Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pri CX5 2017 se vsake toliko časa desno ogledalo ne zapre do konca. Sumim, da je zobnik, ki zadevo premika suh in bi ga bilo treba podmazati. Je že kdo to počel? Kje in kako se lotiti plastike?

Napisano

Glede na to, da je 2017, bi skoraj mogla biti se v garanciji... To uredijo na pooblascenem servisu... Ce redno servisiras na pooblascenem, znajo kaksno zadevo uredit tudi, ko je ze izven garancije... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

pelji na pooblaščeni servis. menjajo v garanciji. znana napaka. motorčke zalije voda in začnejo štekat. menjajo z novimi baje vodonepropustnimi motorčki.

Napisano

Meni so na servisu zamenjali zobnik  na obeh ogledalih z boljšimi after market. 

Znan problem, ne komplicirajo. Je pa razstavljanje ogledala baje zelo zahtevno. Meni so na desnem počili šipo ogledala, tako, da so na koncu zamenjali kar celo ogledalo komplet. Je pa baje samo šipca ogledala(original ogrevana) zelooo draga. Tako, da jaz ti ne priporočam diy variante. 😏

Napisano
pred 4 urami je zimurg napisal:

pelji na pooblaščeni servis. menjajo v garanciji. znana napaka. motorčke zalije voda in začnejo štekat. menjajo z novimi baje vodonepropustnimi motorčki.

Je to tudi pri trojkah,da vem kaj me čaka.

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Je to tudi pri trojkah,da vem kaj me čaka.

Za trojke nisem siguren, če ima isti mehanizem. Vsaj ni veliko primerov. 

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Ker je avto uvožen, ima samo tri leta tovarniške garancije, so me poučili na servisu.

Vzel sem WD40 in našprical notranjost ogledala. Dela brez problema.

• Všeč 1
  • Zmeden 1
  • 8 mesecev kasneje...
Napisano

Evo, po zadnjem pranju avta se je zadeva z levim ogledalom ponovila. Čeprav je bil motorček zamenjan v garanciji. Ni se odpiralo do konca. Našel sem tole in glej ga zlomka, res pomaga. Če bo komu pomagalo. 

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Evo, po zadnjem pranju avta se je zadeva z levim ogledalom ponovila. Čeprav je bil motorček zamenjan v garanciji. Ni se odpiralo do konca. Našel sem tole in glej ga zlomka, res pomaga. Če bo komu pomagalo. 

@Alex to pomaga samo na rdečih....😂😂😂

Napisano (urejeno)

Prej kot WD-40 bi sam za podmazevanje uporabil silikon sprej, ker je neagresiven do drugih materialov in se bo najn manj lepila umazanija (prah).

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 4
  • Zmeden 1
Napisano

WD-40 pa res ni za podmazovanje... to je samo kratkotrajna zasilna rešitev.

33112_1.png

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

WD-40 pa res ni za podmazovanje... to je samo kratkotrajna zasilna rešitev.

S čim se pa podmazuje škripajoče pante na vratih? 😋

Wd tudi "odganja" vlago  stran. Verjemi, mi ga porabimo za delo neverjetne količine. Res pa je, da ni za razno razne elektronike (stike). 

Silikonski spraj pa pride v poštev na raznih vodilih(recimo rolete na oknih) kjer pride do trenja in ga silikonski spraj odpravi. 

Vsaka stvar je za svoj namen. 😊

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Alex napisal:

S čim se pa podmazuje škripajoče pante na vratih? 😋

Wd tudi "odganja" vlago  stran. Verjemi, mi ga porabimo za delo neverjetne količine. Res pa je, da ni za razno razne elektronike (stike). 

Silikonski spraj pa pride v poštev na raznih vodilih(recimo rolete na oknih) kjer pride do trenja in ga silikonski spraj odpravi. 

Vsaka stvar je za svoj namen. 😊

In kaj podmazujemo pri ogledalu? Kovinske ali plastične dele?

WD-40 ni dober, kjer imamo opravka s prahom (npr. cestnim, makadamskim). Zato se ga izogibajo za mazanje verig na kolesih.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 47 minutami je Janez007 napisal:

In kaj podmazujemo pri ogledalu? Kovinske ali plastične dele?

WD-40 ni dober, kjer imamo opravka s prahom (npr. cestnim, makadamskim). Zato se ga izogibajo za mazanje verig na kolesih.

