Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Podobne performance 3050 kot 2060 .. za 4K v obeh primerih premalo oziroma celo vprašanje a bo sploh zalaufalo igro v tej resoluciji. Pa ta ma še za pol manjši disk, ampak to se da hitro rešit.

Mene mal moti dokaj švoh napajalnik, ker če bo  enkrat nadgrajeval grafo bo treba tud napajalnik zamenjat.

Drugač pa res odvisno kake igre se igra.

33112_1.png

Napisano

Zdaj igra na prenosniku, i5 z integrirano grafiko 128 mb video rama

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Podobne performance 3050 kot 2060 .. za 4K v obeh primerih premalo oziroma celo vprašanje a bo sploh zalaufalo igro v tej resoluciji. Pa ta ma še za pol manjši disk, ampak to se da hitro rešit.

Mene mal moti dokaj švoh napajalnik, ker če bo  enkrat nadgrajeval grafo bo treba tud napajalnik zamenjat.

Drugač pa res odvisno kake igre se igra.

Tako ja. Računaj od oka:

2060 == 3050

2070 == 3060

2080 == 3070…

20 je druga generacija, 30 je tretja

številka na desni polovici je pa večje == boljše

4k igro bo požrlo, ampak bo moral dat vse na low low

Jaz sem mnenja, da kupi orngi, pa maš 4 leta mir

Napisano (urejeno)

če res ni nuja bi počaku kak mesec ali 2. AMD bo oktobra na trg lansiru AM5 procesorje in je velka verjetnost da bodo cene trenutnih procesorjev padle ali pa se bo mogoče splačalo kar novega kupit če bo price/performence dost dober. 

Prav tako bo letos nVIDIA lansirala RTX4000 serijo, in koliko sem spremljal cene grafičnih kartic serije RTX3000 že padajo. Js bi počaku.

Sem pa na funtech naredu 2 builda. mogu bi še preverit glede dimenzije ohišja če bi spravu grafično in napajalnik not. pa pri Intelu bi mogoče lahk dal mal slabšo matično pa bi tm pršparu še par 10€

Bi blo pa dobro vedit kolk je star in kaj rad igra in na kaki resoluciji (1080p, 1440p,..) in kar je najbolj pomembno budget. :)

Zraven je tudi pribljižek mojga. edina razlika je matična in ram ker nimajo točno takega je pa cena primerljiva. sestavil sem ga pa v Q4 2020 (oktober-november). 

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od TBA
Napisano
če res ni nuja bi počaku kak mesec ali 2. AMD bo oktobra na trg lansiru AM5 procesorje in je velka verjetnost da bodo cene trenutnih procesorjev padle ali pa se bo mogoče splačalo kar novega kupit če bo price/performence dost dober. 
Prav tako bo letos nVIDIA lansirala RTX4000 serijo, in koliko sem spremljal cene grafičnih kartic serije RTX3000 že padajo. Js bi počaku.
Sem pa na funtech naredu 2 builda. mogu bi še preverit glede dimenzije ohišja če bi spravu grafično in napajalnik not. pa pri Intelu bi mogoče lahk dal mal slabšo matično pa bi tm pršparu še par 10€

Bi blo pa dobro vedit kolk je star in kaj rad igra in na kaki resoluciji (1080p, 1440p,..) in kar je najbolj pomembno budget.
Zraven je tudi pribljižek mojga. edina razlika je matična in ram ker nimajo točno takega je pa cena primerljiva. sestavil sem ga pa v Q4 2020 (oktober-november). 
image.thumb.png.2a6535ee5a9959f1cb7946696cfb49e2.png
image.thumb.png.55e9b345a2ef0953ac549afbb54f7d86.png
image.thumb.png.f5f7cd470295dbfa6b05d0dd4d4f0e29.png

Sinu star prenosnik igrice ne delajo dobro. Sin je star 12 let, igra pa GTA V, Apex Legends, CS-GO, FH5, BeamNG, Fortnite .

Napisano
pred 20 urami je Slivka napisal:

Za več prostora naj pospravi po mizi, pa bo. Če bo premalo, naj pospravi kar celo sobo...

Nekdo bo teb hribovcu mogu razložit kaj je to računalnik 😀

Napisano
pred 47 minutami je mazdaman napisal:

Sinu star prenosnik igrice ne delajo dobro. Sin je star 12 let, igra pa GTA V, Apex Legends, CS-GO, FH5, BeamNG, Fortnite .

Povej do kok visok lahk cilamo glede stroškov pa se bo nekaj optimalnega našlo :).  mogoče je pametno tudi pogledati ker nekateri sistemi nimajo naloženih windowsov in jih je potrebno potem še naložit. 

