Skoči na vsebino

Bela tehnika


Shrek

Priporočeno sporočilo

Ne vem, če lahko, ampak bom. 

Če koga moti, naj preskoči. 

Po 13ih letih mi je crknu bosch pomivalni stroji. 

Zanimajo me izkušnje vaših pomivalcev in kaj predlagate kupit. 

Sam se odločam za gorenje zaradi 5 let garancije... 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Imam Gorenje (samo labela, sicer je Bosch delan za Gorenje) že 18,5 let. Pred leti ni dokončal pranja, slišala se je pumpa, ki se ni ustavila. Na Youtubu najdem podoben primer in zadevo rešim sam. Od takrat sem ga temeljito ščistil (razstavil levo stran .... na prafaktorje in jih ščistil, tudi rezervoar s pomočjo konice žeblja in magneta) še 3x. Letos je šla še vzmet vrat (odprta vrata so padla dol). Vzmet sem sam zamenjal.... zastonj rabljeno mi je dal lokalni serviser, ker sem jo rabil v soboto, ko je vse zaprto, kot ponavadi se pokvarijo stvari v soboto. 😀 Sicer stane vzmet cca. 25€. Letos se mu je tudi prvič zmešalo v možganih (kazal je napačen čas pomivanja). Po resetu (prvič v 18-ih letih) spet normalno dela.

 

Letos sem že gledal nove - če sem prav videl ima Bosch v prodaji še vedno skoraj identičen model. Vzel bi ga s praktičnih razlogov, da bi gor pasala obstoječa lesena fronta omaric. 

 

Ko sem ta stroj kupoval, Gorenje še ni delal pomivalcev, steklokeramičnih plošč itd. 

 

Kateri nov stroj? Jaz bi rekel vsaj Miele. 😀

 

Ko se odločiš za znamko, se vpraša na pooblaščeni servis (tako kot pred nakupom Mazde). Določeni modeli so posrečeni, pri določenih vstopnih preveč šparajo na materialih. 

 

20230624_160126.jpg

 

20230624_160414.jpg

 

20230624_163345.jpg

 

20230624_165427.jpg

 

 

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Neka pumpa je sla, pa elektroniko je skurilo...cca 300€ naj bi bil strošek. Mislim, da se ne splača. Nisem pa ekspert za taka popravila. 

Do 500 € kupim novega... 

Pa fajn je, da ima 5 let garancije. 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Smo imeli prej Gorenje…. In je crknil, ko se je iztekla garancija… Smo potem kupili Bosch… ki se vedno deluje… ze vec kot 10 let …

 

Je pa tako, da karkoli smo imeli od Gorenja, je crknilo in ze med garancijo so bili veckrat problemi… Imeli smo Gorenje TV, mikrovalovko, pomivalni stroj, pralni stroj,… pa verjetno se kaj… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Jest napisal:

Smo imeli prej Gorenje…. In je crknil, ko se je iztekla garancija… Smo potem kupili Bosch… ki se vedno deluje… ze vec kot 10 let …

 

Je pa tako, da karkoli smo imeli od Gorenja, je crknilo in ze med garancijo so bili veckrat problemi… Imeli smo Gorenje TV, mikrovalovko, pomivalni stroj, pralni stroj,… pa verjetno se kaj… 

 

Zanimivo, meni je nepopravljivo crknil (spustila cev v ohišju) Gorenje ta najboljši hladilnik z 2 kompresorjema po 6-ih letih, ta najboljši njihov inverterski 90kg težki pralni stroj po 6-ih letih (elektronike se ni dalo popravit), sušilec pa na srečo po 4,5 letih in so v garanciji zamenjali elektroniko. :) Žena potem ni več pustila kupovat Gorenje in smo kupili Bosch hladilnik in pralni stroj.

 

Sem pred 20-timi leti veliko obiskoval tehnične trgovine, servise, pa testne laboratorije in tovarno Gorenje. Skrajšano: ni pravila, ... tudi pri boljših znamkah je danes 10 let obratovanja že velik dosežek. 