Prah gre v samo ogledalo zelo zelo težko, ker moraš obrniti šipco skrajno v levo, da lahko sploh prideš s palčko od WD - ja blizu. Ko ga normalno nastaviš, se zapre. Problem pri teh ogledih je ta, da ko recimo pereš avto z močnim curkom (kercher) gre nekaj vode noter. Pa ni problem v elektroniki ali samem motorčku, da ne bi deloval.Problem je ta, da je motorček zelo švoh in ima noter vgrajeno sklopkico, da ne pregori v takšnem primeru, ko se kaj zatika. In z WD 40 samo poskrbimo, da izgine eventuelna vlaga in da je vse skupaj bolj tekoče. Podmazano.

Ko pošpricaš v ta mehanizem (ležaj) gre vsakokrat lepše in hitreje. 

Celo tako hitro se odpre in zloži, da sem moral storiti enako tudi na desnem ogledu, da je sedaj enako na obeh. Prej se je vsakokrat slišal motorček pri odpiranju in zapiranju sedaj pa skoraj nič več. 

Napisano

Sej WD pomaga, ampak ne za dolg časa. Če hočeš, da je trajno je treba oreng narest.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

S čim se pa podmazuje škripajoče pante na vratih?

Ja valjda ne z WD-jem. Bo treba kr mast vzet.

33112_1.png

Napisano

Samo v info, WD40 je preagrsuven za plastične in gumijaste dele in jih sčasoma razžira. 

Zato če so kaki plastični zobniki ali vodila v ogledalu priporočam raje kak silikonski sprej. 😉

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
pred 10 minutami je Aless napisal:

Samo v info, WD40 je preagrsuven za plastične in gumijaste dele in jih sčasoma razžira. 

Zato če so kaki plastični zobniki ali vodila v ogledalu priporočam raje kak silikonski sprej. 😉

Kolikor je meni znano plastike (abs) WD 40 ne razžira. 

Plastiki škodi nitro in aceton Alkohol pa ne. Nekateri celo manjše rajsice na karoseriji z WD - jem odstranijo. 

Sicer je pa razloženo tukaj:

WD-40 Multi-Use Product can be used on just about everything. It is safe to use on metal, rubber, wood and plastic. It can also be applied to painted metal surfaces without harming the paint.

• Všeč 1
  • Začuden 1

Napisano

Moje izkušnje so pokazale drugače, gumijaste dele wd40 napihne, plastika pa ko več ni wdja gor je taka kot da bi jo na fino speskal ali pobrusil. 

Z silikonskimi spreji je bilo vedno vse ok z gumami in z plastiko.

Zato jaz wd uporabljam samo za odvijanje rjavih delov, zadnje cajte itak več nimamo wd40 ampak od Fuchs-a Rostloser spray, ki je odličen za rjo. 

Pač moje priporočilo, kaj bo pa kdo šprical po svojem avtu pa je na njem. 

P. S. : to da pa nekateri špricajo wd40 na praske je pa samo kamuflaža, dejansko se praske ne odstranijo ampak se samo manj vidijo ker se maščoba nabere v praskah. Enak efekt lahko dosežeš z biločem kar je mastno, magari z oljčni oljem😉

To so bolj fore za dilere za prodajo avta. 🙄

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Jest imam tudi bolj, kot ne slabe izkusnje in na zacetku mogoce res pomaga wd-40, vendar je po hitrem postopku spet isto, ce ne se celo slabse. Osebno tudi sam uporabljam silikon sprej za take zadeve.

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Kaj sm se jst hvalu, da nej dela kak dolgo misli tole odpiranje/zapiranje. No po še ne celih dveh letih, je levi že začel protestirat, malo ja pa malo ne :D

Še počakam kašn mesec, potem pa na garancijo ni druge :P

Torej neke trajnostne rešitve tle še nismo našli ne, ali pač?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
    • klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
    • 2019 Focus ni počila še. 2008 Mondeo ni počila nikoli. Oziroma 2x od kamenčka.   Je pa res, da sta obe ogrevani. Mogoče je ta z grelno žico bolj kakovostna. In oba imata športno podvozje, torej bolj trdo šasijo. 3 valjnik 1.0 dizl 😲?
    • S kakšno opeko je zidana in kako debel je zid?  Kaj je na strehi in kako je ostrešje? 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.