Skoči na vsebino

Skupinski Chip tuning pomlad 2021-Tunerc

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Ko prebiraš(am)te poste je edina prava odločitev bencinar😉😄, pa brez zamere, stari dobri dizli so bili še pred uvedbo dpf filtrov (vsaj za hondo vem do 2008 še prejsnji model)...to s temi dpf/egr in ostalim sranjem, same potencialne težave z sodobnimi dizli. Ravno zaradi tega sem se jaz odločil za bencinarja in ne več dizla....manj potencialnih komplikacij...na manjko navora se pa ze navadis oz.vzames v zakup😁...je pa res da ne poznam/nimam izkusenj z novodobnimi turbo bencinarji, kaksna je tam tehnologija in zanesljivost, itd...ampak trend gre v to smer, razen če boste presedlali na elektriko😉😄

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 42 minutami je sportman333 napisal:

Ko prebiraš(am)te poste je edina prava odločitev bencinar😉😄, pa brez zamere, stari dobri dizli so bili še pred uvedbo dpf filtrov (vsaj za hondo vem do 2008 še prejsnji model)...to s temi dpf/egr in ostalim sranjem, same potencialne težave z sodobnimi dizli. Ravno zaradi tega sem se jaz odločil za bencinarja in ne več dizla....manj potencialnih komplikacij...na manjko navora se pa ze navadis oz.vzames v zakup😁...je pa res da ne poznam/nimam izkusenj z novodobnimi turbo bencinarji, kaksna je tam tehnologija in zanesljivost, itd...ampak trend gre v to smer, razen če boste presedlali na elektriko😉😄

Enako 👍👍👍😁😁

Napisano
Napisano

Fajn bi blo, da maš tud EGR spucan in za piko ni i samo pobereš ven še MAF ter ga sčistiš s tistim sprejem. Pol si pa ready to go...

33112_1.png

Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Fajn bi blo, da maš tud EGR spucan in za piko ni i samo pobereš ven še MAF ter ga sčistiš s tistim sprejem. Pol si pa ready to go...

Sej ce ze mas sesalnega dol je nekak logicno, da vse v kompletu spucas, sej se vse na sesalnemu drzi s sesalno loputo vred

Napisano (urejeno)

Eh to čipanje.

Na mojem vagu imam PB. Mogoče pa zdaj imam res realne konje, kakor piše na papirju.... alpa več. Bo?! Na valje pa ga ne bom peljal. Glavnem razlika se pozna🤠

Popravljeno od AmpeR
  • Všeč 2
  • Haha 1
  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Živjo, malo sem brskal po forumu in žal brez uspeha, namreč odprtih imam par vprašanj glede remapa.

Jaz si lastim Mazdo 3, 2018, 2.2 150KM Avt. Vsekakor manjka nekaj moči in sem se začel odločati za optimizacijo. Ima kdo kakšne izkušnje na dolgi rok? Vsekakor je pomemben kvaliteten remap. Nekaj sem se zanimal pri Tunercu in Enigmi. Pri Enigmi naj bi stisnili do 210KM z ročnim menjalnikom kar se mi zdi kar malo preveč (nerealno, nesigurno...?)

Ponavadi imam zgolj za vikende kakšne relacije, je lahko skrb glede DPF/EGR?

Hvala za mnenja.

LP, Žiga

Napisano
dne 11. 8. 2021 ob 19:23 je ziga_90 napisal:

Živjo, malo sem brskal po forumu in žal brez uspeha, namreč odprtih imam par vprašanj glede remapa.

Jaz si lastim Mazdo 3, 2018, 2.2 150KM Avt. Vsekakor manjka nekaj moči in sem se začel odločati za optimizacijo. Ima kdo kakšne izkušnje na dolgi rok? Vsekakor je pomemben kvaliteten remap. Nekaj sem se zanimal pri Tunercu in Enigmi. Pri Enigmi naj bi stisnili do 210KM z ročnim menjalnikom kar se mi zdi kar malo preveč (nerealno, nesigurno...?)

Ponavadi imam zgolj za vikende kakšne relacije, je lahko skrb glede DPF/EGR?

Hvala za mnenja.

