Jump to content

Mazda 3 2014 g120, izrazit zvok v 6. prestavi


Recommended Posts

Pozdrav! Pred kratkim postal lastnik Mazde 3 G120 in sem z avtom resnicno zadovoljen. V zadnjih dneh sem ga vozil relacijsko in pri tem pretezno peljal v 6i prestavi. Pri voznji v 6 prestavi se pojavi izrazit zvok, ki ga v drugih prestavah ni. Prav tako je manj izrazit, ko dam nogo iz pedala za gas. Zvok spominja na izrabljeno turbino pozimi ali pa kak tih sesalec, tezko opisati z besedami. Ni piskanje, ni ropotanje. Bi me moralo skrbeti, ali gre za normalen zvok menjalnika? Seveda me cudi, da je prisoten samo v 6i prestavi. Hvala za odgovore. lp

 • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

pred 14 minutami je TeoMi napisal:

Ne, bolj kot zvizganje turbine.. Bom peljal na servis, naj pogledajo. Hvala za odgovor.

Daj prosim napiši tukaj, kaj si ugotovil.

 

Ugibam, da so kakšni zobniki v menjalniku.

Link to comment
Share on other sites

pred 59 minutami je TeoMi napisal:

 

Javim takoj, ko izvem. LP

Upam samo, da ni šel menjalnik (šesta prestava), kot je crknila enemu bivšemu članu tega foruma na 6-ki. Takrat je stvar zrihral in jo prodal. Sedaj vozi bmw-ja. 

 • Like 1
 • Wow 1

Če imaš doktorja v bližini se ti ni bolezni treba bati. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Pozdrav! Ta petek imam dogovorjeno, da se pogleda. Javim. LP

 

On 1/25/2023 at 3:30 PM, Janez007 said:

Daj prosim napiši tukaj, kaj si ugotovil.

 

Ugibam, da so kakšni zobniki v menjalniku.

 

Javim takoj, ko izvem. LP

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Pred eno uro je scania napisal:

Imamo kaki info? 

Za nove člane bi bilo fajn članarine uvest, da nebi samo po brezplačne nasvete hodili.

To sem že velikokrat napisal, da so nekateri na forumu le, ko kaj rabijo. 

In malokdo sploh pove, ali so kaj rešili in kako. 🙄

 • Like 4

Če imaš doktorja v bližini se ti ni bolezni treba bati. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Sporocil se nisem, ker se nisem resil. Avto imam v garanciji prodajalca, prav tako GSV garanciji. Prodajalec mi je prvo zamenjal olje menjalnika in seveda to ni pomagalo.  Zdaj se dogovarjam s prodajalcem dalje za popravilo, bo treba odpreti menjalnik. 

 

Moj serviser pravi, da je verjetno kriv lezaj gredi.

 

Sam se bolj nagibam k temu, da je nekaj z zobnikom 6-e prestave, saj bi se moral zvok slisati tudi pri drugih prestavah, ce bi bil kriv lezaj. Zobnik 6-e prestave je namrec med tretjo in peto prestavo. ->

PARTSOUQ.COM

 

Sem pa nov na forumu in se nisem mogel veliko prispevati, bom pa seveda prispeval tekom uporabe avtomobila.  

 

Sporocim, kaj je bilo narobe.

 

LP

 

 

 

On 1/25/2023 at 3:30 PM, Janez007 said:

Daj prosim napiši tukaj, kaj si ugotovil.

 

Ugibam, da so kakšni zobniki v menjalniku.

 

Javim takoj, ko izvem. LP

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Posts

  • Sem všečkal ob pripombi, da je pešec neprimerno bolj ranljiv udeleženec v primeru napake enega ali drugega - v obeh primerih pokasira pešec.
  • Po moje je bolj problem, da je voda zmrznilav ogledalu pa je malo za hrskalo in je bila zadeva dokončana, ko je malo po zobnikih preskočilo. Pozimi oziroma, ko je pod nulo sam nikoli ne zlagam ogledal. Pač tak sem.
  • Seveda, ti kot šofer kamiona bi verjetno rad vozil 130km/h. Zdaj pa poglej kakšno imaš kinetično energijo v kamionu in kakšno v avtu. In če prileti v stoječo kolono 2-tonski avto al pa 42-tonski kamion, ko je treba vso to kinetično energijo spremenit v notranjo, da se zadeva ustavi. Tu sploh ni primerjave.   Se pa strinjam, da kamioni in avtobusi so mnogo boljši kot pred 40 leti, ampak *spoiler alert* tudi avti so bistveno boljši kot pred 40 leti pa so omejitve enake ali pa celo strožje.
  • To je teorija, praksa je pa taka, da se tudi kot pešec moram obnašati samoohranitveno in samozaščitno in NIKAKOR ne puščati lastnega življenja v roke neznancu.   Pravilno gre tako gledano s strani pešca.   1. približam se prehodu za pešce in se USTAVIM, da preverim situacijo. 2. pogledam levo nato desno (če je enosmerna gledam v smer proti smeri vožnje) in če ni nobenega vozila lahko začnem prečit cesto. 3. predno stopim, še enkrat pogledam levo in nadaljujem. 4. predno pridem čez sredino še enkrat pogledam desno, da preverim ali je še varno za prečenje.   2a. če se prehodu za pešce približuje vozilo poskušam stopiti v očesni kontakt z voznikom, da preverim ali me vidi. Če se ustavlja preverim še desno stran, kjer velja enako. 3a. še enkrat pogledam levo, da se prepričam ali bo voznik ustavil in če ja oziroma že stoji, nadaljujem s prečenjem. 4a. predno pridem do sredine, pogledam še desnega, če je ravno tako ustavil. Če ni, se ustavim in ne preizkušam sreče - ni vredno.   To velja tudi prehode s semaforjem. Še enkrat ne se zanašat na zdravo pamet in razumnost ostalih udeležencev. Kot sem že nepisal je ogromno faktorjev, da ne gre vse tako kot je zapisal Janez v zgolj enem stavku.   Pa še nekaj - v Sloveniji imamo kar dobro označene prehode in pravilno prometno obravnavane kritične točke. Recimo, na več pasovnih cestah nimamo nikjer prehoda brez, da bi bil zavarovan s semaforjem. Tako, da v kolikor je vsaj malo previdnosti vsaj enega od obeh sodelujočih v situaciji skoraj ne more priti do nesreče. Če pa sta oba raztrešenca vsak s svojim egom imeti vedno prav in miselnostjo kaj vse morajo drugi narest z njegovo varno bivanje, pač pride do situacije, ko se ne izzide. Sej bo kriv un, ki je povzročil, ampak ti boš pa mrtev al pa še huje invalid.    
  • Zakaj je na vseh WC-jih javne uprave troslojni papir? Ker rabijo za vsak drek najmanj tri kopije!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.