Skoči na vsebino

AVTOPLIN

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

to Kerr:

Pohvalno! Koliko pa imas mestnih/kratkih vozenj? Po moje 0

jaz se samo zjutraj na 12km vstavim 4x...vrtci pa to...to me je na benzu ubijal

Ma tudi jaz mam ve?inoma kratke vo?nje ?ez teden - 20km do vrtca, pa pa ugasnem, pa spet pol do slu?be... in obratno nazaj. Za vikend pa kako morje pa tko...

res pa da imam razmeroma lahko nogo, meni je ?e na bencinu pil v povpre?ju pod 12, s plinom (+ bencin) pa ca 13 l/100km.

Sem pa na primer opazil, da na dolo?enih (Petrolovih) pumpah nato?im manj (ca. 10 l), kot je volumen rezervarja (recimo na Kajuhovi v LJ). Po mojem nimajo dobro na?telan povratni ventil... V Dom?alah je pa vedno ok.

• Odgovori 404
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Sem pa na primer opazil, da na dolo?enih (Petrolovih) pumpah nato?im manj (ca. 10 l), kot je volumen rezervarja (recimo na Kajuhovi v LJ). Po mojem nimajo dobro na?telan povratni ventil... V Dom?alah je pa vedno ok.

Ma jaz vedno tankam na Verov?kovi - povpre?no 35-36l. Parkrat sem bil na Petrolu Barje (smer morje) pa je ?lo not vsaki? cca 38l (tank ima 41,5l) <_< malo mi je sumljiv njihov ?tevec...

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano

Si?i, zakaj ne ukrivi? plovca? <_<

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Nisem tega sicer sam delu, sam vem da ti je to opcija, da pove?a? kapaciteto (kar je zame ful va?na stvar)! :danzoman:

Napisano

V obeh avtih mam varnostni ventil na tanku tko da ni govora o nobeni nevarnosti, itak sta pa oba stalno v pogonu in nikol ne ostane povhn! :danzoman:

Napisano

potem ti lahko krivis kar ho?e? pa ne bo razlike...samo narobe ti bo kazal vsebino

To?no tako, koliko nato?i? ni odvisno od plovca, ampak .... :blush:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Uglavnm - tko mam narjen da lohk koristim kapaciteto 100%, o?itno (zrihtala sta mi pa to, na enmu Primo?, na drugmu pa Toma? Plinski I.)! :danzoman::P

Napisano

To?no tako, koliko nato?i? ni odvisno od plovca, ampak .... :blush:

Ampak... :ne vem:

P.S. A zrihta??

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano

ej, kako ti V6 laufa na plin?

BP :danzoman:

Napisano

_____ uporabnik_______max(km)______min(km)______avg(km)______tank (l)___Moped

1. ______?tajerc_________max 500_____min 350______avg 450_______55 l______M6 2.3i

2_______ iVar___________max 623____ min 508______avg 565_______57-59l____M6 2.3i

3.______Sishi____________max 450_____min 320______avg370_______41.5L_____MX-3 1.8

4.______jures____________max 430_____min 300 :)____avg 370_______55L______CX-7 2.3

5.______Guliko?a (Reno)___ max 540_____ min 370_____ avg 500______ 48L(od 50)___ 1.8 16V

6. ______ Jo?a (323FBA)____max 560 ____min 420_______avg 480 _____ 44,59 (od 44L)__1.5,16V

7.______kerr____________max 500_____min 430 ____avg 460_______52L______CX-7 2.3

8.______simons___________max 533_____min 465 _____ avg 485 ______44L _____ M3 1.6i

... na?rtujem pa nakup CX-7 ali M6

user posted image
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Ekola, postal sre?ni lastnik plina v CX-7. :)

Prvi vtis: dalj?e pospe?evanje, pospe?ek se za?uti na ve?jih obratih kot prej, sicer pa kaj drugega ?e nisem opazil. Kaj ve? pa ?e napi?em...

Napisano

Ekola, postal sre?ni lastnik plina v CX-7. :)

Prvi vtis: dalj?e pospe?evanje, pospe?ek se za?uti na ve?jih obratih kot prej, sicer pa kaj drugega ?e nisem opazil. Kaj ve? pa ?e napi?em...

