Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!


ReDevil

Priporočeno sporočilo

pred 1 minuto je Janez007 napisal:

En sam dodatek - dodatek na delovno dobo 169 € bruto, 107 € neto. Končna neto za december 2020 je bila 1.707€ + 60€ za malico in vožnjo.

Če je tako kot si napisal, je to zelo slaba plača za učitelja v max razredu.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je Janez007 napisal:

slika.png.7c84ad6e23ca59b034c9fefe5459f71a.png- srednješolski učitelj s 25 leti delovne dobe.

slika.thumb.png.68b830fdb5180a33dca0f8f9bc89fa90.png

 

Približno tolikšna je tudi plača inšpektorjev, povprečnega uradnika na ministrstvu, z visoko-univerzitetno izobrazbo in z okoli 20 let delovne dobe.

 

Poznam ljudi, ki v javnem sektorju fino garajo in dobijo le okoli 1.000€ neto.

 

Kolega z magisterijem naravoslovne znanosti, 30 leti izkušenj v gospodarstvu, se je prijavil na mesto podsekretarja na ministrsvtu in so mu mu lahko ponudili največ 42 plačni razred ... okoli 1.500€ neto. Drugo so službe, ki jih odpira politika za izbrance, ko jih lahko (in tudi jih) minister ali vlada že takoj napreduje v višje plačne razrede (vse vlade, "leve", "desne", "sredinske",...). Običajni smrtniki napredujejo največ 2 razreda vsake 2 leti, če so šefi prijazni in jih vsako leto ocenijo odlično. In vsak naziv ima zgornji plačni razred, na primer inšpektor ali učitelj svetnik lahko prideta največ v 46 plačni razred (ko se zaposlita pa začneta v 36 ali nekaj takega). 

 

Pred nekaj letij sem srečal zelo sposobnega direktorja večjega šolskega zavoda, ki je bil po 20 letih delovne dobe v 44. plačnem razredu.

 

Policaji, zdravniki so posebna kategorija ... napihnejo si plačo z dežurstvi, prevozi, raznimi dodatki, ki jih pri večini javnega sektorja ni. V večjem delu javnega sektorja tudi ni plačanih nadur, vsi mesečni presežki ur nad 20 se enostavno na koncu meseca odrežejo, do 20 pa se lahko prenašajo v naslednji mesec. Skratka, jeba je tale javni sektor, s tole objavo plač marsikdo dobi napačno, nerealno sliko.

Se popolnoma strinjam z vsem kar si napisal,vem enako pa še marsikaj drugega,ker žena dela v državni upravi in so stvari tako,tako......😉

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ok, najprej naj povem, da je tole objavljanje plac za moje pojme svinjarija. Nikogar se ne tiče plača drugega osebka in to dela samo kreg med ljudmi. No,saj to je bil namen.

 

Drugo; oba starša sta šolnika;ona profesorica angleščine , on ravnatelj (po izobrazbi DIFovc). Za plače ne vem, ker se o službi in plači NIKOLI ne pogovarjamo. Ampak... Jebemu, živel sem do 23ega leta z njima in videl sem kako je. Mt dela od 7h-14h, potem pa vsaj še 1h-2h neto na dan priprav. Oče dela od 6:30do 16h. Večinoma ne je in tudi ob 20h mu zvoni telefon. 

 

Vikendi so Frei. Na papirju. Ok, mt dela maksimalno 1h neto na vikend, fotr pa.... Telefon zvoni, vsaj 2soboti na mesec je fizično prisoten na šoli.

 

Dopust; ja, počitnice so Frei. Mt je na morju od 5.7.-20.8. Fotr hodi med glavnimi počitnicami (10.7.-15.8.) vsak teden za 1dan na šiht. Sliši se lepo,ampak.... Recimo jaz imam dopusta 25delovnih dni/leto+ kadarkoli si lahko vzamem Frei sobote ali nedelje, s tem da delam po 12h/dan 3x-4x na teden. Kar pomeni,da recimo starša ne moreta iti k zobarju med tednom dopoldne ali na pošto. Peljati avto na servis? Solniki dobijo mislimda 1ali 2dni dopusta med dnevi,ko je pouk.... To pa ni več tako fajn,ne?

