Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jablana Baya Marisa prvič obrodila in še to so mi živali fajn prestrelile sadeže :(

IMG_20260808_151137.jpg

IMG_20260808_151410.jpg

IMG_20260808_152200.jpg

• Všeč 1
  • Začuden 3

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes sem želel rezervirati spanje na Kamniškem sedlu za več oseb za wikend v septembru. Pa so mi rekli naj kar prek spleta uredim, tam sem klikal in potem naj že kar plačam. Zakaj že? In da se bom potem v primeru, da pride kaj vmes, z njimi dopisoval ter terjal cekine nazaj. Včasih je bila ta zadeva bistveno enostavnejša, res ne razumem le čemu bi za 3 tedne vnaprej nekaj plačeval? :( 

Napisano

Zato, ker jih je vedno več, ki rezervirajo, pa ne pridejo - oni pa ostale zavrnejo in na koncu imajo prazno.

In ker je vedno več takih, ki pridejo, pa na koncu pozabijo plačat.

In ker oni ne vedo, da ti ne spadaš v ta krog ljudi, vse tretirajo enako: ob rezervaciji plačaj in te prostor čaka. Če pa ne prideš, je pa tvoj problem.

Ko sem organiziral zadnji MPL, sem tudi rezerviral celo bajto, na koncu smo bili pa štirje...

Tak je sodobni svet, pa če ti je všeč ali pa nr.

• Všeč 2
  • Žalosten 2
  • Ljubim 1
  • Hvala 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 4 urami je Z M A J napisal:

Včasih je bila ta zadeva bistveno enostavnejša, res ne razumem le čemu bi za 3 tedne vnaprej nekaj plačeval? :( 

Nekoč, ko je bila ta zadeva bistveno enostavnejša, je folk vnaprej rezerviral v treh različnih kočah isti datum, potem pa prespal v tisti, do katere se je tisti dan privlekel.

• Všeč 3
  • Začuden 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 15 urami je Z M A J napisal:

Danes sem želel rezervirati spanje na Kamniškem sedlu za več oseb za wikend v septembru. Pa so mi rekli naj kar prek spleta uredim, tam sem klikal in potem naj že kar plačam. Zakaj že? In da se bom potem v primeru, da pride kaj vmes, z njimi dopisoval ter terjal cekine nazaj. Včasih je bila ta zadeva bistveno enostavnejša, res ne razumem le čemu bi za 3 tedne vnaprej nekaj plačeval? :( 

Bolj enostavno ne more bit.... :nevem:

Ta sistem imajo že veliko koč in meni je ok.... 👍😉 

Napisano
pred 49 minutami je Bini napisal:

Bolj enostavno ne more bit.... :nevem:

Ta sistem imajo že veliko koč in meni je ok.... 👍😉 

OK, zdaj mi le še vreme napovej, kakšno bo takrat (včeraj tri tedne naprej), pa ne v stilu; "vreme bo" oz. "vreme bo zmerno do pretežno" haha

Napisano
pred 14 minutami je Z M A J napisal:

OK, zdaj mi le še vreme napovej, kakšno bo takrat (včeraj tri tedne naprej), pa ne v stilu; "vreme bo" oz. "vreme bo zmerno do pretežno" haha

Saj ponudnik nastanitve tudi tega ne ve… Če ima rezervacijo, je ne more dat naprej naključnemu gostu… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ta rezervacijski sistem tudi meni ni všeč, kot neki hotel in ne več planinska koča kot včasih. Še dobro, da nimamo žičnice na Triglav in druge visokogorske točke, kot so bili nekoč plani, ker potem bi šele sedaj bila katastrofa (kot na morju borba za plažo). Največji problem so trume tujcev v naših planinah, ki so vse okupirali... Najprej bi po mojem morali urediti obvezno zavarovanje za pohode v gore za vse. In pa seveda obvezno plačilo reševanja v gorah, če nimaš zavarovanja. Potem bi si mogoče kakšni tuji turisti premislili in bi rajši šli v hotel v dolini.

Preostane ti edino, da greš na kakšne manj obljudene točke, ki jih je na srečo v naših planinah še vedno precej, ali pa enodnevne ture, če imaš kondicijo.

• Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano

P.S. še to, če bi imel moč in lahko uredil..💪😁. Če že rezervacijski sistem, bi le ta moral biti povezan z zavarovanjem. In če ne bi imel zavarovanja za gore, te rezervacijski sistem ne bi spustil naprej...

