Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je Alex napisal:

Sam imam širino felten 7" na stari mazdi 6 in širino gum 215. In je ravno še v redu. 

Načeloma amerikanci dajejo na feltne na Mazde 6 na 7,5" tudi širino gum 245, a izgleda zelo balonasto. 🤔

Res ET42 17" platišča glede na ET50 štrlijo bolj ven? S katerimi je avto bolj podoben kariolci? 😁

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Res ET42 17" platišča glede na ET50 štrlijo bolj ven? S katerimi je avto bolj podoben kariolci? 😁

Manjši kot je ET, bolj gre ven kolo proti blatniku(bolj se poravna z blatnikom 😊

Se pravi, če daš namesto originalnih ET 50 recimo ET 42,bo guma za 8 mm bolj ven proti blatniku. Kariolca bo z ET 50.😊

Recimo, za primerjavo, jaz imam širino feltne 8,5" za gume širine 245. To je kar 38 mm več kot 225. Na začetku sem imel gor tudi gume širine 225,a so bile kar raztegnjene.

A se da vozit tudi tako. 😊

Original mazdine 19" so širine 7,5" pa so tudi gume gor širine 225.

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Manjši kot je ET, bolj gre ven kolo proti blatniku(bolj se poravna z blatnikom 😊

Se pravi, če daš namesto originalnih ET 50 recimo ET 42,bo guma za 8 mm bolj ven proti blatniku. Kariolca bo z ET 50.😊

Recimo, za primerjavo, jaz imam širino feltne 8,5" za gume širine 245. To je kar 38 mm več kot 225. Na začetku sem imel gor tudi gume širine 225,a so bile kar raztegnjene.

A se da vozit tudi tako. 😊

Original mazdine 19" so širine 7,5" pa so tudi gume gor širine 225.

Glede zamika imaš prav. 👍Narobe sem si predstavljal. Tole sem našel, da si človek lažje predstavlja:

https://www.rimsntires.com/specspro.jsp

Napisano

Vse bo v redu... Do kakšne prometne nesreče. Takrat pa, če ni vse po papirjih, zavarovalnica ne da denarja... 

Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Vse bo v redu... Do kakšne prometne nesreče. Takrat pa, če ni vse po papirjih, zavarovalnica ne da denarja... 

Zna bit, da res. Vse je dobro homologirati. Jaz imam vse to urejeno in vpisano v kartonček. 

Napisano

Sprašujem: original M6 17" vs CX-5 17":

image.thumb.png.5713209bfb45682bea3161207b4c72ff.png

In če primerjam original M6 19" vs CX-5 17":

image.thumb.png.dd684a3b57a634f97025ad88c7870295.png

In še, če primerjam original M6 19" vs original M6 17":

image.thumb.png.8ba6ba8ab771f4259b99359519dc7f5f.png

Napisano

Moja ima tudi 16ke v kartončku

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Homologacija pravi takole:

image.png.bb589ad7b50c73b19d8470cf3021f9e7.png

Jap. A se da vpisati tudi druge dimenzije. Seveda morajo vse pregledati, premeriti, poslikati in če je vse v redu ti vpišejo v kartonček novo dimenzijo. Simpl. 

Jutri po slikam moj kartonček, kako izgleda. 

Popravljeno od Alex

Napisano

Jaz sem ze napisal prej... 

Continental WinterContact TS850P SUV 99V v dimenziji 225/55R19 ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

@Bini pa sej ti že tri strani pišemo o zimskih gumah... :nevem:

Ni mi čist jasno kaj bi še rad izvedel?

• Všeč 1
  • Zmeden 1

34910_1.png

Napisano (urejeno)

Bini, odloči se za kvalitetne , dobre gume in boš imel mir. 

Ene izmed teh, ki smo ti jih našteli. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 31 minutami je Boss napisal:

@Bini pa sej ti že tri strani pišemo o zimskih gumah... :nevem:

Ni mi čist jasno kaj bi še rad izvedel?

Več kot 10 jih ni pa sem mislil, da se bo še od več kot 100....forumašel napisal na kakih vozijo.... 😁

Pa oprosti no.... 😊

Imam še nekaj časa, da se odločim. Brez skrbi bom izbral ta prave... :prstgor:

Napisano

Zakaj oprosti, sem le vprašal če te kaj bolj konkretnega zanima glede gum, ker sem mogoče spregledal. Ne bo ti pomagalo še več mnenj, samo še težje se boš odločil.

Stvar je pa dokaj enostavna - z dražjimi (premium) znamkami skoraj ne moreš falit, pri srednji ceni pač vzameš v zakup nekaj kompromisa. Pri kitajcih in drugih low budget pa samo obrat za 180 stopinj pa odkorakaj stran.

• Všeč 2
  • Ljubim 3

34910_1.png

Napisano

Če ti bo kaj pomagalo, meni so konkretno za sneg bile najbjoljšedo sedaj Dunlop. 

• Všeč 2
  • Ljubim 1

Napisano

Potrjujem Alexovo navedbo... sam sem tudi zadnjih 15 let samo na Dunlopu.

