Skoči na vsebino

MAZDA 6 ali

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Boss, tule se samo pogovarjamo o na?i uradni klasifikaciji avtomobilov, gre se le zato, da na?a uradna klasifikacije je kakr?na je, nekateri tu gor pa imajo(te) "svojo logiko" deljenja avtomobilov v razrede.

Kolikor sem gledal na wikiju, imajo razli?ne kriterije, od dol?ine pa do prostornosti/volumna kabine in prtlja?nega prostora.

Ploki, ta ti je najbolj?a: Octavia je na wikipediji klasificirana kot Small Familiy = compact, in to je zdravo za gotovo, medtem ko pa za Superba "ne velja ?isto", da je executive... :hohoho:

Najbolje, da vse svoje ugotovitve in linke skupaj po?ljete na AMZS (oziroma na ADAC, po katerem AMZS povzema stvari), morda pa kej spremenite...

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

• Odgovori 113
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Kwa je pa wa?no v katerem razredu je kanta, ?e ti je ql in ?e si jo lahko privo??i?, kupi? in vozi? in ko jebe razrede.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Otroci pa? delajo vse,kar otroci pa? delajo v avtih-z nogami ma?ejo sede?e spredaj,ko gredo v avto stopijo na plasti?en prag,z umazanimi rokami pi?ejo po ?ipah (pa ?e kje drugje),kaj pomalicajo pa popijejona dolgih poteh.To je to.?e ti uspe,da tega otroci ne delajo v tvojem avtu,vsaka ?ast.So pa res angel?ki.Moji poslu?ajo rock in niso angel?ki. :harhar:

To?no tako. Vsakemu svoje. ?e bi pustil noter jest in skakat po avtu pa? verjetno ne bi vzel te notranjosti. Ampak ni ravno fer, da nekdo pi?e, da je ta notranjost pa ''salonska''. Sicer so pa tudi materiali pri ?kodi kar trpe?ni in zadeva se da zelo dobro spucat. Za razliko od nekaterih. Usnje pa po tem pogledu itak vse na??ije.

3/4 pogojem imam pa jaz izpolnjenih :bravo:

Hehe, ?e 1/4 pa si zmagal. :bravo:
Napisano

?e prav razumem Mazdini dizli rabijo ve? nafte.

Do sedja sem testiral nadlenje dizle:

Mazda 6 letnik 2007 (stara) 2.0 120 KM poraba 6,5 l

Passat letnik 2005 (stara oblika) 1.9 TDI 100 KM 6,7l

Vectra letnik 2007 1.9CDTI 120 KM 7,0l

Honda Accord letnik 2007 2.2CDTI 140 KM 6,2l

Astra letnik 2005 1.7CDTI 90KM 6,4l

Pe?o 5008 1.6 dizel 115 KM 6,8l

Kaj naj re?em, najbolj?o porabo je imela Honda. Seveda, z mo?nej?em avtomobilom sem lahko vozil hitreje kot z manj mo?nim. Vsi avotmobili so bili oz so moji oz od ?ene razen Mazde 6, ki je od prijatelja. Sicer on ima manj te?ko nogo od mene, torej je mogo?e res kaj na tem.

?e kupim obsotje?o Mazdo 6 poro?am.

Priajtelj Mazdo ful hvali. pri 120.000 km mu je ?el le?aj od napenjalca od klime. Niti ?arnice ni menjal. No ?la ej ana stvar preve?! Tudi mazde niso ve? take kot so v?asih bile.

Meni na Vectri 67.000 km pa je ?lo:

1. zlo?ljivo ogledalo

2. EGR ventil

3. 3x sprednja ?arnica

Skupaj stor?ki cca 600?, servisi so pa res poceni, smao on se tudi ne prito?uje z kosmosom v BTCju.

Tako da sem se potemlejitme premisleku odlo?il za nakup 6, ker rabimo karavan.

?akam na odobritev lizinga.

Napisano

Boss, tule se samo pogovarjamo o na?i uradni klasifikaciji avtomobilov, gre se le zato, da na?a uradna klasifikacije je kakr?na je, nekateri tu gor pa imajo(te) "svojo logiko" deljenja avtomobilov v razrede.

Torej kak?na so merila za kvalifikacijo v kateri razred sodi dolo?en avtomobil ali je to prepu??eno sami tovarni kam bi ga rada umestila.

