Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz sem zdej s z zicem dal 5 fur skozi,.. opažam da lepše gonim, lepša drža, nič mravljincev za zapestu,..je pa trši, ampak se mi je rit skor privadla,..se vidi da je za cestno kolo narjan

jajcadizlska.jpg

Napisano

Meni so pri nakupu kolesa, ki naj bi bil all mountain/light enduro, podtaknili zic, ki je za moje pojme cestni, pa ne prav poceni. SLABŠEGA ZICA NA GORCU ŠE NISEM IMEL. 

Pozicija na gorcu je precej drugačna od tiste na cestaku, še hlače ne pašejo iste na enega in drugega. 

Je pa res, da edino praksa pokaže, kaj komu bolj ustreza. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Zakaj se tega nism spomnil ?

image.jpeg

Saj si se... :nevem:

Napisano (urejeno)

Danes, kdor je želel plavat, je rabil lopato za odmetat klobučnjake stran (Piran). 

20250803_190600.jpg

Popravljeno od etcho
Napisano

Rabim nasvet glede kolesa. Danes sva sla na Osolnik nad Medvodam, cesta je kar u hu hu strma. Gor ni panike a na dol so mi zacele ropotati bremze spredaj in zadaj ker so se pregrele, in to res ze na zacetku, pa nisem sofer ki jih drzi stalno da se drgnejo. Zgodovina:

Gorsko kolo Head, tektro diski in ploscice. Ploscice redno menjane. Ketna povsem nova mesec nazaj Trenutne se celo meso. Diski so se original, kolesa stara cca 6-7 let. V redni uporabi ampak nisva ekstremista, med dopustom pa greva tud v alpe, tako kot lani na kraljeve prelaze. Kolo je standarden MTB pred invazijo modernih koles, je pa predelan z baterijo tam kjer je bidon. Dodatna teza tega je zgolj baterija max 1,5kg. Bolj je moja teza 95kg problem :). Sem pa bil zadaj za zeno, kot v motogp na difuzorju, tud zrak je pomemben.

Je to kak znak ko je treba ukrepat? Ali zgolj moment resne sile, kot omenjeno spust je kar hud in hiter potem pa ovinki.

Diske sem meril, 2mm zadaj, 3mm spredaj (enako na vseh treh kolesih) tako da debelina je ok.

Greva pa v soboto spet v francoske alpe, zato vprasanje. Mogoce bom samo sel po nove ploscice za vsak slucaj. Merci

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Jaz sem takoj na začetku opazil, da z enobatnimi zavorami ne bo šlo. Občutek je bil, da to ne bo nikoli ustavilo pa še take zvoke je spuščal, da se je pol živali iz hoste preselilo v mesto, kjer majo več miru.

V glavnem, zamenjal za dvobatne in čist druga zgodba. Filing, da se na zavore lahko spet zaneseš je fenomenalen.

33112_1.png

Napisano

Samo pri tebi je Fg x m še večji :)

V vseh letih je danes prvič se to zgodilo.

Tole je moj bajk...sem moral kar brskati da sem ga nasel s tehnicnimi podatki. Klasika...

WWW.BEZVAKOLO.CZ

Horské kolo HEAD GRANGER s 29 palcovými koly. Výbava Shimano Altus, 27 rychlostí a...

V vseh letih dela brezhibno in redek kolo da mi ustreza okvir za mojo velikost...

V vseh letih dela brezhibno in redek kolo da mi ustreza okvir za mojo velikost...ce se ne motim so Tektro HD-M285 dvo batne

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Jaz sem takoj na začetku opazil, da z enobatnimi zavorami ne bo šlo. Občutek je bil, da to ne bo nikoli ustavilo pa še take zvoke je spuščal, da se je pol živali iz hoste preselilo v mesto, kjer majo več miru.

V glavnem, zamenjal za dvobatne in čist druga zgodba. Filing, da se na zavore lahko spet zaneseš je fenomenalen.

Misliš reči, z dvobatnih si prešel na 4batne.

Napisano

Jure, da te razočaram. Predelava gorca na elektriko je smiselna, če ga uporabljaš samo za v štacuno.

Poleg 4batnih zavor bi ti rabil minimum 203mm diske. Še bolje 220mm. Ampak grem stavit, da ti na tistih tiniwini vilicah, ki se krivijo že ob najmanjšem stisku bremze, piše max 180mm rotor. Da jih ne skrivi preveč.

Nisem še videl rotorjev , ki bi imeli novi debeline več kot 1,8mm tako da tale tvoj 3mm rotor te bo zagotovo preživel:lol:

Za 100riti je edino, če slučajno uporabljaš metalika zavorne obloge, da poizkusiš z organskimi, ali obratno. Samo ne vem če je pri cenejših bremzah sploh možna izbira. 

Ampak Jure, nazadnje ko sva se videla pred 12imi leti si imel 70kg. Kje ti je uspelo dobiti dodatnih 25. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.