Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni!
Mazda 6 2.0/136 dizel 2004letnik
Sicer zadeva je slede?a, da ko je za?elo zahlajevati je avto za?el te?je v?igati in pa sami obrati so nihali nekje med 700-800.
Zadnje dneve pa avto sploh ne v?ge ve?, nekaj dni nazaj ko je bilo -12 je avto bolj ali manj na silo v?gal delal cc 1-2min in ugasnil od tedaj pa kot mrtev. 
Danes se je ob poizkusu v?iganja rahlo ogla?al nato pa ?e akumolator izpraznil.
Zanima me ali je IMV ventil kriv za vse to ali je mo?no, da bi naftni filter( marca meseca bo star 1leto) bil zamazan in bi ga to uti?alo?

Grelne sve?ke menjane(proizvajalec Iskra) cc 1mesec nazaj, akumolator menjan cc 7-8mesecov nazaj.
Hvala za pomo?-odgovor!

Napisano

Sem mu pravkar poslal tudi tole te?avo in upam, da ?e kmalu odgovori. 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Po?ljem tole zdej dr. Pelku.

Pelko spra?uje za kater avto, motorno izvedbo in letnik gre, ker mu bo to precej ve? povedalo o trenutni te?avi. 

Gre za mazdo 6 sport 1.8i letnik 2004

Napisano

Posredujem 2 odgovora:

Pozdravljeni.
Lahko je kriv imv ventil
                   pumpica na na naftnem filtru
                   Zobati jermen je preskocil
To so tri napake ki bi lahko bile je pa sigurno ena izmed teh treh navedenih stvari.
LP
Simon Pelko                 

Pozdravljeni.
V tem primeru bi bilo potrebno ?i??enje lopute vbrizgavanja in nastavitev pozicije.
Glede smradu bi pa tezko rekel kaj bi bilo,lahko je pregreta lamela na sklopki.ali pa blokira cilinder na kolesu.Z samim motorjem ni bilo nikoli problemov razen tega da so imeli veliko poraba olja.
LP
Simon Pelko

Napisano

Pozdravljeni!

Imam podobno te?avo kot je opisal P4nd4 v postu #191, Mazda 6 CD120, letnik 2005, model brez DPF. Pri ni?jih temperaturah avto te?je v?iga, obrati pa nihajo med 700 - 800 obr/min, zgodi se, ?e ne dr?im rahlo na stopalko za plin 1 - 2 min, da avto ugasne. Ko je avto ogret, v?ge takoj in tudi ni opaziti nihanj obratov ob startu. Vozilo ima prevo?enih le 92.000 km, redno vzdr?evan, prvi uporabnik/lastnik, lani narejen veliki servis zaradi starosti.

Zanima me, ali bo potrebno zamenjati IMV ventil, ali kaj drugega in kak?na je cena teh posegov.

Za odgovore se vam vnaprej lepo zahvaljujem.

Napisano

Pozdravljeni.

V tem primeru bi bilo potrebno ?i??enje lopute vbrizgavanja in nastavitev pozicije.
Glede smradu bi pa tezko rekel kaj bi bilo,lahko je pregreta lamela na sklopki.ali pa blokira cilinder na kolesu.Z samim motorjem ni bilo nikoli problemov razen tega da so imeli veliko poraba olja.
LP
Simon Pelko

Hvala za odgovore :) Kako nujen je ta poseg, cena??

Napisano

Drgac ce kej pomaga imam jest isto 6ko 1.8 bencinar 2003 letnik in sm prvic ta "smrad" zavohu februarja bo 1let lih ko je pelko naredu generalko sam nism nc kej kompliciru glede tega.. zej po pravic povedan al je se ta smrad prisoten nevem ker nism neki pozorn bas.. pol ocitno ni :). Vonj pa ni bil neki mocn.. sele ko sm stopu vn iz avta se je mogoce u izi vohal. Mam pa isti problem kokr si napisu s temu gasm ugl. Cist mem stvar tale gas in sklopka use trdo u bozjo matr tud to prestavlanje je nekm cudno na trdo.. plus k mrzuga przgem se avto cist cudn obnasa pri pospesevanju rahlo cuka, motor je bl glasn ,plastike mi use vibrirajo ko se pa ogreje je pa ko urca.. tud ko mrzuga przgem mi obrati skocjo ce se ne motm mal pod 2 jurja ko pa enkrt ogretga przgem pa obcutno manj... sam to je normalno. Zej nasledn mesc pa gladko do pelkota pa da to postima ker mi gre posteno na kurac

