Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kaj ti ga ima? odprtega ali zaprtega?

Nimam blindiranega samo mi ?e ene 4 leta ne dela in mi stalno svetijo lu?ke ?ek end?in+spodsavanje.

Ga pa bom za?epu pri naslednjem rednem servisu.

Napisano

Opa?am da mi pri moji 6-ki zmanjka mo?i. Na momente sploh ne potegne. V tem primeru je motor na delovni temperaturi. A se mogo?e takrat vklaplja regeneracija??

Pozabu sem napisat da je lahko tudi to kaka povezava z mojo veliko porabo. V glavnem sem stestiral. kobinirana vo?nja, malo ve? dolgih relacij pa povpre?na 8,1l/100.

sam ti pa mas res visoko porabo, js se morm oreng potrudit da imam cez 7 litrov. v soboto sm dirkal z enmu ki je imel MB ML 320 cdi nascal sm ga kadarkoli sm ga hotu dirkala sva od trojan do konjic pa sm imel porabo 7,3l. nevrm kaj delas da imas tako visoko porabo.

www.trziskisladoled.si

Napisano

No sej zato spra?ujem tukaj na forumu, ker sam nisem dovolj pameten, da bi ugotovil napako. Vozim relativno normalno brez dirkanja. Preberi poste malo vi?e. Vzrok ?e vedno i??em. Mislil sem da bom dobil kej pametnega, pa ?e ni.

Napisano

Opa?am da mi pri moji 6-ki zmanjka mo?i. Na momente sploh ne potegne. V tem primeru je motor na delovni temperaturi. A se mogo?e takrat vklaplja regeneracija??

Pozabu sem napisat da je lahko tudi to kaka povezava z mojo veliko porabo. V glavnem sem stestiral. kobinirana vo?nja, malo ve? dolgih relacij pa povpre?na 8,1l/100.

Men ?ez 7,2 l/100km ne porabi sploh :P . Tale poraba je bla zadnji? na relaciji Split - Kranj, ampak pri polnem avtu (?ena, 2 otroka, poln prtlja?nik...), pri?gani klimi non stop, pa brzini med 150 in 160 km/h.

LP

Nikad ne veruj ?eni, koja la?e.

Bog daj neumnim pamet, nam pa denar...

Napisano

Nese? me, pa ?eprav furam 260KM in bencinarja. :rispekt::rispekt:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

A ima kdo kako idejo zakaj bi tolko pilo???? Vse kar prebiram ne dobim tehtnih informacij. :vskalo: EGR ventil ne more bit krivec za :pepsi: . Mogo?e so pa Injektorji za spucat????

Napisano

Tole je definitivno nekaj narobe, ker diesla na 12 litrov je nemogo?e spravt razen, ?e cel tank goni? v prvi in drugi prestavi konstantno v klanec.

33112_1.png

Napisano

Pravi?, da pri regeneraciji avto ne vle?e nikamor? To se ne sme dogajat, celo ve? se zna zgoditi, da celo bolj potegne takrat, je pa zelo ob?utljiv, ?e je avto slu?ajno premo?no ?ipan oziroma je powerbox nastavljen na preveliko vrednost in ga o?itno za?ne "zalivat" od tod verjetno izguba mo?i in ?e posledi?no dodatno preveliko dimljenje in prepogosta regeneracija.

Jaz bi za?el tako, da bi odpeljal avto na poobla??en servis, da ti nalo?ijo najnovej?i program - ?e je bil avto ?ipan ti bodo to povozili in se bo hitro videlo a je kaj bolje.

?e ima? priklopljen kak?en powerbox ga izklopi.

33112_1.png

Napisano

Avto ne kadi niti malo. Bil je ?e na uradnem servisu povo?en - mislim na software. Stanje nespremenjeno. Jutri damo injektorje na test, vidmo kaj bo. Imam pa slab ob?utek, ker se mi zdi da gre v hrib vedno slab?e. Lahko da sem malo ?e preve? pazljiv in me vse zmoti.

Napisano

SpEkTr, kolko tebi kuri k ma? isto mazdo???

Meni je konstantno kurilo 6.7, +- kak deci gor dol..

