Koga volit
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Pri CX-60 je boost takrat, ko res orenk pohodiš pedalko za plin… ali pa ko greš do kickdowna…
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
Mene, naključnega sprehajalca, je danes na Menini skoraj povozil en divjak. Sem odskočil. Vozilo je bilo premium rdeče kovinske barve, kokpit plemeniti les, feltne v višjih colah (kot bi rekel Bini), pa seveda nizkopresečne gume. Sicer sem nekaj vpil za njim, ampak je bil tako zaverovan v vožnjo s premium vozilom, da me ni šmerglal. Itak sem vedel, da pri šanku ga bom pa že ujel. In res je bilo tako. Edini zaplet je nastal v domu, kjer zaradi zaprtja Hormuške niso imeli več piva. Tako sva se zasilo potolažila z Unionom. -
Pri Hyundai hibridu delujeta oba, ko daš gas do konca. Tako da to ni samoumevno, kar si zapisal. Glede na tvoj zapis, bi potreboval kolko% je na 100km vožnje na baterijo. Potem pa bi lahko izračunal mediano na podatke o strošku. Ampak ok, tudi s stroškom goriva (pustimo el. igrače) si ugodn.
-
Tko prek palca: 27-33 kWh na el. pozimi, 22-27 kWh na el. poleti Bencin vklopi krepko preden baterija pade na 0%, npr pri 20% in potem ti se med avtocestnim jadranjem izklaplja bencinski motor in spet vklaplja elektriko, kjer je poraba pod 10kWh in zato imas skupno elektricno povprecje manjse. Bencinska poraba pa je okrog 8l+ +- 1l poleti/ pozimi. Predvsem pri visjih AC hitrostih poraba bencina skoči. Prvih 100km je poceni, recimo 40 km na el., 60 potem na bencin, kjer pa se obcasno vklaplja se elektrika.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.