Resno sprašujem drugače.
No, pa sem še jaz danes menjal gume in komplet opral M3, stare felge z gumami in pa tudi nove originalne, ki so bile precej črne in sploh ni šla umazanija dol z vapom. Jah, banex, cotka in pa na roke drgnit.
Sem pa opazil, da sta precej bogi dve gumi, Nexen N'fera SU4. Imajo DOT 2720. Če jih primerjam s starejšimi zimskimi Michelin Alpin PA4 ki imajo DOT 3819, ki so kot nove...
Povejte, jih je potrebno menjati? Sedaj sem jih dal na zadnji dve kolesi, pa bi jih najraje menjal po koncu sezone - kar vse 4 skupaj.
Ali pa bi bilo bolje da bi jih kar čimprej? Lani so bile na sprednjih kolesih in kot vidite, res pobira robove - praktično jih ni več na notranji strani gume.
Za primerjavo, starejše Michelin Alpin PA4:
Poln tovornjak, se pravi 40 skupne teže se iz 80 na uro ustavi prej, kot osebni avto s 100 na uro.
Ne, tudi s tovornjakom se vozim po predpisih. Po lokalnih cestah 73, po AC pa 82 na uro tempomat. Z busom po lokalnih cestah 78, po AC pa 95.
Če vozim otroke, pa po lokalnih cestah 73, AC pa 95.
Ampak, glavna in edina težava je prisotna pri obeh 🙄
A da bi pa kdo popravil naslov te teme pa ne. Ker mi gre res že na živce "z stranskimi" a ni slovnično pravilno "s stranskimi" ???
We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.
Recommended Posts