Skoči na vsebino

Koga volit

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
dne 1. 4. 2026 ob 21:05 je skritikrt napisal:

Dobra😂👍

Res pa je,da je Janša zmeraj vabil vse na pogovore...kontra pa tudi vemo...toliko o tem,kdo izključuje,in je leta 91 zamudil priložnost se "demokratizirati", je raje ostal v jugi oz ga je povozil čas.

Če je ta glavni in je vse po njegovem nima nobenega problema več, tudi brez težav se rokuje s stricem iz ozadja itd. Če ni ta glavni, se mu ves čas godi krivica, vsi drugi so krivi itd. Se motim?

Saj ta, ki bombardira Iran, je podoben.

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Na desnici vsak njihov poraz ali neuspeh velja za zmago ali uspeh. Desna politika ni samo politika, ampak tudi mentaliteta, lahko bi rekli celo življenjska filozofija. Desničarji imajo svoj evangelij, ki pravi nikoli se ne vdaj in nikoli ne obupaj. Nikoli ne priznaj poraza in nikakor ne pristani na fair play. Nikoli ampak res nikoli ne čestitaj nasprotniku še manj pa priznaj nasprotniku kakršne koli zasluge za nič pa tudi če se iz vesolja vidi, da je bila dobra rešitev. Nikoli mu ne daj vedeti, da se zavedaš, da si v podrejenem položaju in predvsem nikoli ne priznaj, da si si za poraz ali neuspeh večinoma sam kriv.

33112_1.png

Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Na desnici vsak njihov poraz ali neuspeh velja za zmago ali uspeh. Desna politika ni samo politika, ampak tudi mentaliteta, lahko bi rekli celo življenjska filozofija. Desničarji imajo svoj evangelij, ki pravi nikoli se ne vdaj in nikoli ne obupaj. Nikoli ne priznaj poraza in nikakor ne pristani na fair play. Nikoli ampak res nikoli ne čestitaj nasprotniku še manj pa priznaj nasprotniku kakršne koli zasluge za nič pa tudi če se iz vesolja vidi, da je bila dobra rešitev. Nikoli mu ne daj vedeti, da se zavedaš, da si v podrejenem položaju in predvsem nikoli ne priznaj, da si si za poraz ali neuspeh večinoma sam kriv.

Nek moder človek je nekoč dejal: "Poraz ne obstaja. Obstaja samo izkušnja, iz katere se veliko naučiš."

Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

Nek moder človek je nekoč dejal: "Poraz ne obstaja. Obstaja samo izkušnja, iz katere se veliko naučiš."

Do neke mere res, ampak ne v tem kontekstu zanikanja, da je vse v redu in da je poraz v bistvu zmaga.

33112_1.png

Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

Do neke mere res, ampak ne v tem kontekstu zanikanja, da je vse v redu in da je poraz v bistvu zmaga.

Ne vem zakaj, ampak se mi vse bolj zdi, da bo v primeru teh volitev ravno to.

Napisano
pred 44 minutami je Boss napisal:

Bi dodal da je to nazalost glasna manjsina. Normalni desnicarji so cisto vredu ljudje 

• Všeč 1
  • Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)

Tole deljenje na leve in desne meni ne gre. Sprašujem se, kaj sem jaz? Levi ali desni? 2 koleni nad mano - stari starši so bili oboji manjši kmetje, eni hribovci na nadmorski višini 600 m (med vojno so zbežali pred Nemci za 2 leti v drug kraj), drugi blizu Ljubljane (med vojno na nobeni strani). Oboji katoličani.

V cerkev grem redko, zame so to igrice, nisem veren. Spoštujem pa to tradicijo, kulturo in predvsem se mi zdijo krščanske vrednote, naštete v 10-tih božjih zapovedih, zelo dobro izbrane. Če bi se jih vsi držali, bi bilo na svetu mnogo lepše, za vse. So univerzalne. Večino "vernikov", ki hodijo v cerkev, se jih po mojem ne drži. 

