Skoči na vsebino

Koga volit

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Ma kdo bo gnide obkrožil? Tisti, ki podpirajo mafijo.😉

Zgleda bo Janković spet naš vladar štiri leta.

• Všeč 1
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Ma kdo bo gnide obkrožil? Tisti, ki podpirajo mafijo.😉

Čak a nisi ti za SDS... pa tako grdo govoriš čez njih. ?zmeden?

33112_1.png

Napisano

Izgleda, da boste gledali iste frise še naslednja štiri leta. S tem, da bomo verjetno imeli v vladi tudi ravnozemljaše.😄 Ni kaj, res se nam dobro piše.🤗

Napisano
pred 3 minutami je Alex napisal:

Izgleda, da boste gledali iste frise še naslednja štiri leta.

A ti bi pa da gledamo še 4 leta oguljen fris, ki ga gledamo že 35 let. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 1 minuto je FuManchu napisal:

A vohate? 

Ne, ker plešemo.

• Haha 3
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 47 minutami je Boss napisal:

Ne, ker plešemo.

Plešete v holobjem dreku in ga ne vohate? 🤣

Čista leva svoboda.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Za Ivana so samo dve izjavi možni:

1) Izgubi za 0,01%: Volitve so neustavne. Gremo šteti na roke.

2) Zmaga za 0,01%: Naša stranka je največja in najboljša v zgodovini države. Prevedeno v: JAZ JAZ JAZ JAZ JAZ JAZ JAZ JAZ

• Všeč 3
  • Haha 1
Napisano

Joj spet bo Rupar protestiral pred DZ, vsak petek ob 13h, ko smo normalni ljudje še v službah 😜

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano (urejeno)

Demokracija torej nima rešitve, če so rezultati 50:50? Bi sklepal, da je to idealna situacija, ker ni enoumja. Kakšen rezultat bi bil dober? Tako kot v starih časih, 100% glasov za eno stranko? 🙃

Naj se zmenijo 2 ali 3 ali 4 največje stranke, saj so vsi nekaj dni nazaj razlagali, kako so povezovalni in so imeli rešitve za vse probleme Slovenije in sveta. Vsi od teh bi zatrli korupcijo, uredili zdravstvo, itd. Naj stopijo skupaj Golob, JJ, NSi in SD. Ustavna večina, pa naj se zdilajo za zaprtimi vrati, in izberejo enega tretjega mandatarja. Kako bi bil jaz vesel, da pol njihove energije ne bi šlo za medsebojno nagajanje.

A zdaj bom pa jaz hodil znova in znova na volitve? Volja ljudi je jasna, pol jih ne mara Goloba, pol jih ne mara JJ.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano

Eh, Rupar in Erjavec, pa kaj je zdaj to? Upokojenci so večinoma volili Goloba...

HECUapVaYAAZEml.png

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 47 minutami je Slivka napisal:

Eh, Rupar in Erjavec, pa kaj je zdaj to? Upokojenci so večinoma volili Goloba...

HECUapVaYAAZEml.png

S temnomodro je označen del populacije v starosti, ko v njihovih mladih možganih perfrontalni korteks, odgovoren za razumsko reagiranje, še ni povsem razvit.

Prefrontalni korteks igra ključno vlogo pri socialnem dojemanju – naši sposobnosti razumevanja kompleksnih socialnih odnosov.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Letos bodo volitve odločili glasovi iz tujine. Po nekih ocenah naj bi volilo zunaj Slovenije  nekje okoli 11000-12000 volilcev. 

Bomo videli, kaj bodo odločili. 

Napisano
pred 17 minutami je Alex napisal:

Letos bodo volitve odločili glasovi iz tujine. Po nekih ocenah naj bi volilo zunaj Slovenije  nekje okoli 11000-12000 volilcev. 

Ti verjameš v čudeže?

image.png

Napisano
pred 29 minutami je Alex napisal:

Sem ti že sredi marca napisal, koliko možnosti ima tvoj kandidat:

serviser.gif

Napisano

Holob bo moral prvo zdej požreti eno škatlo brihtolov in potem mogoče mu Zoki in Kučko sestavita tisto koalicijo. 

N7rRRL1.jpg

Napisano

Tak, Primorska zopet rdeča. Saj ni čudno. Ko greš na kako otroško igrišče, ne slišiš več slovenske besede. Lepo je dobivati socialo in kofetkat.  

Napisano

Ja, veliko takih iz obale je na -ić, ki se pretvarjajo, da so Slovenci. Tudi na forumu.

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

Ja, veliko takih iz obale je na -ić, ki se pretvarjajo, da so Slovenci. Tudi na forumu.

Ja, to je pa res. Če samo pogledam moje sodelavke: Ambrožič, Žnidaršič, Blažič, Lindič, Marič, Mozetič, moja šefica je Adamič, ... ... ...

serviser.gif

Napisano (urejeno)
pred 38 minutami je Slivka napisal:

Ja, to je pa res. Če samo pogledam moje sodelavke: Ambrožič, Žnidaršič, Blažič, Lindič, Marič, Mozetič, moja šefica je Adamič, ... ... ...

... Marušič, Valenčič, Babič, Gregorič, Simončič, Godnič, Miklavčič, Vičič...