LP, Žiga

Jaz ti bi kar Ervina priporočil. Je mojstr ni kej. 

Dpf odstraniš in egr blindiraš ter softwersko rešiš. Potem pa gasa :bravo:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 9 minutami je FuManchu napisal:

Jaz ti bi kar Ervina priporočil. Je mojstr ni kej. 

Dpf odstraniš in egr blindiraš ter softwersko rešiš. Potem pa gasa :bravo:

Pozabite na chip tuning teh motorjev. 

Napisano

Od mazd, ki jih poznam ni Ervin nobene zrihtal. On je strokovnjak a pri mazdi po moje nima toliko izkušenj oz je motor toliko poseben

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 25 minutami je mazdaman napisal:

Od mazd, ki jih poznam ni Ervin nobene zrihtal. On je strokovnjak a pri mazdi po moje nima toliko izkušenj oz je motor toliko poseben

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Res je. Tudi svojemu bratu je rihtal mazdo 6  in so morali potem dati nazaj na original (nazaj dpf filter gor,  odblokirali so egr nazaj ) in naložili so original mapo. 

Tudi, ko berem po tujih forumih je problem v pregrevanju motorja pri daljših, hitro vloženih avtocestnih hitrostih. Nekateri rešijo ta problem z menjavo hladilnika intercoolerja z večjim. 

Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Jaz imam z njim samo dobre izkušnje že 15let. 

Saj ga vsi hvalijo. A je tudi sam priznal, da so Mazdini dizli zelo specifični in jih nikakor ni lahko tunati. Stare motorje da, te nove skayactiv pa ne. 

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Saj ga vsi hvalijo. A je tudi sam priznal, da so Mazdini dizli zelo specifični in jih nikakor ni lahko tunati. Stare motorje da, te nove skayactiv pa ne. 

To je dobro al slabo?

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

To je dobro al slabo?

Slabo za naše motorje, ker smo poizkusi vse, da bi uspelo a niti po dveh urah dela in nešteto  različnih  map nam ni uspelo. Ko se motor segreje v visokih obratih trokira in meče motor v zasilni program zaradi zaščite motorja. Škoda. 🙄

Napisano
pred 17 minutami je Alex napisal:

Slabo za naše motorje, ker smo poizkusi vse, da bi uspelo a niti po dveh urah dela in nešteto  različnih  map nam ni uspelo. Ko se motor segreje v visokih obratih trokira in meče motor v zasilni program zaradi zaščite motorja. Škoda. 🙄

Kako pa v tujini rešujejo ta problem?

N7rRRL1.jpg

Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Kako pa v tujini rešujejo ta problem?

Baje, da je edino enemu članu z mazda foruma v Nemčiji uspelo dobro to narediti. Na poljskem je tudi problem, prav tako na Češkem. Obstajajo sicer neke serijske mape a to ni to. Ne vem, kako se obnesejo dolgoročno. Itak je že problem z temi našimi dpf filtri. Kako se obnašajo po nekaj časa vožnje z temi mapami mi ni znano. 🤔

Napisano

Všeč mi je ker ne pretiravajo s tuningom v višave in recimo 150KM dizla sprvijo "le" na 185KM. Pri teh konjih ne bo nič sralo.

33112_1.png

Napisano

Za čipirat na 185 konjev lahko naredi avto  tudi naš soforumaš Batko iz Kopra. To ni nek večji problem. Problem pride pri "ta pravem" tuningu na 200+ konjev. 185 konjev je v bistvu serijska mapa in je že tovarniško tako "odprt" zadnji model 2,2.

Napisano

Ja sej, zakaj pa ne greš samo na to? 185KM bo kar naredilo razliko pa vseeno si na "varni" strani in ne bo jebe. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 26 minutami je Boss napisal:

Ja sej, zakaj pa ne greš samo na to? 185KM bo kar naredilo razliko pa vseeno si na "varni" strani in ne bo jebe. :nevem:

Saj se že dogovarjava za termin. V kratkem, mislim, da bova rešila. 

Napisano
6 hours ago, Alex said:

Za čipirat na 185 konjev lahko naredi avto  tudi naš soforumaš Batko iz Kopra. To ni nek večji problem. Problem pride pri "ta pravem" tuningu na 200+ konjev. 185 konjev je v bistvu serijska mapa in je že tovarniško tako "odprt" zadnji model 2,2.