Napisano

Slovenija se (raz)prodaja na vseh mogočih področjih. Eno je turizem. Oglaševanje Slovenije kot gorske destinacije ima posledico trume turistov v papučah ki ne sodijo v gore.

Slovenijo kot državo oglaševanje gora ne stane dosti. Planinske koče so bile zgrajene v nekih drugih časih tudi s prostovoljnim delom planincev in njihovimi prispevki. Enako vzdrževane s prostovoljnim delom Markacisti in GRS-jevci tudi delajo zastonj.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Saj ponudnik nastanitve tudi tega ne ve… Če ima rezervacijo, je ne more dat naprej naključnemu gostu… 

Nek avans v sklopu rezervacije bi še razumel, medtem ko celoten znesek mi ni logičen. Včasih so rekli, da vnaprej se plačuje le pri najstarejši dejavnosti, haha

Napisano
pred 4 urami je Z M A J napisal:

Nek avans v sklopu rezervacije bi še razumel, medtem ko celoten znesek mi ni logičen. Včasih so rekli, da vnaprej se plačuje le pri najstarejši dejavnosti, haha

Kolikor se jaz spomnem je bilo meni rečeno, da ni izvedeno plačilo, ko greš na rezervacijo ampak na datum, ko prideš na kočo. Če je pa slabo vreme pa to rezervacijo prekličeš in se plačilo s kartice ne izvede! Oni pa tako vedo, če vreme ni primerno.... :nevem:

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Rogliču pa tudi ne gre najbolje in je danes ponovno izgubil nekaj sekund in dodatno mesto v skupnem seštevku :( 

• Všeč 1
  • Žalosten 2

Napisano

Na koncu bo Rogla zmagal👍...(in končno slovencelnji ne bodo komentirali da samo on pada....), proti Masu bo na kronotu dobil zih 2min....bo moral pa tud kako gorsko zmagat, ampak jaz mislim da mu bo uspelo💪👏👍

Napisano
pred 13 urami je Z M A J napisal:

Rogliču pa tudi ne gre najbolje in je danes ponovno izgubil nekaj sekund in dodatno mesto v skupnem seštevku :( 

Roglič je vseeno drugi v skupnem seštevku po včerajšnji etapi…

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 52 minutami je Jest napisal:

Roglič je vseeno drugi v skupnem seštevku po včerajšnji etapi…

image.png

Očitno so razveljavili oz. nevtralizirali (so bil še dodatni padci tik pred ciljno črto), ker vmes je že prikazoval, da je Gall drugi z 1:11 zaostanka in Rogla tretji z 1:33.

Napisano (urejeno)
dne 20. 8. 2026 ob 10:51 je Scr3am napisal:

RIP mazda. Volanska letev je šla menda.

Volanska letev je dobila svoj epilog...

Več v tej temi :)

