Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tale zadnja slika in opis je pa kr neki... če maš motorista v sredini križišča, modri ne bo mogel nikamor pelajt, ker ga bo zbil. To kar je napisano velja lahko le za dovolj široka križišča, da se da odpeljat z vsemi tremi vozili istočasno v križišču. V kolikor pa prostora ni in gre za majhno križišče potem je tukaj edina rešitev, da nekdo od udeležencev da ostalim prednost. Se pravi bolj gentelmanska poteza, ker drugače grejo vsi trije v križišče in tam obstanejo. Namreč pravilo srečanja in desno pravilo sta enako vredni pravili in ne Marko, desno pravilo ni pravilo srečanje.

Primer kako zgleda, če je križišče dovolj veliko

33112_1.png

Napisano
2 minutes ago, Boss said:

Tale zadnja slika in opis je pa kr neki... če maš motorista v sredini križišča, modri ne bo mogel nikamor pelajt, ker ga bo zbil. To kar je napisano velja lahko le za dovolj široka križišča, da se da odpeljat z vsemi tremi vozili istočasno v križišču. V kolikor pa prostora ni in gre za majhno križišče potem je tukaj edina rešitev, da nekdo od udeležencev da ostalim prednost. Se pravi bolj gentelmanska poteza, ker drugače grejo vsi trije v križišče in tam obstanejo. Namreč pravilo srečanja in desno pravilo sta enako vredni pravili in ne Marko, desno pravilo ni pravilo srečanje.

Primer kako zgleda, če je križišče dovolj veliko

No ne morem trditi da je desno pravilo del srecanj ampak ponteh dveh se panorientiramo v primeru enakovrednih

40 minutes ago, Nejc1986 said:

Če se dva srečata nasproti ne velja pravilo desnega, saj ni nihče od nikogar desni. 

Ah ne stekas kaj hocem povedat, cel cas trdim da se orentiramo po teh dveh pravilih. Ali ali oziroma kombinacija obeh - ne samo po desnem.

Napisano
pred 44 minutami je marko91 napisal:

Ce ne verjames meni. Zato motorist ne sme prepeljati prvi, pa ceprav je ‘desni’

5CDFDF1F-670D-4DF8-89DC-066CAD4B538E.png

4FF5AAFF-08D6-4712-8F62-709E73370ABE.png

B6CB95C1-FA0C-49D4-9F31-482BAFCC91B9.png

Kako modro vozilo zapusti križišče, če je namesto motorja avtobus?

Napisano
Pravkar je Shrek napisal:

Dva posta gor sem se tudi sam spotaknil ob tole, če gre za majhno križišče. V takih primerih je najboljša možnost, da nekdo odstopi prednost.

Recimo takole

33112_1.png

Napisano
1 minute ago, Shrek said:

Ma joj no, saj vsi vemo kaj ke praksa ampak tukaj resujemo pole in pravila. Se popolnoma strinjam.

Napisano
pred 6 urami je Nejc1986 napisal:

No pa da vidimo... Priznam da bi padel. Napačen obkljukan odgovor sicer ni moj. Jaz bi se odločil drugače. Kako pa ostali? 

IMG_20210317_151332.jpg

Po logiki zadnji odgovor, ker rumeni ne ogroža nikogar, ko rdeči prevozi križišče...

pred 6 urami je Nejc1986 napisal:

No pa da vidimo... Priznam da bi padel. Napačen obkljukan odgovor sicer ni moj. Jaz bi se odločil drugače. Kako pa ostali? 

IMG_20210317_151332.jpg

Po logiki zadnji odgovor, ker rumeni ne ogroža nikogar, ko rdeči prevozi križišče...

Napisano

Tudi v prvem primeru ne gre tako kot je pravilni odgovor v praksi. Razen rdecega , ki je nekako logicen, je logicno da gre potem rumeni, sele nato modri. Oz rdeci pa rumeni hkrati.

cpp je pa cpp

Ozirom v praksi gre prvi tisti, ki gleda v telefon, motorist pa kr pelje :)

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 2 urama je tommaazz napisal:

Ja razumem, da moram imeti asistenco, sedaj imam generali XL varianto, ki krije vse (pnevmatike, ključe, če natočiš napačno gorivo,...)...zdaj pa razmišljam, da je verjetno ta Mazdina zadosti? Najbolj me skrbi recimo pnevmatika, saj imam set za popravilo,...bo dovolj ali naj obdržim obstoječe?

Kdaj si imel zadnji gumi defekt?

Napisano
4 minutes ago, Bini said:

Kdaj si imel zadnji gumi defekt?

Vprasanje ni ksaj si ga mel, ampak kdaj ga bos pa kje.....oz, ko ga bos mel. Set za flikanje je neuporaben. Bolj se splaca imeti v avtu set za popravila gum, crvi, ki jih motoristi uporabljajo. Dodatna guma je pa le guma.9

Napisano
pred 1 uro je marko91 napisal:

Am seveda gre. Tudi desno pravilo je pravilo srecanja.

hoces recti da ce se dva avtomobila srecata nasproti na enakovrednih cestah en gre naravnost en levo, velja desno pravilo?

