Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni

Imam dve Te?avi ko ugasnem motor nekaj piska par sekund potem pa neha.Druga te?ava pa je pred nekaj tednih sem zamenjal zavorne plo??ice,?e pred zamenjavo pa se je iz prednjih zavor kadilo in smrdelo.Kadi pa se tak?en beli dim,kadi ?e se zdaj in zavore se mo?no segrejejo .Hvala za odgovore.Mazda je letnik 06 diesel kilometrov ima nekaj ?ez 100 tiso?

Napisano

Pozdravljeni

Imam dve Te?avi ko ugasnem motor nekaj piska par sekund potem pa neha.Druga te?ava pa je pred nekaj tednih sem zamenjal zavorne plo??ice,?e pred zamenjavo pa se je iz prednjih zavor kadilo in smrdelo.Kadi pa se tak?en beli dim,kadi ?e se zdaj in zavore se mo?no segrejejo .Hvala za odgovore.Mazda je letnik 06 diesel kilometrov ima nekaj ?ez 100 tiso?

Da se ti ni kadil beli dim iz webasta skozi zavore?

Napisano

sej res vcasih mal cudno zgleda ko se ti kadi iz sprednjih bremz..meni se je vcerej na semaforju kadilo pa folk me je zacel gladat,sem ze mislu da bo kdo gasilce poklical...

www.trziskisladoled.si

Napisano

Vse dizel 5 in 6 do zadnjega 2010 modela (recesija jebi ga).......

ZA M3 dizel pa nisem prepri?an

P.S. Timer pomeni pa aftermarket vgradnjo - naknadno bodisi benz, bodisi dizel, s timerjem vklaplja? ro?no po ?elji (ali daljincem), tisti serijski mazdini pa palijo z v?igom

Aha, hvala. Zato se verjetno pri Mazdinem dizlu v prostem teku segreje kabina, pravijo da se pri drugih ne.
Napisano

Teb bi pa verjel da se ti kadi zarad bremz, divjak :):)

jures to se mi je dogajalo po 500m voznje...spolh se avto se ni ogrel...vem kdaj se kadi iz bremz kdaj pa iz webasta... :P

www.trziskisladoled.si

Napisano

Aha, hvala. Zato se verjetno pri Mazdinem dizlu v prostem teku segreje kabina, pravijo da se pri drugih ne.

:bravo: -to je verjetno ena najbolj?ih serijsko vgrajenih stvari v M6. ;)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Pozdravljeni

Pri meni pa se na M5 l.2006 dogaja da se v?asih zjutraj pri?ge, ve?krat pa ne pri?ge webasta.(Temperatura stalno pod 0) ?ez dan se velikokrat pojavi tudi mo?an plav dim z webasta. Tudi kadar dela ne deluje kot je v?asih, ko si sli?al konstantno ?vi?ganje, ampak kar sunkovito menja vrtljaje-?vi?ganje. Se mi zdi kot da mogo?e ne dela pumpa za dovod nafte in pol ne vle?e dobr.

Baje pri Beji servisu na testerju vidijo kateri del je zani? na webastu, se pa bojim da bi kar vse povprek zamenjali, kot mi je povedal kolega, ki je ?e ve?krat tja nesel webaste od drugih znamk, potem ti pa samo re?ejo, sedaj pa deluje. Seveda deluje ?e pa zamenja? vse segmente, to je najenostavneje za njih.

LP

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Pozdravljeni

Na moji Mazdi 5 CD 2.0/110KM je tokrat ?la turbina. Avto ima 150.000km letnik 06.

Za obnavljat pravijo ni delov. Na netu sem na?el marsikaj, ?e ?akam kaj pore?ejo.

Avto je redno servisiran, kako je kaj s kulanco ali ima kdo izku?nje?

Pri VW pri takih kilometrih ti fabrka da polovico.

Za VW tudi dobi? mo?no ceneje turbino kot sicer, za Mazdo ne vem.

LP Primo?

Napisano

Pozdravljeni

Na moji Mazdi 5 CD 2.0/110KM je tokrat ?la turbina. Avto ima 150.000km letnik 06.

Za obnavljat pravijo ni delov. Na netu sem na?el marsikaj, ?e ?akam kaj pore?ejo.