Napisano

Zdravo meni pa no?e v?gati DitdDitd motor na Premaccyju sedaj ko je mrzlo. Zjutraj v garag?i v?ge normalno ?ez dan je pa stal zunaj pri 3 ?C pa samo vergla, dve grelni sve?ki sta bili zamenjani, drugi dve ?e delata, naftni filter je tudi zamenjan jeseni. Z ?tart sprejem v?ge ampak dela samo dokler je sprejem prisoten.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano (urejeno)

@Vikibald, bom zdajle poslal e-po?to mojstru Pelku.

@Robz, predlagam kar klic direkt na na?ega mojstra (041 667 335 - Simon).

@Mazdaman, bom ?e tvojo te?avo poslal po e-po?ti. 

PRAVKAR POSLANO!  :prstgor:

Popravljeno od Z M A J

Napisano

Posredujem 2 odgovora mojstra:

1.

Na vasi mazdi 6 je potrebna menjava imv ventila-regulator.
Cena z menjavo je 180 eur z ddv.
LP
Simon Pelko

2.

Na vasi mazdi premacy je potrebna menjava releja za bosch pumpo.
Cena releja je 120 eur z ddv
LP
Simon Pelko

Napisano

2.

Na vasi mazdi premacy je potrebna menjava releja za bosch pumpo.
Cena releja je 120 eur z ddv
LP
Simon Pelko

A mogo?e ve? kje je ta rele oz kateri je pravi?

Ker ko obrnem klju? in pustim kontakt cca 30 priklopljen avto v?iga in deluje normalno. Ko se pa vse ohladi je pa spet isto.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Pozdravljeni imam en problem pri mohji mazdi 6 2004 diesel 100kw...rabim info kaj bi lahko bilo,pri speljevanju cudni zvoki,bolj izraziti so ko je avto se hladen..ko se segreja pa malo manj..lp

Napisano

Vpra?anje...

Ali je mo?no da je pri M5 letnik 2010 RF dizel 2.0 pri 90 tkm DPF ?e delno zapacan? ( pri cca 60 tkm se je regeneriral med 230 do 270 km, sedaj pa med 150 - 170 ).

?e ja, je smiselna zamenjava / onovitev ( ali bo potem bolje? ) in koliko bi bila cena ter ?asovno za celoten poseg?

Oziroma je lahko napaka ?e kje drugje?

Najlep?a hvala in lep pozdrav obema!

May the downforce be with you

Napisano

Mogo?e ena vmes. Ja, mo?no da ti kadi bolj kot obi?ajno. Razlogo je lahko ve?. Slaba ?oba, egr..itd..Posledi?no se ti prej regenerira.

Ti povem moj primer. Ko sem kupil avto je bila ena DPS sonda fu?. Ko sem zamenjal, se je avto regeneriral na 80-100 km. In to kar nekajkrat zapored, vsaj 5x ?e ne ve?. No potem sem po?asi ampak res po?asi z leti prilezel na okol 180-220km. Tako da , ne tako vr?t pu?ko v koruzo :)

Napisano

Mogo?e ena vmes. Ja, mo?no da ti kadi bolj kot obi?ajno. Razlogo je lahko ve?. Slaba ?oba, egr..itd..Posledi?no se ti prej regenerira.

