Skoči na vsebino

Nakup nove Mazde 6

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 77
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Ne vem a se motim ampak bolj kot gledam sliko bolj se mi zdi, da je zagorelo nekje v motornem prostoru in ne pod sede?em. Avto je namre? najbolj uni?en spredaj v kabini pa manj, kar je nekako v nasprotju s tem, kje naj bi se nahajal ta pretvornik.

33112_1.png

Napisano

Meni se zdi, da ta super kondenzator je malo sumljiv :blink: Jaz sploh ne vidim prave fore oz. pomena.

?e ve?krat sem do?ivel, kako "ve?je" kondenzatorje v energetiki odpre (booom). Tukaj pa si ne predstavljam, kaj se zgodi, ?e ga "odpre"? Top je bomba v avtu :ninja:

lp

Napisano

Tukaj je skoraj 100% zagorelo v motornem prostoru, ?e bi pod sede?em bi bila notranjost uni?ena, tako je pa pokrov konkretno bolj o?gan kot pa recimo streha.

Hvala Marko za oceno - to sem tudi sam opazil tako, da bi tukaj rekel, da je problem nekje drugje in ne v krmilni enoti, ki naj bi bila pod sovozni?kim sede?em. V bistvu to pomeni slab?o novico saj je verjetno te?ava v samem kondenzatorju, ki se nahaj v motornem prostoru. Variabileni napetostni alternator, ki deluje med 12 in 25V se sicer tudi nahaja tam samo verjetno ni te?ava v tem. DC/DC konverter pa je pod sovozni?kim sede?em ampak kot ka?e ni vzrok po?ara, vsaj po sliki sode?.

Tole bo znal biti ve?ji zalogaj kot ga Mazda prikazuje saj gre za poseben kondenzator, ki kot ka?e je podvr?en segrevanju in posledi?no eksploziji ter gorenju. Menjava tega za bolj sprejemljivo re?itev verjetno ne bo tako hitro na voljo, ker gre za klju?ni element i-eloop sistema. Verjetno bo za?asna re?itev, da se i-eloop izklju?i iz sistema, dokler se ne najde ustrezno re?itev.

33112_1.png

Napisano

Meni se zdi, da ta super kondenzator je malo sumljiv :blink: Jaz sploh ne vidim prave fore oz. pomena.

?e ve?krat sem do?ivel, kako "ve?je" kondenzatorje v energetiki odpre (booom). Tukaj pa si ne predstavljam, kaj se zgodi, ?e ga "odpre"? Top je bomba v avtu :ninja:

lp

Ektrolitski kondenzatorji imajo bodisi oslabljene cone (manj?i) bodisi ventile (ve?ji), tako da gredo plini ven ne da bi razgonilo ohi?je, seveda obstaja mo?nost, da to ne deluje oz. nastane v prekratkem ?asu preve? plina da bi ventil sfolgal. Mazda ima poseben kondenzator in sicer take sorte, kakr?en se v nekaterih napravah uporablja namesto litijevih baterij za vzdr?evanje memorije pod napetostjo. A ga lahko enako razgoni kot obstaja mo?nost pri elektrolitskih, ne vem.

Pri mazdah naj nebi bil problem v kondenzatorju za shranjevanje energije, pa? pa naj bi bil v DC/DC konverterju, to?neje, v njegovem filtru - tu pa so kondenzatorji za filtriranje motenj. In ?e je nekdo not dal kondlce napa?ne sorte, le ti lahko zagorijo, ampak ne ko je avto parkiran pa? pa ko zadeva deluje.

Meni bi bilo najbolj logi?no, da se DC/DC konvertor nahaja v bli?ini alternatorja/kondenzatorja/akumulatorja - zaradi visokih tokov pri nizki napetosti bi bila zguba to vodit v kabino in spet nazaj v motorni del. Moj dvom, da je tista re? pod sede?em je seveda ?isto ugibanje. :ne vem:

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

DC/DC konverter je sigurno pod sede?em - kr verjemi ampak po sliki sode? definitivno ni kriv. ?ak bom zdele mal internet obrnil pa najdem kako slikico na to temo.

a evo sem ?e na?el - ni glih najve?ja ampak za silo bo

Objavljena slika

33112_1.png

Napisano

Mogo?e je bilo DC/DC-ju prevro?e pod motornim pokrovom :ne vem: Vsekakor so morali imeti zelo konkreten razlog, da so ga stla?ili pod sede?.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Zascita pred zunanjimi vplivi

Mene tudi fascinira kam so dali ponovem glavno PC enoto....direktno na vrh motorja totalno izpostavljeno vsem vplivom...se posebej vodi prahu in nenazadnje udarcem saj je direkt pod prvim pokrovom ki je mehak. Za sunit Cpu rabis pajser in 15sekund cajta....

Defakto pa se tistega malega placa li je v moji za webasto ni vec...webasto no go.

Ampak zgleda pa hudo lepa....

Mogo?e pri?akujejo pogoste menjave in so mehanikom olaj?ali delo. Po drugi strani pa se motorni prostor vsepovsod zapra?i in uma?e. Za grand finale pa na servisu "zadani" malomarnega mehanika in bo? imel cel motorni prostor masten, kot ?e bi vozil 50 let staro kripo s slabim vzdr?evanjem.

PS: Kaj ti dela? s pajserjem pod motornim pokrovom? :blink:

LP, M

Napisano

O, ?it, to je pa slaba novica zame, ker je moja ta nova ?e pri prodajalcu! :huh:

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

O marija, pa da ti pod tabo enkrat iz ?istga miru razgoni to komponento. Ja, re?ejo pa vsaj, da je ?ivel in tudi umru v Mazdi ;)

Napisano

sej je lahko problem v pretvorniku. Pa? se okvari, posledi?no pritisne na kondenzator vi?ja napetost in ta zagori, oz. se pregreva..