Odkar sem menjal eno ?obo, ki je bila zlo glasna, pa avto je cukal pri konstantnih obratih, mi je padla na 6,1-6,3.

Napisano

Meni je konstantno kurilo 6.7, +- kak deci gor dol..

Odkar sem menjal eno ?obo, ki je bila zlo glasna, pa avto je cukal pri konstantnih obratih, mi je padla na 6,1-6,3.

meni tudi cuka pri konstantnih obratih, pa na tempomatu tudi v?asih... pol je to ?oba? kolko pa te je stala menjava? pa kak si ugotovil kera je? se ti je kar poznalo pri porabi... ne bi blo slabo... :zvizga:

Napisano

Moja je pri famoznih 1500 rpm malo malo pocukala, pa sem samo 2 tanka dodal aditiv za ?obe pa steral pa problem re?en, kaj se bi obremenjeval z res malim cukanjem. Poraba ista prej/potem

Za primerjavo - ko je kazalec na pol nisem nikoli pod 500km....?e bi se upal potegnit do konca bi 1000km dosegel zlahka.

saj jaz ko pokurim pol tanka po ?tevcu sem tudi preko 500km, najve? je blo se mi zdi 580..., ampak potem za?ne ?tevec padat proto E ko ?us... :unsure:

Napisano

Ja v drugi polovici itak hitro pada :-)

Pazi, znano je cukanje s tempomatom ?e je malo klanca navzdol. Mora biti ravno prav klanca, da potem malo cukne. Kot da ne bi vedel, al bi al ne bi...

Tisto cukanje o katerem sem pa jaz govoril, je pa malo mo?nej?e, pa pojavi se tudi brez tempomata..Vedno pod 2000 obratov. Nekje okol 1500 - 1700. Saj tako je bilo pri meni.

Po u?enju ?ob je bilo ene 2, 3 tiso? km ok, potem pa spet po starem. Sedaj je ?e skoraj 10 jur?kov km vse ok.

Napisano

Moja je pri famoznih 1500 rpm malo malo pocukala, pa sem samo 2 tanka dodal aditiv za ?obe pa steral pa problem re?en, kaj se bi obremenjeval z res malim cukanjem. Poraba ista prej/potem

Za primerjavo - ko je kazalec na pol nisem nikoli pod 500km....?e bi se upal potegnit do konca bi 1000km dosegel zlahka.

No,na? tank ni tako narejen. :P ?e se ne motim,je razporeditev pribli?no taka (sem enkrat testiral samo sem ?e malo pozabil):Do prve ?rtice je prib.10 litrov,potem ima? do polovice ?e nih 23 litrov-skupaj 33,nato do predzadnje ?rtice ?e 14 in je 47 in zadnja hitro pade in je ponavadi do lu?ke veliko manj kot 10 litrov.Drugo do 64 litrov je rezerva.

Sej pravim,se ne spomnim to?no.Bi lahko ti Jure? to preveril. :P

Napisano

Meni do 1000km ?e ni uspelo. Sem bil pa blizu. Mislim da nekje okoli 950..ve? pa nisem upal..Sama jajca, ?e slu?ajno zmanjka nafte...

Napisano

Tisti skrivni meni ja..Raj? se ga ne dotikam, ker mi vedno pol lu?ke gorijo hahaha..Pol morm pa akumulator odklapljat..

Napisano

Meni do 1000km ?e ni uspelo. Sem bil pa blizu. Mislim da nekje okoli 950..ve? pa nisem upal..Sama jajca, ?e slu?ajno zmanjka nafte...

:aaaaa: O kak?nih cifrah tukaj govorite?Edino,?e bi vozil po strogi ravnici,90km na uro,nobene kolone in gas samo se ga dotikat.Potem ja.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Evo se je par dni nazaj pr -15 sodelovc pripelu v sluzbo isto 20km relacija z insignioD in je tud jokal da mu števc noče na 90 pa da mu začne padat ko se ustav.   Zgleda sezona odpovedi dihtunge na glavi.
    • Ste kaj pretreseni?   Na Goriškem ni bilo hudega...
    • Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.   Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.   V glavnem... vstrajaj pri garanciji.
    • Tako kot si napisal, dej zaračunaj tistih par 100eur več ne mi šparat na neumnostih.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.