Ti povem moj primer. Ko sem kupil avto je bila ena DPS sonda fu?. Ko sem zamenjal, se je avto regeneriral na 80-100 km. In to kar nekajkrat zapored, vsaj 5x ?e ne ve?. No potem sem po?asi ampak res po?asi z leti prilezel na okol 180-220km. Tako da , ne tako vr?t pu?ko v koruzo :)

Ma nevem... Ga skozi vozim na servis avtohi?o in ga vsaki? tudi priklopijo na ra?unalnik... tudi zaradi tega sem bil cca 8 mesecev nazaj na servisu, pregledali z ra?unalnikom, pa so mi rekli da je vse v normalnih mejah... tudi regeneracija je v mejah normale , kao... Men gre pa tole stalno pucanje ?e malo na jetra, sploh zdaj pozimi ko malo dlje traja...

Napisano

Ja, lej. prva generacija ?estke ma ta zajeb s filtrom ki je po mojem mnenju premajhen.  In se preve? pogosto ?e v ?tartu izvaja vse skupaj.

Kar lahko ti naredi? je, da sam spro?i? regeneracijo doma. To je isto, kot bi ti naredili na servisu. Navodila ma? online, toel preverjene deluje. Mogo?e spusti? 1x ali pa 2x skozi, da se ti malce bolj konkretno s?isti, potem bo? pa videl.

http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm

Napisano

Sem ?e tudi razmi?ljal o tem, ampak stvar ni tako enostavna iz par razlogov:

1. Moja M5 nima tega konektorja

2. To tudi ni kar tako za delat ker je treba potem olje menjat ali nekaj v smislu takih komlikacij...

3. Avto je ?e pod podalj?ano garancijo

itd...

Napisano

No ja , to da je pod garancijo ni panike. S tem ni? ne uni?i?. Konektor najbr? nekje je, mogo?e bo kdo povedal kej pri petki je. JURES?

Sicer pa ?e je v garanciji, toliko bolje zate. Samo semi zdi, da ti bodo govorili da je vse ok, dokler ne bo ve? garancije. Potem bo pa kar naenkrat treba filter menjat.

Napisano

Tvojsa 5ka ima tak konektor...in sicer na prvem kilerju, sam sem 3x naredil ro?no regeneracijo takole, samo DPF je bil ?e krematorij

Alo pod podalj?ano garancijo???????? Kaj potem ?aka??

?isto enostavno .... Podalj?ana garancija NE krije DPF filtra.... ( Valjda ?e so ?e skoz problemi z tem... )

Pr kolko tkm pa se ti je vsipal, oziroma po ob?utku, kolko misli? da ?e mi bo dr?al?

Hvala za odgovor in  l.p.

Napisano

Aja, tale konektor sem pa videl!!!

No kolko sem uspel zadeva malo ?tudirat mi prisilna MAX regeneracije verjetno ne bo pomagala ker s tem skuri? ven samo saje ki so se prekomerno nakopi?ili zaradi kratkih razdalj vo?nje kjer jih normalna regeneracija ni imela ?asa skurit. Problem ko se notri nabere ?veplo in ostala nesnaga iz nafte in olja pa z tem ne re?i?...

Bi pa probal preko tega konektorja ?obe nau?it takoj ko se spuca DPFv avt. regeneraciji... Mogo?e bo pol bolje!

Napisano

?aki v eni drugi temi je bilo re?eno da je podalj?ana enakovredna osnovni?!? Kdo sedaj la?e :-)

Tudi meni je g. Majes rekel tako. Edino ?e to velja za 6ke kasnej?ih letnikov?

Napisano

@Igor, sem poslal Simonu tvojo te?avo.

@Stana, ali tudi to po?ljem vpra?anje mojstru?

Napisano

@Igor, sem poslal Simonu tvojo te?avo.

@Stana, ali tudi to po?ljem vpra?anje mojstru?

Prosim, ?e lahko, ker ?e bo treba zamenjat ?e bo crknil ?ez en cajt ziher ne bom to delal na uradnem servisu...

Napisano

?aki v eni drugi temi je bilo re?eno da je podalj?ana enakovredna osnovni?!? Kdo sedaj la?e :-)

Tudi meni je g. Majes rekel tako. Edino ?e to velja za 6ke kasnej?ih letnikov?

Evo iz garancijskih pogojev podalj?anja glej pod izpu?ni sistem...post-7329-0-89250800-1420844145_thumb.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.