Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 12 urami je Mraušk Mčk napisal:

Dva deci res ni količina za bolečine ublažit.

Tebi tole tvoja "stara" zanalašč.

Že to nekaj šteje, da se je spomnila na "mučenika" 😁😉

Napisano
dne 12. 3. 2026 ob 6:58 je Bini napisal:

Že to nekaj šteje, da se je spomnila na "mučenika" 😁😉

Spomnila? Kako bi lahko pozabila na tebe, če te tak ona "muči" 🤭😄

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 38 minutami je g.Wankel napisal:

Bi bilo za izkoristiti 🙂

Moraš pohitet,če je še kaj kart...danes ob 10:00 so začeli z prodajo.

Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:
PRIMORSKE.SVET24.SI

Slavni kanadski glasbenik Bryan Adams bo 25. junija letos nastopil v Avditoriju Portorož, kjer se bo ob spremljavi pianista Garyja Breita...

Karte ravnokar kupil...a gre še kdo?

Sem mislil it...Z do karte prezasoljene, to kar je ostalo. Sicer sem pa bil že na 5njegovih koncertih. Pogovarjal sem se z kitaristom , tudi njegove  trzalice imam. Bo pa to akustičen koncert, Samo klavir in akustična kitara.

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Bo pa to akustičen koncert, Samo klavir in akustična kitara.

Jepp👍...klasičnega smo že videli v Stožicah...takega "oguljenega" imam BluRay,in je prav prijeten za poslušanje.

Po mojem bo ziher TOP,k gredo tja sami taki,ki ga radi poslusajo,in bo garant dobro vzdušje.

Tako to izgleda.

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano

Dobil sem streho od počitniške prikolice!

Danes pošljem otroke, da preverijo žice električnega pastirja, preden živali spustimo na pašo. Ponavadi burja polomi kakšne veje pa če padejo čez žice, naredi kratek stik in električni pastir ne dela. No, in pridejo otroci nazaj in povedo, da čez ograjo leži streha. Grem pogledat in res - streha od take počitniške prikolice:

images.jpeg

Zdaj moram samo še ugotoviti, od kod ko je prineslo. Ker severno od mene v razdalji kakšne dva kilometra nihče nima take prikolice...

• Začuden 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Glede na to kolk okrog letaš, smo bili v večini prepričani, da si že penzioner. Fak, kolk pa maš dopusta?

Čestitke pa sledijo, ko opraviš pripravniški izpit za penzionerja.

33112_1.png

Napisano

Včeraj sem se pogovarjal z enim kolegom, ki je radiolog v eni od bolnišnic na obali. Ko mi je povedal, koliko ima dopusta, mu nisem verjel. Ima namreč 55 dni dopusta,.kar je največ, kar lahko imaš. 😳 Pa mu manjka še deset let do upokojitve. Potem se pa čudimo, da nikoli ni dovolj osebja v bolnicah. Tri mesece dopusta, oni imajo itak ful bolniških , pa jih ni skoraj pol leta v službi.

pred 1 uro je Bini napisal:

Zadnji mesec "dela" mi teče..... 

file_000000004e747246a2dc73e736d922a9.png

Bravo.👍 Boš videl, kaka uživancija je to. Potem boš lahko šel vsak dan kam, ko tako rad hodiš na izlete in potovanja. Edino evrčkov  ne bo več toliko, kot sedaj, ko še delaš. 

Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Potem se pa čudimo, da nikoli ni dovolj osebja v bolnicah. Tri mesece dopusta, oni imajo itak ful bolniških , pa jih ni skoraj pol leta v službi.

Ja tako je to... tudi jaz poznam primer, enega dohtarskega para, ki vsako leto od kar mi spomin seže (vsaj 10 ali celo 15 let) sklizneta na trimesečni dopust in potujeta po svetu. Razlik manjkajočih dni dopusta naredita z viški ur, ki jih veselo štepata čez vikende po raznoraznih dežurstvih. 