 

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 5 minutami je Tilen5 napisal:

Gorenje haldilnik po petih letih cvili kot da bo reaktivno letalo vzletelo
Gorenje pralni stroj po 5 letih kar enih programov noče speljat kdaj do konca

 

To je v mojem primeru

To so prinesli novi ekološki plini, ki zahtevajo zelo tanke cevi in potem se zgodi, da spuščajo zvoke. Mene so pri nakupu Bosch hladilnika na to celo opozorili. Zvečer kdaj ne vem, a poje naša skobčevka ali hladilnik. 😄

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz imam Beko hladilnik, kuhalno ploščo in pečico. Na plošči so mi po 6 mesecih menjali elektroniko. Hladilnik pa cvili itak že od začetka, ob določenem procesu pač. Sicer sem pa zelo zadovoln z njim. Pomivalec imam Gorenje, ker sem ga pač dobil gratis ob nakupu kuhinje in dela povsem ok, pa je sigurno cenejši model, nima zgornjega predala za pribor recimo. Je pa letos ravno 5 let in mi potečejo vse garancije. Tudi meni je predvsem 5 let prevagalo pri odločitvi. Se pa splača preverit, saj imajo nekateri proizvajalci opcijo 3+2, torej 3 leta in ko registriraš aparat na spletni strani, s serijsko številko, dobiš dodatno 2 leti garancije.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Od Gorenja že leeeeta nič več...konkretno hladilnik pr tašči-vsa plastika in predali v zmrzovalnem delu-gre tiktak po gobe...prišel na servis Črnuče,pa smo stali trije v vrsti za enake predale...

 

Pomivalc se najbolj nagibam k Bosch-u...pa smo imeli tud Candy (drek),pol Bosch (je bil top),predzadnjega tud Miele-ja (najcenejši Miele za 700€ made in "češka") in je zdržal 7 let....torej tud Miele ni več "rumeno od jajca"...pa imam hudega Miele pralnega Twin-dos itd...ni,da ni-dela top.Tašča ima enega na drugem Miele pralnega in sušilca (kompressorskega)...delata v redu,pr sušilcu je šel motor ventilatorja,to je vse,drugače tud TOP.

Hladilnike sem imel Bosch (raketa z dvemi kompressorji👍,Electrolux (drek od dreka-je z notranje strani pleha "zgnilil") in sedaj spet Bosch-takega z stekleno fronto-črno seveda z zmrzovalnikom z tremi predali. TOP stvar,z slabostmi-k nima posebaj ročajev,in ko vsi zapirajo z prijemom spodnjega predala,predal poka....in tudi tako-nafilane flaše so težke,spodnji predal na vratih pa drži le majčken delček plastike,kateri pa se rad zlomi...npr. 5kg na dveh 1x05cm koščkih plastike...dobesedno planirana obsolescenca!!!...pa ni taka panika-slabih 30€ preko Amazona...pol cene kot pri nas.

Napa,mikrovalovka,pečica,steklokeramična-vse Bosch!!!

 

EDIT-še nekaj-od Bosch-a ne jemati cenejše verzije pomivalcev.Vsaj jaz zase sem mnenja,da mora biti komplet notranjost z INOX-a,pri cenejših pa je kompletna spodnja banja iz plastike...sicer ni rečeno,da je to slabo,a pri Candy-ju nam je vratca zadetergent dobesedno "razžrlo",in je bilo gor polno mehurčkov...pač sranje plastika...pa ne bom še o drugih problemih z Candy-jem....pač "poden".

 

Pri Boschu pa kot rečeno-določene rezervne dele dobiš na eBayu al Amazonu za v redu ceno.

 

Evo-to so naše izkušnje.

 

Glej priponko-kako to izgleda-notranji vratni predal....