Ha ha ta pravi tuning ki ga ti omenjas pa ni chip tuning. Ce hoces res v realnosti imeti 200+ rabis zamenjati in dodati kar nekaj strojne opreme….menjati turbino, intercooler, cevi itd.

eno je chip tuning drugo pa tuning. 

Napisano
pred 4 minutami je marko91 napisal:

Ha ha ta pravi tuning ki ga ti omenjas pa ni chip tuning. Ce hoces res v realnosti imeti 200+ rabis zamenjati in dodati kar nekaj strojne opreme….menjati turbino, intercooler, cevi itd.

eno je chip tuning drugo pa tuning. 

Dobro jutro....😊😆😂

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ja, to je pa res: delovni dan se začne s sončnim vzhodom in konča s sončnim zahodom. Na teden imajo 80 urni delovnik. Saj ni ves čas fizično delo, da ne bo kdo mislil, polovico tega časa urejajo birokracijo... In država res omogoča ugodnosti, o kakršnih lahko drugje samo sanjajo. Na primer, če na območju Nature 2000 pet let ne preorje njive (kolobarjenje, slabo leto, osebne težave in osebni razlogi), te njive nikoli več ne sme preorati. Torej, ne glede na situacijo in zdravstveno stanje mora na traktor in orat, drugače izgubi njivo...         Po zadnjih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, ki so bili objavljeni pred tremi meseci, je na območju Slovenije registriranih kar 123.384 traktorjev. Poznavalci pravijo, da jih je gotovo vsaj še kakšnih 20.000 neregistriranih. Pri vsem skupaj bom zapisal še, da je POVPREČNA starost traktorjev v Sloveniji preko 24 let. A se vrnemo nazaj na tistih 150.000€? Mah, pustmo stat...   In povprečje na kmetijo niso trije traktorji ampak 1,8... Po uradni statistiki je bilo leta 2020 v Sloveniji 68.331 kmetijskih gospodarstev in 123.384 traktorjev. Pa računaj sam. Mimogrede, lahko vprašam, koliko je povprečno število osebnih vozil na gospodinjstvo in koliko so stari (pa je osebni avto samo prevozno sredstvo, traktor je pa delovni stroj, namenjen proizvodnji)? Mah, rajši ne, da ne zakurim preveč, je že tako vroče...         Da se vrnem na povprečno starost več kot 24 let (traktorjev, ne traktoristov!) : še vedno so to delovni stroji. Tako, kot so tudi v drugih panogah delovni stroji visokih vrednosti. In kdorkoli začne razlagati, da je problem birokracija, se ti vedno vrneš na ceno enega traktorja in užgeš, da je to večina traktorjev v Sloveniji. Pa ti lahko človek na lepo razloži, da nimaš prav - ti boš vztrajal pri svojem. Zato bom še enkrat napisal: pustmo stat... Pomoč države pa ni tako velika in subvencije ne tako bogate, kot si misliš. Kmetijske subvencije niso socialno darilo ali čisti dobiček, temveč finančni mehanizem, ki v zameno za stroge pogoje zagotavlja stabilnost oskrbe s hrano in vzdržuje nizke cene za potrošnike.  Kot prvo: Večina kmetov prejme drobiž. Skoraj 43 % slovenskih kmetov prejme manj kot 5.000 evrov subvencij na leto, kar komaj pokrije osnovne materialne stroške.  Kot drugo: Subvencija ni darilo, ampak plačilo za storitve. Potrošniki kmetu na trgu plačajo le končni proizvod (npr. liter mleka ali kilogram pšenice). Subvencije pa so namenjene pokrivanju tistih delov kmečkega dela, ki nimajo tržnih cen: plačilo za preprečevanje zaraščanja podeželja, košnjo strmih hribovito-gorskih območij in ohranjanje biotske raznovrstnosti. Kot tretje: da kmet sploh prejme denar, mora izpolnjevati t.i. pravila pogojenosti. To vključuje visoke standarde dobrobiti živali, stroge okoljske omejitve in drage administrativne evidence. Seveda je tu stalni nadzori: Agencija za kmetijske trge izvaja ostre terenske in satelitske kontrole. Ob najmanjši napaki kmete čakajo visoke finančne kazni ali izguba sredstev.  