Ja in pol pride ena na soočenje in razlaga kako je zdravnikom težko in hudo da je treba že dve leti stavkat... wat?

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 9 minutami je Boss napisal:

Ja tako je to... tudi jaz poznam primer, enega dohtarskega para, ki vsako leto od kar mi spomin seže (vsaj 10 ali celo 15 let) sklizneta na trimesečni dopust in potujeta po svetu. Razlik manjkajočih dni dopusta naredita z viški ur, ki jih veselo štepata čez vikende po raznoraznih dežurstvih. 

Ja in pol pride ena na soočenje in razlaga kako je zdravnikom težko in hudo da je treba že dve leti stavkat... wat?

Pazi to, kolega je rekel, da jih je na oddelku 15. Od božiča do novega leta ali še teden kasneje, delajo samo po trije, dežurni, ostali imajo vsi dopuste.

Nato pridejo zimske počitnice, zopet enako. Pa prvomajske....skratka, se ni za čudit, zakaj so take čakalne vrste. Enkrat so za foro obravnavali 20 pacientov v enem dnevu namesto 10, kolikor je "norma" na dan. Takoj so vsi skočili v zrak, od šefov do zaposlenih na drugih oddelkih, ker so se morali tudi oni malo pretegniti. Skratka, da se ,če se hoče. 

Samo organizacija je po bolnišnicah katastrofalna.

Napisano (urejeno)
pred 36 minutami je Boss napisal:

In potem si 3mesečni dopust plača iz denarja zasluženega v privat ordinacijah.

Da ne bom krivičen. Zagotovo obstajajo dohtarji, ki si zares zaslužijo svojo plačo. Obstajajo pa dohtarji ki si je zanesljivo nikakor ne. Ker sistem dopušča dvoživke, smo v riti. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Družinski zdravniki v zdravstvenih domovih si zagotovo zaslužijo svojo plačo.

"Specialci" po bolnicah pa ... ... ... No, o tem bi se dalo pa marsikaj povedati... Eden pride v službo (ne na delo, da ne bo pomote!), pa na uri registrira še dva svoja kolega zraven. In na koncu nihče ne ugotovi, da dveh sploh ni v službo. Ne vem, no, ... ... Če kdorkoli od vas zjutraj ne pride v službo - koliko časa bi trajalo, da bi vas vsaj sodelavci začeli pogrešati? In koliko časa, da bi vas nadrejeni? Bi vam šlo, da bi v službo prišli samo vsak tretji dan, pa bi bilo vaše delo kljub temu opravljeno? In še največja zanimivost: med zdravniki so družinski slabše plačani kot bolnišnični...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 24 minutami je Slivka napisal:

Družinski zdravniki v zdravstvenih domovih si zagotovo zaslužijo svojo plačo.

Po mojih osebnih izkušnjah si nekateri družinski zdravniki ne zaslužijo svoje plače. Nikakor.

Zaradi preprečevanja prebavnih motenj ne gledam predvolilnih soočanj na TV. Pa ni nič narobe z mojim TV, je skor čist nov Samsung. 

Zadnjič ko sem preklapjlal med programi, sem za trenutek slučajno ujel ko so neki političari, nekatere sploh ne poznam, trdili, da je treba dohtarje več plačat. In to v en glas. Kera demagogija!

• Všeč 1
  • Ljubim 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Če kdorkoli od vas zjutraj ne pride v službo - koliko časa bi trajalo, da bi vas vsaj sodelavci začeli pogrešati? In koliko časa, da bi vas nadrejeni?

Na prvo vprašanje je odgovor nekje od 30-60minut.

Nadrejeni pa rečmo, da mi da dve uri, mogoče tri, da me ne pogreša. 

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Glede na to kolk okrog letaš, smo bili v večini prepričani, da si že penzioner. Fak, kolk pa maš dopusta?

Čestitke pa sledijo, ko opraviš pripravniški izpit za penzionerja.

