Skoči na vsebino

Zanimivi oglasi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Cagav fant ni ?e nikoli pri punci spaw (ni kaj odla?ati, ker cena je res ugodna). :zvizga:

Ma u pm vse skupi. Eni ne mahamo kr z ? naokoli, mormo se kj prodat pa leasing uredit.
Napisano

... kje je zaj Alex, da bi vidu kak se bencinarke prodajajo, ko vro?e ?emlce :)

Ampak samo zaradi TAPRAVE barve. :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ja saj samo za aro je blo treba imeti zraven. Smo pa vsi ki pre dolgo gledamo pa? prepozni. ?e nas Seba iz MS prehiti.

Je pa res da je bila vsaj en teden na avtonetu.

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

To tekmovanje, kdo bo kupil to Mazdo je podobno, kot ko odprejo novo trgovino, pa vsi rinejo vanjo, ?eprav ne vedo, kaj bi pravzaprav radi. Ker pa" gredo drugi, gremo ?e mi. Kot nekak?na mno?i?na histerija.Pa ?e ta prave barve je, pa je panika ta prava.:) Sej vem, res je lepa, a pije preve?, kar da od sebe. Morala bi imeti turbino pa bi bila res pravi avto. Tako pa, pla?a? eno, dobi? ven nekaj drugega. Bo pa kupec imel, ?e ?e ni? drugega, vsaj najlep?o 6-ko na vasi ali v svoji ulici. Tudi to nekaj ?teje dan danes.

Napisano

Pije niti ne toliko prevec... razlike med tem in dizelskim motorjem je mogoce kaksen liter... Vsaj po mojih izkusnjah... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

To tekmovanje, kdo bo kupil to Mazdo je podobno, kot ko odprejo novo trgovino, pa vsi rinejo vanjo, ?eprav ne vedo, kaj bi pravzaprav radi. Ker pa" gredo drugi, gremo ?e mi. Kot nekak?na mno?i?na histerija.Pa ?e ta prave barve je, pa je panika ta prava.:) Sej vem, res je lepa, a pije preve?, kar da od sebe. Morala bi imeti turbino pa bi bila res pravi avto. Tako pa, pla?a? eno, dobi? ven nekaj drugega. Bo pa kupec imel, ?e ?e ni? drugega, vsaj najlep?o 6-ko na vasi ali v svoji ulici. Tudi to nekaj ?teje dan danes.

Vsak misli po svoje. Meni gre v budget in iscem nekaj takega, najraj brez turbine.
Napisano

Pije niti ne toliko prevec... razlike med tem in dizelskim motorjem je mogoce kaksen liter... Vsaj po mojih izkusnjah... 

Ne Alexu pokvarit tripa... :)

Napisano

Se kar strinjam... Tamo?an dizel v Mazdi ni najbolj spoprijateljen z avtomatskim menjalnikom. Samo tukaj je razlika liter v porabi. Ta avtomatik zna veliko lep?e sodelovat z bencinskim motorjem. Recimo 165KM 2.0 je samo dva deci razlike med ro?nim in avtomatiko. Kot ka?e je ta menjalnik bil razvit za bencinske motorje in lepo izkori??a njegove karakteristike, medtem, ko je v dizla bil kar porinjen, ker so pa? kupci glih sitnarili, da bi imeli tudi tam avtomatiko.

33112_1.png

Napisano

Pije niti ne toliko prevec... razlike med tem in dizelskim motorjem je mogoce kaksen liter... Vsaj po mojih izkusnjah...r

Govorimo o avtomatske menjalniku dizel vs benz. To verjamem.Se pravi, ?e ima dizel z avtomatskim nekje povpre?je 7,5 ima benzinar avtomati 8,5.

To bi bilo kar realno.

Napisano

Jst mam 2.2 175 automatik,.. povpre?na poraba na delo po AC in nekaj po mestu 6.8l. Sam mam bel te?ko nogo

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Alex...pribli?no tako nekako..poraba Benz -dizel..odvisno od voznika tudi..meni osebno je ta 2.5 Benz.motor z AT.menjalnikom.odli?na kombinacija dela ok ...imel tako Mazdo 6.nadomesto ...super se vozi...lahko bo to tudi moja naslednja Mazda ...zoom zoom lp

Napisano

Govorimo o avtomatske menjalniku dizel vs benz. To verjamem.Se pravi, ?e ima dizel z avtomatskim nekje povpre?je 7,5 ima benzinar avtomati 8,5.

To bi bilo kar realno.

Jaz sem imel prej sestico 2,2, CD175 automatic in povprecno porabo v petih leti okoli 7,5l/100km... Sedaj s CX-5, 2,5, G194, automatic, AWD po cca. dveh letih pa imam okoli 8,5 l/100km ... Pa je CX-5 tezji in manj aerodinamicen od sestice... pa se AWD je... Nacin voznje je podoben... 

Rde?a prodana. Ma nej gre u pizdo vse skupi....

A jo je kaalman potem vzel?

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

@Jest, ti si eden redkih, ki realno pi?e o porabi avtomatika dizla in po mojem tudi vozi?, kot se spodobi po mo?ko.Ko mi nekdo napi?e porabo 6,5 se samo nasmehnem.:)

Napisano

Ja verjetno g.Kaalman...zoom zoom lp

Napisano

Glede AT in mo?nej?ega dizla pa je poraba pod 7 verjetno utopija, razen ?e bc konkretno la?e. :)

... in benzinarju pod 8,5,?e si seveda ne izmisli?. :)

Napisano

Glede AT in mo?nej?ega dizla pa je poraba pod 7 verjetno utopija, razen ?e bc konkretno la?e. :)

Da se, pa niti ni tok te?ko. Res pa je, da ne pozimi in ne z zimskimi gumami. Poleti pa ni panike, samo spet, ne po mestu. Jaz sem imel minimum 6.3, vozil sem pa? bolj ali manj normalno. No, pa jaz imam ?e power box.

