Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je asddas napisal:

Jaz sem motorist in ne odobravam takšne vožnje. Zaradi takšnega izsiljevanja in predrznosti smo na slabem glasu.  Tisti, ki želijo ali potrebujejo ekstremno hitro vožnjo lahko gredo na dirkališče. Pa to ni sedaj samo moje mnenje, imam precej prijateljev in kolegov, ki so motoristi in imajo enak način razmišljanja.

Ne me narobe razumet, jaz se tudi ne vozim po omejitvah, ko sem zunaj naselja in nisem tisti, ki se ga čaka v skupnih vožnjah. V naseljih in v koloni pa je treba biti malo bolj previden.

Glede prehitevanja kolone; z motorjem jo lahko prehitevaš, če je stoječa kolona in ni pred križiščem. Se pravi na mejnem prehodu lahko počasi in previdno prehitevaš stoječo kolono. Prehitevaš jo lahko tudi po desni če je prostor.

Se povsem strinjam. 

Napisano
dne 3. 2. 2022 ob 9:27 je Slivka napisal:

Danes opravijo dobavo s "šleperjem" oz. z vlačilcem s polpriklopnikom. Zaradi množice napačno parkiranih avtomobilov šofer nima kje obrnit, zato se dva sodelavca postaviva na glavno cesto in jo zapreva, šofer pa porikverca šleperja v krožno križišče, da bo potem odpeljal naprej. Med tem, ko je šofer rikvercal v krožno križišče, pa se en model (znamke avta namerno ne bom zapisal) odloči in prehiti kolono, ki sem jo ustavil, ter pripelje v krožno križišče mimo mene. Seveda ni pričakoval šleperja v križišču in se mu ni uspelo ustaviti. Škode ni bilo veliko, je pa možakar takoj klical policijo. Ko je policija prišla, začnem jaz razlagat, da šofer ni imel kje obrnit in da sem jaz na tej strani ustavil promet. Pa se model oglasi in razloži, da jaz nisem uradno pooblaščen, da lahko usmerjam promet in da nimam kaj ustavljat promet, da to lahko naredi samo policaj ali medobčinski redar in da mora policaj še mene kaznovati, ker sem skakal po cesti in s tem ogrožal sebe, ker bi me lahko kdo povozil in še promet sem oviral, ko sem skakal po cesti...

Policaj je samo vse popisal in zdaj čakamo poziv k sodniku za prekrške. Moram pa na kakšnem koledarju preverit, če ni mogoče kakšna ta-prava luna...

Danes šofer spet pride in mi pove, kako se je končalo. Torej, on je dobil kazen za napačno stran oz. smer vožnje. Ni pomagalo niti dejstvo, da so policisti takoj po obravnavi prometne nesreče razdelili 47 kazni za napačno parkiranje in parkiranje na intervencijski poti. Razlaga je bila nekako v stilu, da zakona ne sme vzeti v svoje roke in reševati po svoje, ampak je za to pristojna policija oz. medobčinsko redarstvo. Torej bi šofer po zakonu moral takoj poklicati policijo, ki bi oglobila napačno parkirane, potem pa počakati, da se vsi, ki so napačno parkirali, umaknejo (in pri tem upati, da nihče drug ne pride in se parkira tam) ter obrnit šleperja na za-to predvidenem prostoru, kadar bi se odpeljali vsi, ki so tam napačno parkirali.

Voznik osebnega avtomobila pa je dobil kazen, ker je prehiteval kolono, ker je prehiteval čez polno črto in ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo - do ovire, ki se je pojavila pred njim, ni mogel varno ustaviti. Kot "oteževalna okoliščina" je bilo navedeno dejstvo, da je "tik pred krožiščem neznani civilist voznike opozarjal na nenavaden dogodek v prometu". Zdaj pa tečejo roki za pritožbo in če se nihče ne pritoži, bo sodba pravnomočna.

• Začuden 2
  • Žalosten 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Na trasi Velenje-Dolič se dela pridno izvajajo in to vidno,celo tunel že kopljejo..... 🚲 😊👍

IMG_20220408_074105~2.jpg

IMG_20220408_074203.jpg

IMG_20220408_074152.jpg

IMG_20220408_074126.jpg

IMG_20220408_074139~3.jpg

Napisano
pred 5 urami je 50keda napisal:

Tunel čez hudo lukno?

