Računalništvo
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Preobul sem jo prejšnji teden, so mi pa, ko sem naročeval nekaj drugega na aliexpressu, uturili še neko neumnost za par €. Rezultat je spodaj. Sicer se še nisem odločil, ali mi je cigansko, ali bom pustil, zaenkrat bom pustil. Je pa prva slika posneta na novi parceli, kjer bomo v roku leta začeli z zidavo hiške
-
vzel sem long range, je bolj smiselna, ker se bo večino polnila doma. ja je res skoraj 5m dolg voz. Pa da z zadnje strani pustiš, da normalno hodiš okoli avta ter dostopaš do prtljažnika je to to. Presenetilo me je predvsem odpiranje prtljažnika, ki se res dvigne visoko in je problem v vseh garažah. Še dobro da imajo funkcijo za nastavitev višino dviga prtljažnih vrat, res fajn zadeva. Če ne bi otroc slej kot prej butnili v strop. zaenkrat zelo navdušen nad avtom. Skrbelo me je manjko fizičnih gumbov, pa se ubistvo hitro navadiš. infotainment je res enostavno razumljiv. drsnik levo po ekranu in imaš hitre dostope, se odpre preko polovico ekrana in imaš lahko stalno gor na ekranu. Dodatno imaš na volanu dve možnosti nastavitve bližnjic, nastaviš kar ti je najbolj pomembno npr. rekuperacija ali brisalce. Poraba zaenkrat po 750km cca 17,5kwh (30% AC), kar je solidno za tako velik avto. kar me moti je, da ni tipke za zagon vozila, ko se avto odklene je že v bistvu pripravljen za vožnjo. Pritisneš zavoro in daš v D ter se odpelješ. Avto se itak odklene ob prisotnosti ključa v bližini. Se sprehajaš po dvorišču in imaš ključ v žepu. Vsakič ko greš mimo vozila se ta odklene (ogledala se odprejo, zažene se toplotna črpalka, ventilacija začne delat...), kar je moteče. Meni je še vedno bolj všeč varianta s tipko na kljuki vrat. Je pa res, da imajo to sedaj še skoraj še vsi proizvajalci. drugo pa je, da so ti aktivni tempomati z vso to navlako že prav moteči za uporabi. Predvsem zmanjševanje hitrosti glede na omejitve in pa kontroliranje hitrosti v ovinkih. To še nisem podrobno raziskoval, ampak upam da se to da trajno izklopiti. Na CX-5 tega ni bilo in smo povsem normalno živeli brez tega. ostalo zaenkrat BP.
-
Od vasja.pigac · Napisano
Hvala, bom preveril oba, kolikor pač zmorem sam. Baje obstaja tudi en firmware update, ki naj bi rešil težavo, moram preveriti na Interclass Vič. Hvala vama obema, javim, kaj bo.💪
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.