Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Od Gregor Muc-Up · Napisano
Pa mi je uspelo EGR ven dobit Sem Pa tokrat odstranil še nosilec filtra goriva, da sem imel nekaj več placa. Uporabil precej WD40, da je popustilo. Pri odstranjevanju nesrečno polomil en vakuum priklop Na srečo se dobi samo "pipica" (že naročeno). Sem pa vzel celo in jo dal na mesto polomljene, da sem lahko potem vse nazaj sestavil. Druga pe je dostopa brez drugega podiranja. Pričakoval sem, da res noro usedlin... Je pa zanimivo, da ima aktuator (verjetno je to prava beseda, za elektronski del) in mehanski del. Tako, da ga je res enostavno spucat. Se je zatikal in po čiščenjenju je res gladko tekel. Kar se vožnje tiče, težko rečem. Bom javil kaj več, ko grem naslednjič v Ljubljano. Mogoče za občutek bolj miren tek pri pospeševanju in zaviranju z motorjem, smao občutek. Mazda 5, 1.6D, L2011, 389k km. Počasi se zaključuje cikel čiščenja takšnih in drugačnih stvari na motorju. Sledi še: - spiranje hladilnega sistema pred menjavo jermena, ki je predviden za 400k km - želja je tudi sprati servo sistem... Slike spodaj. -
Dobro uspel današnji piknik, sledita še 2 dneva precej različnih aktivnosti.
-
Od sportman333 · Napisano
gradnja in izkop nove cevi Karavanke -> Izvajalec del v 3,5 kilometra dolgem slovenskem delu predora je bil turški gradbinec Cengiz, zaradi podražitve materialov pa se je cena s prvotnih 98,6 milijona evrov brez DDV-ja z aneksi povišala na skoraj 115 milijonov evrov brez DDV-ja. samo obnova prvotne cevi Karavanke -> izvajalec prenove (sanacije) predora Karavanke na slovenski strani je Konzorcij slovenskih gradbenih podjetij Kolektor CPG d.o.o.; Gorenjska gradbena družba d.d. (GGD); Kolektor Koling d.o.o. Ta konzorcij je bil izbran za izvedbo celovite sanacije obstoječe (zahodne) cevi predora Karavanke na slovenski strani, po odprtju nove (druge) cevi marca 2026. Pogodbena vrednost del znaša 82,5 milijona evrov brez DDV, zaključek del pa je predviden do konca leta 2028 -> za enkrat še brez aneksov primerjava in komentarji verjetno niso potrebni :)....je pa res da so cene 2026 višje kot leta 2020 -
Poglej v temo galerija/fotografije na predzadnjo stran. Kar tukaj pišem je iz ust gospoda z 2TDKja,ki nas je vodil po gradbišču. Točno kot je on rekel,ko so pljuvali v medijih čez turke..."brez turkov bi mi bili brez drugega tira"....naši so v bistvu zavlekli,ker niso imeli nič...ne znanja,ne izkušenj,ne tehnologije in ne zmogljivosti kaj takega speljati....dejansko so začeli pol leta prepozno,in točno za toliko projekt zamuja Kot iti na randi brez tiča. Pa ti sklepaj kar ti pade na levo pamet...kar pišem drži-iz prve roke. In ne,ne pljuvam čez našega delavca,znanje itd.. pljuvam čez leve politike,ki so delali iz nič predvolilno reklamo zase.. kot zmeraj same prazne besede in laži. Na žalost zna biti v dreku tudi steojevodja inštruktor iz Divače,ker je peljal. Aja mimogrede-10km/h so peljali.😄...samo,da je reklama.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.