Skoči na vsebino

Cepljenje - Korona in vse ostalo.

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 30 minutami je Bini napisal:

Odgovoril si na moj post kot,da ga nebi prebral! Neodgovorno je tiso o čemer si pisal in kako se obnašaš za vse cepilce in anticepilce me pa ne briga zakaj se cepijo oziroma se ne cepijo. Vsak sam ve,če je to kar počne prav,sem pa vedno uvideven do drugih ljudi kot ti v določenih primerih👍

Mnja, zadnje čase mi trza živec in raje pišem preveč kot pa, da bi delal kakšne neumnosti. Sem odgovoren, vidiš. :) 

• Všeč 1
  • Hvala 1
  • Ni všeč 1
Napisano
pred 58 minutami je Janez007 napisal:

Imam prijatelja onkološkega bolnika, ki mi je po kmečko razložil zadevo. S kemoterapijo in biološkimi zdravili so mu zresetirali obrambni sistem na nič in se je zato moral proti vsem, za kar se je že cepil v otroštvu, cepiti še enkrat, da se mu je vzpostavil imunski sistem. Med prvimi se je cepil tudi proti Covid, njegova žena pa je zdravnica.

No pa počakajmo na zanimive komentarje....😁

Napisano

Zanimive komentarje? Evo mojega.

Očitno je dovolj pretehtal pluse/minuse cepljenja za covid in se je cepil. Imel je izbiro, razen, če mu je žena držala pištolo na čelo. Tudi jaz želim imeti izbiro, konec zgodbe.

Pa ne zdej spet z neustavnim omejevanje človeka na vsakem koraku, kao saj imamo izbiro. :) 

• Všeč 4
  • Ni všeč 1
Napisano

Pa ne mi tega virusa primerjat z ošpicami, prosim te no. Dejmo delit ljudi z pomisleki pred gensko terapijo in pa antivakserji. To smo že ja obdelali par sto objav nazaj.

Slovenci smo bili in bomo hlapci. Nikoli ne bo boljše, tako da mi rabimo palico, ja. Tepst hudiča brez hrbtenice in jajc!

• Všeč 1
  • Žalosten 1
  • Ni všeč 1
Napisano (urejeno)
29 minutes ago, Janez007 said:

Če ne bi zaupal zdravnikom, bi ga verjetno že pokopali. Tega se je na srečo zavedal.

Glede izbire pa tole. Ker jo imajo starši glede cepljenja svojih otrok proti ošpicam, je ta bolezen spet postala težava, čeprav je bila pred desetletji že odpravljena.

Sploh ne razumem. Slovenca moraš očitno res ves čas samo tolčt, ker se sicer sam ne spametuje  ...

Veš zakaj je težava? Zato ker namesto za ošpice, dobiš zravn še inekcijo za/proti mumpsu in rdečkam. Že samo cepivo za ošpice ti zadosti oslabi imunski sistem, dodaj temu še 2 dodatni bolezni. Ni čudno, da se zmeraj več ljudi ne cepi.

edit: ok, ampak otroško je itak obvezno, tko da tukaj nimamo kaj izbirati. Se pa vse lepo prenese na stanje, ki ga imamo sedaj.

Popravljeno od zosek
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Med prvimi se je cepil tudi proti Covid, njegova žena pa je zdravnica.

A je bogat? 🤪

Šala, da se ne bo kdo preveč zgražal.

• Haha 1
  • Zmeden 1
  • Ni všeč 1

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Če ne bi zaupal zdravnikom, bi ga verjetno že pokopali. Tega se je na srečo zavedal.

Glede izbire pa tole. Ker jo imajo starši glede cepljenja svojih otrok proti ošpicam, je ta bolezen spet postala težava, čeprav je bila pred desetletji že odpravljena.

Sploh ne razumem. Slovenca moraš očitno res ves čas samo tolčt, ker se sicer sam ne spametuje  ...

Drži, če raka ne zdraviš si hitro pokojni, sam ne vem v kakšni vezi je to s cepljenjem?

