Skoči na vsebino

Zanimivi oglasi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tisto o menjavi pri 1500km je mim. Radi bi malo zaslu?ili pri olju, dela ti pa tako verjetno ne ra?unajo! Pri meni je to bilo 12let nazaj, ko sem pa lani pri nakupu vpra?al za teh 1500km pa se mi je nasmehnil in rekel da se to ne dela ve? in da sedaj pa? gledajo na stranke in ne samo na zaslu?ek, pa ?e par stvari ki niso za forum.

haha prej bi rekel da je obratno

Napisano

Ja ja Luka Koper ...poznamo to situacijo..vo?nja novih avtov na ladjo in obratno..res pa da imajo po novem radarje po luki..he he

Tudi na?ih Mazd ni tam ....vozijo jih v Belgijskem pristani??u..lp

Napisano

Tole je pa mal kontradiktorno, sploh ?e govorimo o bencinarju, kjer hitro zaide? v ve?je obrate. Tole si lahk interpretira?, kot da mora? it na turisti?no gorsko preizku?njo dolgo 1500 km :P Tam stalno menjuje? obrate, pa dolgo traja, pa motor bo dolgo topu.

Malo za ?alo malo za res ... me pa zanima dejansko, zakaj nebi smeu met konstantnih obratov? Adaptivni tempomat recimo, da mi je jasn, pa? no?e?, da ti ?alta nekam v vi?ave in pritiska gas do konca. Sam zakaj bi bla pa turisti?na vo?nja po ac z konstantnimi obrati problem pa ne razumem.

Hja, lastniki bencinarjev so mal na slab?em, ker bodo pri novem avtu te?ko sprobali vse konji?ke, ?e ?elijo narediti pravilno utekanje. Dizlarji nimajo teh te?av saj so vsi konj na voljo ?e od 2500 obratov.

Motor se na za?etku na?eloma uteka, kar pomeni, da se deli, ki drsijo en po drugem (recimo bat in notranjost valja) se navajata en na drugega in ravno zato je treba spreminjati obrate, ker pri razli?nih hitrostih bata dobi? vse situacije na katere naj se zadeve prilagodijo.

Marsikdo bi rekel, da je to sicer bedarija ampak a je to res te?ko tista dva tanka mal se vozni?ko prilagodit. Slab?e ne more bit lahko je samo bolj?e in ?e zaradi tega motor pridobi na vzdr?ljivosti je pa samo plus. 

33112_1.png

Napisano

Js mislim, da vsaka normalna vo?nja, tudi po tempomatu (razen ?e ne gre? kam kjer je 100 km ravne ceste brez prometa), bojo obrati padal in rastli. Se bi pa predvsem strinjal, da ni dobro nabijat do rde?e linije ;) Vsekakor pa dobivlam predstavo, da v Slo ve?ina voznikov uteka vozilo vsak dan :)

Da se mi ne menmo slu?ajn o kakih gumjastih motorjih, da jih ne smemo preve? navijat, da se nebi raztegnali :P

Napisano

Mislim kaksne bedarije in bucke. Kupis 3-4 leta star avto in sedaj se je pa z njemu vozilo kot ken block. Ja res folk kupi nov avto in ga boli kurac in ga tri leta tera v bozjo mater pol ga pa proda. In to mazdo nek 50 let star fotr... Cmooon get real. Osebno sem tudi za da se kupi 3-4 leta star (NOV) avto, kateri je bistveno cenejsi on novega iz salona in imas prakticno (NOV) avto, kateri ti bo  brez problema zdrzal 300k km...sploh teli novejsi avti. Jest sem kupil 10 let staro setko pa sem v dveh letih zamenjal en lezaj. Avto jei mel 175k km sedaj pa 220km. Fotr isto kupil 6 let staro sestko pa nekih izrednih stroskov v 120 k km NI! Razen to da se je prejsno leto zabil. Smo ga popravili za 3.000? in normalno vozi dalje. Mogoce taka fobija ker kupujete dizla. To je razumljivo :P. Potem vam tudi 9 let garancije ne pomaga :DD. Kar se pa izrednih stroskov tice je pa itek loterija, ampak pri mazdi opazam , da jih imajo vec novi avti kot rabljeni :D

Napisano

Ma ne no, jaz pa sem ravno pred kratkim nabavil dizla 175 PS in u?ivam v BUM efektu turbine... pa tako malo mi porabi... A da se lahko kaj pokvari? Ne verjamem, saj ima tak lep traktorski zvok, da bo zagotovo delal vedno in je buletproof... o?itno sem res preve? vejel postom prodizel influencerjev tu gor... :lol:

Sarcasm mode OFF, ampak dizla sem pa res nabavil. :vesel:

Napisano

Ja ja Luka Koper ...poznamo to situacijo..vo?nja novih avtov na ladjo in obratno..res pa da imajo po novem radarje po luki..he he

