000 € je namreč največ ljudi, kar 193.000, med njimi pa jih največ (okoli 106.000) prejema prav znesek med 800 in 900 €. V območju povprečja in nekoliko nad njim (med 900 € in 1.500 €): Približno 25 % do 30 % upokojencev. V tem razredu je okoli 140.000 ljudi, ki so imeli celotno delovno dobo z nekoliko višjimi plačami ali pa so se upokojili pod ugodnejšimi pogoji novejših odmernih odstotkov.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.