Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 11 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Takoj nekaj deset metrov od koče na Limovski je že zamet. In pa potem kmalu naprej na mestu kjer se začne lesena ograja še eden ki ne bo prav kmalu skopnel.

Je pa bil en avto parkiran v "kamnolomu" tik pred zaporo za živino (kanal z okroglimi cevmi). Do bibe in naprej se da iz vasi Tuhinj.

Poznam navedene lokacije in tudi z zimskega pohodniškega vidika. Vem, da največji zastoj nastane na "križišču", že nad kamnolomom, tam kot je tudi smerokaz Oltarna peč in pa za Šavnice. :)

*Zamet, ne zastoj, haha

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

To bo dražje kot servis Mazde ;)

Ne more bit.

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

To bo dražje kot servis Mazde ;)

po ceniku, če ne bo potrebno kaj menjat 140€

Napisano
pred 39 minutami je TBA napisal:

po ceniku, če ne bo potrebno kaj menjat 140€

Po moje bo tam nekje okoli 250€ :hudicek: Tolk te pride tud servis na M3

33112_1.png

Napisano (urejeno)

In kaj toliko stane, pa da se ne menja nič? Oz. zakaj je veliki servis brez menjave nič?

Popravljeno od etcho
Napisano (urejeno)

Če daš servisirat kakšno foxovo komplet vzmetenje, vilica + zadnji amortizer kar naj bi počel 1x letno, pa recimo še nova kaseta. Bremzole je, baje treba tudi menjat  vsako leto. Če skuriš samo 2 kompleta zavornih ploščic so že te 100€letno. Ped kratkim sem kupil zimske gume za bicikel po 65€ po kosu, kar je praktično toliko kot stane Continental TS 870 zimska za Renolda Megana.

Če kdo jamra, da je servis avta drag, si mora obvezno omislit kolo. 

Popravljeno od Mraušk Mčk
  • Všeč 2
  • Ljubim 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Ti pa servisiraš kolo, kot @scania avte.

Fox-ovo vilico sem servisiral po 6 letih (srednji servis). Drugače redno čistim potopni del, da svinjarije ne nosim preko semeringov.

Bremz olje menjal po 5 letih in po 3 kompletih pakn. S tem da so bile ene metalke, ki dolgo držijo.

Je pa res, da pri meni ketna gre na 750km. Kar še marsi kateri serviser dvomi, da je možno. Pač večinoma je 400m višincev, po 13% naklonu.

Veliki servisi dobi na 2-3 leta.

pred 11 urami je g.Wankel napisal:

Verjetno je mislil brez kakšne dodatne menjave, ne da se nič ne menja.

Pri meni se ga očisti in razstavi komplet. Torej se maže gonilne ležaje, pesta, krmilne ležaje.

Servis vilice se plača extra, pakne se plača, menjave ne,....

Napisano (urejeno)
pred 13 urami je etcho napisal:

In kaj toliko stane, pa da se ne menja nič? Oz. zakaj je veliki servis brez menjave nič?

pač pregled kolesa, pogonskih sklopov, diagnostika motorja, čiščenje in mazanje vseh ležajev (teh na polnovzmentenem kolesu ni malo), odzračevanje zavor,...

Gume sem menjal kak mesec nazaj, vzemtenje gre na velik servis naslednje leto (cca 300€ za oboje). Sem pa zjutraj dobil obvestilo, da je kolo pripravljeno na prevzem. Kok bo pa končna cena pa zvem ko prevzamem kolo.

Popravljeno od TBA
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Če daš servisirat kakšno foxovo komplet vzmetenje, vilica + zadnji amortizer kar naj bi počel 1x letno, pa recimo še nova kaseta. Bremzole je, baje treba tudi menjat  vsako leto. Če skuriš samo 2 kompleta zavornih ploščic so že te 100€letno. Ped kratkim sem kupil zimske gume za bicikel po 65€ po kosu, kar je praktično toliko kot stane Continental TS 870 zimska za Renolda Megana.

Če kdo jamra, da je servis avta drag, si mora obvezno omislit kolo. 

ja res je. komplet dobrih gum je 120-160€, ploščice 15-30€, disk 30-80€, potem je pametno menjat zajle, boudne (vsaj na 2-3 leti) .Kaseto in verigo nekje med 1000-2000km odvisno od obrabe. tu se najbolj pozna ker so cene med 40-600€  za komplet

Napisano

Jaz delam kontroli servis pred sezono. Pa vsake tolko mu peljem če se kaj razštela, takrat zamenjava kar je pač treba. V 3 letih smo menjali ketno, 1x gume pa 1x ploščice 😅

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 25 minutami je TBA napisal:

potem je pametno menjat zajle, boudne (vsaj na 2-3 leti)

Zakaj pa to?