Ampak bistvena razlika, s cepljenjem proti ošpicam, ošpic cepljeni ne dobi in je imun. Tukaj ste pa cepljeni in vas je najbolj strah, da bi dobili delto od enega necepljenega, ker ta je verjetno 100x hujša, kot pa če dobite delto od cepljenega. :nevem:

• Všeč 2
  • Zmeden 1
  • Hvala 1
  • Ni všeč 2

33112_1.png

Napisano
pred 15 urami je Bini napisal:

Mene ne ogrožaš,ogrožaš pa vse,ki se ne morejo cepit in so ranjljiva skupina ljudi zaradi raznih avtoimunskih bolezni!😩 Že dolgo,dolgo je znano kdaj si kužen,ne takrat ,ko ti dobiš simptome ampak par dni prej in od takrat širiš virus na vse ostale ljudi ne samo na take neodgovorneže kot si ti,žal. Če se že ne cepiš bodi vsaj uvideven do drugih ljudi.👍

S takimi izjavami bi bil sam zelo previden, ker cepljeni so še vedno prenašalci in če drži, da je potek bolezni celo blažji so še bolj tempirana bomba kot necepljen, saj še kasneje opazijo, da je nekaj narobe in škoda že narejena. Poleg tega pa še manj omejitev in sveto prepričanje, da zdaj je pa cepljeni varen je pa samo še pika na i.

Tako, da zdaj govorit kdo je neodgovoren je lahko zelo hitro dvorezen meč. Ne leti to nate Bini, so pa ljudje, ki se hvalijo, da s simptomi podobnimi kovidu normalno okol letajo v službo, trgovino in po opravkih, ker so pač cepljeni, je za moje pojme najbolj neodgovorno dejanje sploh.

Ampak tako kot pravi poklukar, to ni več zdravstven problem.

• Všeč 4
  • Zmeden 1
  • Ni všeč 1

33112_1.png

Napisano

se en zelo zanimiv pravni pogled na vso covid situacijo 

M.FACEBOOK.COM

pa baje da so dons v italiji vozniki blokiral precej avtocest in naj bi z protestom nadaljevali dokler vlada ne popusti z ukrepi, ravno tako naj bi v sredo zaceli vozniki z protesti v nemciji .... 

• Všeč 1
  • Žalosten 1
  • Ljubim 1

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano
4 minutes ago, canyon said:

M.FACEBOOK.COM

pa baje da so dons v italiji vozniki blokiral precej avtocest in naj bi z protestom nadaljevali dokler vlada ne popusti z ukrepi, ravno tako naj bi v sredo zaceli vozniki z protesti v nemciji .... 

Nisem (še) pogledal videa, mi je pa zanimiv stavek: "Če to pove pravnik,bo potem tudi držalo."

mal bi moral popravit, ce pove "kar zelim slisat" pol bo drzalo :)

• Všeč 2
  • Ni všeč 1
Napisano
pred 4 urami je Bossek napisal:

Nisem (še) pogledal videa, mi je pa zanimiv stavek: "Če to pove pravnik,bo potem tudi držalo."

mal bi moral popravit, ce pove "kar zelim slisat" pol bo drzalo :)

Ampak predno daš tak komentar bi bilo pa vseeno nujno, da pogledaš video. :unsure:

• Všeč 2
  • Ni všeč 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
2 hours ago, Janez007 said:

S tem se v glavnem strinjam. Vprašanje je, kaj je v dani sedanji situaciji alternativa? Da se oblast dela, kot da Covida ni, ali da namesto odlokov ukrepe zapiše v zakone, ki v parlamentu po vsej verjetnosti ne bodo šli skozi, ali da se razpišejo nove volitve in nekaj mesecev čakamo na novo vlado, kjer se bo zgodba zelo verjetno ponovila? 

Če si kdo želi živeti v državi brez predpisov (v kaosu), se lahko preseli na Haiti ali v Afganistan. Tam se cepiti niti ne more. 🤪

Ali pa, če se je pripravljen cepiti brez prisile, naj se preseli v Skandinavijo.😁

nemore nam "podpisovati" taksnih in drugacnih odlokov, ce sploh nimamo epidemije, kaj sele pandemije razglasene ... tudi ce gres gledat use uradne stevilke, pogojev za eno ali drugo NE izpolnjujemo tko al drugace kokr obrnes cifre, in odloki ze zaradi tega niso upraviceni, kar so tudi sami ze zaceli priznavat, ampak oni se zmeraj hocejo 70+% precepljenost, se raje pa prisilno 100% precepljenost ... naj mi en obrazlozi zakaj? Kaj je razlog za tako noro ravnanje?? 

