Skoči na vsebino

Brake-in nove Mazde 3 & prvi servis

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Jap, avtu je treba pretegnit noge... zato so vključevanja na AC kot idealna, da mal zavrtiš mašino. 

Najbolj idealen je AC priključek v Domžalah, smer Lj. :lol: 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Trenutno ne, drugače pa ja izven konic.

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Alex napisal:

Ali pa prezračiš motor (spihaš) kar na dolgi relaciji. Se pozna, da se ne uleni preveč. Motor mora dihati.

Razloži prosim zakaj?

Napisano
pred 25 minutami je Janez007 napisal:

Razloži prosim zakaj?

A nisi še nikoli opazil, da če se samo cijaziš v kolonah in po mestu, da se motor uleni. Rabi kar nekaj kilometrov malo bolj živahne vožnje, da začne ponovno dihati in bolje gre. 

Napisano

Mogoče je pa zato imel tolk problemov z dizli? :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Mogoče je pa zato imel tolk problemov z dizli? :nevem:

Po moje ja. Mazdine dizli ne trpijo, da se jih vozi skozi na nizkih obratih in da se cijaziš z njimi. To so športni dizli, ki se radi zavrtijo.

Napisano

To drži... redki so dizli, ki se z veseljem zavrtijo nad 5500 obratov. Zato je tud uparjen z biturbom in res ni najbolj zadovoljen, če se ga matra v nizkih obratih. Sej je fajn k ne kur veliko, ampak pol k pa je treba kolektor spucat pa še kej druzga pa hitr ugotoviš, da mečkanje ne cesti ni blagodejen ukrep za denarnico. 

33112_1.png

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

To drži... redki so dizli, ki se z veseljem zavrtijo nad 5500 obratov. Zato je tud uparjen z biturbom in res ni najbolj zadovoljen, če se ga matra v nizkih obratih. Sej je fajn k ne kur veliko, ampak pol k pa je treba kolektor spucat pa še kej druzga pa hitr ugotoviš, da mečkanje ne cesti ni blagodejen ukrep za denarnico. 

V bistvu tudi ko ga zelo razpihaš po avtocesti, ne pije grozno veliko. 

Čez 7 litrov/100 v bistvu ne pride nikoli. Vsaj moja 6-ka ne 

Napisano

Jaz na teli niti blizu 7 litrov. Bom šel pogledat, ampak mislim, da ni 10 tankanj, da sem šel čez 6 litrov/100km.

Sem šel prav preštet. Od 126 tankanj, sem 16x šel čez 6 litrov. Najslabši rezultat je bil 6,34l/100km, najboljši pa 4,99l/100km (to je bil ravno poraba test).

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Tu govorim o hitrostih, ko si že krepko nad dovoljeno hitrostjo na avtocesti. Ko vozim penzionistično , po omejitvah, tudi pri meni ne gre nad 6. Prej precej manj. Nazadnje je bila poraba do Kranjske Gore( po Italijanski strani ) 5,6l/100. Seveda vse umirjeno, po omejitvah. Se mi ni nikamor mudilo. 

Popravljeno od Alex

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.