Skoči na vsebino

Cepljenje - Korona in vse ostalo.

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Še tole bom dodal, kot nadaljevanje prejšnje objave. Mi "Mazda strokovnjaki" tega foruma sicer le redko rešimo kakšno težavo naših Mazda avtomobilov, se pa zato spoznamo na epidemiološke zadeve, na imunologijo in infektologijo.

Predlagam, da se nekateri člani te teme vključijo v kakšno njim bolj primerno skupnost medicinske stroke, ker je škoda, da tukaj izgubljajo svoj čas in dragoceno znanje. 😉

Janez, ostali v tej temi so zelo razočarani nad tvojimi objavami, še posebej Boss. 😪

Do sedaj je misli, da si vsaj ti 

"pravoveren" a je ugotovil, da si bil le v ilegali. Sedaj si ti  na udaru. :jezicek:

Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Janez, ostali v tej temi so zelo razočarani nad tvojimi objavami, še posebej Boss. 😪

Do sedaj je misli, da si vsaj ti 

"pravoveren" a je ugotovil, da si bil le v ilegali. Sedaj si ti  na udaru. :jezicek:

Hehe, dobro ti gre tole obračanje enih proti drugim... a to treniraš al si naravni talent? 😜

Janez ni nič bil v ilegali in je vedno napisal tisto kar misli. Tud kaj se je kdaj zmotil se je opravičil, za vse ostalo in način razmišljanja pa ima neko poslago, da tako razmišlja. Ne vem, samo, če bi ga dojemal kot butljna se sploh ne bi trudil in ne bi odgovarjal na njegova sporočila.

Tko pa men je čist cool, da @Janez007 prlimaš kako povezavo, članek, razlago. Da se vidijo vsi vidiki, zdaj pa a se bo s tem kdo strinjal al ne je pač izbira posameznika. Ravno tako tudi ne pričakujem, da se bo kdo strinjal s tem kar sam napišem. Izbor posameznika, ampak vsaj damo možnost, da se pogleda izzven svojih okvirjev.

• Všeč 2
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 40 minutami je SpEkTr napisal:

Možno, ammpak a nismo v večini evropskih dražv sedajle vsi v nekem četrtem valu?

Res je. Le, da smo mi bolj v temno rdečem valu. 🤪

Napisano
pred 49 minutami je Janez007 napisal:

Ja zanimivo, je pa verjetno treba upoštevati še časovno dimenzijo saj epidemije nastopajo v obliki valov. Potem stvar ni več tako enostavna, ker so valovi na različnih območjih različno zamaknjeni, trajajo različno dolgo, imajo različne oblike, ...

Drži, ampak men je vedno hec, ko se o tem ne pogovarjamo, ko so bile razne Španije, Francije, Portugalske, Danske temno rdeče še kak mesec nazaj mi pa takrat še zeleni. Vsi teli so imeli recimo velik porast okuženih že sredi julija in imajo zdaj padec. Se pravi traja nekje tak val okoli dva meseca. Če torej to drži se nam nekje obeta padec v naslednjih 14 dneh, ki bo ključnih :hudicek:. Ok mal v hecu, ampak resno nekje v začetku oktobra do sredine bi moral biti občuten padec. Seveda do novega vala.

33112_1.png

Napisano

Prej sem gledal osrednji dnevnik na pop tv. Med drugim so spraševali udeležence "protesta", zakaj so sploh tam. 

Prvi: "jaz protestiram proti ptc."

Druga:" jaz sem tukaj, ker protestiram proti koroni." 

Tretja:" jaz sem proti vladi. Proti koroni ne moreš protestirati". 

Četrti:" dajte nam  hruha in čokolade" 

Peti:" jaz protestiram, ampak ne vem zakaj." 

Šesti:"dol z anticepilci. Ups. sramezljiv

Dol z cepilci" 

Sedma:" jaz sem tukaj zaradi vernerja." A veste, da so v prekršku, ker niso prijavili Sazasu prireditve? Kaj nas briga. Važno je, da muska "žaga" :punk:.

Ampak ob 20.uri morate vsi domov. Prav? 

Napisano

Kdo je cepljen in kdo ne, sploh nima veze tu na forumu. Sam sem cepljen. Cepil sem se zaradi svobode gibanja. Tako, kot Alex prepričuje svoje sodelavce...cepite se, da boste lahko šli kamor boste hoteli. 