 

Velik plus je , da ni nočnih (mene ubijajo), ampak pri meni je plus,da mi Telefon ne zvoni ko sem doma ali na frei dan... Mešanje privat in službenega lajfa je zame nočna mora in popravljanje nalog od doma je ravno to. Da o učenju otrok na daljavo nebi. Sploh ko ženski , ki je 1leto pred penzijo rečejo, da se mora naučiti delati s kamerami,zoomom in nevem čim še vse, do sedaj pa tega ni uporabljala.

 

Saj pravim; so plusi,ampak so tudi minusi.... Bodimo iskreni; pejte učiti otroke 7šolskih ur na dan eno in isto snov. Pa potem poslušati mamice,ki so na FBju prebrale to in ono. Pa potem mirno iti mimo 15letnega mulca, ki se ti smeji s petardo v roki, 1h po tem ko je dobil nazaj kontrolko z negativno oceno (ker jo je iz inata pustil prazno in napisal "puši kurac" gor).

 

Ali pa že n-tic gostiti inšpektorja , ki ga je nekdo poslal,ker se je sam izšolal na FBju in zdaj inšpektor gleda ali so gaslini aparati dovolj visoko in hkrati dovolj nizko in ali je poskrbljeno za novo nastalo veganko Francko in 6.b. (podatka sta izmišljena) ali pa je pri malici še zmeraj mleko namesto veganskega nadomestka... Ker... Njena mami je prebrala to in ono... In ko ti na svetu staršev rečejo , da naj nekdo postavi Radar zraven sole, ker bo njihove soncke nekdo zbil... Ker... Njihovi sončki ne vedo,da se ne sme hoditi čez cesto izven zebre.

 

Fantje, plusi in minusi so povsod... In povsod so ljudje,ki se preveč razdajajo za službo , spet drugi pa hvatajo krivine... In plače so kakršne so. Če kdo vidi v poklicu učitelja (ali pa kateremkoli drugem) same pluse; izvoli delati.  

 

In te minuse je treba ali sprejeti ali pa oditi stran. Jaz tudi počnem malo morje stvari za katere pravno formalno nisem plačan. In ne maram,ko nekdo ves patetičen joka kako mu je težko. Naj da odpoved če mu je pretežko. 

 

Policist mora računati s tem,da bo počel to,kar je Boss zelo dobro napisal par objav nazaj, medicinska sestra mora računati s tem, da bo mamca se namazala z izločki in da jo bo potrebno že 10ic umiti,hkrati pa poslušala zmerljivke.

 

Serviser se bo ukvarjal s tem, da bo za menjavo volanske letve porabil 3ure več kot jih bo lahko računal (če bo štorast). 

 

Natakar mora vedeti, da bo 20posto gostov težilo za vodo. Mrzlo. Ne hladno. In s slamico. Zeleno.

 

Jbg,tako je. Jaz res ne maram,ko potem ljudje jamrajo in svoje nedelo v službi opravičujejo s tem,kako jim je tezko. Naj gre domov. 

 

Ampak vseeno; kazati s prstom na ljudi, ki so zunaj 24/7 in dejansko marsikaj tvegajo in se zgražati kako visoke plače imajo ,je pa neokusno in neprimerno.

  • Všeč 4
  • Hvala 2
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Janez007 napisal:

 

Z vsem se strinjam, le z odebeljenim načeloma ne. Ker se plačujejo plače v javnem sektorju iz davkoplačevalskega denarja, imajo davkoplačevalci na nek način pravico vedeti, zakaj plačujejo davke. Se pa strinjam, da je bil ta objavljen seznam neustrezne vsebine (sam bi zakril imena, pa bi še vedno bil dosežen namen - da ljudje vidijo, kakšne so plače policistov).  Če pa že poimensko, naj se potem redno objavljajo plače vseh zaposlenih v javnem sektorju, samo to bi bilo potem pa že res kot pri norcih ... 🙃

Ja, sem že ob pisanju vedel,da se zna kdo spotakniti ob to, da gre denar za njihove plače iz naših žepov.... Ok... Imaš prav na nek način... Ampak, pesek v oči je to. Nismo se zadolžili zato,ker ima policist plačo,ki je po mnenju nekaterih 200eur previsoka.  Saj vemo; skregaj ljudi in vladal jim boš.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja namen te objave je precej jasen, hkrati pa izjemo sporen predvsem zaradi objave imen in priimkov. Nobena politično usmerjena informacijska pooblaščenka me ne bo prepričala, da jo to zakonito oz. dovoljeno v urejeni družbi. Ni normalno, da zaradi varstva podatkov v banki ne moreš izvedeti koliko ima npr. žena prihodka, na drugi strani pa lahko cel internet izzve koliko ima ta ista žena, zaposlena v policiji, prihodka.

