Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

V bistvu je še pocen odnesel... par desetletij nazaj sem vozil za eno mečko, ki mu je ravno tako razgnalo gumo in to pri brzini manj kot 130km/h. Pri tem je razcefralo ves plastični kolotek, vrglo sprednjo luč iz nosilcev, žmigavec pa smo našli ene 100 metrov nazaj.

• Začuden 1
  • Žalosten 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)

No pa da vidimo... Priznam da bi padel. Napačen obkljukan odgovor sicer ni moj. Jaz bi se odločil drugače. Kako pa ostali? 

IMG_20210317_151332.jpg

Popravljeno od Nejc1986
Napisano

Jaz bi izbral zadnji odgovor... so pa take situacije precej “tricky”... ker gre za krizisce treh enakovrednih cest... Vsak je enemu desni... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Mene pa nekaj zanima. Recimo, da se mi predre pnevmatika ali lahko kličem Mazdino asistenco? Je to opravičljiv razlog ali mora avto obstati naprimer zaradi druge napake na vozilu (motor, ipd)? Namreč razmišljam, da bi odstranil asistenco za vozilo iz zavarovanja...

Napisano
pred 24 minutami je tommaazz napisal:

Mene pa nekaj zanima. Recimo, da se mi predre pnevmatika ali lahko kličem Mazdino asistenco? Je to opravičljiv razlog ali mora avto obstati naprimer zaradi druge napake na vozilu (motor, ipd)? Namreč razmišljam, da bi odstranil asistenco za vozilo iz zavarovanja...

Seveda. Jaz vem da je na AC nebi šel sam menjavati. Isto lahko kličeš če naročiš napačno gorivo, zaklenes ključe.

Pazi samo na kaksen drobni tisk... Vem da nekatere zavarovalnice pogojujejo asistenco s starostjo vozila. Prav tako npr citroen asistenca ne pokriva pomoči na AC in hitrih cestah (vsaj ob nakupu moje xsare je bilo tako). Skratka.. Asistenca je kul zadeva. 

Napisano (urejeno)
pred 58 minutami je Nejc1986 napisal:

Ok... Jaz bi tudi dal zadnji odgovor... Pa ni prav. Zakaj pa bi dali zadnjega? 

Jaz bi dal prvega kot pravilni...👍 

Ps; pozna kdo tako križišče? Ravno zaradi takih križišč običajno postavijo stop ali trikotnik.

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 1 uro je Nejc1986 napisal:

No pa da vidimo... Priznam da bi padel. Napačen obkljukan odgovor sicer ni moj. Jaz bi se odločil drugače. Kako pa ostali? 

IMG_20210317_151332.jpg

Moj odgovor bi bil pa pod točko ena. Zakaj? Rdeči avto ne seka poti nikomur in lahko zavije desno (rumeni mu ni desni saj ne seka njegove poti), nato pa klasično desno pravilo in sicer modri ter na koncu rumeni. Je pa res, da teoretično, ker mora modri čakati na rdečega bi lahko križišče istočasno z rdečim prevozil tudi rumeni, ampak to zadevo tako zakomplicira, da je nesreča zelo možna.

Sreča, pa da takih križišč skoraj ni  oziroma so vsa opremljena vsaj z znaki o prednosti oziroma poteku prednostne ceste kar takoj razblini vse dvome.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Boss napisal:

Moj odgovor bi bil pa pod točko ena. Zakaj? Rdeči avto ne seka poti nikomur in lahko zavije desno (rumeni mu ni desni saj ne seka njegove poti), nato pa klasično desno pravilo in sicer modri ter na koncu rumeni. Je pa res, da teoretično, ker mora modri čakati na rdečega bi lahko križišče istočasno z rdečim prevozil tudi rumeni, ampak to zadevo tako zakomplicira, da je nesreča zelo možna.

Sreča, pa da takih križišč skoraj ni  oziroma so vsa opremljena vsaj z znaki o prednosti oziroma poteku prednostne ceste kar takoj razblini vse dvome.

Misliš,da imava prav?😂

Popravljeno od Bini
Napisano

Res je... Prvi odgovor je pravilen. Mene so v  AŠ učili, da v primeru enakovrednih cest velja pravilo, da se vozniki z jasno gesto sporazumejo. Kako je v praksi pa vemo... 

Kar se tiče pa pretočnosti pa menim, da je najboljša zadnja opcija... Rdeč in rumen sočasno (se niti ne rabita povsem ustaviti) moder pa počaka in v miru spelje na koncu.

Je pa takih križišč kar nekaj. Sploh v lj je kar nekaj križišč, ki imajo stop znak iz vseh smeri. 

Napisano
pred 2 urama je Nejc1986 napisal:

Seveda. Jaz vem da je na AC nebi šel sam menjavati. Isto lahko kličeš če naročiš napačno gorivo, zaklenes ključe.

Pazi samo na kaksen drobni tisk... Vem da nekatere zavarovalnice pogojujejo asistenco s starostjo vozila. Prav tako npr citroen asistenca ne pokriva pomoči na AC in hitrih cestah (vsaj ob nakupu moje xsare je bilo tako). Skratka.. Asistenca je kul zadeva. 

Ja razumem, da moram imeti asistenco, sedaj imam generali XL varianto, ki krije vse (pnevmatike, ključe, če natočiš napačno gorivo,...)...zdaj pa razmišljam, da je verjetno ta Mazdina zadosti? Najbolj me skrbi recimo pnevmatika, saj imam set za popravilo,...bo dovolj ali naj obdržim obstoječe?