Ja, tunel delajo,da ne grejo z mostom čez glavno cesto.

Napisano

“Ne da se poširat ceste”….pride eu dnar za kolesarsko, čudo božje sedaj se da vse.

Isto kočevje - lj…”ne da se poširat ceste”…pride eu dnar za kolesarsko, naredijo 2 metra placa poleg ceste in potem še 2 metra tega asfaltka za kolesarsko. Ampak za en pas pa ni blo placa :whatever:

Napisano

Crash brez posledic (vsaj zame)... Golob pa ne vem, kako jo je odnesel ... Videti je bilo, da je odfrcal dalje, le malo preja je letelo okoli ... 

• Začuden 2
  • Žalosten 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Crash brez posledic (vsaj zame)... Golob pa ne vem, kako jo je odnesel ... Videti je bilo, da je odfrcal dalje, le malo preja je letelo okoli ... 

Tole mi zgleda kot neka manjsa ujeda (kot postovka) 😳

Napisano

Mozno... meni je izgledalo kot golob (pa ne uni, ki so ga trenutno polni vsi mediji 😆) ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz sem imel vrhunski posnetek iz četrtka kako je model lagano šetou čez prehod za pešče pred UKC LJ in je mogu rešilc na nujni vožnji bremzat predno je tipu pokapiral da bi se pa morda lahko zganu...ampak ker sem včeraj cel dan preživu v autu mi je pobrisalo že četrtkove... no pa saj boljše da ne vidim še enkrat tistega dogodka ker sem se sredi auta začeu dret -_-

Napisano

Pač zagaman egoist s podporo razmišljanja tipa "pešci imamo povsod prednost".

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Mozno... meni je izgledalo kot golob (pa ne uni, ki so ga trenutno polni vsi mediji 😆) ... 

Hvala bogu, da ne.... 😊😉

Napisano

Katermu bogu? 🤪

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Pač zagaman egoist s podporo razmišljanja tipa "pešci imamo povsod prednost".

Al pa gluh in zatopljen v svoje misli. :D

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Danes ob 5ih zjutraj naj bi imeli dostavo kisika. Ker pa nimamo tehtnice, gre cisterna tehtat v Vrtojbo na parkirišče. In je tam en model nekaj manevriral z vlačilcem in - predrl 600 litrski rezervoar. Ven se je ulila neka rdeča tekočina, ki je imela vonj po nafti...

Kmalu je tam okoli gomazelo vsega in vseh...

serviser.gif

• 1 mesec kasneje...
  • 4 tedne kasneje...
Napisano

Se vračam s službenim kombijem, srečam avto od avtošole, se potegnem bolj desno kot običajno, rahlo pritisnem zavoro - in BUM. Presenečen ustavim in ugotovim, da je zadaj voznica udarila v kombi. Vidim njen avto, Ford Fiesta, stara nekaj mesecev, ves razbit, hladilna tekočina teče po cesti,... Pridem okoli, s strahom pogledam, kombi - in glej ga vraga, nič mu ni. Stara KIA Pregio iz leta 1999 je imela samo nekaj prask po odbijaču in zavihan spodnji rob zadnjih vrat. Si mislim, glej, greva vsak po svoje in mir. ne, ženska je že imela telefon v roki in je klicala policijo.

Pride policija, naredi zapisnik in ženska na vse pretege vali krivdo name. Ampak vse se izkaže za prazno nabijanje in policaj naredi zapisnik, njej pa izroči plačilni nalog. Takrat pa ženska začne kričat name, da sem jo zaje..., ker sem poklical policijo.

Kaj? Pa saj jo je ona klicala.

Dobro, pustimo stat.

