Baterija
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Tvoj AI je bolj levo usmerjen, ker verjetno upošteva, kaj pišeš in kaj prebiraš na spletu, moj je realen. Kaj zdaj. A bomo poklicali črno kocko, da pove, kaj je res?🤗
-
my point exactly... če se bo poslušalo švabe bomo spet korakali.
-
Kaj zavajam, pismo k bi Janšo poslušal, kako obrne stavke... dej poglej kaj ti je tvoja UI napisala in o čem si ti pisal v prejšnjem postu. Dal si poudarek na nemško avtomobilsko industrijo in da smo brez nemcev opleli in na to sem ti odgovoril. 8% Slo izvoza je v avto industriji in to v Nemčijo, Francijo in v vse ostale države kamor izvažamo produkte avto industrije. Kje je tukaj zavajanje ne vem. A si ziher, da tale UI daje pravilne podatke, ker vem, že dolgo na pamet, da to ni 18-20% Če gre 33% od teh 8% v Nemčijo to pomeni par procentov skupnega izvoza. In ker vidim, da je tukaj ratal trend pomoči z UI sem še sam dal v Copilota, ki je samo potrdil moje navedbe. 📊 Glavne izvozne panoge Slovenije (delež v %) Panoga / skupina izdelkov Delež izvoza 💊 Farmacevtski izdelki (zdravila) ~40,8 % ⚡ Električna oprema in elektronika ~8,6 % 🚗 Vozila in avtomobilska industrija ~8,0 % 🛠️ Stroji (vključno z računalniki) ~7,2 % ⛽ Mineralna goriva (nafta, energenti) ~4,7 % 🧴 Plastika in izdelki iz plastike ~2,9 % 🔩 Aluminij ~2,5 % 🏗️ Železo in jeklo ~2,2 % 🌲 Les in lesni izdelki ~1,6 % 🔬 Optična in medicinska oprema ~1,6 % Ostalo (manjše kategorije skupaj) ~20 % Enake podatke mi je vrgel tudi Google AI assistent Celotni avtomobilski sektor v Sloveniji šteje okoli 40.000 delovnih mest in če izberemo tretjino za dobavitelje nemčije je to le kakih dobrih 13.000 delovnih mest.
-
Boss, zopet zavajaš.😉 Nemčija je daleč najpomembnejši trg za slovenski izvoz — in posebej za avtomobilsko industrijo. Ključne številke: Nemčija predstavlja približno 18–20 % celotnega slovenskega izvoza. Pri slovenski avtomobilski industriji je odvisnost še precej večja: približno 33 % izvoza slovenskega avtomobilskega sektorja gre v Nemčijo. avtomobilska industrija sama predstavlja okoli 20 % vsega slovenskega izvoza in približno 10 % BDP. Slovenija ima več kot 100 Tier-1 in Tier-2 dobaviteljev za evropske proizvajalce avtomobilov. Skoraj vsi večji slovenski avtomobilski dobavitelji delajo neposredno ali posredno za: Volkswagen BMW Mercedes-Benz Audi Porsche ter njihove dobaviteljske verige. Po ocenah industrije je neposredno ali posredno na nemško avtomobilsko industrijo vezanih približno: 40.000 delovnih mest v Sloveniji, in velik del industrije v Savinjski, Koroški, Dolenjski ter Štajerski regiji.
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
Pred nekaj leti. Takrat ko je ravno nemška industrija še konkurirala svetu po zaslugi poceni ruskih energentov, smo imeli z nemškimi poslovnimi partnerji večerjo. Debata se je zavlekla v pozne ure, debate so bile zelo pestre. Sodelavec je v pogovoru izjavil, da občuduje nemški narod ki je moral imeti kar težko nalogo, da je opravil s svojo preteklostjo. Eden od Nemcev je na to takoj odgovoril: kdo pa pravi, da je nemški narod opravil s svojo preteklostjo. Samo dajte nam novo priložnost pa boste videli kako smo opravili s preteklostjo.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.