Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

To pa ne verjamem. Garancija je garancija. Mislim splo?na garancija. Se podalj?ana mislim da krije ta sklop.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Napisano

To pa ne verjamem. Garancija je garancija. Mislim splo?na garancija. Se podalj?ana mislim da krije ta sklop.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Jaz tudi tako mislim... Ni pa na spletni strani na voljo nikjer kaksna bolj podrobna razlaga... niti ni nikjer napisano, da bi bilo za klimo samo 12 mesecev garancije ... Edino za potrosni material, kar je pa logicno... Klima oz. kompresor ne more biti potrosni material... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

V servisni knjigi lepo pi?e, da je garancija na klimo samo 12 mesecev, mogo?e se bi dalo kaj zrihtat, ?e se ogotovi da je napaka serijska, torej da je kaj narobe serijsko z klimo na teh modelih avtomobila.

Napisano

V servisni knjigi lepo pi?e, da je garancija na klimo samo 12 mesecev, mogo?e se bi dalo kaj zrihtat, ?e se ogotovi da je napaka serijska, torej da je kaj narobe serijsko z klimo na teh modelih avtomobila.

Kakorkoli... ce so bili redno delani servisi na pooblascenem servisu, bi se jaz najprej obrnil na ta servis... Klima nikakor ne sme odpovedati po treh letih, ce se je normalno delalo z avtom in ce je bil redno vzdrzevan...  :ph34r:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Kakorkoli... ce so bili redno delani servisi na pooblascenem servisu, bi se jaz najprej obrnil na ta servis... Klima nikakor ne sme odpovedati po treh letih, ce se je normalno delalo z avtom in ce je bil redno vzdrzevan...  :ph34r:

Ej...naj se pelje na poobla??en servis Mazda ..?e je res to v garancij bi moralo bit,pogovori se malo in itd...?e pa ne lahko pelje? k na?emu Simon Pelko..Medvode tudi klime rihtar ima vse aparature:-):-)je mojster lp:-):-)

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Pelko dela se Danes, potem si bo vzel 2 tedna fraj :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Imam vpra?anje za dr.Pelkota

Mazda 6 2.0 120KM, letnik 2004, ko je ma?ina zagreta zelo mo?no kadi ?rn dim.Med vo?njo je normalno,ne kadi,ko pa je v prostem teku pa kadi.

Napisano

menda se vrne v ponedeljek 17.avgusta z dopusta.

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Mojster Pelko je danes ?e pri?el z delom, ?akalne vrste pa ima cca. 5 delovnih dni, se pravi ?e ga zdajle pokli?ete ra?unajte na za?etek naslednjega tedna pridete na vrsto.  :prstgor:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

?e kdo ?eli, mu lahko kar rezerviram termin pri mojstru Pelku, Viper pa vam lahko avto brez skrbi do tja in nazaj zapelje.  :prstgor:

Napisano

En dokaz da k mojstru Pelku vozijo ?e tudi novej?e Sky Active Mazdilake.  :P

post-185-0-63938000-1441044155_thumb.jpg

Napisano

Pozdtavljeni,imam problem...mazda6..2.0dizel letnik 04...ze par dni opazam da je avto v prostem teku glasnejsi...ko pa speljem je pa vse normalno..danes sem se klimo prizgal in je res orng zacel trest,ko sem jo pa ugasnil pa malo manj..se komu kej sanja??

Napisano

Dans posljem Simonu tole vprasanje, brez skrbi.

Napisano

Mojster odgovarja naslednje;

Pozdravljeni

Lahko je kompresor klime,jermenica alternatorja,regulator bosch pumpe.
LP
Simon Pelko

Napisano

Mazda 6 z bosch pumpo, stvar ki bi jo rad videl predno me pobere od smeha !!!

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Rover 200, 1.4 motor, 1998 letnik, 75 konjev

Slab teden nazaj je avto nakljucno, ponavadi na kriziscih ko sem pohodu sklopko je zacel ugasat pol se je pa to zmer bol pogosto dogajat, pol sm se porajtu da ko sem mu jadar dou gas je kr mal potrokeru pa je pol nekak spelju dalje pol se mi je ze med voznjo zacel dogajat da je ugasnu ampak ko sm saltu 1 prestavo nizje je nekak zalaufu in sm se "normalno" pelu dalje. Kadar ko sm ga verglu in se ga trudu zalaufat je stevec za obrate kar skaku gor pa dol (kadar iz 500 rpm na 4000 rpm karad pa sam iz 500 rpm do 1500 rpm) ampak motor ni laufu je sam verglu, ko smo dons sprobaval pa gledal kaj bi blo lohk narobe smo ugotovil da elektrika ne pride do uzigalne tuljave kje se zgubi pa nismo ugotovil

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Zdele po?iljam Simonu po e-po?ti.  ;)

Napisano

Pelko odgovarja;

za Roverje je tipicna napaka da crkujejo vzigalne tuljave. Ko pa ugasa bo verjetno loputa vbrizga ali motorcek prostega teka.

LP!

Simon Pelko

Napisano

Simon sporoca, da v teh dneh samostojno ustvarja v delavnici in se vam opravicuje za morebitno zamudo.

Napisano

Simon sporoca, da v teh dneh samostojno ustvarja v delavnici in se vam opravicuje za morebitno zamudo.

Ej...pol je sam svoj mojster ,brez pomo?i:-):-):-):-)pol ima pa res Gu?vo..lp

Napisano

Pozdravljen Zmaj,

Mene bi pa zanimalo, kaj bi lahko bil vzrok nev?iganja mazde 2, 2003, 1.4 Diezel 55kW pri temperaturah okrog 0stC in ni?jih. Imam jo ?e 6 let in je vsako zimo isto. V?asih je potrebno ?tartati 2x, vcasih 3x, v?asih 5x.

Lani sem menjal grelne sve?ke in vstavil nepovratni ventil pred ro?no pumpico nafte. Ni bilo u?inka. Ta teden sem menjal relay samov?iga, ker sem opazil, da je bila plastika pri enemu konktaktu malo stopljena.

Sedaj ?akam na nizke temp. Mislite, da sem s tem odpravil te?avo.

Lp.

Napisano

Sem ?e poslal Simonu e-po?to in bo verjetno v kratkem ?e tudi odgovoril nanjo. 

Napisano

Pozdravljen Zmaj,

Mene bi pa zanimalo, kaj bi lahko bil vzrok nev?iganja mazde 2, 2003, 1.4 Diezel 55kW pri temperaturah okrog 0stC in ni?jih. Imam jo ?e 6 let in je vsako zimo isto. V?asih je potrebno ?tartati 2x, vcasih 3x, v?asih 5x.

Lani sem menjal grelne sve?ke in vstavil nepovratni ventil pred ro?no pumpico nafte. Ni bilo u?inka. Ta teden sem menjal relay samov?iga, ker sem opazil, da je bila plastika pri enemu konktaktu malo stopljena.

Sedaj ?akam na nizke temp. Mislite, da sem s tem odpravil te?avo.

Lp.

Pozdravljeni

Lahko je z relejem napaka resena je ze bila okvara na relejih mazda 2 1.4 dizel
Lp
Simon Pelko

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.