Trenutno je v bolnisnicah hospitalizeranih 426 ljudi ... prejsna leta jih je bilo vsako sezono po par tisoc pa nismo tazga cirkusa zganjal, umrlivost je pa prakticno ista kokr prejsna leta, res naj mi en obrazlozi z konkretnimi odgovori zakaj se gremo vs ta cirkus, ker je iz dneva v dan bolj jasno, da use skup sploh nima pocezave z boleznijo ampak z nadzorom ... 

tud Pokljukar je ze sam povedu, da to ni zdravstvena, ampak druzbena kriza ... 

zmeraj vec pravnikov se javno oglasa in razlaga, kaj se realno dogaja, (sevede tega ne boste vidl na mainstream media), vojska in policija tud ze jamra in se bo kaj hitro obrnila proti oblast ... ljudje imamo te represije dost ... fora je da se moramo NEHAT delit na leve in desne, k je cist useen kera stran je na oblasti, se zgodba odvija dalje, jest bi reku, da za usako "poglavje" najdejo nekoga, ki ima najvec jajc doloceno stvar naredit, zraven nas pa lepo delijo, tko kokr najbols znajo, da stvari najlazje in brez problema speljejo in nas nategnejo/oropajo ... 

People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.

Popravljeno od canyon
  • Všeč 2
  • Ljubim 1
  • Ni všeč 1

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano
pred 12 urami je canyon napisal:

M.FACEBOOK.COM

Ja, odličen prispevek, sem ga že včeraj hotel tu objaviti, pa sem si potem premislil. Žalosti me, ker na MSM samo propagirajo številke, maske, testiranje, sedaj cepljenje. Življenje ni enosmerna cesta, kot nam jo prikazujejo 18 mesecev. Redki so se upali med tem časom izpostaviti...

Da se pa sedaj oglaša čedalje več ljudi, je pa zato, ker smo 5 pred 12 in marsikdo je spoznal, da je vrag odnesel šalo. Res je, to ni več zdravstveni problem.

V for Vendetta. Odličen film, ki pa ga 2005 nisem čist razumel, pač dobro izmišljena akcija. Pred meseci sem si ga pogledal znova po vsem tem času in sem ugotovil podobnosti med našo trenutno realnostjo in tem filmom, haha.

• Všeč 3
  • Ni všeč 1
Napisano

Jaz se javim, da ko pride do epidemije, vzamem dopust in grem pomagat na oddelek. Sem zelo solidaren in vedno pomagam, če le lahko. 

Higiena, zračenje absolutno.👏 Maske ne pomagajo oz. ni dokazano, da pomagajo, testirajo naj se samo ljudje s simptomi in ne zdravi ljudje(!), glede povezave cepljenje-pomoč, pa ne bom razpredal.

Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

S tem se v glavnem strinjam. Vprašanje je, kaj je v dani sedanji situaciji alternativa? Da se oblast dela, kot da Covida ni, ali da namesto odlokov ukrepe zapiše v zakone, ki v parlamentu po vsej verjetnosti ne bodo šli skozi, ali da se razpišejo nove volitve in nekaj mesecev čakamo na novo vlado, kjer se bo zgodba zelo verjetno ponovila? 

Če si kdo želi živeti v državi brez predpisov (v kaosu), se lahko preseli na Haiti ali v Afganistan. Tam se cepiti niti ne more. 🤪

Ali pa, če se je pripravljen cepiti brez prisile, naj se preseli v Skandinavijo.😁

Zakaj vedno pridemo do tega, da je treba neki "prav" dokazovati s skrajnostjo oziroma primeri, ki jih 99,9% nihče ne podpira- ja zvenijo pa bombastično, to pa ja? :nevem:

Nihče od tukaj prisotnih in tako kot pišem jih 99,9% ne bi nikoli pristalo na anarhijo. Zakoni in predpisi urejajo okvir znotraj katerega bo mo živeli in delovali a istočasno morajo biti ti predpisi in zakoni še vedno tako urejeni, da dopuščajo maksimalno možno dopustno svobodo, da upoštevajo človekove pravice in da ne delijo ljudi po nobeni liniji. V državah, ki se razglašajo za svobodne in demokratične bi to moralo biti osnovno vodilo. Če pa to ni pa da je potreba ljudi razlastiti svobode, možnosti odločanja, ter jih usmeriti po želji oblasti (Kitajska, Severa Koreja, Talibanistan,...) pač ne morajo biti demokracije še manj pa svobodne.

In ta oblast se dejansko dela da Covida ni, oziroma ga ni kot zdravstveni problem. Ga pa izkorišča v politične in družbeno omejevalne svrhe. Če bi ji šlo za zdravje bi morala 90% vseh dejanj zastaviti čisto drugače, predvsem pa na osnovi efekta in predvsem na pozitiven učinek, ki ne bi šel na rovaš omejevanja človekovih pravic kar tako na horuk. Ta oblast tega pač ne počenja in večina dejanj je le maščevanje, ker ljudje ne naredijo vedno tako kot so jim, dostikrat brez pametne logike, zaukazali.