34910_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• The lesbians next door asked me what I would like for my birthday. I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch."
    • Pa gremo še malo bolj nazaj, če že tako praviš. Kijevska Rusija (Kijevska Rus). Nastala je v 9. stoletju s središčem v Kijevu, velja za skupno zgodovinsko zibelko Ukrajincev, Rusov in Belorusov.   Mesto Kijev je obstajalo in bilo politično ter kulturno središče že več stoletij preden je bila sploh ustanovljena Moskva (Moskva je bila prvič omenjena šele leta 1147 kot majhna utrdba).   Ko se je Kijevska Rusija razpadla, sta se na ukrajinskem in ruskem ozemlju razvili ločeni politični tradiciji (Kneževina Galicija-Volinija na zahodu ter Velika moskovska kneževina na vzhodu, iz katere se je kasneje razvil Ruski imperij).
    • Potem pa začnimo še mi posebno vojaško operacijo in gremo priključit "Avstrijsko koroško" nazaj Sloveniji - ker so se že v šestem stoletju predniki Slovencev (Slovani) naselili v Vzhodnih Alpah. Nastala je samostojna kneževina Karantanija s središčem na Krnskem gradu na Gosposvetskem polju. To je bila v celoti slovenska državna tvorba, znana po obredu ustoličevanja knezov v slovenskem jeziku.   In ne pozabimo na Trst - leta 1910 je v Trstu živelo več Slovencev kot v Ljubljani... Pa če smo že tam, potem rešimo še Rezijo in Terske doline, kjer so Slovenci bili že od sedmega stoletja v večini - dokler nista Hitler in Musolini sklenila "Sporazum o izselitvi tujerodnih prebivalcev"... In ne pozabimo še bolj severno na Trbiž, Žabnice, Ukve, Ovčja vas, na Kanalsko dolino v celoti, ki je zdaj v Italiji. Ta območja sploh niso bila Italijanska vse do konca prve svetovne vojne...   A začnem naštevati vse napade na Slovence na tem območju, izseljevanje, uničenje Slovenskega doma, ... ... ...   To je vse dokumentirano in ni nobena Primorska propaganda...       Rusom se v Ukrajini ni tako grozno godilo. Posamezni primeri ja, kaj množičnega pa ni bilo. Je pa zelo pomembno, kako znaš to prikazat. Se bom tokrat namerno izognil politiki in geografiji, da ne bo kdo mislil, da dodatno podpihujem. Vzemimo za primer ladijske nesreče. Vsi poznajo zgodbo Titanika. V tej nesreči je umrlo okoli 1500 ljudi. Posneli so film, s podmornicami so se spuščali do razbitine, po 110tih letih je dogodek še vedno "živ". Skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Wilhelm Gustloff. Nemško ladjo, polno beguncev in ranjencev, je v Baltskem morju torpedirala sovjetska podmornica. Umrlo je približno 9.400 ljudi. Prav tako skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Goya. Tudi to nemško ladjo za evakuacijo je v Baltiku potopila sovjetska podmornica. Potonila je v samo sedmih minutah, umrlo pa je med 6.000 in 7.000 ljudi. Je kdo kdaj slišal za MV Doña Paz? Preobremenjen potniški trajekt je trčil s tankerjem, ki je prevažal naftne derivate. Obe ladji sta zagoreli in potonili. Umrlo je okoli 4.390 potnikov. Ali pa RMS Lancastria? Britansko oceansko linijsko ladjo, ki je evakuirala čete iz Francije, so potopila nemška letala. Umrlo je več kot 4.000 ljudi. Pa za SS Kiangya, je kdo slišal? Parnik, poln beguncev, ki so bežali pred kitajsko državljansko vojno, je blizu Šanghaja zadel podvodno mino iz druge svetovne vojne in eksplodiral. Umrlo je okoli 3920 potnikov. Pa za MV Le Joola, je kdo slišal? Senegalski vladni trajekt se je v nevihti prevrnil, ostal na površini še okoli 15 ur in nazadnje potonil skupaj z vsemi ljudmi, ki so ostali ujeti v zračnih žepih v kabinah. Rešilo se je okoli 65 potnikov, umrlo pa okoli 1.860. Kaj pa SS Sultana, je kdo slišal zanjo? Parnik, ki je prevažal izpuščene ujetnike iz ameriške državljanske vojne, je potonil po eksploziji kotlov. Umrlo je okoli 1.800 potnikov. Naj omenim samo še Tek Sing: velika kitajska trgovska barka je zadela greben in potonila, s seboj pa odnesla večino potnikov in posadke. Umrlo je okoli 1.600 potnikov. Je kdo slišal za to? Mogoče kdo ve, koliko 'Oskarjev' so dobili za film? A so sploh posneli kak film o tem?   Ampak za Titanik vedo pa vsi...  Stvar je samo, kako znaš prikazat...            
    • Ta je najboljši vic danes. 
    • Fordi so kot ženske: puščajo takrat, ko si tega ne želiš, stokajo na dolgih potovanjih, spravljajo te v zadrego pred prijatelji in vrstniki ter porabijo več denarja, kot si sploh kdaj pričakoval...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.