Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Žlahta ma penzije slovenske, da jim gre boljše.

Je pa v malo dalnji žlahti en "rastlina", ker ga je kap in v rešilcu niso imeli kisika. Tolko o zdravstvu 😉

Napisano (urejeno)
pred 11 urami je Alex napisal:

Meni je v penziji božansko. Vsak dan delam kar hočem, grem kamor hočem.

Še da 100%saniram koleno, sem zmagal. Sedaj sem na recimo 75%.

Sicer pa, ne skrbi zame, jaz sem preskrbljen. 😉 

Bolj ne skrbi za ostale, ki še delajo.

Ko je že govora o Italiji, gremo pa itak že skoraj vse kupovat čez. Se veliko bolj splača. 

Si preskrbljen, lepo. Saj verjetno se zavedamo, da to velja danes. Če nas bi večina potrošnikov začela fizično  kupovati v tujini in bi podjetniki firme preselila v tujino, bi samoumevna preskrbljenost, ki temelji na pobranih slovenskih davkih in prispevkih, izginila.

Poleg tega, ali smo domoljubi ali ne? Če imamo svojo državo, moramo zanjo skrbeti. Podobno kot z Mazdami. Zakaj ne servisiraš, tankaš, poliraš sosedovih avtov? Če hočeš od svojih kur jajca, od krave mleko, jih je treba futrat. Pri penziji je enako.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Kdor spremlja ta forum dobro ve,da grem jaz južneje od Kolpe na vsakih deset let. Do Zagreba. Edino kak koncert in to je to. Tja ne hodim ,še manj pa bi tam živel. Nisem rekel, da se cedita med in mleko, le, da nas prehitevajo po desni. Začelo se je v zadnjih treh letih.

To veš iz prve roke... 

Napisano
pred 37 minutami je godlike napisal:

Žlahta ma penzije slovenske, da jim gre boljše.

Je pa v malo dalnji žlahti en "rastlina", ker ga je kap in v rešilcu niso imeli kisika. Tolko o zdravstvu 😉

A ti začnem o slovenskem zdravstvu?

Pa ne tisto, kar sme priti v medije...

Kaj misliš, zakaj vsi, zaposleni v bolnicah, podpišejo klavzulo, da sme informacije za javnost dajati samo direktor oz. tisti, ki ga on pooblasti? Ker če bi spregovorili ostali...

Več pa kdaj drugič, ko se srečamo v živo, ne takole preko zapisov na forumu - me še vedno veže neka klavzula...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 27 minutami je Janez007 napisal:

Si preskrbljen, lepo. Saj verjetno se zavedamo, da to velja danes. Če nas bi večina potrošnikov začela fizično  kupovati v tujini in bi podjetniki firme preselila v tujino, bi samoumevna preskrbljenost, ki temelji na pobranih slovenskih davkih in prispevkih, izginila.

Poleg tega, ali smo domoljubi ali ne? Če imamo svojo državo, moramo zanjo skrbeti. Podobno kot z Mazdami. Zakaj ne servisiraš, tankaš, poliraš sosedovih avtov? Če hočeš od svojih kur jajca, od krave mleko, jih je treba futrat. Pri penziji je enako.

Takšne smešnice pa že dolgo nisem slišal.😄 Ti si malo to vse pomešal. Od vedno sem plačeval vse prispevke in davke za razliko od privatnikov, ki veliko tega skrijejo. Tako,da kar se tega tiče sem prispeval veliko več, kot marsikdo v tej državi. To,da bi morali vsi kupovati pri nas je podobno,kot ko so dobili v Mercatorju namesto regresa bone mercatorja. Kolikor vem vsak dela in razpolaga s svojim denarjem kakor hoče in ga zapravlja kjer hoče. Pač konkurenca.

Naj tudi pri nas spustijo davek na hrano,kot je pri sosedih in naj bodo cene konkurenčne pa bom z veseljem vse kupoval pri nas.😉

Predvsem pa, EU trg je svoboden za pretok blaga. 

Ko bodo vsi tajkuni in ostali , ki imajo svoja sredstva skrita v tujini in bodo plačevali davke v Slo. nam bo takoj bolje.

Firme se že selijo v tujino zaradi neugodne poslovne klime. Pa ne zaradi potrošnikov, ampak zaradi nesposobne vlade. Zaradi zvišanja minimalne plače, božičnice,  je ogroženih 16000 malih in večjih podjetij. Zopet ne zaradi potrošnikov.

Kar se tiče pa domoljubja pa ne bi o tem. O tem smo že debatirali.

Napisano

A v Sežani denar kar po tleh pobirajo?

Mislim, človek je kar pustil 500€ na pošti in odšel...

WWW.ROBIN.SI

Že sredi decembra, 15., lani, so policisti v poštni poslovalnici v Sežani zasegli bankovec za 500 evrov, ki ga je je na pošto z namenom zamenjave za manjše bank

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano (urejeno)
pred 31 minutami je Alex napisal:

Takšne smešnice pa že dolgo nisem slišal.😄 Ti si malo to vse pomešal. Od vedno sem plačeval vse prispevke in davke za razliko od privatnikov, ki veliko tega skrijejo. Tako,da kar se tega tiče sem prispeval veliko več, kot marsikdo v tej državi. To,da bi morali vsi kupovati pri nas je podobno,kot ko so dobili v Mercatorju namesto regresa bone mercatorja. Kolikor vem vsak dela in razpolaga s svojim denarjem kakor hoče in ga zapravlja kjer hoče. Pač konkurenca.

Naj tudi pri nas spustijo davek na hrano,kot je pri sosedih in naj bodo cene konkurenčne pa bom z veseljem vse kupoval pri nas.😉

Predvsem pa, EU trg je svoboden za pretok blaga. 