Ok, niste (raja) naredili tako, kot mi (oblast) hočemo, vas bomo pa zdaj še dodatno zajebali. Tak način delovanja oblasti je obsojen na propad in posledica je tu in še 1x to je vse vezano na dejstvo, da tole ni več zdravstvena kriza ampak družbenopolitična, kot tudi sami v vladi priznavajo.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
  • Hvala 1
  • Ni všeč 1

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Boss, en majhen nasvet. Ko naslednjič delaš (sestavljaš) video, prosim, da ne lepiš teh dolgih kolobocij, ker povprečno je človek skoncentriran in lahko gleda le kako minuto do dve take monotone posnetke. In se izgubi po poti bistvo. 😉
    • Obvezno bi morali spremeniti cestna pravila. Ker sam poznam eno osebo, ki ima izpit za avto že trideset let, pa si ne upa na avtocesto, ker sovraži hitrost. No, in ko recimo mora enkrat na deset let nujno v Ljubljano, je to zanjo hud šok. In se cijazi tako, da dela kolono, celo tako moteče, da ovira kamione. Na avtocesti sem skoraj vsak dan.  Moje ugotovitve: 1. Najmanj kolon je ravno na samih gradbiščih. Omejitev je sicer 60 km/ uro, a večinoma se tam vozi hitreje (tako kamioni kot avtobusi). "Problem" naredijo kaki turisti, ki se cijazijo s 50km/uro sli manj. Sicer se da tudi prehitevati a za njimi se takoj nabere kilometrska kolona.  2. Največje težave se pojavijo tam, kjer se trije pasovi združijo v dva. Tam je obvezno kolona in to vsak dan, ne glede na to, kateri dan v tednu je.  3. Ko dežuje, so zastoji po celi avtocesti. Moje opažanje je, da tri četrt folka ne zna ali si ne upa voziti "normalno" hitro po mokrem cestišču. Tako nastajajo zastoji tudi na prehitevalnih pasovih. Take kolone znajo bit dolge par deset kilometrov. Takrat se lahko potovalni  čas iz KP do Lj poveča na tri ure.  3. Ko so res velik zastoji, se pravila reševalnega pasu vozniki enostavno  ne držijo več. Ljudje izgubijo živce. Takrat zavlada totalni kaos. Nekateri prehitevajo kar po odstavnem pasu, drugi se naredijo "Francoze" in gredo po sredini, tretji se vstavljajo kar na sredini voznega pasu, tako, da ni prehoda vmes, če bi bilo potrebno.  Najhuje je tam, kjer so trije vozni pasovi. Ni mi jasno, zakaj se tam zadnje čase  ustavljajo kar v treh kolonah.🤔 Včeraj je bilo ravno tako. In je iz Koprske smeri z lučmi in sireno pripeljal rešilec in se je komaj prebijal mimo z pet kilometri na uro . Kaj je s tem folkom, da jim ni jasno, da mora bit vmes razdalja, da gredo lahko vozila na intervenciji mimo. 😡  Cenim pa voznike tovornjakov, ki skoraj vedno, lepo elegantno, zaprejo take prepotentenže, ki se delajo majmune in prehitevajo bodisi po odstavnem ali po sredini. In jih ne pustijo mimo. 👌 5. Kolone nastanejo tudi , ko je več tovornjakov, ki vozijo eden za drugim.  Jaz jim rečem kar "kolona petih kamionov". Razni kamperji, vozila, ki vlečejo kamp prikolice, avtobusi, muzejski primerki vozil itd, se spravijo prehitevati tako kolono  tovornjakov.  Ker so vozili za tovornjaku 100 km/ uro, se počasi premaknejo na prehitevalni, po možnosti več njih skupaj, in takrat je rock n roll. Kamperji, ponavadi kaki muzejski dizel primerki, verjetno ne gredo več kot 100 km/ uro. In "prehitevajo" v nedogled. Ker je več tovornjakov skupaj, se nimajo kam umakniti in se naredi kolona za njimi.  In recimo ti voziš normalno, kot se vozi po prehitevalnem pasu in kar naenkrat vsi bremzajo pred teboj, da je veselje.  6. Prehitevanje tovornjakov. Vsi vemo, da je pri nas na avtocestah to prepovedano. No, in se vsakodnevno to dogaja. In veste kdo je najhujši pri tem? Naši vozniki z slo tablicami. Ker najbrž vedo, da so naši pametnjakoviči ukinili avtocestno policijo in jih ne bo nihče kaznoval. In zopet povzročijo zastoje, ker prehitevajo z par kilometri hitreje.  