Napisano
Pravkar je tommaazz napisal:

Ja razumem, da moram imeti asistenco, sedaj imam generali XL varianto, ki krije vse (pnevmatike, ključe, če natočiš napačno gorivo,...)...zdaj pa razmišljam, da je verjetno ta Mazdina zadosti? Najbolj me skrbi recimo pnevmatika, saj imam set za popravilo,...bo dovolj ali naj obdržim obstoječe?

Nevem kaj naredijo v tem primeru... Verjetno ti odvlecejo avto do prvega vulkanizerja. Kako zna biti to pestro če se ti zgodi v soboto zvečer... 

Če je že govora o gumifektu; jaz na kaj manj kot rezervno gumo v svojem avtu ne pristanem. 

Kaj pa piše v pogojih v Mazdini asistenci? 

Napisano

Rdeci modri rumeni. Med rdecim in modrim je pravilo srecanja, med drugima pa desno.. ruleni ne sme iti pred modrim. To je osnova.

ps pokazite mi tako cesto v praksi....

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 4 urami je Nejc1986 napisal:

IMG_20210317_151332.jpg

Mislim, da je tukaj pravilen odgovor 1, drugače ne gre, če so enakovredne ceste :)

Napisano
pred 1 minuto je marko91 napisal:

Rdeci modri rumeni. Med rdecim in modrim je pravilo srecanja, med drugima pa desno.. ruleni ne sme iti pred modrim. To je osnova.

ps pokazite mi tako cesto v praksi....

Am... Tu ni pravila srečanja. Gre za križišče treh enakovrednih cest kjer velja v tem primeru desno pravilo. 

Tako križišče v praksi? Križišče Središke in Kavčičeve v lj... Križišče "mala vas" in tesovnikova v lj... Križišče na Igu (iz smeri Iga kjer zaviješ desno proti podpeci ali levo proti Iški), ki je bilo pred kratkim preurejeno v krožišče. Ubistvu je tako vsako križišče, kjer so vsaj 3je kraki in ni nobenega znaka... Jih je kar nekaj. 

Napisano
pred 6 minutami je Nejc1986 napisal:

Nevem kaj naredijo v tem primeru... Verjetno ti odvlecejo avto do prvega vulkanizerja. Kako zna biti to pestro če se ti zgodi v soboto zvečer... 

Če je že govora o gumifektu; jaz na kaj manj kot rezervno gumo v svojem avtu ne pristanem. 

Kaj pa piše v pogojih v Mazdini asistenci? 

Nisem našel, sem gledal na spletni strani pa ne odpre oz. ne najde datoteke.

Napisano
pred 2 minutama je Nejc1986 napisal:

Am... Tu ni pravila srečanja. Gre za križišče treh enakovrednih cest kjer velja v tem primeru desno pravilo. 

Tako križišče v praksi? Križišče Središke in Kavčičeve v lj... Križišče "mala vas" in tesovnikova v lj... Križišče na Igu (iz smeri Iga kjer zaviješ desno proti podpeci ali levo proti Iški), ki je bilo pred kratkim preurejeno v krožišče. Ubistvu je tako vsako križišče, kjer so vsaj 3je kraki in ni nobenega znaka... Jih je kar nekaj. 

Ja ampak ne gre drugače kot rdeči, modri in zadnji rumeni avtomobil, meni se zdi čisto logično.

Napisano
pred 1 minuto je tommaazz napisal:

Ja ampak ne gre drugače kot rdeči, modri in zadnji rumeni avtomobil, meni se zdi čisto logično.

Ubistvu, ja... Zdaj sem tudi jaz zacel tako gledati... Mogoce sem preveč razmisljal samo o pravilu desnega. Malo zalomljeno je vse skupaj, da bi si upal trditi da gre res za pravilo srecanja. 

Napisano
pred 19 minutami je tommaazz napisal:

Nisem našel, sem gledal na spletni strani pa ne odpre oz. ne najde datoteke.

Sem šel zdaj gledat. Tudi meni ne odpre. 

Napisano (urejeno)
1 hour ago, Nejc1986 said:

Am seveda gre. Tudi desno pravilo je pravilo srecanja.

hoces recti da ce se dva avtomobila srecata nasproti na enakovrednih cestah en gre naravnost en levo, velja desno pravilo?

Pravila gredo takole ponprioritetah:

policist

semafor

prometni znak (ali talna oznacba)

pravila srecanja (desno ali pravilo srecanja)

odstop prednosti

v vsakem primeru ko en voznik drugemu kriza pot pa pravila ne odrejajo znaki, gre za pravilo srecanja, kjer ima predost tisti ki grendesno ali naravnost.

Popravljeno od marko91
Napisano
pred 10 minutami je marko91 napisal:

Am seveda gre. Tudi desno pravilo je pravilo srecanja.

hoces recti da ce se dva avtomobila srecata nasproti na enakovrednih cestah en gre naravnost en levo, velja desno pravilo?

Pravila gredo takole ponprioritetah:

policist

semafor

prometni znak (ali talna oznacba)

pravila srecanja (desno ali pravilo srecanja)

odstop prednosti

v vsakem primeru ko en voznik drugemu kriza pot pa pravila ne odrejajo znaki, gre za pravilo srecanja, kjer ima predost tisti ki grendesno ali naravnost.

Če se dva srečata nasproti ne velja pravilo desnega, saj ni nihče od nikogar desni. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
    • 2019 Focus ni počila še. 2008 Mondeo ni počila nikoli. Oziroma 2x od kamenčka.   Je pa res, da sta obe ogrevani. Mogoče je ta z grelno žico bolj kakovostna. In oba imata športno podvozje, torej bolj trdo šasijo. 3 valjnik 1.0 dizl 😲?
    • S kakšno opeko je zidana in kako debel je zid?  Kaj je na strehi in kako je ostrešje? 
    • Za prikaz in brisanje napak bi morala bit tud tadva ki si ju nalepu zadovoljiva.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.