In potem gledam politike, desne "krščanske", ki zagovarjajo nekrščanske vrednote (sebičen kapitalizem), in leve, ki zagovarjajo krščanske vrednote (solidarnost).

Kaj sem? Po mojem malo desnega in malo levega. Hibrid.  :)   

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Ja veš Alex...saj za to pa se Dražgoše slavijo kot zmaga nad nacizmom,in se vsako leto zganja cirkus okoli tega....pa čeprav se nihče iz tega ni nič naučil,odgovarjal pa še manj.

V bistvu samo za to,da se folk znova in znova opominja,da eni so naši,oni drugi pa niso naši...pa čeprav vsi slovenci.

@Boss 3/4 ali še več kar si napisal je,kot da bi opisoval leve...po moje je resnica za oboje nekje vmes,in imajo oboji drek za nohti.

Tukaj dober intervju...lepo razloži,kdo bremza spravo...k brez sprave nas bodo še naprej molzli.

Napisano
pred 45 minutami je Janez007 napisal:

Tole deljenje na leve in desne meni ne gre. Sprašujem se, kaj sem jaz? Levi ali desni? 2 koleni nad mano - stari starši so bili oboji manjši kmetje, eni hribovci na nadmorski višini 600 m (med vojno so zbežali pred Nemci za 2 leti v drug kraj), drugi blizu Ljubljane (med vojno na nobeni strani). Oboji katoličani. Enega pradedka in dva njegova sina so ubili partizani pred koncem vojne, eden od njih je bil vojaški pilot-partizan, drugi je tudi bil partizan, oba verna partizana.  Drugega pradedka so skoraj ubili Italijani, med vojno ni bil na nobeni strani (mogoče tudi zato, ker je bil invalid - nanj se je nekoč prevrnil voz).

V cerkev grem redko, zame so to igrice, nisem veren. Spoštujem pa to tradicijo, kulturo in predvsem se mi zdijo krščanske vrednote, naštete v 10-tih božjih zapovedih, zelo dobro izbrane. Če bi se jih vsi držali, bi bilo na svetu mnogo lepše, za vse. So univerzalne. Večino "vernikov", ki hodijo v cerkev, se jih po mojem ne drži. 

In potem gledam politike, desne "krščanske", ki zagovarjajo nekrščanske vrednote (sebičen kapitalizem), in leve, ki zagovarjajo krščanske vrednote (solidarnost).

Kaj sem? Po mojem malo desnega in malo levega. Hibrid.  :)   

Recimo pri meni je bil en nono (po očetovi strani) partizan, mitraljezec, poveljnik mitraljezcev,  ranjen v boju za osvoboditev Ljubljane. Prejel je tudi medaljo za hrabrost. Nona (njegova žena) je bila partizanska kurirka. Nosila je tudi hrano v gozdove pod Snežnikom. Drugi nono je bil tudi v partizanih.

No, sedaj pa, zakaj so se jim vsem  zamerili komunisti. Vsi so bili verni, kot veliko ljudi z podeželja takrat. Po pripovedi nonota-mitraljezca, so imeli tudi duhovnika v četi. Nekaj časa je bilo v redu. Ko so polit komisarji ugotovili, da velika večina partizanov hodi raje k njemu k maši, kot pa na njihovo "pranje možganov", je čez noč 'izginil". Veliko se jih je uprlo. No, nato je sledila močna  "politička nastava", mojega nonota so hoteli na vsak način včlaniti  med rdeče.

Ker jim je večkrat  rekel, da so navaden lumpen proletariat, je po vojni nasrkal.

Zaplenili so mu žago (predelovalnico lesa  -pred vojno je imel trgovino z lesom). Navkljub temu, da sta z nono aktivno sodelovala v boju, nista mogla do službe. Podobno je bilo pri mojem očetu. 

Zaradi nonota so ga imeli večkrat na Udbi, tudi on ni mogel dobiti dela. 