Uf, še dobro. Sedaj se bo lahko posvetila profesionalnemu petju. 😂

https://www.24ur.com/popin/domaca-scena/magnifico-napovedal-neizvolitev-urske-klakocar-zupancic.html

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)

Še celo najbolj zaveden padalec udbaš, človek ki je obljubljal da se bo boril s puškomitraljezom proti tistim na ič, se piše na ič. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Ej ej ej... on je s trdim...č mislim no. 

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Kje je proizvodnja bolj ekoloska je stvar debate... Oboji niso ravno ekoloski  ... Ampak je to samo v prozivodni fazi... Kaj pa v fazi rabe? Je tam tudi ICE bolj ekoloski od EV?   
    • Pa vina bo letos tudi manj. Pomanjkanje vode postavlja pod vprašaj samooskrbnost z le tem.  
    • Vode imamo bistveno več kot arafati, Afrika in večina drugih delov sveta. Zaradi vode ne bomo vzeli konca ...
    • Pa ljudje božji, potegnite že enkrat glavo iz riti. Pojdite v salone, poglejte in zapeljite nove električne avtomobile iz Kitajske.   Če kdo zna narediti dobre EV, so to danes Kitajci! A Xpenga z VW značko boš pa koval v zvezde, ali pa Changana z Mazda značko?   Potem pa pojdite v salone EU proizvajalcev in poglejte, kako žalost dobite za primerljiv denar ...
    • Seveda boš našel kako tako študijo. Ampak če boš odprl oči, boš na eno tako našel sto takih, ki ugotavljajo drugače. Ker lahko AI prečeše splet hitreje od naju, je tu povzetek:   Velika večina znanstvenih študij življenjskega cikla (LCA) ugotavlja, da so baterijska električna vozila (BEV) na dolgi rok (celotni življenjski cikel) bolj ugodna glede emisij toplogrednih plinov (GHG) kot primerljiva vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem (ICEV). Obratne ugotovitve so redke in omejene na specifične pogoje. Konsenz glede GHG emisij Pregledi literature, meta-analize in velike primerjalne študije (ICCT, IEA, Argonne National Laboratory, Nature-publikacije in druge) dosledno kažejo prednost BEV: V večini regij sveta imajo današnji BEV približno 40–73 % nižje življenjske GHG emisije kot primerljivi bencinski/dizelski avtomobili (odvisno od regije, velikosti vozila, mešanice električne energije in predpostavk o življenjski dobi/kilometrih). Primeri: ICCT (2025, EU): BEV približno 73 % nižje emisije kot bencinski ICEV (do 78 % z obnovljivo elektriko). Dodatne emisije iz proizvodnje baterije se povrnejo po približno 17.000 km (1–2 leti). ICCT (globalne primerjave 2021 in posodobitve): že za vozila iz leta 2021 prednost 60–69 % v Evropi/ZDA, 37–45 % na Kitajskem, 19–34 % v Indiji; prednost se z dekarbonizacijo omrežij še povečuje. IEA (Global EV Outlook): globalno približno polovične življenjske emisije glede na ICEV (ali še boljše v scenarijih hitrejše dekarbonizacije). Študije za ZDA (vključno s tržno širokimi analizami 2023–2025 modelov): BEV nižje emisije v skoraj vseh scenarijih in v vseh okrožjih celinske ZDA; prednost pogosto 60–70+ %. V eni od podrobnejših pregledov literature (znotraj-študijske primerjave) je 23 študij našlo nižji globalni potencial segrevanja (GWP) za BEV glede na ICEV, medtem ko je le 5 študij našlo obratno (predvsem v scenarijih z zelo umazanimi omrežji, močno odvisnimi od premoga, npr. deli Indije, Kitajske ali Litve). Knobloch in sodelavci (analiza 59 regij): v 53 regijah, ki predstavljajo 95 % globalnega transportnega povpraševanja, BEV znižajo življenjske emisije glede na ICEV. Prednost narašča z: čistejšim električnim omrežjem, daljšo življenjsko dobo / več prevoženih kilometrov, izboljšavami v proizvodnji baterij in recikliranju. Break-even točka (ko BEV postane boljši od ICEV) je danes tipično med 15.000 in 50.000–120.000 km, odvisno od regije (hitreje v Evropi/ZDA, počasneje na Kitajskem pri zelo umazanem omrežju). Kdaj študije ugotovijo obratno ali mešane rezultate? Študije, ki najdejo višje ali primerljive emisije BEV, so redke in skoraj vedno omejene na: zelo umazana električna omrežja (visok delež premoga) + kratka življenjska doba vozila, starejše podatke o proizvodnji baterij (emisije iz proizvodnje baterij so se medtem znižale), ali fokus na ne-GHG vplive (npr. poraba vode, rudarjenje mineralov, toksičnost, vplivi na dihala v nekaterih lokalnih kontekstih). Nekatere študije poudarjajo, da BEV niso nujno boljši pri vseh okoljskih kategorijah hkrati (npr. višji vplivi iz rudarjenja litija, niklja, kobalta), medtem ko so pri lokalnem onesnaženju zraka (NOₓ, PM) in GHG skoraj vedno boljši. Hibridna vozila (HEV) so boljša od klasičnih ICEV, a občutno slabša od čistih BEV.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.