Da vas nebo strah, imam ga 30 na leto, za letos pa samo 10 in sem bil dolžen 3 dni, ki sem jih v sobotah oddelal.... :nevem:

Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Da vas nebo strah, imam ga 30 na leto, za letos pa samo 10 in sem bil dolžen 3 dni, ki sem jih v sobotah oddelal.... :nevem:

Hvala bogu, da si na takem poslu, da ga lahko izkoristiš. Men ne pomaga nič kolk ga imam, ker enostavno ga ne morem izkoristit. Trenutno z lanskim dopustom, letošnjim in vsemi viški ure sem lahko skupaj 5 mesecev doma. Če grem zdele, bi tam enkrat konec avgusta moral bit nazaj. :punk:

• Všeč 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 1

33112_1.png

Napisano
pred 7 minutami je Boss napisal:

Hvala bogu, da si na takem poslu, da ga lahko izkoristiš. Men ne pomaga nič kolk ga imam, ker enostavno ga ne morem izkoristit. Trenutno z lanskim dopustom, letošnjim in vsemi viški ure sem lahko skupaj 5 mesecev doma. Če grem zdele, bi tam enkrat konec avgusta moral bit nazaj. :punk:

Vsakemu pripada dopust! Celo 14 dni skupaj po zakonu! Inšpekcijo morate poklicat na obisk pa boste vidli kak se bojo podelal.... :nevem:

Napisano

Boss, ne seri. Si edini? Boš šel u penzijo, al boš do smrti delal? 

Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Vsakemu pripada dopust! Celo 14 dni skupaj po zakonu! Inšpekcijo morate poklicat na obisk pa boste vidli kak se bojo podelal.... :nevem:

Sej to sem izkoristil, ker je zakonska nuja, ampak to je samo 10 dni dopusta... se pravi dva tedna. Zdajle smo prišli do dogovora, da bom vsak teden do julija kakšen dan, če bo sreča mogoče dva izkoristil.... skupaj en teden dopusta pa ni šanse. Tko, da kr mal bolečina.

33112_1.png

Napisano
pred 7 minutami je Shrek napisal:

Boss, ne seri. Si edini? Boš šel u penzijo, al boš do smrti delal? 

ja mam včasih občutek, da sem edini... jebat ga nisem v javnem sektorju al pa v zdravstvu.

Problem je v tem, da dobri 6 let nazaj sem prišel v oddelek, kjer so bile staroste in sem se od njih učil ter se lahko vedno uprl na njih, ko je kaj zašmelcalo. Zdaj je pa vseh teh 5 odšlo v penzione (žal eden tudi pod rušo) in sem dobil v oddelek mlade čokolinote, ki so roko na srce pridni in delovni in čist OK. Razlika je v tem, da prej sem se jaz lahko posvetoval s 5 ljudmi, zdaj se pa 5 mladincev posvetuje zgolj z mano. Se pravi, ko gre nekaj narobe, ko se kaj ne zna je treba pomagat. Ker vodim oddelek je tudi cela koordinacija na meni in vsa ostala jajca, ki pridejo okli tega. Tudi vsi vsi ostali oddelki vedno obračajo samo name, ker sem edina starosta z izkušnjami tako vodenja kot same tehnike in sem dovolj dolgo v firmi, sem pač pri vsaki pasji procesiji prisiljen bit zraven.  

Nič ne rečem, plača je temu primerna, ampak vedno se v takih zadevah reče, da denar pa res ni vse in bi se danes takoj odpovedal 10% plače, da dobim enega, s katerim si bi razdelil moje delo, al pa vsaj da bi prevzel ene 25-30% le tega pa da mogoče lahko grem na dopust brez prenosnika s sabo.

33112_1.png

Napisano

Te čist razumem, jebena situacija, ampak dokper se boš tkole žrtvoval, pa svoje zdravje zravn, se ne bo nič spremenil. Včasih je treba mal dvignt roke, pa pustit da kj pogori

• Všeč 2
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.