Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

To se nisem probal... Pred casom, ko sem odprl nazadnje ta meni, je vedno kazalo najblizje dogodke na cesti v Avstriji ali Italiji... Drugace je pa verjetno odvisno od nastavitev... ali te samo opozori in da na izbiro alternativo ali pa kar samodejno preracuna drugo pot ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

A to dobi podatke preko lte omre?ja ali radijskih valov?

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

A to dobi podatke preko lte omre?ja ali radijskih valov?

Pomoje preko interneta...

https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-connectedservices?language=sl-EU

post-10-0-59733700-1583773585_thumb.jpeg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ti podatki ve?inoma pridejo preko RDS-TMC, ki je del radio omre?ja. Razen ?e seveda pla?uje? za Live traffic in ima? hotspot na telefonu.

?e so zapore ali gu?va na cesti mi dejansko zra?una pot in med vo?njo vpra?a ali se ?elim izogniti dogodku. Me pa presene?a da dela v Sloveniji - en ?as so govorili da slovenski TMC ne bo kompatibilen z Mazda navigacijo.

Napisano

Nevem, ali deluje preko TMC ali preko interneta in veljavno narocnino na Live Traffic... bi moral izklopit Hotspot, pa probat ... 

Vendar kolikor berem na nemskih forumih, te zadeve pri MZD Connect delujejo preko interneta ... in moras imeti aktivno narocnino na Live Traffic ...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz nimam nobene naro?nine ali interneta, pa mi je lani v Grazu navigacija lepo predlagala hitrej?o pot zaradi pove?anega popoldanskega prometa. V Sloveniji pa sem do sedaj uporabljal google maps, waze ali v?asih dars-ovo aplikacijo.

Bom poskusil zdaj mazdino, da vidim, ?e res deluje tudi v Sloveniji.

Napisano

A je mo?no, da je to za?elo delat z decemberskim updatom?

Ja, kolikor sem gledal je bil problem s slovenijo da Mazdina navigacija ni imela podatkov za slovenske TMC kode (tj. koda ceste / lokacije, da navigacija zna kje pokazati dogodek). Mo?no je da so to bazo dodali v zadnji posodobitvi, bom pogledal ?e se tudi meni poka?ejo pri naslednjem obisku SI.

Napisano

Ne glede, da mi navigacija v moji Mazdi CX-30 zaenkrat ?e ne deluje, me zanima kako in kje se nastavi govorno vodenje ter ?e je to omogo?eno v SLO jeziku.

Napisano

lp

Thomas

image.png

• 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Pozdravljeni

Rabim pomoč.

Včeraj se mi je navigacija lovdala pa nikakor naložla.Vse ostalo je delalo normalno edino navigacije ni naložlo.

Je imel kdo podobno situacijo?

lp Tine

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Zanima me ali se še komu dogaja, da navigacija Mazda občasno zmrzne med delovanjem, oziroma v primeru, če ne nastaviš končne lokacije ti puščica nekaj časa kaže kje se voziš, potem pa kar na lepem nič več ali zadeva zamrzne.

Napisano (urejeno)

Je zadnja verzija map še vedno december 2019?

Ima kdo/uporablja Mazda connected services?

Kje bi lahko dobil vse update firmwara? Dobil sem sicer zadnjega (70.00.352b), želel bi 59.... Kot sem razumel iz navodil (https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l#$/Mazda CONNECT Firmware/EU N/EU N Current Firmware/EU N With 70.00.352B Latest) bi v kolikor se naknadno odločim za AndroidAuto/CarPlay lahko prišlo do težav, če bi imel pred tem že nameščeno verzijo 70.+ zato mi ta z linka ne pride v poštev. Hvala ;)

Popravljeno od Slash13
dopolnitev pripsevka
Napisano

lp

Thomas

image.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano
dne 9. 3. 2020 ob 7:26 je Jest napisal:

Sem vceraj cisto slucajno malo preveril in vidim, da sedaj tudi v Sloveniji delujejo obvestila o dogodkih na cesti... Prej je to delovalo samo, ko si sel cez mejo... recimo v Avstrijo ali Italijo ... 

IMG_2413_241618CB.jpg

IMG_2414_241618F6.jpg

IMG_2415_24161920.jpg

Nekaj časa se že vozim z zadnjo verzijo navigacije, ki mogoča traffic info. Najprej nekaj ugotovitev, ki sem jih opazil do zdaj:

0. končno imamo to tudi v SLO

1. informacije se nalagajo preko radijskih valov oz. DAB

2. navigacija predlaga obvoze

3. na nekaterih izvozih iz avtoceste je izvoz označen kot blokirana cesta

4. prometni zastoji niso ažurni (stal sem na avtocesti zaradi del, na navigaciji pa nič)

5. nekatera opozorila pove, čeprav dogodek ni neposredno na poti (npr. na poti iz LJ v MS mi je javljal zastoj pri Šentilju)

Imam pa občutek, da je blokiranih izvozov iz AC zmeraj manj na karti. Bom videl, kako bo čez nekaj časa in ali se bo kaj spremenilo na bolje.

Napisano
pred 30 minutami je Primzzy napisal:

Nekaj časa se že vozim z zadnjo verzijo navigacije, ki mogoča traffic info. Najprej nekaj ugotovitev, ki sem jih opazil do zdaj:

0. končno imamo to tudi v SLO

1. informacije se nalagajo preko radijskih valov oz. DAB

2. navigacija predlaga obvoze

3. na nekaterih izvozih iz avtoceste je izvoz označen kot blokirana cesta

4. prometni zastoji niso ažurni (stal sem na avtocesti zaradi del, na navigaciji pa nič)

5. nekatera opozorila pove, čeprav dogodek ni neposredno na poti (npr. na poti iz LJ v MS mi je javljal zastoj pri Šentilju)

Imam pa občutek, da je blokiranih izvozov iz AC zmeraj manj na karti. Bom videl, kako bo čez nekaj časa in ali se bo kaj spremenilo na bolje.

Dobrodošel na M.forumu....:zoom-zoom:

Napisano

koliko stane Live Traffic in kje ga naročiš?

Napisano

Letno stane slabih 60€, triletna narocnina pa je dobrih 90€ (Evropa brez Rusije i Turcije) ... Naroci se kar preko MZD Connect aplikacije na racunalniku ...

preview.jpg
INFOTAINMENT.MAZDAHANDSFREE.COM

lp

Thomas

image.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Telefonski imenik.

Ne pokaže mi vseh stikov, ki jih imam na Google računu, in zato tudi ni imen zraven. A je kak način zlaganja imenika, da bi videl vsaj domače?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.