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To je tudi bil problem prvih 1.0 Fordov. premajhen hladilni sistem. Tudi na količini železa/aluminija se špara.   Lahko ti pa povem, da sem uspel na Giulietti olje v menjalniku zavret. Ima pa Ford spodaj zarezo v plastiki, da se menjalnik hladi. Na pače se vrneva k varčevanju, za to mi je mastil pokrov verige, ker je stena menjalnika in bloka pretanka.   Tudi ni pravično, da so trošarine na dizl manjše 😉 Dajmo enačit.   Ma ja. Kolko je revolucionaren, toliko je muhast (pač prvi v razvoju): zobati jermen razpada, španer na zobaten od oljne črpalke (ločen, manjši) crkuje in meče jermen dol...   Kasneje so to uredili, veriga in 1.5 3 cilinder nima španerja pri oljni pumpi.   Ti pa lahko povem, da po drugi strani ima i20n tako velik hladilni sistem, da temoeratura niha od 85-105. Ko pri 100 pohodiš, pade na 90, ko vodno črpalko zavrti na maximum. Samo da bi vse avte delali zmožne prenesti cel dan dirkališča je pač neracionalno.   Ro pa res grem po odvetnika....       Pa da se vrnem. Seveda, dizli imajo svoj namen. In mene ne motijo.
    • Tudi cesto so pred leti umikali. Sedaj gre prometnica bolj vstran od kraja Vrana, da bi v primeru razlitja bolje obvarovali jezero.
    • Pride kdo na pir v Novo Gorico? Želim si spet slišati Slovenca...
    • Če kdo misli, da je seks najboljši občutek na svetu, ta še nikoli ni šel scat po osmih pirih...
    • Ne ravno izživljal, bolj dokazoval, da ima vsaka reč svoj namen in da se ne da vse trpat v isti koš.    Motorje delajo manjše, kot so jih včasih. Pred petnajstimi leti dvolitrski motor ni bil nobena posebnost. Zdaj poglej po katalogih, je že 1,5 litrski kar redek. Dizli so pa sploh izginili iz ponudbe in ga dobiš zgolj tu in tam kakšnega. Tudi zakoni vedno bolj omejujejo dizelaše in dostop v center mesta, sploh po Nemčiji in Franciji. In ravno to je namen, dokazat, da ima vsaka reč svoj namen in da ni čisto nič narobe, če so dizli v ponudbi in če jih ljudje kupujejo. In da ni pravično, da se nafta bolj obremenjuje z dajatvami za izpuste CO2 in prispevki za energetsko učinkovitost (mimo grede: dizelaš je energetsko učinkovitejši od ne-dizlov zaradi višje kompresije - a hkrati bolj "obdavčen"). In če so vsi tako prepričani v vsemogočnost litrskega trivaljnika, pa poskusimo, kako bi zamenjal 2,5 litrskega dizla... Zanimiva mi je pa reakcija: "Zdaj se boš pa izživljal na motorjem, ki ima 2/5 tvoje kubikature." Jaz? Ne, rad bi samo v živo preiskusil najboljši motor izmed najboljših izmed najboljših. Motor, ki je prejel ogromno nagrad in nazivov. Fordov 1,0-litrski trivaljni motor EcoBoost velja za enega najbolj trofejnih in revolucionarnih pogonskih sklopov v avtomobilski zgodovini. Od svoje predstavitve leta 2012 je prepričal mednarodne strokovne žirije s svojo kombinacijo izjemne zmogljivosti, varčnosti in napredne tehnologije. Naslov absolutno najboljšega motorja na svetu je osvojil trikrat zapored (leta 2012, 2013 in 2014). In tako naprej. Pa bi se rad prepričal v vsa ta priznanja in ga preizkusil vzporedno z enim starim dizelašem. Torej bi se bolj "izživljal" nad "dedkom", ki bi ga gnal delat isto, kar zmore "mladenič"...   BTjc je stroj, to je res. Avti so avti. To, kar ponujajo zdaj, je pa kvečjemu v od vozila(*), avti pa to niso, ma niti vozila ne. In jaz ne bi primerjal BTjca z nekim novodobnim vozilom. Jaz bi v enem BTjcu zamenjal motor in primerjal BTjca z BTjcem. Torej ne bi primerjal jabolka in hruške ampak jabolka Fuji z jabolki Honeycrisp...                 (*): tu pri nas v hribih se te stvari opazijo precej bolj kot pa nekje v ravnini. Namreč, da je vozilo čim lažje, vse delajo čim bolj minimalistično. Stekla, na primer, so opazno tanjša, kot so bila nekoč. Sicer je vozilo lažje, ampak stekla pa precej bolj pokajo. Profesionalni vozniki (trgovski potniki, razni agenti, serviserji), ki so veliko na cestah (na leto naredijo 75.000 km in več) mi razlagajo, da je že standard, da pred tehničnim menjajo sprednjo šipo, ker jo vsak najmanjši kamenček razbije. In niti ne menjajo sproti, ampak samo pred tehničnim... Pa to še ni tak problem, bolj je problem, ker so v vozilih majhni hladilniki. S tem je manjša količina vode v obtoku, kar pomeni manjšo težo. Ko na semaforju spelješ in motor obremeniš na polno, to zdrži. Če pa štartaš z obremenjenim vozilom v daljši vzpon in tiščiš gas na polno več kot 30 sekund, začne pa temperatura motorja naraščat. In če je vzpon tako dolg, da tiščiš gas do podna kakšno minuto in pol, se bo motor pregrel. Torej so vozila narejena za drag-race, ne pa za uporabo in delo... Konkreten primer: Opel Astra karavan s turbo dizlom. Možakar je štartal iz Solkana (nadmorska višina 95 metrov) in se odpeljal v Grudnico (nadmorska višina 880 metrov). Celo pot je bilo vse v redu. Ko pa je možakar doma parkiral na dvorišču in ugasnil motor, je pet minut pozneje začela vreti voda v ekspanziji - pri ugasnjenem motorju! Ker je ves hladilni sistem premajhen in ko je ugasnil, je pregret blok motorja tisto malo vode segrel do vretja. Možakarju se je to nekajkrat ponovilo in je zvilo glavo motorja. Garancije mu pa niso uveljavljali, ker to, da ti avto zakuha - ja, kaj pa nisi pazil... In tako naprej...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.