Skoči na vsebino

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Končno prišel...sem v "jamralniku" malce potarnal...4x iz Nemčije na Dansko in nazaj🤬...a sreča,da paket niti ni bil tako razdrapan...

Sem naročil Picard "pajserček" No. 519 "Kuhfuß" (kravje stopalo).

Sem ga naročil,ker sem moral odstraniti vse špalete od oken na mansardi-pridejo nova okna,in sem moral😅...narejeno z Fermacell-om..."kri pljuval" k sem "butelj" naredil kot "za zmeraj"😅

In seveda ni prišel pravočasno,tako,da sem si po rezanju z multitoolom moral pomagati z tesarskim kladivom,dleti itd...

No ja,bo pa kdaj drugič prav prišel.

Idejo dobil tukaj-od 15:30 ga pokaže.

Kupil tukaj na eBayu za 37,56€ komplet.

IMG_20260518_143150.jpg

IMG_20260518_153946.jpg

IMG_20260518_154022.jpg

Napisano
dne 14. 5. 2026 ob 14:48 je skritikrt napisal:

Ni ga boljšega kot Hammerite. Lahko celo direkt na rjo,le prosto rjo moraš odstraniti,in razmastiti. Idealno je,če ni preostale stare barve...rja pa kot receno "na grobo".

A PAZI!!!

Ne narediti napako,da na pol končaš,in ko je star namaz Hammerite-a suh naprej strihaš!!!-tega ne delati!!!

Vse naenkrat od zacetka do konca,tako,da ni prekinitve v premazih.

Lahko več plast,a ne prekinjati!

Odtenkov je malo morje,imajo tudi v spreju itd...

Imam odlične izkušnje pri stebrickih lesene ograje,ki je bila deloma izven napušča še preden sem dal aluminijasto ograjo....les-smreka je zgnilila,na stebrickih pa nič rje.

Tudi kovane rešetke okrn polkleti sem z tem...

Aja...nič temeljne ipd-samo Hammerite direkt na železo in si zmagal😃👍

Mogoče poznaš:

Napisano
pred 34 minutami je Janez007 napisal:

Ni videt, da bi bilo kaj s temi plastičnimi narobe???

Res je...sicer stare 25 let od Ribiča (ga ni več) profili Rehau 4+ z dvojnim tesnjenjem in 6+14+4 zasteklitvijo (protiresonančno)...in če veš,da so rolete z kaseto "rondo",z motorjem itd,ti bo jasno,da ni slaba roba.

A imajo glede na lokacijo eno veliko pomanjklivost...malce so se povesila,ker so dvokrilna sirine 2,4m in višine 1m...torej širsa kot visoka...in ker imajo še klasično okovje,pomeni,da gre mehanizem za "overlift" čez notranje tesnilo.

Posledica je takšna,da zvočno zelo slabo tesnijo...sem "štelal" do nezavesti,kupil identična nadomestna tesnila-vsa zamenjal itd..par mescev je bolje,po tem pa stara pesem-nič ne pomaga.

In,ker so vvnepisredni blizini naredili rondo,kjer je vedno več prometa tudi z tovornjaki...v blizini delajo tudi blok itd...dejansko iz nočne ni šanse,da zaspim od vedno večjega hrupa...da pošiziš!!!😩

V spodnjih etažah je veliko bolje,ker zvočno nista tako na udaru...na mansardi pa je katastrofa.

In sem se odločil zamenjati vsa okna in rolete na mansardi.

Če koga zanima...vzel pri Senici...profili Kommerling 88Pro AluClip verzija (zunaj nataknjeni Alu profili),trojna zasteklitev 8+16+4+16+4,skrito okovje (pomeni,da nikjer tesnjenje ni prekinjeno,tudi zaradi overlifta ne)...rolete bodo isti tip,vse Alu,samo da bo drugi proizvajalec,ne pa Roltek...bodo isto "oval" kasete,in lamele Falcon-Perfo,in seveda spet vse z motorji...

Napisano
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Mogoče poznaš:

Sem že skišal za to,ko sem bil še aktiven na Nubert forumu...zelo podobna stvar...najbrž  tudi pretvori rjo...a se pri nas to kje dobi🙄?

Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je skritikrt napisal:

Sem že skišal za to,ko sem bil še aktiven na Nubert forumu...zelo podobna stvar...najbrž  tudi pretvori rjo...a se pri nas to kje dobi🙄?

Nisem zasledil, je pa po ceni 20% dražja od Hammerite, pa AI pravi da je še boljša.

https://www.amazon.de/-/en/Brantho-Korrux-Litre-8016-Brown/dp/B004MNA3OE?crid=LZDA2DK3KXWP&dib=eyJ2IjoiMSJ9.Yy_2-_sIGa9Yw4UbaqvDuZMft6IVXhPGmKRla74hU7ZEDbXBPE6k7_bhfxlFvXoYhrTdj4vsngy_X9KWRkRTOPK95-Vyb6VvSxw0G-rCzkEngCHw0mEJVK9lNOechYPp-SVENT4kmdIZJ-tWsId1WbrdnYc8DSMewTWt--eYhcMfIh0C_9sMbYXKeF-u3Y8bX8fYRC6Nm_FYe_R0CjjDcIzvTcge7Gh9fixCZKUXMN8.yP2foQy63KI_FvZIz-Dt0HERMMLBk_odgTiU5eBL9_4&dib_tag=se&keywords=Brantho+Korrux+3+in+1+5+Litre+Brown&qid=1779128440&s=diy&sprefix=brantho+korrux+3+in+1+5+litre+brown+%2Cdiy%2C132&sr=1-1

Summary: Which should you choose?
  • Choose Brantho Korrux 3 in 1 if you are painting automotive parts, trailers, or areas heavily exposed to moisture and road salt. Its elasticity and long-term corrosion resistance make it significantly better for working vehicles and severe weather environments.
  • Choose Hammerite if you are doing standard DIY projects around the house where a fast-drying, easy-to-apply aesthetic finish is the primary goal. [1, 2, 3, 4]
Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.