Ker ?e je to zadnje pol je za moje pojme pri ?kodi pri Octaviji zavajanje kupcev no pa pri Superbu tudi, da ne bo pomote, ker ne vem po ?em je Superb vi?je kot Passat :ne vem:

Ne vem kaj je torej bolj ustrezno ali, da ti nekdo nekaj dolo?i ali raje izbere? na osnovi izmerljivih podatkov , centimetri, litri, dolarji ipd.

33112_1.png

Napisano

Mene pa zanima, koliko v povpre?ju pride redni servis pri novi Mazdi 6 2.2 dizel (lahko napi?ete tudi za motor 2.0 CD140) na uradnem servisu? So res servisi tako dragi kot nekateri govorijo, da so tudi po 2x dra?ji od VAG grupe?

12360_1.png
Napisano

madmax ima alternativno gorivo :closedeyes:

Vem. in ob vsakem tanku kolnem da mam M6, ki sicer po trditvah nekaterih to alternativo sicer prebavlja, a nih?e ne upa tega z gotovostjo trditi.

mah, zadnje cajte dra?ijo samo ?e alternativo...pred dobre pol leta sem profitiral skoraj 25? na tank, sedaj je ta razlika le ?e cca. 15? :( me bojo ?e na bera?ko palco spravli <_<:P

Napisano

mah, zadnje cajte dra?ijo samo ?e alternativo...pred dobre pol leta sem profitiral skoraj 25? na tank, sedaj je ta razlika le ?e cca. 15? :( me bojo ?e na bera?ko palco spravli <_<:P

Tudi "alternativcem" ne dajo ve? miru. :P V?asih so nas rock-erje preganjali,zdej pa vas. ;)

Napisano

Pred leti se pa spomnim, da je tudi Passat (govorim npr. o generaciji cca. 1995) rinil v razred vi?je. Takrat sem bil Opel fan in sem vedel da na?eloma je razred Vectre, ampak po dimenzijah mislim, da je bil ?e bli?je takratni Omegi, tako da je bila zmeda ?e takrat! <_<

Sicer pa kot je Javarje rekel, klinc pa razredi - sede? v bodo?i avto, proba? peljat in ?e ti ustreza ter to?l dopu??a, postane? lastnik in ?ivita v simbiozi, do nadaljnjega! :ljubezen::danzoman:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Pred leti se pa spomnim, da je tudi Passat (govorim npr. o generaciji cca. 1995) rinil v razred vi?je. Takrat sem bil Opel fan in sem vedel da na?eloma je razred Vectre, ampak po dimenzijah mislim, da je bil ?e bli?je takratni Omegi, tako da je bila zmeda ?e takrat! <_<

Sicer pa kot je Javarje rekel, klinc pa razredi - sede? v bodo?i avto, proba? peljat in ?e ti ustreza ter to?l dopu??a, postane? lastnik in ?ivita v simbiozi, do nadaljnjega! :ljubezen::danzoman:

:bravo: Kak?ni razredi neki.Tudi audi se "tla?i" v nek premium razred.Da mi je vedet zakaj neki? :whatever:

Napisano

:bravo: Kak?ni razredi neki.Tudi audi se "tla?i" v nek premium razred.Da mi je vedet zakaj neki? :whatever:

?e bi ga mel pa vozil, bi verjetno vedel zakaj...

Napisano

itak.

blenda avtomaticno ko si na levem pasu.

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Jaz bom se enkrat napisal da je poraba odvisna le od voznika in ne masine....

To?no tako. Brez veze pisat in primerjat porabo razli?nih voznikov (razli?ni na?ini vo?nje) na razli?nih relacijah (npr. mesto bistveno ve? ?re kot pa relacija na regionalki) in ?e ob razli?no vzdr?evanih avtomobilih (pri slabo vzdr?evanem avtomobilu gre hitro poraba gor za 20% ali ve?). Edini relevantni podatek za primerjavo je zgolj normna poraba avtomobila. Tam so dejansko vse okoli??ine enake. Seveda pa ni to zdravo za gotovo za jemat. Recimo zgolj primer: en avto ima ni?jo normno porabo, hkrati pa kraj?a prestavna razmerja. Recimo, da jaz vozim ve?inoma po ac tam okrog 160-170 km/h. In v tem primeru bo imel ta avto z ni?jo normno porabo vi?jo porabo pri meni, ker se bo vrtel v vi?jih vrtljajih. Itd...

