Naša prva mazda - M6 karavan CD140 2.0 diesel, l. 2009
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Danes sem se zraven spravil pri C-Maxu urediti pranje stekel...ugotovil,da je šla pumpica za vodo pranja stekel...strošek dobrih 10€ pri Bartogu... In,ker sem moral sneti sprednje desno kolo,sem z dvigalko dvignil desni konec avta...in malo gledam podvozje,ker so nazadnje na servisu menjali vse živo na zadnji premi...in gledam in "pobuljim"...kaj en vijak tako ven štrli😲. Je nekdo pozabil vijak desnega prečnega vodila priviti in zategniti,ko je sestavljal premo🤨. Je vijak ven štrlel za cca 3,5-4cm. Pokličem servis in omenim,in,da pove z kolikšnjim navorom zategnem...pravi po občutku "na roko"...je hotel,da mu pošljem sliko...prav tako,da opombi "mojstra",da za sabo na koncu prekontrolira. Se je opravičil,in zame je zadeva čista Ajd,nisem jezen,ker vsi smo ljudje,in tudi jaz kdaj zajebem ..smo še sreča,da vijak ni ven padel. Najbrž bi prej še malo škrtalo,in bi ugotovil,a Forda vozi praktično samo žena ..pri ženskah pa vemo,kako je...
-
Jah, in kaj naj drugega? Uveljavljali smo olajšavo za veliko družino - oproščeni plačila davka na motorna vozila. Zdaj imam pa štiri leta prepoved prodaje. Poleg tega je dvolitrskih turbo-dizlov z ročnim menjalnikom, štirikolesnim pogonom, sedmimi sedeži in ceno max. 40.000€ presneto malo na izbiro. Nikakor pa ne mislim dat za vozilo toliko, kot je garsonjera v Ljubljani...
-
Mene pa malo mika XPENG G6 pa čeprav je kitajc, lep avto moram rečt.... Še dobro, da trenutno ne kupujem avta....
-
Nekaj ti je Dvorjan že odgovoril pa, da še jaz podam naše izkušnje po 10 mesecih uporabe Tesle 3 in 35.000 prevoženih kilometrih, ki jih žena lepo nabira. nekja dodajo pa še otroci. Dinamična polnilnica je super, katera je pa odvisno od monterja, da bo znal vse pravilno priklopit in nastaviti. Jaz sem vzel Teslino, ker je relativno poceni in dobro komunicira z avtom. Pozimi ni bilo težav ker sem moč nastavil na 8 A. Sedaj poleti jo nastavim malo več včeraj je bila na 12 ali 15 A in mi je vrglo elekrtiko ven, ko je zraven še laufal, Pralni sušilni, klima, kuhanje, računalniki televizije, hladilniki in predvidevam, ko se je prižgala TČ je zmanjkalo (ker je trenutna poraba presegla 18 A). To je bilo pozno popoldan ko sončna več ni bila ravno dosti obsijana. Imamo varovalke 3x25A Za polnjenje imam electroverse Kartico, ki podpira večino polnilnic a je do sedaj še nismo uporabili , ker smo vsa polnjenja opravili na Tesla SC, kjer zadeva poteka brezhibno. Če boš kupoval Mazdo 6e počakaj na jesen ko pride posodobljena verzija ki bo imela baterijo LFP in 78 Ah, stare so imele 68 LFP ali 80 NMC. Rečene je sicer bilo da bo tudi 800 V tehnologija a kar malo dvomim saj tudi CX-6e nima 800 V, kar potem omogoča hitrejše polnjenje. mi večino dopusta opravimo z Avtodomom, tako da nimamo težav z polnjenjem, smo pa z teslo šli že v Novigrad, večkrat LJ, otok Ugljan,.....
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.