Kot četrto: kmetje so ujeti med mlinska kamna stroškov in cen. Kmetijstvo je ena redkih panog, kjer proizvajalec ne določa ne cene svojih surovin ne cene svojih izdelkov! Vhodne stroške (cene gnojil, krme, pogonskih goriv in mehanizacije) določa svetovni trg. Odkupne cene diktirajo velike trgovske verige, ki zahtevajo poceni hrano. Poleg tega suše, toča in pozebe lahko v nekaj urah uničijo celoletni trud. Zato subvencije delujejo kot zasilna mreža pred propadom. Brez subvencij bi bila pridelava hrane v Sloveniji (ki ima zaradi razgibanega terena visoke stroške) popolnoma nekonkurenčna tujemu uvozu, hrana na trgovskih policah pa neprimerljivo dražja. In da kljub temu še vedno bentiš nad subvencijam in povračilu škode, ki jo plačujete preko davkov, je pa ... kako naj povem, da ne bom izpadel nesramno ... pač naj si vsak sam dokonča stavek. Povračilo škode preko davkov? Ne to meni in kmetom očitati, to pa kar tam v Ljubljani rešite. Če tako podpirate vlade, ki omejujejo odstrel zveri, ki kolje živino in razbija čebelnjake, potem se ne usajati zaradi odškodnin po teh zvereh... In če bi (vsaj nekateri) Ljubljančani radi imeli medvede in volkove, si jih naselite na Rožnik in Grajski hrib in jih imejte. Če si jaz želim BTjca, bi ga rad v moji garaži in še na misel mi ne pride, da bi ga nabavil in parkiral v garažo v Ljubljani... In če bom napisal še kaj, bom izpadel nesramno, zato naj si vsak sam dokonča ta odstavek.   Mah, pustmo stat...
    • Rad bi spoznal heroja, ki bo na takem displeju prtisnu med vožnjo, da ne pogleda na displej, in zadane kvadratni decimeter... Ma, ne kupim tazga avta nikoli. Sin ima infiniti q50, pa ne morm nič med vožnjo naredit. Nič. Se moram ustavit in vzet čas, da vsaj radio poiščem... 
    • Gresta mož in žena na sejem, kjer so med drugim razkazovali tudi plemenske bike za razplod. Ko se sprehajata in prideta do prvega bika, prebere žena na tabli na ogradi: Ta bik se je v enem letu paril 50-krat. Obrne se k možu in mu reče: - "Petdesetkrat! Ti bi se lahko kaj naučil od te živali..." Gresta naprej in ob ograji drugega bika piše: Ta bik se je letos paril 70-krat. Reče žena možu: - "No, od tega bika bi se lahko še več naučil!" Odideta naprej in prideta do ograje s tretjim bikom. Žena prebere, da se je ta bik paril 365 krat v letu. Reče možu: - "365 krat!!! To je enkrat na dan! Tale bik bi ti moral biti za vzor!! Vsak dan!" Možu prekipi in ji reče: - "Poglej, ali slučajno piše, če se je vsakič paril z isto kravo..."
    • Bemtiš, sm kmet an s hribu doma, pa mn ni nč jasn. Ma ki sm pole jest tud na drogah, kdr pride sodeluka z dekoltejem - k se mi tkrt ornk učki zasvetjo pa zenice mam na max...
    • Da ne bo samo o kmetih še o šlosarjih.    Prijatelj je kupil mašino za rezanje z vodo. Boljšo kot laser, pa več ko 50 kvadratov delavnce mu je zasedla. Potem je celi vasi kupil še nov transformator + še ene 600 m novega energetskega kabla od trafota do njegove bajte. Mašine nikoli v resnici ni uporabljal. Ko sem ga vprašal, zakaj jo je kupil, je rekel da za znižanje davčne osnove.    OK, znižanje davčne osnove. Ampak njegovi otroci so imeli že znižano ceno vrtca, zakaj bi potem rabil znižanje davčne osnove?
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.