A ?ajbe gredo gor in dol ? :D

Napisano

Haha, ja sem ugotovil, da so ga ?ist zresetiral. :) To sem ?e uredil, pa uro sem tud nastavil :harhar:

Sicer pa po prvih podatkih je pri?aranega 5,5 EUR na 100 km, kar pomeni okoli 27 EUR na tank.

Aja, pa malce bolj glasen motor se mi zdi...

Napisano

Poglej ?e kaj ni privito, kak pokrov.

Napisano

Danes sem naredil prvo malce dalj?o pot v tujino.

Potrebno se je bilo navaditi na tale pospe?ek, pa v ?esti si v?asih lahko lenaril, sedaj je treba pa delat, saj pri 140 izgubi mo? in jo dobi le po?asi. Sicer pa je poraba za teh 300 km, bila odli?na, ugasnila je le ena lu?ka pri plinu (domnevam da bo druga ?ez par kilometrov), cagar za bencin pa ?e vedno ka?e na F. :danzoman:

Sem pa ugotovil, da nekaj "praska" po kolesih, tako da bo potrebno malce pod pokrov pogledat kaj drajsa, tako da bo imel Primo? v ponedeljek ?e malce dela. :)

Edini minus je, da bo potrebno na zadnjo polico ?e malce po?akati, ker jim je mojster pobegnil. :glare:

PS: Druga?e pa jo je primo? pripeljal v Ljubljano, tako da je lahko sam na pedalu ob?util, da so izgube malenkostne oz. se jih je potrebno navaditi! (?e misli? primo?a iz Sigasa)

Napisano

Danes sem naredil prvo malce dalj?o pot v tujino.

Potrebno se je bilo navaditi na tale pospe?ek, pa v ?esti si v?asih lahko lenaril, sedaj je treba pa delat, saj pri 140 izgubi mo? in jo dobi le po?asi. Sicer pa je poraba za teh 300 km, bila odli?na, ugasnila je le ena lu?ka pri plinu (domnevam da bo druga ?ez par kilometrov), cagar za bencin pa ?e vedno ka?e na F. :danzoman:

Edini minus je, da bo potrebno na zadnjo polico ?e malce po?akati, ker jim je mojster pobegnil. :glare:

ma ne vem, na za?etku sem neprestano uga?al in pri?igal plin, da bi nekako probal ob?utiti razliko... Iskreno, mislim da je razlika bolj psiholo?ka, ker jo pa? i??e?. ?e ne bi vedel da je plin pri?gan ali ugasnjen bi te?ko vedel s ?im se vozi?- vsaj moja izku?nja je taka.

Glede police pa... meni jo je delal tale mojster, pa ?e te zanima kako izgleda pri meni in si kaj v LJ se javi. Sem super zadovoljen.

LP

Napisano

A je to polica za dvig spodnjega roba prtlja?nika?

dajte kako sliko, da vidim kako so vam naredili.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

A je to polica za dvig spodnjega roba prtlja?nika?

dajte kako sliko, da vidim kako so vam naredili.

mam tole, ko mi je mojster poslal predogled. Sicer je polica lesena, s tem da se zadnji del (ki gleda proti ven) da dvigniti, da ima? fin dostop do predla?kov spodaj. Sicer pa jasno je narejeno po meri, da se ni? ne vozi gor in dol. Polica je oble?ena v usnje (OK, skaj), da se roba ne vozi ravno po lesu...

Mislim da je vse skupaj ko?talo dobrih 100 EUR

post-5500-1273822143_thumb.jpg

post-5500-1273822160_thumb.jpg

post-5500-1273822170_thumb.jpg

Napisano

ma ne vem, na za?etku sem neprestano uga?al in pri?igal plin, da bi nekako probal ob?utiti razliko... Iskreno, mislim da je razlika bolj psiholo?ka, ker jo pa? i??e?. ?e ne bi vedel da je plin pri?gan ali ugasnjen bi te?ko vedel s ?im se vozi?- vsaj moja izku?nja je taka.

Pa si ziher, da ti ne priklopi samo na benz, ko se motor zavrti nad 3.000 oz. 3.500 obratov? :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Pa si ziher, da ti ne priklopi samo na benz, ko se motor zavrti nad 3.000 oz. 3.500 obratov? :ne vem:

Malo vi?je rpm bo treba.

Napisano

1300-4600 je plin

pardon se opravi?avam :blush:

a pod 1300 je benz oz. na ?tandgasu, al zakaj si napisal od 1300? :ne vem:

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.