61VtN63HDLL._AC_SL1500_.jpg

61JnyRjje0L._AC_SL1500_.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Če te zanima...številko modela ne vem...vem pa,da je bela verzija "Silence Plus" z manj opreme "Serija 4",brez zgornje košare za pribor (je bilo sicer fino,k smo imeli pr Miele-tu)...ves INOX notri,zamik vklopa-nam je važno,k včasih tudi po tri runde na dan pomije,in pol vsaj eno spustimo po polnoči,vse programe k rabiš,tud 1h program...jaz pa najraje uporabljam Automatik....je bil enkrat nekaj znižan v Mercatorju na cca. 550€,pa sem kar vzel...običajno raje vzamem še malce višji rang okoli cca.700-800€,pa zaenkrat v redu dela.

Še nekaj-najraje uporabljamo prašek,al pa tekočega...tablet ne uporabljamo-je v naših očeh metanje denarja v odtok,k ne moreš dozirati...pa so zadnji čas detergenti podražili za popizdit...pa sem vzel kar prek Amazona 4kom. Finish tekoči detergent-zelo dobro opere-kozarci kar "škripajo" v roki...pa lepo lahko doziraš z pokrovčkom po potrebi,kar je viška pa gre nazaj v flašo👍

https://www.amazon.de/gp/product/B00GX3XAUK/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&th=1

 

Pa sem pol v Leclercu pol spet dobil Finish prašek za "normalno ceno"...moraš naleteti🙄 in tapravi čas kupiti.

 

  • Všeč 1
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 5 urami je Janez007 napisal:

Ko se odločiš za znamko, se vpraša na pooblaščeni servis (tako kot pred nakupom Mazde). Določeni modeli so posrečeni, pri določenih vstopnih preveč šparajo na materialih. 

Ko je brat delal še v Gorenju so mi odsvetovali želeni model indukcije. Pa sem vzel model, kateri naj ne bi bil problematičen. Po 2 letih crknil, sicer so popravili v garanciji.

Na mikrovalovki Gorenje je šla elektronika par mesecev po izteku garancije.

Tudi baterijska pormašina Bosch (zelena) je par mesecev po izteku garancije šla rakom žvižgat - elektronika. Pa bi popravilo prišlo cca. 60€ + delo. Ne hvala.

 

Tako, da sem tudi mnenja, da se uzame kar ima več garancije.

 

Pomivalca sem kupil lani. Tesla 🤣 Za 250€ in ima 5 let garancije. Pere vredu, za moje potrebe mu manjka samo avtomatsko odpiranje vrat po končanem pranju, ampak gre tudi brez tega.

  • Všeč 1
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz imam od nekdaj vse od Gorenja in deluje vse OK. Pod 10 let ni crknilo nič, je pa res, da vedno kupujem njihov najvišji rang oziroma naslednjega pod najvišjim. Tistih pocenskih aparatov se pa izogibam kot hudič križa.

 

Pred leti pri v.d. tašči iz fore sam poservisiral Candy pomivalca, kljub temu, da nisem dobil pravega motorja za pumpo. Candy mi je bil všeč, ker se ga da z lahkoto pošraufat, žal pa to počneš pogosto, od dozirne posodice, do vrat, rja ipd. Aja pa Candyev pralni stroj ji je tud strela skurla. Kupil matično za 50€ pol ure dela in je bilo vse spet delujoče za naslednjih nekaj let. V glavnem, če bi se poklicno ukvarjal s servisiranjem bi bil najraje serviser Candyev.

  • Všeč 2
  • Haha 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Kupiš najcenejši,dokaj kvaliteten PS za 300-400€ z 5 let garancije in basta. Ko se ti pokvari in je strošek cca 200-300€ ga kamot menjaš za novega.

Imaš pa  na izbiro kupit vrhunski PS za 800-1000€  ,ki opere posodo enako kot cenejši,imaš nešteto programov a uporabljaš tista dva kot na cenejšem in crkne ti ista stvar kot na cenejšem za 300€ in sedaj si v dilemi? Seveda ga popraviš,ker se ga splača a stroj je star cca10 let!