Pravila gredo takole ponprioritetah:

policist

semafor

prometni znak (ali talna oznacba)

pravila srecanja (desno ali pravilo srecanja)

odstop prednosti

v vsakem primeru ko en voznik drugemu kriza pot pa pravila ne odrejajo znaki, gre za pravilo srecanja, kjer ima predost tisti ki grendesno ali naravnost.

Joj,ne morem verjet,končno se enkrat strinjava...:ouje:

Napisano

Pa se to od asistence si odvisen, lahko kar nekaj ur, mogoce dan ali dva, ker ti ne bodo prisli menjat gume ampak te bodo odslepali na servis - v nedeljo ali pa v tujini....?

Za nekaj kar lahko dec v pol ure zrihta....

2 minutes ago, Bini said:

A potem ni vec nasvidenje?

Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Objemček, objemček. 🥰

Napisano
pred 7 minutami je marko91 napisal:

Pa se to od asistence si odvisen, lahko kar nekaj ur, mogoce dan ali dva, ker ti ne bodo prisli menjat gume ampak te bodo odslepali na servis - v nedeljo ali pa v tujini....?

Za nekaj kar lahko dec v pol ure zrihta....

A potem ni vec nasvidenje?

Kaj ne vidiš,da si v drugi temi ne vcepljenju.....?zmeden?

Napisano
8 hours ago, marko91 said:

Pa u bistvu ni čist tak. Sem mel primer, ko sem se vraču iz Prage mi je v Avstriji odpovedu altenator. Lahk sm si sam zbral kam mi odpeljejo avto, tak da so  mi ga dostavli lepo na dom. 🙂

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 24 minutami je Deeyan napisal:

Pa u bistvu ni čist tak. Sem mel primer, ko sem se vraču iz Prage mi je v Avstriji odpovedu altenator. Lahk sm si sam zbral kam mi odpeljejo avto, tak da so  mi ga dostavli lepo na dom. 🙂

Tudi sam sem imel podoben primer pred veliko leti še s peugeotom v Italiji. 

Odpovedala mi je centralina (elektronika) v Livornu (550km od Kopra). In so mi pripeljali avto domov. Resda sem čakal par ur na prihod vlečne a vendarle. Najprej so hoteli odpeljati avto na najbližji servis a ker obvladam italijansko, sem se uprl in po kratkem telefoniranju smo se dogovorili. Je pa zanimivo, da je italijanska asistenca  (ljudje, ki se odzovejo na telefon in pomagajo) nastanjena v Kopru( v objektu pošte). In tako sem slučajno  na telefon dobil kolega iz Izole, tudi glasbenik, ki dela na tem centru. Zdaj ne vem točno. ali je to prevagalo. 🤔

Napisano
1 hour ago, Deeyan said:

No govora je bilo o gumi. Nekaj kar je lahko v tvojih rokah, ne da bi orekinil pot ali dopist. Asistenca je pa asistenca.

34 minutes ago, Alex said:

Tudi sam sem imel podoben primer pred veliko leti še s peugeotom v Italiji. 

Odpovedala mi je centralina (elektronika) v Livornu (550km od Kopra). In so mi pripeljali avto domov. Resda sem čakal par ur na prihod vlečne a vendarle. Najprej so hoteli odpeljati avto na najbližji servis a ker obvladam italijansko, sem se uprl in po kratkem telefoniranju smo se dogovorili. Je pa zanimivo, da je italijanska asistenca  (ljudje, ki se odzovejo na telefon in pomagajo) nastanjena v Kopru( v objektu pošte). In tako sem slučajno  na telefon dobil kolega iz Izole, tudi glasbenik, ki dela na tem centru. Zdaj ne vem točno. ali je to prevagalo. 🤔

Enako zame, vendar sem se v polomljeni italjanscini (blizina svice, dialekt) dogovoril da so me peljali na nek kvazi servis / odpad kjer sem dobil dokaj primeren mikrojermen (nedelja).

drugace pa obrni pa idi kuci....dobis tudi nadomesten avto ali nastanitev ampak takoj je 24ur mimo.

ja v slovenscini je bilo z italjani (triglav asistenca) potem pa so poslali ACI z nekom ki je imel tak dialekt da joj

9 hours ago, Bini said:

Kaj ne vidiš,da si v drugi temi ne vcepljenju.....?zmeden?

A pisem o cepljenju?