Kokr pa za?ne? mal u?ivat skoz ovinke, se pa povzpne itak :) Ne vem zakaj ne dajo ve?ji DPF filter recimo, kot ima konkurenca. Na ta na?in bi pomoje zni?ali tudi porabo.

Napisano

Top. Fant je imel ze pri prejsni mazdi 2.5 motor :). Takega bi pa se jaz imel pa kljub temu, da je karavan. Mogoce bom pa cez par let imel predkupno pravico :P

Napisano

Dobro, min. porabo je nesmiselno pisat, G145 (optimirana na 165) jo je tudi lahko imela 5,6, ampak to so izredne razmere (relacija, ve?inoma regionalke, ni? mesta in 120 km/h po AC). Realno je liter do liter in pol ve?., pozimi lahko tudi 2.

... in benzinarju pod 8,5,?e si seveda ne izmisli?. :)

Pri 2.5 AT zagotovo, G165 ro?ni skoraj liter manj, G145 pa ?e dobrega pol litra manj.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To je t.i. "balkanski"stil vožnje. Vozijo se vsi na prehitevalnem pasu, ni važno koliko kilometrov daleč-do onemoglosti. Dokler mu zadaj ta hitri ne blendajo ali se jim kdo ne nalepi meter za rit, da se končno spravijo na desni pas. Tega je v Italiji zelo malo , tudi v Nemčiji se tega zelo držijo. Namreč , veliko voznikov vozi po skrajnem desnem pasu ,kar je edino prav. Tudi sam se tega držim, ko se bolj "fijakam" in se mi nikamor ne mudi. Pri nas pa,če bi imeli tropasovnico , bi izgledalo nekako takole:   1. Prvi pas bi bil rezerviran za tovornjake (+drugi pas, kjer bi se tovornjaki prehitevali.) 2. Po srednjem bi se cijazili modeli, ki si ne upajo voziti več kot 110, razni električarji, kamperji, prikolice, ki bi se premikali  z 100-110 na uro. Vsake toliko bi jim celo kak tovornjak trobil in blendal, naj se umaknejo. Kamperji bi se ob prehitevanju  metali na tretji pas, kjer bi s svojimi 110/uro ogrožali tiste za njimi, ki bi vozili malo hitreje. Zopet ne bi bilo tekoče vožnje. 3. Na tretjem pasu bi se "pasli" vsi , tisti, ki spadajo tam in tisti, ki bi spadali na skrajni desni pas. V glavnem bi bil en kaos in gneča poleti enaka kot do sedaj.
    • Ne bo. Tip se zafrkava s svetom. 😉 Sicer pa ni ta njegova politika nič novega. Prejšnji ameriški politiki so delali enako, le da je bilo vse zavito v celofan. Zanimala jih je le Amerika.  Ta pa pove na glas vse, kar ima na umu. Je pa ena stvar dobra pri vsem skupaj.  Bo končno Evropa stopila skupaj in končno ustanovila svojo vojsko z svojim poveljništvom. Res da nas bo ne to nekaj stalo a nič ni zastonj. Letala in ostalo pa naj nabavijo drugje, lahko tudi od Kitajcev. In upam,da se bolj  povežejo z ostalim svetom ( z Kitajci, južno Ameriko, Indijo, Avstralijo ...). Da ne bodo več toliko  odvisni od gringosov.Od  raznimih kamelarjev in pijančkov pa čim dlje.
    • A veš, da sem to že sam opažal. Prehitim po skrajno levem, ker nekdo vozi po srednjem. Nato se umaknem skrajno desno. In tistemu ne 'potegne', da bi pravzaprav lahko tudi on vozil po skrajno desnem. Sem se že spraševal, če mi hoče s tem kaj sporočit, ker vozi po 'sredincu'...
    • A ti še vedno z isto foro? Žuti bo zavzel Grenlandijo, cel kup folka bo pa še vedno nebuloze trosilo, da se ni nič zgodilo in še hvalili bodo tako potezo. LaLaLand.
    • Ja, tole bo ena velika lekcija, ki se jo bo moralo naučit 95% vseh voznikov, ko bodo razširili AC na tretji pas. Cel kup folka misli, da je ta pas rezerviran za kamione ali da je celo sramotilni pas.   Sam sem skoraj ogrožena vrsta avtomobilistov, ki striktno uporabljam skrajni desni pas (vrhniški al pa višnjegorski klanec recimo), če je le možno in to pri 130km/h. Sam mam problem, ko na srednjem vedno naletim na opravilnega invalide, ki se fura s 100-tko in mu na kraj pametni ne pade, da bi šel na desni pas. Tko moram pač menjat dva pasa, čeprav ne bi blo nič narobe, če bi samo pičil po desnem. Ta sigurno ne bi pod nobenim pogojem zavil tja, da bi prišlo do trka. No pač, to se ne dela in potem dva pasa na levo in ko sem mimo spet dva pasa nazaj na desno, da zgleda malo glupo. Ampak mentalnemu podhranjencu še vedno ni jasno, da on dela nekaj narobe.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.