Napisano

Win niso problem cilja se pa na ceno okoli 800€ brez DDV

Napisano

Win niso problem cilja se pa na ceno okoli 800€ brez DDV

Napisano

Te igre k si napisal lahko bp igras na 2060. Osebno bi dal se tiste 100-150 e vec in bi vzel 3060 ali 3060ti. Cpu bi pa vzel rzyen serijo, saj so dost cenejsi od intel. Recimo ryzen 5 3600 dobis za 200e.

Napisano
pred 51 minutami je Scr3am napisal:

Te igre k si napisal lahko bp igras na 2060. Osebno bi dal se tiste 100-150 e vec in bi vzel 3060 ali 3060ti. Cpu bi pa vzel rzyen serijo, saj so dost cenejsi od intel. Recimo ryzen 5 3600 dobis za 200e.

za ta denar dobiš tud 12400f pa je malenkost boljši za igre in velik novejš.

se pa strinjam daš 100€ zraven (če ti znese) in vzameš kaj takega, je boljši napajalnik in grafična. so pa konfiguracije z Intel ali AMD procesorjem

WWW.TEHNOX.SI

Super ponudba - PCPLUS Storm i5-11400F 16GB 1TB NVMe SSD GeForce RTX 3060 12GB RGB gaming namizni računalnik lahko najugodneje kupite na Tehnox.si! Hitra in zanesljiva dostava na vaš...
WWW.TEHNOX.SI

Super ponudba - PCPLUS Gamer R5 5600X 16GB 1TB NVMe SSD RTX 3060 12GB gaming namizni računalnik lahko najugodneje kupite na Tehnox.si! Hitra in zanesljiva dostava na vaš naslov. Preverite tudi...

Napisano
dne 20. 8. 2022 ob 8:38 je mazdaman napisal:

use te igre sm igrou, določene občasno še zmeraj igram na intel i7 8700k, GTX 1060 6gb , gskill 16gb ram 3200, tko da že uzameš nek i5  pa RTX 2070 oz 3060, da ma vsaj 16 GB rama k je vsaj 2800, pa glej da nima samo 500 GB oz 1 TB prostora ker ... tega res hitr zmanka pri današnjih velikostih iger ...

res da mam settings na medium pa 1080p, fps pa nastimam glede nato kolk je igra požrešna, ker monitor mi podpira osveževanje do 240 Hz  

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Smo vzeli onega iz emisije

Napisano
dne 3. 9. 2022 ob 14:15 je mazdaman napisal:

Smo vzeli onega iz emisije

Uf bo zdaj veselje pri hiši, pri tebi pa direndaj, ko ga boš moral vlečt dol iz iger :D 

Napisano

se neki govori ja. sicer nisem čist na tekočem, ker nikol nisem rudaru kripta.

sej zato je pa tud porast grafičnih na trgu in posledično padec cen

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Evo, prišel čas, da menjam 1200p monitor za 1440p ultrawide :D Komaj čakam :ouje:

Sedaj pa naslednja investicija menjava grafične - tako da prodajam 2060 RTX če koga zanima.

Napisano
pred 45 minutami je NevLado napisal:

Evo, prišel čas, da menjam 1200p monitor za 1440p ultrawide :D Komaj čakam :ouje:

Sedaj pa naslednja investicija menjava grafične - tako da prodajam 2060 RTX če koga zanima.

Katerega si pa nabavil?

Ta format imam 1 leto in sem se kar težko navadil oz. me še kdaj zafrkava prerazporejanje oken. Pride prav za široke tabele (Excel), sicer pa sta meni bolj praktična 2 ožja.

image.png

Napisano
pred 55 minutami je TiEn napisal:

Kupim 4090

A ledvico pa prodajaš?

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Katerega si pa nabavil?

Ta format imam 1 leto in sem se kar težko navadil oz. me še kdaj zafrkava prerazporejanje oken. Pride prav za široke tabele (Excel), sicer pa sta meni bolj praktična 2 ožja.

image.png

S3422DWG

Imam v službi S3422DW in je top, ker imam lahko urejevalnik kode na polovici, na drugi pa brskalnik.

Vse kar rabiš je da se navadiš win+puščice kombo 😛

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Haha, maš prav. Pa evo js se skoz vozim, zraven pa še kompliciram, kar temu našemu kompliciranmu motorju čist pritiče 😉   Se mi pa zdi prav, da se predebatira tud neke take malenkosti in zbere mnenja pa po možnosti pride do nečesa.
    • Glede na moje izkušnje z dizli najmanj idiot-proof motor.   Ne znam povezat električni regulator s temperaturo vode 🤔
    • Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉 Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...
    • Saj ne vem, ali naj te človek jemlje resno ali bolj tako za šalo. Po moje bo to drugo.😉
    • @Jest te je že prehitel z objavo videa. Ta video je bil ubistvu danes že 3x objavljen na forumu.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.