Policaj reče, da je treba izpolnit še Evropsko poročilo o prometni nesreči. Dobro, odprem zadnja vrata kombija in začnem s svojimi podatki in podatki službenega kombija. V tem pride avtovleka in naloži Fiesto. Ker sem svoje izpolnil, pogledam po cesti - in tam malo naprej stoji policijski avto. Gledam okoli, ženske nikjer. Čim je avtovleka naložila njen avto, se je usedla v kabino in šla, brez da bi dala svoje podatke. Grem do policaja, mu razložim, policaj zavzdihne in reče, da naj lastnik vozila vpraša na postajo prometne policije, pa bo dobil podatke in uradni zapisnik.

Koliko se meni ta teden vleče, vse mi gre samo iz slabšega na slabše...

• Žalosten 2
  • Jezen 2

serviser.gif

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Se vračam s službenim kombijem, srečam avto od avtošole, se potegnem bolj desno kot običajno, rahlo pritisnem zavoro - in BUM. Presenečen ustavim in ugotovim, da je zadaj voznica udarila v kombi. Vidim njen avto, Ford Fiesta, stara nekaj mesecev, ves razbit, hladilna tekočina teče po cesti,... Pridem okoli, s strahom pogledam, kombi - in glej ga vraga, nič mu ni. Stara KIA Pregio iz leta 1999 je imela samo nekaj prask po odbijaču in zavihan spodnji rob zadnjih vrat. Si mislim, glej, greva vsak po svoje in mir. ne, ženska je že imela telefon v roki in je klicala policijo.

Pride policija, naredi zapisnik in ženska na vse pretege vali krivdo name. Ampak vse se izkaže za prazno nabijanje in policaj naredi zapisnik, njej pa izroči plačilni nalog. Takrat pa ženska začne kričat name, da sem jo zaje..., ker sem poklical policijo.

Dobro, pustimo stat.

Policaj reče, da je treba izpolnit še Evropsko poročilo o prometni nesreči. Dobro, odprem zadnja vrata kombija in začnem s svojimi podatki in podatki službenega kombija. V tem pride avtovleka in naloži Fiesto. Ker sem svoje izpolnil, pogledam po cesti - in tam malo naprej stoji policijski avto. Gledam okoli, ženske nikjer. Čim je avtovleka naložila njen avto, se je usedla v kabino in šla, brez da bi dala svoje podatke. Grem do policaja, mu razložim, policaj zavzdihne in reče, da naj lastnik vozila vpraša na postajo prometne policije, pa bo dobil podatke in uradni zapisnik.

pa šele pondelk je ....

Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Dobro, pustimo stat.

Ko mislis, da si ze vse videl... 😳

Napisano

Ah pa sej to je klasika... sploh če je karambol, ko je ženska kriva. Še nisem slišal, da bi katera priznala krivdo.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF   šlamparija na teh servisi res
    • Se pogovarjata soseda: - »Polno kapo mam, že dvakrat so mi spraznili rezervar za kurilno olje, pa sem pokrov dobro zamaskiral s težkimi cvetličnimi lonci!« - »Jaz sem svoj problem dobro rešil. Kupil sem debel rdeč pokrov, nanj sem z velikimi belimi črkami napisal : KURILNO OLJE.« - »A si nor ? ...pa je pomagalo in te tatovi pustijo na miru?« - »Jaaaaa, samo cev ni povezana z rezervoarjem za kurilno olje .... ampak je priključena na greznico: v šestih mesecih so mi jo že trikrat ZASTONJ izpraznili !!!«
    • Tega bodo pa razumeli Goričani, pa mogoče Wajduci...   Se pogovarjam z eno sodelavko, mi hoče nekaj pokazat na mobitelu, ker pa je mraz, so prsti malo trdi in ji mobitel pade na tla. Pa rečem jaz: - "Mobiteli bi moral met aplikacijo, da se aktivira padalo, ko nam padejo iz rok."   Pa ona pobira mobitel in komentira: - "Potem bi Žeja zgledala kot Lijak..."   (Za boljše razumevanje ne-Goričanov in ne-Wajducev: Žeja je gostilna v Ozeljanu, Lijak je pa vzletišče in pristajališče za jadralne padalce med Kromberkom in Ozeljanom)
    • Znanec se je vrnil iz Kanade, pa ga vprašam:  - "Kako je tam?" - "Oni so 20 let za nami..." - "Kako to misliš?" - "Pa, tam se še vedno dobro živi..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.