7. Okvare vozil. Ravno včeraj, ko smo se vračali iz Lj. se je  nad Kastelcem pokvaril en novejši golf na voznem pasu, kjer je zožanje. In je nastala deset in več  kilometrska kolona. Avto so stali v dveh kolonah in ker sta tam zelo ozka vozna pasova, seveda ni bilo mesta za narediti reševalni pas po sredini. Kako je prišel vlečni avto do njega mi ni jasno.  8. Znaki za umirjanje hitrosti na 80,  100, ki sedaj opozarjajo pred Ljubljano, ne pomagajo popolnoma nič. Ravno nasprotno. Če bi ljudje vozili hitreje (normalno) bi bilo po moje manj kolon.  Tam bi morali na vsakem kilometru  postaviti par prometnih policajev (namesto, da se skrivajo po grmovjih in čakajo z radarji, da boš vozil 58km/ uro tam, kjer je omejitev 50), ki bi pospeševali promet. Kot nekoč, ko so miličniki stali v križiščih in so mahali z roko voznikom, da pospešijo, da se križišče čim prej izprazni.  Recimo, da se pelješ enkrat ali parkrat  na teden, mesec po avtocesti, še nekako preživiš to turturo, če pa se voziš dnevno, pa verjamem, da vsakemu popustijo slej kot prej živci.  Jaz preklinjam vsakič kot kočijaš, ko vidim, koliko voznikov je arogantnih, neodgovornih, sebičnih, nevzgojenih, netolerantnih... Za zaključek. Problem je, da so odprli na avtocestah  preveč delovišč naenkrat, kamionskega  prometa in prometa na splošno  je vse več in te naše uboge, dvopasovne avtoceste tega ne "požirajo" več. In tako bo vsako leto huje... Pa ni več važno, ali je poletje, ali jesen, ali je kak praznik ali je torek, vsak dan je podobno.    
    • Take probleme so imeli tudi drugod pa so jih rešili recimo takole   Vas motijo vozniki, ki »kampirajo« na prehitevalnem pasu? Tu bodo morali plačati kar 100 evrov kazni ... AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI S 130 km/h vozite po avtocesti, nakar naletite na voznika, ki se je odločil, da bo do Kopra vozil kar na prehitevalnem pasu. Brez naglice...  
    • Sem mislil, da ne bi, ampak naj vam bo, da boste lahko še kakšno krivdo pri meni našli - hint: pri prvem odlomku nisem ustavil pri stop znaku. Ostalo pa najdite sami.    1. del bi naslov, ko bemwejaš kupi Mazdo pol pa prehiteva po navadi v naselju, kjer je ozka cesta in omejitev 40, pa nato se postavi na pas za levo in nato gasa ter švigne naravnost - jebat ga, to je pač ta premium filing. Še dobro, da ni na isto idejo prišel Italijan v Fiatu, da štarta na brzino v svojo levo predno avtošola sploh spelje. To bi bilo "veselo" in ja zaradi takih manevrov je na tem križišču že počilo. 2. del je malo daljši, da boste ja našli vzrok s čim sem sprovociral ubogega Italijana, da se mi je zaganjal v rit in pol le prišel mimo (žal nimam zadnje kamere, da bi se vse to videlo). Mogoče sem naredil narobe, ker sem se umikal desno, da sem mu dal povod za prehitevanje tako, kot dvema motoristoma, ki si nista upala čez dvojno črto. Res sem žleht, ampak spet ne toliko kot modri avto pred tem Foton Tunland G7 Pickupom (sem mislil, da je ameriški, je pa en navaden kitajc). No blokiral ga je praktično do krožišča, kjer sta šla vsak svojo pot. 3. del pa še tist mojster z motorjem, ki je kar lepo prletel v nizkem letu upajoč, da se bo šzšlo. Tokrat se je, drugič bo pa verjetno cesta kriva al pa kak voznik avta, ko se ne bo.     V glavnem, video sem naredil, ker sem imel občutek, da mi nekaj ljudi tu gor ne verjame in namiguje, da lažem. Sem pa vseeno izpustil tiste počasnele, ker če bi še tisto dodal bi tole bil celovečerec. 
    • Jaz sem sel danes z mopedom LJ - Split. Nobene guzve start 08:00, Split 14:00. Brez AC. Megla pa v iber do Ilirske. A je kdo pomislil da xsara 90HDI ne zmore vec...mal v klanc Drugace pa 105 po prehitevalnem ni prepovedano....min je 70, max dovoljeno 130...je pac prilagodil hitrost razmeram, to je moderno pri nas   To je bolj nestrpnost ce ne pustis nekomur da prehiti s svojim tempom. Ampak da res prehiteva ne da se vozi...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.