V prvem primeru pa dodaš 50€ in imaš novega.....:nevem:

Tako mi je svetoval" kolega "serviser,drugi serviserji ti bodo svetovali kupit dragega in ga dolgo,dolgo popravljati....😲

Jaz imam Hoverja že 9 let in dela bp čeprav je Turški....😂🤣 Prej sem pa imel 2x Candy po 12 let.

Skrinjo im hladilnik sem imel Gorenjski čez 20 let in je še kar delalo vse, le plastika in predali so se polomili,ki se jih ni dalo več kupiti.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 6 urami je Bini napisal:

Kupiš najcenejši,dokaj kvaliteten PS za 300-400€ z 5 let garancije in basta. Ko se ti pokvari in je strošek cca 200-300€ ga kamot menjaš za novega.

Imaš pa  na izbiro kupit vrhunski PS za 800-1000€  ,ki opere posodo enako kot cenejši,imaš nešteto programov a uporabljaš tista dva kot na cenejšem in crkne ti ista stvar kot na cenejšem za 300€ in sedaj si v dilemi? Seveda ga popraviš,ker se ga splača a stroj je star cca10 let!

V prvem primeru pa dodaš 50€ in imaš novega.....:nevem:

Tako mi je svetoval" kolega "serviser,drugi serviserji ti bodo svetovali kupit dragega in ga dolgo,dolgo popravljati....😲

Jaz imam Hoverja že 9 let in dela bp čeprav je Turški....😂🤣 Prej sem pa imel 2x Candy po 12 let.

Skrinjo im hladilnik sem imel Gorenjski čez 20 let in je še kar delalo vse, le plastika in predali so se polomili,ki se jih ni dalo več kupiti.

To je verjetno žal res. So nas pa polna usta, kako bomo rešili ta svet na način, da bomo začeli živeti trajnostno.

 

Začaran krog. Če se v bližnji prihodnosti ne bodo stroji še bolj kvarili, ne bo širitve proizvodnje, ne bo večjih dobičkov za lastnike, novih delovnih mest, ... na drugi strani pa že komaj obvladujemo velike kupe odpadkov, tudi tako, da se jih "na črno" izvaža tja, kjer jih neposredno ne vidimo in čutimo, recimo v Afriko. Da ne govorim, koliko se zavrže surovin in uniči energije, vložene v te proizvode. 

 

Sem pred kakšnimi 5-timi leti kupoval pralni stroj. So imeli tudi Miele za cca 700€ z napisom, da je narejen za 20 let delovanja. Kupil sem "plastičnega" Boschovega za dobrih 400 (popravilo Gorenjevega - elektronika inverterja bi stalo 350€ + delo) in doplačal še za podaljšano garancijo, v kateri se ni pokvaril. 😀 Mama je zaradi stare šole kupila tistega Miele za 20 let delovanja. Letos se ji je po 10-tih letih pokvaril ... metalo je ven varovalko ... šel je električni grelec ... 80€+ DDV za popravilo.

 

Je pa moj Boschev v primerjavi s prejšnjim Gorenjevim na videz in otip prav bogi. Gorenjev je imel spodaj dno z nalimanim filcem, ohišje bobna iz nerjavečega jekla, .... skupaj 90 kg. Boschev sploh nima dna (sem se urezal v roke, že ko sem ga nakladal v avto), ima plastično ohišje bobna, ... tehta cca. 70 kg. 

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Na preko 30 let stari Gorenje skrinji so šle fedre. Kupil sem nove in piči miško.

 

Starši so imeli Candy pomivalne stroje, vedno preko 10 let. 1x so si privoščili nemca. Zdaj ga ni več pri nas. Bloomberg, v prvem letu na garancijo menjavali vezje.

 

Na Candyjih, po par letih, ko slabše pere, menjaš samo drsne ležaje na lopaticah.