Obnašam se pa, kot da nisem cepljen. Maska je, razkuževanje je, druženja ni. Opažam druge cepljene, ki so pa heroji in nedotakljivi. Okuženi v družini, pa vseeno hodijo povsod in trosijo virus... 

Napisano
pred 18 minutami je Shrek napisal:

Kdo je cepljen in kdo ne, sploh nima veze tu na forumu. Sam sem cepljen. Cepil sem se zaradi svobode gibanja. Tako, kot Alex prepričuje svoje sodelavce...cepite se, da boste lahko šli kamor boste hoteli. 

Obnašam se pa, kot da nisem cepljen. Maska je, razkuževanje je, druženja ni. Opažam druge cepljene, ki so pa heroji in nedotakljivi. Okuženi v družini, pa vseeno hodijo povsod in trosijo virus... 

A si se te dni cepil? A sem te jaz prepričal? 🤔

Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Nisi ga… ce te kar naprej sprasuje, pa kar vztrajno ignoriras… 😇

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja kmalu boste vsi cepljeni, eni prej drug poznej....,😁

Na koncu bo "čas pokazal" kdo dela prav in kdo je kaj  koristnega naredil za celo družbo in kdo samo za svojo rit! 😊

• Všeč 3
  • Jezen 1
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

4 mesece sem že. 

pred 1 minuto je Shrek napisal:

4 mesece sem že. 

Cepil sem se pa zaradi svobode gibanja. Povdarjam to. Vsi ostali cepljeni pa tega ne priznate. 

Napisano
Ja kmalu boste vsi cepljeni, eni prej drug poznej....,
Na koncu bo "čas pokazal" kdo dela prav in kdo je kaj  koristnega naredil za celo družbo in kdo samo za svojo rit!
Ne pa ne

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Napisano
pred 29 minutami je Shrek napisal:

4 mesece sem že. 

Cepil sem se pa zaradi svobode gibanja. Povdarjam to. Vsi ostali cepljeni pa tega ne priznate. 

Jaz sem se cepil, ker rad reskiram. Prijavil sem se že januarja. Če bi bilo takrat mogoče, bi se cepil takoj takrat. Pa ni bilo govora takrat o nobeni svobodi gibanja. 

Pač tako sem se odločil, ker sem sam hotel. Če pa bi mislil, da to ni dobro zame ga ni junaka, ki bi mene pripravil, da naredim nekaj, kar sam ne želim. Ni rečeno, da ne bom tudi sam kdaj anticepilec. 😉

Napisano

Danes sem bil z kolegom, ki se je včeraj cepil z fajzerjem, 1.dozo po pol leta prebolevosti z covidom. Cel v obraz zatečen in rdeč pa celo telo se mu je neki treslo.... Ni pa se zmeril vročine. Sigurno jo je je imel.

Neki je v tem strupu😖 A bem vsako telo je različno...😬

Napisano
pred 2 minutama je AmpeR napisal:

Danes sem bil z kolegom, ki se je včeraj cepil z fajzerjem, 1.dozo po pol leta prebolevosti z covidom. Cel v obraz zatečen in rdeč pa celo telo se mu je neki treslo.... Ni pa se zmeril vročine. Sigurno jo je je imel.

To je prvi stadij pred zombijem🤪... A si probal če mu prime magnet na mestu cepljenja? 😉

Napisano
pred 20 minutami je SpEkTr napisal:

Ne pa ne emoji28.png

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Ja pa ja,velika večina kot je to drugje....😉

Važno,da bo kmalu konec tega sranja....😜

pred 7 minutami je AmpeR napisal:

In to naj bi bilo nekaj strašnega,to je reakcija na cepivo in čez dva dni bo kot nov....👍

• Všeč 1
  • Jezen 1
Napisano
pred 11 minutami je Alex napisal:

To je prvi stadij pred zombijem🤪... A si probal če mu prime magnet na mestu cepljenja? 😉

Ne, wifi pa je deloval na 100m. Zgleda, da je ratal močen repetitor😆

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Ja pa ja,velika večina kot je to drugje....😉

Važno,da bo kmalu konec tega sranja....😜

In to naj bi bilo nekaj strašnega,to je reakcija na cepivo in čez dva dni bo kot nov....👍

Res je. Saj ravno te majhne reakcije so tisto, kar mnogim poženejo strah v kosti, zato se ne upajo cepiti. Ravno danes me je en kolega iz Ljubljane spraševal, če sem imel kako reakcijo pri cepljenju. Da se je njegov brat včeraj cepil, on pa, da še okleva prav zaradi tega, ker je slišal marsikaj glede reakcij. Odločil se je, da se bo, če se že bo, cepil z Jansenom. In to zato, ker naj bi imelo to cepivon najmanj teh stranskih učinkov. Tako da ja, veliko je strahov in niso vsi necepilci iz prepričanja ampak iz strahu. 