Recimo pri mojem TDI-ju sem imel take porabe, da mi verjetno nih?e ne bi verjel. In to tako v minimum kot tudi v maksimum :hudicek:.

Sicer je pa poleg vsega zgoraj napisanega pri izbiri pomembno ?e nekaj. Image osebe, katera vozi enega ali drugega. Pri Mazdi je kvazi ?porten aktiven ?lovek, pri ?kodi pa rabi? obvezno zraven ?e klobuk, ker si ?i?a style :harhar:. No, kak?na RS-ka je tukaj izjema. Hehe,

Lahko pa s prve roke potrdim: Octavia II 1.9TDI, 250 jur?kov BREZ ENE SAME TE?AVE in dela kot urca. Zgolj redni servisi, izven garancije vsi delani doma in ne na poobla??encu. Kosi so pa na pol zastonj. Recimo zgolj primer: blatne zavesice so original na ?kodi cca. 20 EUR. Ne ena, ampak komplet ?tirih :jupiii: . Servisi so me pa pri?li po cca. 80 EUR (material original ?koda, olje ta bolj?a sintetika za longlife servis), velik servis pa cca. 400 EUR (tudi vse original material), od tega je 100 EUR pla?ila za menjavo, ker tega se ne spravim sam delat. To so vse cene za doma in ne na poobla??encu. Recimo original vse ?tri plo??ice so pri?le 110 EUR. Se ni spla?alo nachabau nabavit, ker so bile original cenej?e :D. Menjane so bile pa prvi? pri 160.000 km, s tem, da bi bile verjetno ?e za do 200.000 km ampak sem jih raje prej menjal, ker so malce cvilile. Diski so dejansko ?e sedaj skoraj neobrabljeni :D. Je pa vse to tudi posledica ?i?a style vo?nje :hudicek: . Sama poraba je pa odli?na, vendar je nesmiselno govorit o ?tevilkah, ker imam sam za mnoege precej ''nerazumen'' stil vo?nje :bravo:

Napisano

Lahko pa s prve roke potrdim: Octavia II 1.9TDI, 250 jur?kov BREZ ENE SAME TE?AVE in dela kot urca. Zgolj redni servisi, izven garancije vsi delani doma in ne na poobla??encu.

to?no to!

zdej nej se mi pa en lastnik dizel mazde 6 z tem pohvali. :ne vem:

?i?a style vo?nja ali ne...pri avtih dandanes je to :rispekt:

Napisano

itak.

:hohoho::hohoho:

lol, zdle si me pa nasmejal.

drugace sem pa vozil prejsnjo generacijo A4, kao "passat"... :whatever:

Napisano

Recimo zgolj primer: blatne zavesice so original na ?kodi cca. 20 EUR. Ne ena, ampak komplet ?tirih :jupiii: .

fak, se cehi niso vec kar so bli...

da ti zaracunavajo za njihov ponos pa je too much :P

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Imel smo pri hi?i 1.9 tdi 110 KM. Ne vem kako je z 2.0 verjetn ?re ve?. No pri na?i OKTI sem ji delal risanke in ni ?lo prek 5,8. Mazdura ravno v?eraj Linz in nazaj, AC tempomat na 150 ve?ino ?asa - 7,8, ko sem zjutri tankal je blo pa dejanskih 7,6.

Od tod meni fama da 1,9 tdi ?re manj.

Pri Dnevniku (18.3.2011) so vsporedno testirali Mazdo 6 2.2 CD 129KM in Passata 2.0 140KM in je bila poraba pr obeh do decilitra enaka 6,2 pri tem so pohvalili, da Mazda veliko bolj realno v tehni?nih podatkih napi?e porabo in da pri VW-ju mnogo bolj la?ejo. :hudicek:

?e si mel prvo generacijo Octavie je razlika s tvojo trenutno Mazdo cca 260kg samo v te?i obeh vozil. ?e si mel pa drugo generacijo pa okoli 200kg. ?e sam v te?i je razlike kr nekaj kar se po?teno odrazi na porabi.