 

Pralni Beko je znance kr jezil. Sedaj imajo tudi težave z pralnim Gorenje. Naš je Boš (Bosch), preko 13 let in še piči.

 

Pomivalnega nimam.

 

Belo tehniko kupim srednji rang do spodnji srednji rang.

 

Po vseh testih ZPS, Stieftung Wahrentest, najboljše perejo posodo Boši. Zberi 1-2 modela nad osnovnim, pa nimaš kaj zgrešit.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 51 minutami je Janez007 napisal:

To je verjetno žal res. So nas pa polna usta, kako bomo rešili ta svet na način, da bomo začeli živeti trajnostno.

 

Začaran krog. Če se v bližnji prihodnosti ne bodo stroji še bolj kvarili, ne bo širitve proizvodnje, ne bo večjih dobičkov za lastnike, novih delovnih mest, ... na drugi strani pa že komaj obvladujemo velike kupe odpadkov, tudi tako, da se jih "na črno" izvaža tja, kjer jih neposredno ne vidimo in čutimo, recimo v Afriko. Da ne govorim, koliko se zavrže surovin in uniči energije, vložene v te proizvode. 

 

Sem pred kakšnimi 5-timi leti kupoval pralni stroj. So imeli tudi Miele za cca 700€ z napisom, da je narejen za 20 let delovanja. Kupil sem "plastičnega" Boschovega za dobrih 400 (popravilo Gorenjevega - elektronika inverterja bi stalo 350€ + delo) in doplačal še za podaljšano garancijo, v kateri se ni pokvaril. 😀 Mama je zaradi stare šole kupila tistega Miele za 20 let delovanja. Letos se ji je po 10-tih letih pokvaril ... metalo je ven varovalko ... šel je električni grelec ... 80€+ DDV za popravilo.

 

Je pa moj Boschev v primerjavi s prejšnjim Gorenjevim na videz in otip prav bogi. Gorenjev je imel spodaj dno z nalimanim filcem, ohišje bobna iz nerjavečega jekla, .... skupaj 90 kg. Boschev sploh nima dna (sem se urezal v roke, že ko sem ga nakladal v avto), ima plastično ohišje bobna, ... tehta cca. 70 kg. 

@Janez007 popolnoma prav imaš glede okolja itd... a kaj ko je realnost taka kot je.... :nevem: Nekje sem zasledil, da se naj bi na energijski nalepki ocenjevalo kateri stroj je kvalitetnejši, ne vem lahko da se že, ker že nekaj let nisem kupil nič novega....

Zadnja mašona je tole, prej Hover 15 let.... 😉

16927701843614343180817619598037.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 minutami je Bini napisal:

@Janez007 popolnoma prav imaš glede okolja itd... a kaj ko je realnost taka kot je.... :nevem: Nekje sem zasledil, da se naj bi na energijski nalepki ocenjevalo kateri stroj je kvalitetnejši, ne vem lahko da se že, ker že nekaj let nisem kupil nič novega....

Zadnja mašona je tole, prej Hover 15 let.... 😉

16927701843614343180817619598037.jpg

 

Energijska nalepka je dokazilo o energijski (ne)potratnosti strojev. Začelo se je s hladilniki/zamrzovalniki, pralnimi stroji, pomivalnimi stroji, danes pa so obvezne že na gumah. V praksi pa je tako, da moraš na pralnem stroju, ki je po energijski nalepki super varčen, na roko naštimat dvojno izpiranje, ker pri avtomatiki na perilu pusti preveč praška ... Energijsko varčne gume so preveč plastične, itd, itd,... 

 

EUROPA.EU

Informacije o novih energijskih nalepkah, katere izdelke je treba označiti z nalepkami, kakšne so obveznosti proizvajalcev in prodajalcev

 

 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Bom za Miele rekel tako...imam premalo izkušenj,da bi lahko kaj trdil,lahko pa napišem,kaj si mislim.