Res da dam teflonske zajle noter. Ampak menjam bouden, ko cveti.

pred 26 minutami je TBA napisal:

Kaseto in verigo nekje med 1000-2000km odvisno od obrabe.

Verigo meriš. 

Kaseto lahko tudi meriš ima Unior posebno orodje. Drugače pa se vidi obraba. Tam na 3-4 verige, je bila potrebna menjava. Hkrati s kaseto sem moral menjat tamali zobnik na gonilki. Tudi spredaj ne pozabit preverjat.

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Zakaj pa to?

Res da dam teflonske zajle noter. Ampak menjam bouden, ko cveti.

Verigo meriš. 

Kaseto lahko tudi meriš ima Unior posebno orodje. Drugače pa se vidi obraba. Tam na 3-4 verige, je bila potrebna menjava. Hkrati s kaseto sem moral menjat tamali zobnik na gonilki. Tudi spredaj ne pozabit preverjat.

vem da meriš obrabo. ponavadi ne emtb zdrži veriga cca 1000km odvisno od kvalitete in kako dobro skrbiš za kolo in po kakem terenu se voziš. pri boudnih je pač ko cveti ali pa ko se nabere svinjarija.

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 50 minutami je godlike napisal:

Velja. Sem mislil, če je kaj posebnega, kar še ne poznam.

razen če maš wireless :) je bla opcija, da bi menjal sram GX menjalnik in ročke za shimano XT di2 za 600€ 

Napisano

s popustom je bila cena 174€. v ceni je bila menjava boudna, na mojo željo ker je bil malo ''naglodan'', nova veriga, doliti je bilo potrebno mleko v gume :),... 

Napisano
pred 2 urama je TBA napisal:

s popustom je bila cena 174€. v ceni je bila menjava boudna, na mojo željo ker je bil malo ''naglodan'', nova veriga, doliti je bilo potrebno mleko v gume :),... 

Nimaš kaj. To je pač potrebno naredit ,kolikor stane pač stane. Emtb pač ni zastonj.

Napisano
pred 52 minutami je Alex napisal:

Nimaš kaj. To je pač potrebno naredit ,kolikor stane pač stane. Emtb pač ni zastonj.

sej to sm bil tko pripravljen. naslednje leto zna bit pa še kaseta za zamenjat in pa servis vzmetenja. Tisto bo pa več kot servis za m3

Napisano
pred 29 minutami je TBA napisal:

sej to sm bil tko pripravljen. naslednje leto zna bit pa še kaseta za zamenjat in pa servis vzmetenja. Tisto bo pa več kot servis za m3

Itak. Jaz se sicer že tri mesece nisem nič vozil a glede na to,da sem naredil s kolesom preko 1 000 kilometrov, moram izmeriti verigo,da ni že pretegnjena.

Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Naj te ne bo strah. Imam nekaj čez 2000 in je še ok. Samo redno mazat in čistit.

To pa redno delam, po vsaki furi.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To je od ležalnika še od poletja.... 
    • Ne gre tukaj toliko za baterijo in zaganjač-pri Mazdi je sistem ponovnega zagona drugačen,in ne obremenjuje tako zelo zaganjača in baterije,kot je to pri ostalih proizvajalcih. A vseeno mislim,da bo marsikomu "slabo ratalo" po ogledu spodnjega videa. Primerjava dveh identičnih motorjev-en z start-stop sistemom,katerega motor je tako ali tako namenjen za obnovo,katerega lastnik je dovolil izvedbo testa simulirane cca.enoletne obrabe motorja pri uporabi start-stop sistema izvedenega v 24 urah. Vgradili so 3 različne vrste drsnih ležajev,in na koncu primerjali z serijskimi ležaji identinega motorja brez start-stop sistema z 1.000.000 prevoženih kilometrov.   Poglejte sami in si ustvarite mnenje.    
    • Ne jemati ljudem volje po jamranju. 😅
    • Tukaj imaš odgovor:   https://youtu.be/R5zgDKm8zYE?si=9D_1jcuzp9rxrqV1
    • Tole je pa zadnji PIR na Zanzibarju. Jutri smo nazaj v čudoviti Sloveniji   Vsakič znova ugotovim, da smo TOP 10 država neglede na to kdo je ali bo predcednik vlade.... 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.