Napisano

Že 4.8.2021 so vedeli kdaj bomo v tej famozni temno rdeči fazi. Ma do datuma natančno. Kapo dol. 
Pa pravijo, da naključij ni. ;)

https://www.24ur.com/novice/korona/napoved-ijs-naslednji-teden-oranzna-v-zacetku-septembra-pa-rdeca-faza.html

FB_IMG_1632428892006.jpg

Napisano
pred 45 minutami je Bini napisal:

Ma roko na srce tudi normalno ni. 

Kakor se jaz spomnim pa to v vojski, pa  cepljenje proti klopom pa vsako leto cepljenje proti gripi... nikoli nisem bil tak. Kvečjemu rahla bolečina na mestu vboda.

Pa sem ga vprašal, zakaj se je cepil pa mi odgovori, da zaradi gostiln za jest marende😆🤣. In tudi vsi ostali za pohajanja na okrog po šoping centrih😂. Je pa prav za starejše, da se cepijo👍

Ah. Brezveze... itak to je posilstvo kar dela oblast.

• Všeč 6
  • Začuden 1
Napisano

Nimaš kej... dobri so. :bravo:

Čak, da boš zdejle poslušal, kako nam skeptikom ni nič prav pa al če zadanejo v nulo al pa če fulajo na polno. 

Sicer so pa že v začetku julija vedeli kako se bo vse razvijalo točno po obdobjih, kdaj se začne 4. val, kdaj naj se ljudje vrnejo z dopusta, kdaj bomo prihajali v razne barvne faze. Vse je točno in premišljeno in mi jim ne priznavamo sposobnosti predvidevanja skoraj na meji vedeževanja. Shame on us. 😜

