Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Potem pa preveri še MAP senzor, to ti vzame 5 minut. Mogoče je pa za spucat, če ni bil zamenjan seveda. 

Napisano

Prej kot MAP senzor, ti zna probleme delati senzor izpušnih plinov (v kolikor še ni bil zamenjan). V mirovanju ti mora kazati vrednost cca. 100 kPa. 

Napisano

Hvala, bom preveril oba, kolikor pač zmorem sam. Baje obstaja tudi en firmware update, ki naj bi rešil težavo, moram preveriti na Interclass Vič.

Hvala vama obema, javim, kaj bo.💪

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Jaz imam s CX5, 2.2D, avtomatik, 2016 podobne simptome (SCBS in ostalo) samo na točno določenem odseku AC proti Primorski. Podnevi, ponoči, mraz, vročina, SCBS ON/OFF.... vseeno. V 90% vožnje tam se mi to zgodi. Ustavim, ugasnem, spet vžgem, vse ok. Nazadnje so mi svetovali menjavo pletenice za maso med motorjem in karoserijo. Občutljivost elektronike na minimalno nihanje napetosti pri konstantni hitrosti in obremenjenosti zaradi slabe mase. Nikjer drugje kot na tistem odseku nikoli težav (mogoče ravno prav narebren asfalt, kjer pride do resonance....) Bom zamenjal in poročal.

Napisano

Kaj pa če je kakšna elektromagnetna motnja ravno na tem odseku?

Recimo, v LJ na enem križišču iz obvoznice na Zaloško so men parkirni senzorji skor dušo spustili od tolk piskanja pa čeprav sem recimo sam stal tam na rdeči luči. In to vsakič, ko sem prišel tjak ene pol leta je bil isti kraval brez razloga. 

Zdaj je pa že kakšno leto mir in ne piska nič za brezveze. 

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je bajsi6 napisal:

Ne vem. Poskusim najprej z maso. Zanimivo pa je, da grem lahko kamorkoli drugam na AC, pa tega ni.

Zato mal dvomim, ker če se zgodi vedno na isti lokaciji je zelo velika verjetnost, da imaš zunanji vzrok.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.