 

Če, poleg zdrave kmečke pameti, ustavni pravnik dr. Andraž Teršek pove, citiram: "Da biti zaposlen v javnem sektorju še ne pomeni biti javna oseba in še ne pomeni pravnega bremena biti javno izspostavljen z posebnimi podatki. Niti blizu!"., potem je zadeva več kot jasna. Da ne govorim o podatkih o delavcih specialne enote in varnostnikih varovanih oseb.

Popravljeno od ignacij
  • Všeč 3
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Še dobr, da je maršal Simonoviču obljubil, da mu bo črno gradnjo legaliziral (sej veš Alex tam pri tebi nekje), ker pol bi jih imel Kahel celih 43. Se vid, da je Kahla čist nesposoben - ne zna zrihtat niti legalizacijo ene črne gradnje in tak naj pol vod državo.

  • Všeč 1
  • Zmeden 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 21 minutami je Z M A J napisal:

Zlata lisica v Kranjski gori :)

Dobra, ledena proga. Te so mi najljubše. To progo sem neštetokrat prevozil. Smučal sem že tudi po črni progi na Kromplatzu, kjer bodo dekleta letos še tudi tekmovala. Tisto je šele strmina, ko z vrha ne vidiš dna pod zadnjo strmino. 😬

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 11 minutami je Alex napisal:

Dobra, ledena proga. Te so mi najljubše. To progo sem neštetokrat prevozil. Smučal sem že tudi po črni progi na Kromplatzu, kjer bodo dekleta letos še tudi tekmovala. Tisto je šele strmina, ko z vrha ne vidiš dna pod zadnjo strmino. 😬

Na vitrancu vozijo,ne? Ej, a Kitzbuhel Horn si vozil kdaj?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

2 hours ago, Alex said:

Smučal sem že tudi po črni progi na Kromplatzu, kjer bodo dekleta letos še tudi tekmovala. Tisto je šele strmina, ko z vrha ne vidiš dna pod zadnjo strmino. 😬

 

To sem pa tudi jaz prevozil precej let nazaj. Itak seveda kot zadnja voznjo preden se vrnes v apartma. Moram rect da je .... kar pestro no. Nakoncu je bilo ze konkretno zrito in so bili sami puklji kjer pa ni blo je blo pa ledeno. Pa ker je zadnja si se fino zmatran. Naceloma sem se tisih 5km bolj kot ne postrani (board) drsal proti dolini :)

  • Haha 1
  • Začuden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 7 minutami je Bossek napisal:

 

To sem pa tudi jaz prevozil precej let nazaj. Itak seveda kot zadnja voznjo preden se vrnes v apartma. Moram rect da je .... kar pestro no. Nakoncu je bilo ze konkretno zrito in so bili sami puklji kjer pa ni blo je blo pa ledeno. Pa ker je zadnja si se fino zmatran. Naceloma sem se tisih 5km bolj kot ne postrani (board) drsal proti dolini :)

Jaz sem šel ponavadi takoj zjutraj, ko je bila proga še polikana in nič ledena. Vseeno moraš imet kar orenk močne noge za jo presmučati v enem kosu. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

Misliš, da bo ratalo?... brez cepljenja oz. cepilne knjižice? 

Upanje umre zadnje :) cepljen bom itak čez manj kot 3tedne še z drugo dozo,tako da je bolj problem, če se tudi s knjižico ne bo dalo iti v tujino.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 5 minutami je gregc88 napisal:

vseeno, starejsi ki bi jih koronca dejansko loh ubila čakajo iglo, pikajo pa mladce ki jim nič ni.... čudne odločitve pristojnih

Marsikaj je čudnega dandanes. 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 1 uro je Nejc1986 napisal:

Marsikaj je čudnega dandanes. 

Ti, ti, Nejc, lump, da si vzel prednost enemu starejšemu občanu. Tako se ne dela. 😊

Tebi  se pa ja ne more nič zgoditi s tem prehladom. 😉

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.