Zato je šel za par let delati v Italijo v tovarno tovornjakov Om Titano.

To so bili pravi "svinčeni časi". 

Sam sem "moral "obiskovati veronauk in maše, čeprav nisem veren. V bistvu sem ateist. Tako, da to, da sem proti levim, nima veze s tem, da desni tako propagirajo cerkev. 

V bistvu nisem za ampak proti levičarjem.

• Všeč 1
  • Ljubim 1

Napisano

Ampak zakaj, vedno, ko je taka debata se ven vlečejo stvari izpred 80 let in več. A dejansko nekateri še vedno mislite, da je to povezano s tem časom. A resno levica s programom temelji na dražgoški bitki. Jaz osebno tudi ne verjamem, da bi današnja desnica bazirala na kolaboraciji in domobranskih rabotah. Ne vem pa zakaj konstantno se ven vlečejo stvari iz neke pretekle zgodovine, ne pa da pogledamo tiste, ki so se zgodile nedolgo nazaj in prekleto močno vplivajo na trenutno življenje in seveda na prihodnost.

To je zame največji problem, ker na desnici vse pogosto ne želite živeti v sedanjosti, ampak bi radi obujali spomine in se šli neke pričevalce za dogodke, kjer pač ni nihče od protagonistov sploh še živ.

Levica in desnica je zgolj način kaj ti je v življenju bližje ali si bolj odprtosvetski ali bolj konzervativen pa ne bom govoril kaj je boljše, ker in eno in drugo ima pluse in minuse... 100% pa sem prepričan, da delitev na leve in desne ni delitev na partizane in domobrance. Ko bomo enkrat tole presegli, pospravili metuzaleme v muzej  se pa lahko gremo naprej.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Ne vem zakaj, ampak se mi vse bolj zdi, da bo v primeru teh volitev ravno to.

To je možno le, če bo nekdo izdal svojo volilno bazo, ki jo je najprej prepričal, da z JJ ne bo sodeloval. To je ta, ki je bil v konfliktu in polivan s solzivcem svoje čase. Če bo zasledoval samo osebni interes in je stranko ustanovil zgolj zaradi lastne koristi potem ja, Virant je bil vajenec za tak saltomortale.

Bo p ažvižgal le en mandat pa še tega verjetno ne celega, ker kdor koli gre v španovijo z SDS je na naslednjih volitvah pač politični mrtvak. 

Pa da vidimo kaj se bo zgodilo... Tokrat desnica rabi Pucka.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 52 minutami je Boss napisal:

To je možno le, če bo nekdo izdal svojo volilno bazo, ki jo je najprej prepričal, da z JJ ne bo sodeloval. To je ta, ki je bil v konfliktu in polivan s solzivcem svoje čase. Če bo zasledoval samo osebni interes in je stranko ustanovil zgolj zaradi lastne koristi potem ja, Virant je bil vajenec za tak saltomortale.

Bo p ažvižgal le en mandat pa še tega verjetno ne celega, ker kdor koli gre v španovijo z SDS je na naslednjih volitvah pač politični mrtvak. 

Pa da vidimo kaj se bo zgodilo... Tokrat desnica rabi Pucka.

Če se dobro spomnim je bilo v tistem obdobju tudi veliko politično motivirane provokacije, iz ene in druge strani, norcev iz ene in druge strani. Jaz bi ljudi namesto na leve in desne ločil na normalne in škodljive. 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 59 minutami je Boss napisal:

Ampak zakaj, vedno, ko je taka debata se ven vlečejo stvari izpred 80 let in več. A dejansko nekateri še vedno mislite, da je to povezano s tem časom. A resno levica s programom temelji na dražgoški bitki. Jaz osebno tudi ne verjamem, da bi današnja desnica bazirala na kolaboraciji in domobranskih rabotah. Ne vem pa zakaj konstantno se ven vlečejo stvari iz neke pretekle zgodovine, ne pa da pogledamo tiste, ki so se zgodile nedolgo nazaj in prekleto močno vplivajo na trenutno življenje in seveda na prihodnost.