Ampak kljub temu se mi zdi, da tvoja Mazda porabi kar precej oziroma preve? kar bi lahko pomenilo, da je nekaj narobe. Pri taki vo?nji kot si jo omenil do Linza pri tej brzini moja ?estka kuri malce nad 6 litrov po BC-ju, ki je kr precej natan?en.

fak, se cehi niso vec kar so bli...

da ti zaracunavajo za njihov ponos pa je too much :P

Pa sej so poceni - to si lahko prvo??jo zaradi masovne izdelave :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Aja, pa ?e to. Octavia ni v rangu Mazde 6, no razen morda po velikosti prtlja?nika. Octavia je Golf. Mazda 6 je v razredu s Passatom in recimo delno tudi Superbom. Ker Superb ima pa res nenormalno veliko prostora.

Pa uradni in ''?asopisni'' razredi gor ali dol. To ti je hitro jasno, ko sede? v enega ali drugega.

In recimo primerjava med 6 in Superbom je tudi precej neposre?ena. Namre? kolikor vem je 6-ka precej ?portno naravnana, kar Superb definitivno ni. Je pa zato super AC potovalnik, medtem ko se po ovinkih ?uti velikost in te?a. Mo?no sicer, da je s Sport podvozjem kaj druga?e.

Napisano

fantje... ?e boste avte gledali in kupovali glede na to, kaj pravi sosed ali pa "avtomagazin" potem se boste opekli, noben qrac vas ne bo druga?e gledal, ?e boste vozili avto, ki ga po svoje ali po "uradno" tla?ite v nek razred...

kupte to, kar vam je v?e?, in si lahko privo??ite, pa boste zadovoljni ko sam gospod nad nami ;)

v eni temi nedale? stran me je nekdo vpra?al, kako sem zadovoljen z mazdo sedaj po cca 50k km ...

sem, vendar sem kriti?en do vsega, zato je nebom hvalil na vse pretege, pa ?eprav ni tak dale? ni? narobe z njo :)

smo meli pa, in imamo doma avte razli?nih razredov, in ?e primerjam ceno in dobljeno, so vsi racionalnega nakupa, razen bruderov superb, ki je full option, in je bil cca 35k evrodolarjev... za ta denar, je trenutno tatamata proti vsem, kar jih mamo ostalih, in smo jih kdaj meli, pa tudi proti novemu pasatu pa mazdi 6 pa ?e kaj...

pamet v roke, pa volan v glavo ;)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Prevozil z njim kar nekaj kilometrov,pa mi ?e vedno ni jasno.

Mi ti razlo?i?? ;)

Napisano

kaalman, katero ma tvoj brat?

od "zene" brat pa ma 2.0 tdi (140ps) +dsg in vse druge opcije (med drugim je dal zelo"pametno" glede na ceste kjer se pelje, 18" feltne) pa je stala 28.000 eur...

kar je kar dost ugoden nakup glede na vse

so mu pa dali dodatnih 1500 eur, ker so zajebali barvo usnja, je hotel svetlo, dobil pa crno usnje...

Napisano

itak.

Ja res je, dosti je prepotentne?ev v Audijih, ampak zadnje ?ase sem jih pa tudi kar nekaj sre?al v novih Mazdah 6. Ho?em re?t, da jih v starih ?esticah nisem toliko opazil.

Vo?nja 2m za ritjo, prehitevanje ?ez polno ?rto, prehitevanje potem pa ?ez en kilometer zavije z glavne ceste, ...ipd.

Prevozil z njim kar nekaj kilometrov,pa mi ?e vedno ni jasno.

Mi ti razlo?i?? ;)

Hja ne vem, s katerim si se ti to vozil. Pojdi na vo?njo s premium modelom, A6 ali A8, pa bo? videl zakaj ;)

Napisano

@LABI: 1.8 TSI DSG7 stekleno okno... park assist bla blabla...

ga bom vpra?al, kolk je dal to?no... :)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Evo se je par dni nazaj pr -15 sodelovc pripelu v sluzbo isto 20km relacija z insignioD in je tud jokal da mu števc noče na 90 pa da mu začne padat ko se ustav.   Zgleda sezona odpovedi dihtunge na glavi.
    • Ste kaj pretreseni?   Na Goriškem ni bilo hudega...
    • Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.   Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.   V glavnem... vstrajaj pri garanciji.
    • Tako kot si napisal, dej zaračunaj tistih par 100eur več ne mi šparat na neumnostih.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.