Avto je redno servisiran, kako je kaj s kulanco ali ima kdo izku?nje?

Pri VW pri takih kilometrih ti fabrka da polovico.

Za VW tudi dobi? mo?no ceneje turbino kot sicer, za Mazdo ne vem.

LP Primo?

Kaj ti je sla kar naenkrat ali si imel ?e kak?ne simptome?

lp.

Napisano

Naenkrat je samo naredilo puf, kot da je po?ila cev in gre ven pritisk. Prej nobenih simptomov, skoz normalen zvok. Pri 140.000 spucano sito in menjane podlo?ke ?ob, se pravo avto OK. Nisem pa prvi s tovrstno okvaro, se dogaja.

Za cene sem ?e dal povpra?evanje na par koncev v SLO (povem kasneje), poslal sem tudi na www.turbolader.net, da vidim kaj pravijo, samo rad vidim kak?ne reference, ker no?em kak?ne korejske ali pa romunske turbine. Bom videl cene pol pa naprej ?e se odlo?im za njih.

Kolega pravi, da je enemu v Mazda 6 vgradu turbino, ta jo je dobil nekje v Celju za 400?, ampak nima telefona od te stranke.

?e je ?e kdo kaj pametnega in dobrga zvrtu glede turbin z besedo na dan.

LP Primo? :(

Napisano

Naenkrat je samo naredilo puf, kot da je po?ila cev in gre ven pritisk. Prej nobenih simptomov, skoz normalen zvok. Pri 140.000 spucano sito in menjane podlo?ke ?ob, se pravo avto OK. Nisem pa prvi s tovrstno okvaro, se dogaja.

Za cene sem ?e dal povpra?evanje na par koncev v SLO (povem kasneje), poslal sem tudi na www.turbolader.net, da vidim kaj pravijo, samo rad vidim kak?ne reference, ker no?em kak?ne korejske ali pa romunske turbine. Bom videl cene pol pa naprej ?e se odlo?im za njih.

Kolega pravi, da je enemu v Mazda 6 vgradu turbino, ta jo je dobil nekje v Celju za 400?, ampak nima telefona od te stranke.

?e je ?e kdo kaj pametnega in dobrga zvrtu glede turbin z besedo na dan.

LP Primo? :(

Pa si prvi lastnik ali si kupil rabljenega. Namre? jaz sem kupil rabljeno od 1l - slovenski avto, lepo urejeno servisiran pri avto ?erbinek MB,110.000km. Jaoooo zdaj ko poslu?ak to okrog turbin mi je ?e ?al da sem kupil Mazdo 5, je pa tudi letnik 2006, dizel 110km :( . lp.
Napisano

Pa si prvi lastnik ali si kupil rabljenega. Namre? jaz sem kupil rabljeno od 1l - slovenski avto, lepo urejeno servisiran pri avto ?erbinek MB,110.000km. Jaoooo zdaj ko poslu?ak to okrog turbin mi je ?e ?al da sem kupil Mazdo 5, je pa tudi letnik 2006, dizel 110km :( . lp.

?e bere? samo slabe stvari je zelo ?alostno, ?e pa bolje prebere? kaj se dogaja z vsemi mazdinimi dizlaki in kako prepre?it to potem ni vse tako ?rno, sploh pa ne drago.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Zaznavam malo sarkazma :)

Nisem imel v mislih bencinarja, ampak dizla ki mu je treba spucat dolo?ene zadeve(cedilo) in pol je mir.

Napisano

Nisem imel v mislih bencinarja, ampak dizla ki mu je treba spucat dolo?ene zadeve(cedilo) in pol je mir.

Zgoraj ma napisano, da je zamenjal tesnila ?ob in s?istil sito, tak da ..., po pravilih se mu to nebi smelo zgoditi, razen ?e majstri niso naredli tak kot je treba, ali pa je lahko kaj drugega narobe.
Napisano

Zgoraj ma napisano, da je zamenjal tesnila ?ob in s?istil sito, tak da ..., po pravilih se mu to nebi smelo zgoditi, razen ?e majstri niso naredli tak kot je treba, ali pa je lahko kaj drugega narobe.