Napisano

Saj slucajev, da moras menjat gumo je ravno toliko, kot da ti odpove kaj drugega ... Jaz se ne spomnim, kdaj sem imel nazadnje prazno gumo... Nazadnje se, ko sem imel Kio... torej je bilo to nekje pred vec kot 20 leti :D ... Res je, da se mi lahko zgodi ze danes ali jutri... enako moznosti pa je, da odpove kaksen senzor in bom v vsakem primeru klical asistenco :D

• Všeč 2
  • Ljubim 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 12 minutami je Jest napisal:

Saj slucajev, da moras menjat gumo je ravno toliko, kot da ti odpove kaj drugega ... Jaz se ne spomnim, kdaj sem imel nazadnje prazno gumo... Nazadnje se, ko sem imel Kio... torej je bilo to nekje pred vec kot 20 leti :D ... Res je, da se mi lahko zgodi ze danes ali jutri... enako moznosti pa je, da odpove kaksen senzor in bom v vsakem primeru klical asistenco :D

Jaz tudi, tok tok na les, sem imel nazadnje gumi defekt na stari Mazdi pred dvanajstimi leti. Pa še to je bila moja krivda, ker sem zadel v oster robnik, ko sem se enemu avtu umikal. Pa dam gor rezervno guma in ta je bila-skoraj razna. 😬

Nekako sem pridrsal do prve pumpe, kjer sem lahko napumpal to tanko rezervno kolesce. "e bi se kaj podobnega zgodilo  a avtocesti pa se ne bi s tem ubadal sam. Jaz vedno najbolj cvikam, da se ti kaj pripeti v kakem dolgem tunelu, kjer ni dostavnih pasov. 😬

Napisano

No saj na Kii sem bil tudi sam kriv, ker sem prehitro zapeljal na robnik... Pred se vec leti se pa spmnim, da mi je pri Jugotu guma kar spustila ... 

Sem se pa spomnil, da sem bil jeseni pri vulkanizerju takoj po menjavi na zimske gume, ker mi je pocasi spuscalo in se je po dnevu ali dveh zacel oglasati TPMS... Sem sel preverit tlak in je prednja leva guma imela za ene pol bara prenizek tlak... Ko se je to pojavilo drugic, sem peljal nazaj k vulkanizerju in je v gumi nasel vijak :D ... Ki je bil notri verjetno ze spomladi, ko sem gume dal dol... samo je sedaj po premontazi ocitno zacelo tam malo puscati... So popravili in od takrat je spet mir... Ni pa bil to primer, zaradi katerega bi moral klicati asistenco ali bi moral menjat kolo... Ce bi ze toliko spustilo, da bi to bilo vidno, bi jo enostavno sam napumpal in se odpeljal do vulkanizerja...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Največji problem je če gumo poškodoješ od strani, takrat res rabiš rezervo, drugače lahko uporabiš komplet v avtu, ki deluje 100%. Jaz na pot v tujino vzamem 5kolo iz drugega kompleta, če se slučajno zgodi kaj takega. Se mi pa  sigurno ni več kot 25let pa še to na službenem.... Gume so danes res vrhunske. :prstgor:

Napisano

Jaz sem v 15ih letih in letno 80.000.km presekal 2gumi (1 robnik ki sem ga spregledal in 1x neutrjena bankina).

Vseeno mi na kraj pameti ne pade, da nebi imel rezerve. Še sedaj jo vozim v prtljažniku, kljub temu da je avto predelan na lpg in ob predelavi nisem niti slišati želel o kitu za popravilo. Zakaj klicati in čakati asistenco in hoditi okoli vulkanizerjev, če lahko sam rešiš zadevo v 15ih minutah. 

Napisano
pred 47 minutami je Bini napisal:

Največji problem je če gumo poškodoješ od strani, takrat res rabiš rezervo, drugače lahko uporabiš komplet v avtu, ki deluje 100%. Jaz na pot v tujino vzamem 5kolo iz drugega kompleta, če se slučajno zgodi kaj takega. Se mi pa  sigurno ni več kot 25let pa še to na službenem.... Gume so danes res vrhunske. :prstgor:

A ni neka fora, da ti polnilo uniči gumo? 

Napisano
pred 2 minutama je Nejc1986 napisal:

A ni neka fora, da ti polnilo uniči gumo? 

Nimam s tem izkušenj, saj veš zakaj. Bom preveril. :prstgor:

Napisano
pred 7 minutami je Bini napisal:

Nimam s tem izkušenj, saj veš zakaj. Bom preveril. :prstgor:

Tako sem slišal,je pa nepreverjena info. Niti nisem še nikoli uporabljal polnila. Baje je neka fora, da mora biti ventilcek na tleh? Oziroma na številki 6, če si predstavljava urne kazalce. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
    • 2019 Focus ni počila še. 2008 Mondeo ni počila nikoli. Oziroma 2x od kamenčka.   Je pa res, da sta obe ogrevani. Mogoče je ta z grelno žico bolj kakovostna. In oba imata športno podvozje, torej bolj trdo šasijo. 3 valjnik 1.0 dizl 😲?
    • S kakšno opeko je zidana in kako debel je zid?  Kaj je na strehi in kako je ostrešje? 
    • Za prikaz in brisanje napak bi morala bit tud tadva ki si ju nalepu zadovoljiva.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.