39088dbeb7695c8a113c0cd5cd3de29b.jpeg
VESTNIK.SI

S cepljenjem tako zamujamo, da tega vala z njim ne bomo mogli zaustaviti, pravi Roman Jerala s Kemijskega inštituta.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ena od večjih laži zahoda je, da so se Japonci predali zaradi eksperimenta ZDA z jedrskimi bombami. Samo z konvencionalnim napadom ZDA z zažigalnimi bombami na Tokio je v samo enem napadu umrlo čez 100K ljudi, medtem ko je "mali fant" v Hirošimi pokončal "samo" 70K ljudi.    Japonci so se predali amijem samo zaradi tega, ker so Rusi zasedli Kurilsko otočje kar pomeni, da so bili praktično na japonskih tleh. In to tisti Rusi, na katerih so Japanezerji delali poizkuse.   Merikanci nadaljujejo tradicijo. V 21 stoletju se zavzema za zločine proti človečnosti jih tudi izvajajo in ščitijo zločince. 
    • Še dobro, da so se pri črki č ustavili, ker naslednji bi lahko bili desničarji.
    • Cena dizla gre dol. Živela perjad!
    • Subvencije so potuha. Država naj odkupi pridelek...  Poglej subvencije pri avtobusnih prevozih... Plačajo, da se avtobus prazen vozi... Če bi plačali na število potnikov, bi se prevozniki trudili za potnike, tako pa se veselijo praznih avtobusov... 
    • Ja, to je pa res: delovni dan se začne s sončnim vzhodom in konča s sončnim zahodom. Na teden imajo 80 urni delovnik. Saj ni ves čas fizično delo, da ne bo kdo mislil, polovico tega časa urejajo birokracijo... In država res omogoča ugodnosti, o kakršnih lahko drugje samo sanjajo. Na primer, če na območju Nature 2000 pet let ne preorje njive (kolobarjenje, slabo leto, osebne težave in osebni razlogi), te njive nikoli več ne sme preorati. Torej, ne glede na situacijo in zdravstveno stanje mora na traktor in orat, drugače izgubi njivo...         Po zadnjih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, ki so bili objavljeni pred tremi meseci, je na območju Slovenije registriranih kar 123.384 traktorjev. Poznavalci pravijo, da jih je gotovo vsaj še kakšnih 20.000 neregistriranih. Pri vsem skupaj bom zapisal še, da je POVPREČNA starost traktorjev v Sloveniji preko 24 let. A se vrnemo nazaj na tistih 150.000€? Mah, pustmo stat...   In povprečje na kmetijo niso trije traktorji ampak 1,8... Po uradni statistiki je bilo leta 2020 v Sloveniji 68.331 kmetijskih gospodarstev in 123.384 traktorjev. Pa računaj sam. Mimogrede, lahko vprašam, koliko je povprečno število osebnih vozil na gospodinjstvo in koliko so stari (pa je osebni avto samo prevozno sredstvo, traktor je pa delovni stroj, namenjen proizvodnji)? Mah, rajši ne, da ne zakurim preveč, je že tako vroče...         Da se vrnem na povprečno starost več kot 24 let (traktorjev, ne traktoristov!) : še vedno so to delovni stroji. Tako, kot so tudi v drugih panogah delovni stroji visokih vrednosti. In kdorkoli začne razlagati, da je problem birokracija, se ti vedno vrneš na ceno enega traktorja in užgeš, da je to večina traktorjev v Sloveniji. Pa ti lahko človek na lepo razloži, da nimaš prav - ti boš vztrajal pri svojem. Zato bom še enkrat napisal: pustmo stat... Pomoč države pa ni tako velika in subvencije ne tako bogate, kot si misliš. Kmetijske subvencije niso socialno darilo ali čisti dobiček, temveč finančni mehanizem, ki v zameno za stroge pogoje zagotavlja stabilnost oskrbe s hrano in vzdržuje nizke cene za potrošnike.  Kot prvo: Večina kmetov prejme drobiž. Skoraj 43 % slovenskih kmetov prejme manj kot 5.000 evrov subvencij na leto, kar komaj pokrije osnovne materialne stroške.  Kot drugo: Subvencija ni darilo, ampak plačilo za storitve. Potrošniki kmetu na trgu plačajo le končni proizvod (npr. liter mleka ali kilogram pšenice). Subvencije pa so namenjene pokrivanju tistih delov kmečkega dela, ki nimajo tržnih cen: plačilo za preprečevanje zaraščanja podeželja, košnjo strmih hribovito-gorskih območij in ohranjanje biotske raznovrstnosti. Kot tretje: da kmet sploh prejme denar, mora izpolnjevati t.i. pravila pogojenosti. To vključuje visoke standarde dobrobiti živali, stroge okoljske omejitve in drage administrativne evidence. Seveda je tu stalni nadzori: Agencija za kmetijske trge izvaja ostre terenske in satelitske kontrole. Ob najmanjši napaki kmete čakajo visoke finančne kazni ali izguba sredstev.  Kot četrto: kmetje so ujeti med mlinska kamna stroškov in cen. Kmetijstvo je ena redkih panog, kjer proizvajalec ne določa ne cene svojih surovin ne cene svojih izdelkov! Vhodne stroške (cene gnojil, krme, pogonskih goriv in mehanizacije) določa svetovni trg. Odkupne cene diktirajo velike trgovske verige, ki zahtevajo poceni hrano. Poleg tega suše, toča in pozebe lahko v nekaj urah uničijo celoletni trud. Zato subvencije delujejo kot zasilna mreža pred propadom. Brez subvencij bi bila pridelava hrane v Sloveniji (ki ima zaradi razgibanega terena visoke stroške) popolnoma nekonkurenčna tujemu uvozu, hrana na trgovskih policah pa neprimerljivo dražja. In da kljub temu še vedno bentiš nad subvencijam in povračilu škode, ki jo plačujete preko davkov, je pa ... kako naj povem, da ne bom izpadel nesramno ... pač naj si vsak sam dokonča stavek. Povračilo škode preko davkov? Ne to meni in kmetom očitati, to pa kar tam v Ljubljani rešite. Če tako podpirate vlade, ki omejujejo odstrel zveri, ki kolje živino in razbija čebelnjake, potem se ne usajati zaradi odškodnin po teh zvereh... In če bi (vsaj nekateri) Ljubljančani radi imeli medvede in volkove, si jih naselite na Rožnik in Grajski hrib in jih imejte. Če si jaz želim BTjca, bi ga rad v moji garaži in še na misel mi ne pride, da bi ga nabavil in parkiral v garažo v Ljubljani... In če bom napisal še kaj, bom izpadel nesramno, zato naj si vsak sam dokonča ta odstavek.   Mah, pustmo stat...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.