Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 37 minutami je Bini napisal:

Na primorskem je možno, da tega ne učijo, ker pri nas so to učili že pred 30 in več leti.... :nevem:

Sedaj se verjetno zanašajo na te vsemogočne z.gume.....🥴😉

Ja, pred 30 in več leti. Zdaj ne učijo več...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 38 minutami je Bini napisal:

Na primorskem je možno, da tega ne učijo, ker pri nas so to učili že pred 30 in več leti.... :nevem:

Sedaj se verjetno zanašajo na te vsemogočne z.gume.....🥴😉

Ko sem jest delov izpit skoraj 20 let nazaj tega niso ucili (na gorenjskem). 

Sem jih pa enkrat za foro dal gor, ko sem mel v avtu se verige, zj jih pa itak nimam s sabo, ker se ne vozim po takih hribih da bi jih rabu :D

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Slivka napisal:

Aha, ja, seveda. In nato svizec zavije...

Bi avtošola morala precej dlje trajat, da te tam naučijo vozit in vsega, kar sodi zraven. Tako pa te naučijo samo CPP in malo prakse, ostalo se pa uči sam...

Ja no, pa tankat greš vsak teden. Ketne pa mogoče kdaj pa kdaj montiraš, večino problemov danes tako zimske gume prevzamejo. Če si pa iz hribov, boš pa za tekoče znanje in montaže sam poskrbel. Jaz sem si jih kupil in testno zmontiral doma na dvorišču poleti, pa recimo da tamonekde znam, če bi bilo treba. Bi že, me ne skrbi.

Ko smo že pri CPP in pa še mogoče prvi pomoči. To bi bilo treba malo obnavljati. Še posebej pri tem številu penzionistov na cesti. CPP za njih (in nas), prvo pomoč pa če je treba katerega od njih oživljati, ko gre prvič v krožišče Tomačevo.

Pardon, nisem se mogel zadržati... 😁

Popravljeno od Agerg
  • Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 1 minuto je Matick napisal:

Ko sem jest delov izpit skoraj 20 let nazaj tega niso ucili (na gorenjskem). 

Sem jih pa enkrat za foro dal gor, ko sem mel v avtu se verige, zj jih pa itak nimam s sabo, ker se ne vozim po takih hribih da bi jih rabu :D

Ja, zato je pa ob sneženju zaprta avtocesta Vrhnika - Logatec, pa tudi po stari cesti bolj ne gre kot pa gre...

pred 2 minutama je Agerg napisal:

Ja no, pa tankat greš vsak teden. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Pardon, nisem se mogel zadržati... 😁

Če imaš dvolitrskega 140 konjskega dizla, greš tankat enkrat, mogoče dvakrat na mesec. To ne žlampa ko Lada Niva...

Tudi jaz se nisem mogel zadržat...

serviser.gif

Napisano
pred 2 minutama je dvorjan napisal:

A gremo nazaj na temo? In elektriko? 😃

Ja, ja, nazaj na temo. Če imaš EV, ga "tankaš" vsaj vsak dan...

serviser.gif

Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

Ja, ja, nazaj na temo. Če imaš EV, ga "tankaš" vsaj vsak dan...

Daš ga samo filat... tako kot telefon, uro, tablico, prenosnik,... :D

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Pa moliš potiho, da vse skupaj ne vrže v luft pa to...🤣

• Všeč 1
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ce so tako črnogled, se lahko zgodi tudi, da ti Airbus pade na dvorišče ;) … 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Sem🤣 zato pa imam na hiši zavarovano tudi za padec zrakoplova.

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 29 minutami je FuManchu napisal:

Pa moliš potiho, da vse skupaj ne vrže v luft pa to...🤣

Imate doma plinsko jeklenko? Kaj pa kanto bencina? Škatlo razredčila?

Ob smoli gre lahko vse v luft ...

Napisano
pred 16 minutami je FuManchu napisal:

Sem🤣 zato pa imam na hiši zavarovano tudi za padec zrakoplova.

saj vem… zato sem napisal ;)

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Imate doma plinsko jeklenko? Kaj pa kanto bencina? Škatlo razredčila?

Ob smoli gre lahko vse v luft ...

Važna je verjetnost, so mene učili.

Nekoč se je en pohvalil, da so peacemaker-ji ful zanesljivi.

Se ne spomnim več procentov. Pa recimo 99.99%. In so že panično računali, kolko ljudi je to od 100 000 vgrajenih.

Upozorili so ga, naj procente izpusti.

Tako da prosim kolko jeklenk vtrga na mesec in kolko igračk gori. Pa se lahko pogovarjamo.

Ne spremljam novic, pa sem videl ognjemet iz poštarjevega pecikla? A je kako jeklenko vtrgalo prejšnji mesec? Je kak Airbus na Slovenijo padel?

Pa verjetno ni bil ta pecikl edina igračka, ki je gorela pri nas. 😉

Napisano

Lahko bi primerjali številke vžigov EV in ICE na mesečni ravni ...

Jaz sem na lastne oči videl goreti ICE prejšnji teden - za piko na i je bil tovornjak in je zgorel podobno kot EV, saj gasilci niso prišli pravočasno do njega.

Napisano
pred 3 urami je Jest napisal:

Ce so tako črnogled, se lahko zgodi tudi, da ti Airbus pade na dvorišče ;) … 

Boeing prej, ampak pustmo to... ;)

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Daš ga samo filat... tako kot telefon, uro, tablico, prenosnik,... :D

A veš, da mi gredo počas na organ vse filalne zadeve. Zato mam uro na sončne, bidikel zdrži 3 do 4 izlete, telefon je na wireless polnjenje, prenosnik na dock pa še tega rabim bolj redko, ker je stacionarka zakon,

Mogoče je to lenoba al pa čist preveč baterijskih zadev, ki zahtevajo še nek dodaten angažma.