Torej,ker Mazdinih D motorjev ne poznam se zahvaljujem na spodbudnih navodilih: zamenjati tesnila ?ob in ??istiti sito(karkoli je ?e to). Imam pa huuuudega mojstra tako da mislim da bo to ok narejeno. Hvala.lp.
Napisano

zanimivo koliko je Mazda majstrov po vogalih.... :rolleyes:

Gre za tipa ki je kolikor vem serviser na uradnem servisu pa pomoje mora ?e nekaj vedeti!

lp.

Napisano

Kot sem rekel, servis na 20kkm, olje originalno, nikoli pritiskal mrzle ma?ine ker imam kar nekaj kilometrov do glavne ceste in ni potrebe da forsiram ma?ino, ko se vra?am domov velja enako, kajti ?ez lastno naselje itak da ne forseram se pravi 5 minut penzionisti?ne vo?nje. Do slu?be imam cca 37km z obvoznico skupaj.

Jaz v tem ne vidim problema, ker tudi nimam nobenih te?av z DPF filtrom in vzdigovanjem nivoja olja - ta nikoli ne pride ?ez polovico vrednosti med MAX in X.

Ubistvu res ne vidim nekega smiselnega razloga zakaj bi mi ?la turbina. Pa? gre, se zgodi ali kako ?e pravijo nekateri.

Da ne bo pomote kot vidim, servisiran na original servisu v Ljubljani in ne Pod kozolcem

(Tudi pod kozolcem je lahko OK, ?e dela pravi mojster in ne mojster za vse - moje mnenje)

LP

Napisano

Moje informacije so tudi take da se v?asih, komu pa? za?ne ma?iti ali pa zama?i oljna cev, po kateri se dovaja olje pod pritiskom na le?aj turbine, in ker je olja premalo - ga ni pa? ribne le?aj in potem se za?ne veselica. :angry2:

Zgodi pa se to ?e je bilo cedilo malo pozno o?i??eno ali pa podlo?ke prepozno zamenjane ali pa celo da je bila narejena samo ena stvar od tega.

Napisano

Kolkrat na tank je ta avto prisnjen? Se pravi, da se zavrti tam nekje do 4.000 obratov ali ve??

33112_1.png

Napisano

Kolkrat na tank je ta avto prisnjen? Se pravi, da se zavrti tam nekje do 4.000 obratov ali ve??

A misli? "pritisnjen"? Bi to mogla biti neka rutina k do sedaj sem vozil 3 turbince iz WV koncerna in nobenga nikol nisem pritiskal pa tudi nobenga najmanj?ega problema nisem imel z motorji pa ?eprav je tam dosti te?av z turbinami, ventili, merilci, ?obami.... lp.
Napisano

Moje informacije so tudi take da se v?asih, komu pa? za?ne ma?iti ali pa zama?i oljna cev, po kateri se dovaja olje pod pritiskom na le?aj turbine, in ker je olja premalo - ga ni pa? ribne le?aj in potem se za?ne veselica. :angry2:

Zgodi pa se to ?e je bilo cedilo malo pozno o?i??eno ali pa podlo?ke prepozno zamenjane ali pa celo da je bila narejena samo ena stvar od tega.

To je res ena od smiselnih vzrokov, sam zato pa vozmo na original servis, da te na to opoorijo in to predhodno s?istijo. Turbina res ne crkne ?ez no?, razen ?e je brez olja, ?e pa je mal po mal brez olja potem potem pa bum.

LP

Napisano

To je res ena od smiselnih vzrokov, sam zato pa vozmo na original servis, da te na to opoorijo in to predhodno s?istijo. Turbina res ne crkne ?ez no?, razen ?e je brez olja, ?e pa je mal po mal brez olja potem potem pa bum.

LP

Tega na servisu ne naredijo sami od sebe, poznam pa nekoga ki to naredi, pa ne dela na servisu, brez da ga na to posebej opozori?. :D

Napisano

Tega na servisu ne naredijo sami od sebe, poznam pa nekoga ki to naredi, pa ne dela na servisu, brez da ga na to posebej opozori?. :D

No,pa mi pi?i kdo je to na ZS k ve? ko pozna? takih bolje je. lp.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
    • klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.