To je zame največji problem, ker na desnici vse pogosto ne želite živeti v sedanjosti, ampak bi radi obujali spomine in se šli neke pričevalce za dogodke, kjer pač ni nihče od protagonistov sploh še živ.

Levica in desnica je zgolj način kaj ti je v življenju bližje ali si bolj odprtosvetski ali bolj konzervativen pa ne bom govoril kaj je boljše, ker in eno in drugo ima pluse in minuse... 100% pa sem prepričan, da delitev na leve in desne ni delitev na partizane in domobrance. Ko bomo enkrat tole presegli, pospravili metuzaleme v muzej  se pa lahko gremo naprej.

Jaz živim v sedanjosti, verjetno bolj kot marsikdo, ki živi le za spomine na ranjko jugo. Spoštujem partizanski boj in partizane. Vendar le tiste, ki se niso petljali z komunizmom (politiko). Ne maram pa cirkusa okoli tega.

Če se vrnemo v današnje čase.

Ne hodim v cerkev, ne podpiram "wilkomen" doktorjev, raketnih inženirjev. Ne podpiram , da se daje tako visoke  socialne transferje lenuhom- namesto, da se jih, če so delovno sposobnih prisili ,da nekaj naredijo dobrega za družbo in ne, da samo  čakajo na soc. pomoč. Tukaj bi bilo potrebno več kontrole. Ne podpiram raznih "nevladnih organizacij", ki to niso. Tisti nevladniki, ki kaj prispevajo, te absolutno da.

Ne maram korupcije (ne 10%, ne 15%). To bi bilo potrebno najprej raziskati in vse akterje pozapreti. Pa naj bodo levi, sredinski ali desni. Ne maram tistih, ki niso domoljubi. Ne maram tistih, ki razmetavajo naš skupen denar brezglavo. 

Če sem zaradi tega t.i. desničar, potem ok. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• imam identično, podložim eno dilco spodi da ne gre direkt na avto prag in to je to
    • kater letnik imaš
    • U, pa vi  imate vsi dvigalke v premium barvi. Eh, ne bo šlo. Ni vsaka rdeča barva- premium barva.😉   Jaz pa že nekaj let ne hranim gum več doma. Se dogovorim z mehanikom, ki jih hrani , pripeljem avto, on zamenja gume, jih tudi centrira. Staneme 10€. Ne da se mi več tega delati doma.  
    • Plazma za rezanje je čist nekaj drugega, s tistim sem se ukvarjal kot mladič v Iskrinem razvoju. Krasna leta.   Trombocitno plazmo za v kolena so mi pa v Artrosu tudi delali. Ampak nikoli nisem videl take mašinerije kot je na tvoji sliki.
    • Jaz živim v sedanjosti, verjetno bolj kot marsikdo, ki živi le za spomine na ranjko jugo. Spoštujem partizanski boj in partizane. Vendar le tiste, ki se niso petljali z komunizmom (politiko). Ne maram pa cirkusa okoli tega. Če se vrnemo v današnje čase. Ne hodim v cerkev, ne podpiram "wilkomen" doktorjev, raketnih inženirjev. Ne podpiram , da se daje tako visoke  socialne transferje lenuhom- namesto, da se jih, če so delovno sposobnih prisili ,da nekaj naredijo dobrega za družbo in ne, da samo  čakajo na soc. pomoč. Tukaj bi bilo potrebno več kontrole. Ne podpiram raznih "nevladnih organizacij", ki to niso. Tisti nevladniki, ki kaj prispevajo, te absolutno da. Ne maram korupcije (ne 10%, ne 15%). To bi bilo potrebno najprej raziskati in vse akterje pozapreti. Pa naj bodo levi, sredinski ali desni. Ne maram tistih, ki niso domoljubi. Ne maram tistih, ki razmetavajo naš skupen denar brezglavo.  Če sem zaradi tega t.i. desničar, potem ok.   
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.