Imam teto v Stuttgartu,k ima sušilca kondenzacijski,k mora navroke stran zlivati vodo,k je star že cca 30 let in noče in noče crkniti....je teta jezna,k se ji ne da skoz stran zlivati tisto vodo...pa k mal več ponuca...sam ko vidi ceno novega.. pa dela stari naprej.

In smo mi tudi mislili,da bomo pač "investirali", pol bo pa mir...pa je pomivalc sicer češki zdžal daleč pod pričakovanji. In je tudi res,da je prec po 2-3 mescih šel en ventil al kaj...ob strani pri toplotnem izmenjevalcu,in je moral nekaj izpirati in pucati...pač v garanciji...je bil kar šok,k smo kupili tudi zelo dragega pralnega,tašča pa pralnega in sušilnega....

Je pa serviser tud debelo gledal,ko je videl,da je "češki"...dejansko najprej ni verjel...

In kaj si mislim o Miele-jih....bom rekel tako-po moje delajo najcenejše drugje kot v nemciji,ker morajo parirati zahtevam trga ravno zaradi garancij in cen.

Po moje,da če se odločiš za Mieleja,ne smeš jemati najcenejše,ostalo je pa itak 1000€ in naprej...

Pri nas kot rečeno oba pralna Mieleta delata brez problema že dolgo...pr sušilcu je šel ventilator uparjalnika...se zgodi...

 

Bi pa omenil eno slabost,k je pooblaščen serviser za Miele lih Etis...bolje,da ne omenjam,kako mnenje imam o njih...samo bežite stran!!!

Za Boscha še dobiš kakega serviserja,k ima kaj pojma,in da ni od Etisa...za Miele si pa sam na Etisu👎

  • Všeč 1
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Odvisno, kje tankaš. Na avtocestah je res tudi 2€ in več,na kakih navadnih cestah pa ga dobiš tudi za 1,6€. Res je kar praviš. Hoteli so tudi do 50% cenejši kot pri nas. Aperol spritz v Veroni 4,5€,v Kopru od 6-8€, pizza v centru Milana od 7-10€, pri nas že krepko nad 10€. Skratka, naši so šli s cenami v nebo. Lep primer je Bovec, kjer so dobili en kup odpovedi. Moj znanec dela tam kot vodnik splavov in je več doma kot gor v Bovcu. Ne ve, kako bo s to sezono. 
    • Tudi v dežju je fajn pohajat in nič jamrat😁 V trenutku sem bil stuširan.
    • Norveške mi raje ne omenjat, ker kolk hipokrizije kot je pri njih je verjetno da skoraj ni nikjer. Da so si naredili vse to je bila zgolj zasluga v ogromni prodaji nafte in plina. Potem so tolk subvencioniral EV-je ravno iz prodaje fosilnih goriv, da so si jih vsi kupili "na zalogo" in tko mal za zajebavat naokol. Za resno pa se še vedno vozijo v ICE avtomobilih, sploh pozimi jim skoraj ne pade na pamet, da bi EV-ja uporabljal.   Zato pa pridemo do tega fenomena, da poraba goriv ne pade. Ne pade zato ker lažejo vsem v fris vključno samim sebi.   Zgodba je verjetno podobna povsod, ker ne glede, da je procent EV-jev še majhen bi se moralo poznati pri zmanjšanju porabe nafte. Pa se? Kje so študije, da gre to res v pravo smer? Vemo da samo izdelava EV-ja potrebuje toliko nafte, da so pri Volvotu naračunal, da je za cca 90.000km vožnje ICE-ja.
    • Golob je kriv... aja sej to ni pr nas. Mah sej je vseeno pod pernatim Taubijem, sem slišal, da mamo najdražji bencin. Tko pravijo tud na forumih in TikToku.
    • Dražji kot pri nas. 202 RDS, to google pravi 1.72€.   2 leti nazaj sem poleti v Italiji (Elba in Firenze) tankal po 2.1€. V Grčiji pa lani poleti poleti okoli 1.8€.   Imam kr srečo s ceno.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.