Torej kaj hočem povedat - kdaj pridejo EV avti na indukcijsko polnjenje, da parkiraš in se ne ukvarjaš z nobenimi kabli.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Boeing prej, ampak pustmo to... ;)

Preberi še današnje novice enkrat, tudi A350 po novem gorijo check engine lučke :D

Napisano

Sliši se fajn, samo je spet fizika napoti. Slab izkoristek je pri brezžičnem polnenju in spet pokurimo več elektrike, kot pa če bi preko kabla polnili. Iščem izkoristke, pa na hitro ne najdem. V glavnem se spomnem, da so izredno slabe številke. Pri telefonih in podobnem malem sranju se (vsaj za posameznika) ne pozna, ko moraš pa 50 kWh baterijo za avto napolniti, je pa razlika. Pa že pri kablu je to hitro na 90%, potem pa še brezžična tehnologija. Na izoristke običajni ljudje hitro pozabijo. Pa ne samo običajni, še ljudje, ki bi danes morali to vedeti, kar pozabljajo...

Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Sliši se fajn, samo je spet fizika napoti. Slab izkoristek je pri brezžičnem polnenju in spet pokurimo več elektrike, kot pa če bi preko kabla polnili. Iščem izkoristke, pa na hitro ne najdem. V glavnem se spomnem, da so izredno slabe številke. Pri telefonih in podobnem malem sranju se (vsaj za posameznika) ne pozna, ko moraš pa 50 kWh baterijo za avto napolniti, je pa razlika. Pa že pri kablu je to hitro na 90%, potem pa še brezžična tehnologija. Na izoristke običajni ljudje hitro pozabijo. Pa ne samo običajni, še ljudje, ki bi danes morali to vedeti, kar pozabljajo...

Jaz bi tukaj pripomnil tisto,kar ti nihče ne pove-ker je izkoristek slab,pomeni,da se nekje "izgublja" na energiji-beri- stvar se greje...isto kot pri telefonskih indukcijskih polnilcih....

Kako pa EVji prenašajo segrevanje,pa že vemo...in če so moči polnjenja "praktikabilne"-visoke,po tem so tudi izgube visoke oz. se fejst greje...itn....ana začetku leta ste prispevali za gasilce?🚒

Se mi zdi,da enim osnove fizike niso jasne...ajd ne rečem,tudi jaz nisem bil neka cvetka v šoli,a take "bučke" pa res ne.....pa kako neumen moraš biti?!

Kje bi si naj to indukcijsko polnjenje montiral....a v hiši?!...bravo-genialci😂🤣

Napisano

Ah, pa to so stare zgodbe. Že Teslov Nikola je to idejo zasadil. Vse možno, samo praktično še ni.

VW ima velike plane, kot vedno in kot se za takšne spodobi 🤩😀:

WWW.VOLKSWAGEN.CO.UK

Find out how inductive wireless car charging is becoming part of everyday life and how it can...

Napisano

Aha, a zato VW odpušča ljudi... ker jim gre tko dobr in ker so inovativni al zgolj "inovativni" goljufi?

• Všeč 3
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano

Počasi bodo prišli tudi bebčki k pameti. Ampak visoko ceno bo vseeno treba plačati 😁

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če imaš zadaj zvočnik mogoče res, 🤔 Jaz ga nimam in gre komot vse v podn.... 
    • Kako je pa kaj z znamko Škoda? Najbrž jih veliko več ukradenih?🤔
    • Sem ga izbrisal z ebayem zraven. To je blo ca. pred 1 letom.   Prodajalec mi je poslal artikel drugega proizvajalca. Trdil je, da je to naredil zavedno in da kako lahko trdim, da je nadomestek slabši. Po par dneh preprirov, sem vložil vračilo. Poslal mi je poštno nalepko, vednar Post.de. Želel me je okrog prinesti in zatrjeval do bo pošta dostavla. Ebay nisem mogel ničesar, ker je dal  nalepko in je bila sedaj poteza na meni. Pomoč je bila samo možna, da pokličejo, ampak ne kličejo v Slovenijo.   Mislim, da je to delal prodajalec zavedno. Bi vrgel v poštni nabiralnik, oni bi stran vrgli. Prodajalec bi pa trdil, da ni prejel. Kar res ne bi nikoli.   Sem vložil Claim na Paypalu, so potrdili in mi dali naslov, kam naj pošljem na svoje stroške denar in bom dobil nazaj denar. Torej jaz naj krijem PTT, za to da je zavestno mi poslal napačnega. So rekli, taka so pravila.   Prekopal celi ebay in našel "impresum" mail. Kjer sem se pogovarjal s podporo. Žal, ker sem eskaliral na Paypal ne bojo naredli nič, razen da ga pozovejo. Ta kontakt zavedno skrivajo na zakonski minimum.   No sem napisal komentar kak me je okrog prinesel. In je komentar po tednu izginil. Pri vseh ostali je nazaj sikal prodajalec, tu pa ni mogel in je vložil izbris. Neko enomestno število jih lahko izbrišejo.   In sem oboje izbrisal, ker je potuha prodajalcem. Avstrijska firma je 😉
    • To ti jih bodo z Nemčije dostavili ...
    • Torej,.menjal sem zadnje ploscice na mazdi 3 ,.el rocna. Gres v program da ti sprosti cilindre,.zamenjas ploscice,.in nato spet v programu odtegnes rocno, pac po postopku.Nato pa nastopi problem,.ko se zapeljes naprej  in pohodis zavoro,.se pedal skoraj posede do konca,..mores vsaj 3x popumpat da se ustavi.Ni mi jasno kaj ga biksa masina . 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.