Ko bodo vsi tajkuni in ostali , ki imajo svoja sredstva skrita v tujini in bodo plačevali davke v Slo. nam bo takoj bolje.

Firme se že selijo v tujino zaradi neugodne poslovne klime. Pa ne zaradi potrošnikov, ampak zaradi nesposobne vlade. Zaradi zvišanja minimalne plače, božičnice,  je ogroženih 16000 malih in večjih podjetij. Zopet ne zaradi potrošnikov.

Kar se tiče pa domoljubja pa ne bi o tem. O tem smo že debatirali.

Skrajšano. Ne da bi se tega zavedali si pogosto sami žagamo vejo na kateri sedimo. 

Tvoja penzija se ne črpa iz zbranih dajatev v preteklosti, ampak iz sedanjih dajatev, iz meseca v mesec. Tudi če si še tako nekoč filal žakelj in si na papirju do tega denarja 100% upravičen, v določenih primerih ne bo pomagalo, če se bo žakelj sesedel. 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 54 minutami je Janez007 napisal:

Skrajšano. Ne da bi se tega zavedali si pogosto sami žagamo vejo na kateri sedimo. 

Tvoja penzija se ne črpa iz zbranih dajatev v preteklosti, ampak iz sedanjih dajatev, iz meseca v mesec. Tudi če si še tako nekoč filal žakelj in si na papirju do tega denarja 100% upravičen, v določenih primerih ne bo pomagalo, če se bo žakelj sesedel. 

To ni moj problem. To je problem finančnikov, vlade, trgovcev...

Sistem se bo sesedel, ker trenutna vlada fila javni sektor, realnega pa stiska. Posledično bo vedno manj delovnih mest, vedno manj vplačil in vedno več prejemnikov socialnih transferjev. Jaz sem svoje oddelal in plačeval davke in prispevke tako zase, kot za druge. Nikoli nisem skrival prihodkov in utajeval davkov.

Tako,da nisi pravega našel za trkanje na vest. 😉

Napisano

Ni tako hudo kot mislite, smo bili že nekaj časa nazaj, ko nismo sestavili vlade celo več mesecev brez nje pa ni vplivalo na naše gospodarstvo, plače, penzije itd. Državni parat lahko kar nekaj časa nemoteno deluje tudi brez VLADE in dobrim nadzorom.... :nevem:

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano

Papir prenese vse. 80% privatnikov in firm kaže zgubo. Računovodje zrihtajo vse. Dokler bo luksuz strošek firme, ne bo reda. Tisti delodajalec, ki ne more dat kar delavcu in državi pripada, naj zapre firmo. 

Tudi v javni upravi ni vse z rožicami postlano....

Napisano

Ampak zvisanje minimalne place in bozicnica je predvsem zaradi "potrosnikov"... nekaj sicer tudi v obliki davkov drzavi... Drugace pa si to razliko v vecini primerov v zep potlacijo tajkuni ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Več ga bo treba PIT;

WWW.24UR.COM

V nizozemski pivovarski skupini Heineken, katere del je tudi Pivovarna Laško Union, bodo v naslednjih dveh letih ukinili do 6000 delovnih mest. Kje natančno naj bi prišlo do večine ukinitev, vodstvo ni razkrilo, so pa...

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Dokler bodo take brozge varili lahko tudi zaprejo zarad mene. 

Imeli smo odlično pivo včasih. Zdej pa imamo en drek.

• Všeč 2
  • Ljubim 2

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Sistem se bo sesedel, ker trenutna vlada fila javni sektor, realnega pa stiska. Posledično bo vedno manj delovnih mest, vedno manj vplačil in vedno več prejemnikov socialnih transferjev. Jaz sem svoje oddelal in plačeval davke in prispevke tako zase, kot za druge. Nikoli nisem skrival prihodkov in utajeval davkov.

Ne, to je problem demografije in družbe. Noben usran politik in finančnik ne bo tega rešil. Gospodarstvo pa tudi ne bo kar propadlo, to je dejstvo. Kako bi pa izgledalo, če bi vsi govorili kako jim je fajn...

Napisano
pred 3 minutami je Agerg napisal:

Gospodarstvo pa tudi ne bo kar propadlo, to je dejstvo. Kako bi pa izgledalo, če bi vsi govorili kako jim je fajn...

Jamrajo itak predvsem tisti, ki svoje zaposlene placujejo samo toliko, kot je zakonsko doloceno ... Ostalo pa v svoj zep... Ce pa poslujejo toliko na robu, da jih to pahne cez... pa je itak verjetno bolje, ce zaprejo :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Tipično levo razmišljanje ala mesečnik in ostali zapohanci , ki niso delali v gospodarstvu ene same ure.

Denar raste na drevesu, če ga tam ni, se ga pač sposodi.

Tisti, ki nimajo svoje firme z vsaj desetimi zaposlenimi, mislim, da nimajo kaj govoriti, kdo si polni žepe in kdo ne. 

Ekonomija je vse kaj drugega kot gostilniško ali FB natolcevanje.

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Racimo v najbolj črnem scanariju se slovenske finance sesujejo, in penzionisti ne dobijo penzije. Me zanima kako bo s tem "To ni moj problem."  :)

Ma kakorkoli obrneš ugotoviš, da smo na istem čolnu ...

Popravljeno od Janez007
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Racimo v najbolj črnem scanariju se slovenske finance sesujejo, in penzionisti ne dobijo penzije. Me zanima kako bo s tem "To ni moj problem."  :)

Ma kakorkoli obrneš ugotoviš, da smo na istem čolnu ...

Pravim, da hvala bogu, da nisem odvisen samo od te penzije. 😉

Meni ne bi  bilo hudega, bo bilo pa mnogim,ki komaj shajajo z mizernimi penzijami. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.