Napisano

?al pa s(m)o ljudje ve? ali manj ovce in rinejo v hoferje, lidle, eurospine in kupujejo dobesedno noname robo dvomljive kakovosti samo, da je poceni pa v velikih koli?inah.

Zelo dobro poznam enega doma?ega proizvajalca prehrambenih izdelkov. Pripovedoval mi je, kaj vse je potreboval, da je lahko prodajal eni od zgoraj omenjenih trgovin: vse mogo?e doma?e in tuje certifikate, poleg tega pa je trgovec izvajal ?e svojo senzoriko. V dra?je trgovske verige, ki so prisotne pri nas, pa je lahko prodajal robo brez kakr?nega koli papirja. Toliko o dvomljivi kakovosti.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

Kakorkoli, ?e se vrnem na temo: Niko, od kje ti podatek o menjavi pretvornika, ki si ga citiral?

Napisano

Kakorkoli, ?e se vrnem na temo: Niko, od kje ti podatek o menjavi pretvornika, ki si ga citiral?

Podat o menjavi pretvornika sem najprej zasledil pri avtih na nem?kem trgu - tam je bil za?etek ustavitve predaje avtomobilov.

Potem sem ?e malce raziskoval po www in enako je bilo drugod po svetu.

Ta pretvornik bodo zamenjali pri vseh avtomobilih narejenih do 09.03.2013, ki imajo E-Loop sistem.

Sicer teh podatkov kaj dosti ne bi preverjal, je pa moj avto od 18.03.2013 pri prodajalcu in se ?aka na zamenjavo dela.

Sama zamenjava prodanih avtov pa poteka gleden na ?as prodaje - prej je bil avto prodan prej bodo del zamenjali.

Kar se pa ti?e uradne razlage oz. zakaj je treba ta del manjat pa je nakoko tak?na.

Na tem delu oz. skupaj s pretvornikom je tudi neka za??ita oz. du?ilka - kondenzator, ki skrbi za du?enje motenj pri radijskem sprejemu lahko pri dolo?enih pogojih povzro?i kratek stik in po?ar. Kondenzator je vgrajen v istem vezju kot transformator, ki se v najslab?em primeru lahko pregreje in ga zajame ogenj. To du?enje je potrebno zaradi sistema E-Loop.

Omenjeni kondenzator pa je v nekaterih primerih napokan oz. po?en (po?kodoval naj bi se med proizvodnim procesom) in to lahko povzro?i kratki stik, kar posledi?no privede do pregrevanja.

Mazda pa se je odlo?ila, da bo raje zamenjala celotno komponento, kot pa preverjala pri katerih je napaka. To bodo verjetno naredili, ko dobijo zamenjane dele nazaj.

Del pa se verjetno nahaja po voznikovim sede?em, saj je pod sovoznikovim vse prazno, pri vozilih z volanom na desni pa je pod sovoznikovem.

Napisano

hmmm ?udno... iz tiste slike sode? ni zagorelo pod sede?om :ne vem:

33112_1.png

Napisano

hmmm ?udno... iz tiste slike sode? ni zagorelo pod sede?om :ne vem:

Ne vem, ?e lahko iz tiste slike sklepa?, kje je zagorelo. A si ?e kdaj videl, kako gori avto? V kabini je precej plastike in podobnih materialov, ki gorijo zelo intenzivno in ogenj se zaradi velike vro?ine hitro raz?iri na ostale dele. V motorju zagori tudi olje in plastika.

Napisano

Na sliki se vidi, da so na havbi ostanki gasilnega sredstva. ?e najbolj bi na po?ar v motorju lahko sklepal po celih (vsaj tako je videti na sliki) zadnjih steklih. Sam sem bil pred nekaj leti pri?a po?aru v enem avtu. Ko se je enkrat razvila dovolj visoka temperatura, je zgorelo ?isto vse, kar lahko zgori. Plameni so segali vsaj 10m v nebo. Vro?ina, ki je pri tem nastala, je stopila plasti?ne dele na avtih, ki so bili parkirani vsaj 5m stran. Ti se niso v?gali, jim je pa plastika dobesedno odtekla. ?e je med motorjem in kabino po?arna pregrada, potem je najbr? res bolj verjetna mo?nost, da se je po?ar za?el v motorju.

Napisano

Je kdo prebral tole

"It added that 2.5 litre vehicle deliveries have been halted until rectification work is complete, and that customers have been informed about the delay in delivery. The Mazda6 made its official debut in Malaysia last week. "

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

V Maleziji imajo i-ELOOP samo 2.5L. V Evropi je to vezano na opremo in ga ima tudi 2.0L in seveda vse dizlarke.

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Yep ta sistem naj bi bil le v 2.5...zato ne vem zakaj taka kolobocija...

sicer pa ne vem a nima varovalke, izklopa ali katerekoli druge faking opcije da se izklju?i in vozi? naprej do zamenjave???

Od kje pa zdej ta info - ieloop je odvisen od opreme in je v vseh najbolj opremljenih z oznako opreme Revolution. To pomeni tako mo?nej?i 2.0i bencinar kot 2.5i in seveda oba 2.2 dizla.

33112_1.png

Napisano

A mogo?e kdo pozna podatke za plati??a, ki jih uporablja nova ?estica? Sam sem iz neuradnih virov zasledil tole:

PCD: 5x114.3

Offset: 50>

Bore: 67.1

Fittings: M12x1.5 nut Length:

Recommended: 225/55R17 (standard factory tire)

Factory wheels are: 17x7.5 and 19x7.5, Offset +50.

Napisano

Za kak?ne dimenzije 16" gum pa ima homologacijo?

A pretvornik so ti ?e zamenjali?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.