Tudi na?ih Mazd ni tam ....vozijo jih v Belgijskem pristani??u..lp

Jaz sem bil v okviru Nebenjob zaposlitve, ko sem ?ivel v Freisingu, del ekipe, ki je vozila NOVA vozila Bmw iz tovarne potem do rent a car enot, kjer so bili dalje na voljo za izposojo. Ti avti so imeli na ?tevcu prevo?enih 7 do 14 km. :)

Ti iz prve roke povem, da so ?li direkt takoj na blokado in potem npr. ko sem imel 530i je ?lo v mojem primeru 257kmh po ?tevcu. Ve? ni zneslo. (za zgled so mi bili ostali ?lani ekipe, ve?ino iz HR in ostalih vzhodnoevropskih dr?av). Jaz sem ga vsaj ogrel na delovno temperaturo in potem pognal, ostali pa takoj iz samega skladi??a na polno.   :zvizga:

P.S. in tak?en avto naj potem njegov prvi lastnik uteka kolikor ho?e, avto se je ?e utekel kolikor se pa? je. Luka Koper mi je pa tudi poznano, vem kako to gre, npr. frend mi je omenjal primer, ko je nekdo SKLOPKO skuril na fertig, s tem da ?koda ni imela ?e niti 20km prevo?enih po ?tevcu.  :harhar:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Jap... luka koper je raj za primerno vo?njo novega avta. :)

Tej so ziher dobro ute?eni.

Napisano

Mal sarkazma k jo bilo sedaj ene par izrednih stroskov na forumu :D

V bistvu je bil res en problem z motorjem, ker so bile konstrukcijske znane napake.

In cela znanost o tem, kako so tej motorji delikatni, pa da mora? pazit, da se pod obrati ne razletijo, pa bogi vi, ki imate dizle, poglejte nas benzinarje. Tudi ?e vozimo 120 po avtocesti nas skoraj noben kamion ne prehiti. Pa ?e pije nam takrat res malo.?e pa se damo v zavetrje kakega kamiona pa je rezultat ?e bolj?i.

Napisano

2.0 in pa 2.5 vrh glave za normalno ali pa malenkost dinamicno voznjo. Nevem kaj rabite 300 hp. Pije pa cca. 2l vec. Vem da sem gorenc ampak se pozvizgam na to razliko. Poleg tega imajo nove mazde se addblue in nakoncu ce sestejes vse skupaj ni neki velike razlike, ce sploh je.

Napisano

tudi glede utekanja motorja (engine break-in) so si mnenja strokovnjakov razli?na, nekateri svetujejo na easy, drugi na polno..

"Most importantly, experts disagree on whether it is better to start engines on high or low power to break them in. While there are still consequences to an unsuccessful break-in, they are harder to quantify on modern engines than on older models. In general, people no longer break in the engines of their own vehicles after purchasing a car or motorcycle, because the process is done in production."

https://en.wikipedia.org/wiki/Break-in_(mechanical_run-in)

Napisano

Ta motor ima osnovo v Mazdinih V6 motrojih, neko? sem sanjal, da bi imel takega v  Mx-5

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Slivka, ce ni dizel (turbodizel), ni vreden nakupa, drzi ta trditev? :)

Napisano

Bravo, sedi, pet.

?e bi namre? bil turbo-dizel, bi ?e imel drugega lastnika in ne bi bil ve? naprodaj...

Seveda pa obstajajo ljudje, ki tak avto kupijo, nato pa zaplinijo. Torej imajo zdaj priliko...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Hvala, nebi, mi je Z4 nekako bli?je mojemu na?inu vo?nje. :punk:

Napisano

Ampak zvok dvolitrskega V6... :zvizga:

Pa ?e zima prihaja pa smu?anje pa kot "mobilni bazni tabor" za izhodi??a za hribe,...

Premisli ?e enkrat. 

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Močno dvomim da tudi pri tem kolaču niso bili zraven.
    • Mah, prav dobro se niti ne spomnim... Je bil en vaški pretep, prišla milica in njihov nono se je izmuznil, da ga niso dobili. Ko je vsa "pivska kompanija" prišla iz zapora in so se spet našli v oštariji in spet "malo" popili, so se spet nekaj začeli kregat in so mu jebali četniško mater, ker "se je skril ko partizan, ko nemce zagleda"...   Nekako tako je šla ta zgodba...
    • Če boš uporabljal Forscan, potem poglej kaj priporočajo na njihovi strani.   Jaz sem po njihovem priporočilu kupil iz Amazona.
    • Zanimivo, res ekstra donosi posvecenih. Po drugi strani pa vsi ti insiderji (razen enega ali dveh) niso dosegali rasti zlata, ki je šlo v zadnjem letu gor za 70+%...
    • Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.