Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hvala za dosedanje predloge in komentarje.

Kako so pa te variante (Ferodo, TSW, ...) primerljive z originalnimi - cenovno in performa?no? Katere plo??ice so sploh original gor?

Zaenkrat imam le z original zavorami izku?nje in bom tud le s temi lahko primerjal...

S firmo Zimmerman pa o?itno nima ?e noben izku?enj?

Ferodo so bolj mehke od originalnih (original ratajo s ?asom trde in za?nejo diski tresti,folk misli,da so diski zviti) in malo ve? ?rnega praha je na feltnh.Se pa nikoli ne pregrejejo tudi po velikih spustih. :bravo:

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Mam eno upra?anje. In sicer mi na M3 trese sprednja leva guma od hitrosti 90km/h pa do nekje 120 km/h. Tresenje je isto kot, da guma ni centrirana ampak to ni razlog, ker so gume nove in na novo centrirane. Ali je mo?no, da bi biu lahko zvit disk in se to podobno obna?a oz ?uti.

Hvala

Napisano

disk trese med bremzanjem, ne bi bilo pa prvi? da bi nova gume presko?ila in potem se 'odcentrira'. to se zgodi ko zamenja? in kmalu na polno bremza? in jo obrne na feltni.

Jaz bi ?el ?e enkrat pogledat gumo, potem pa optiko, ?e je guma ok

Da bi tebi obrnilo gumo te?ko verjamem, ni pa nemogo?e.

Men so se obrnile vse 4 gume. :blush: , kar se bo v manj kot tednu lahko spet ponovilo. :blush:

Ti poglej kaj je s polosovino, notranjim homokineti?nim ali pa zunananjem, lahko pa da je kak kon?nik volana lahko pa da je le?aj.

Lahko pa da ti trese kako drugo kolo in se vibracije tako prena?ajo, ne bi blo prvi?.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Mam eno upra?anje. In sicer mi na M3 trese sprednja leva guma od hitrosti 90km/h pa do nekje 120 km/h. Tresenje je isto kot, da guma ni centrirana ampak to ni razlog, ker so gume nove in na novo centrirane. Ali je mo?no, da bi biu lahko zvit disk in se to podobno obna?a oz ?uti.

Hvala

A ima? neoriginalna lita plati??a gor? ?e je odgovor "da", preveri ali slu?ajno potrebuje? centrirne obro?ke na sredinski luknji plati??a, ker je mo?no, da je ta luknja ve?ja od osnega zaklju?ka. ?e kolo ni ?isto v sredini vrtenja bo treslo kot zme?ano.

33112_1.png

Napisano

Al pa ?e je zvita feltna, pol je tud sranje.

Napisano

Guma je tresla ko sem imel zimske gume na jeklenih plati??ih in trese tudi zdaj ko imam original lita plati??a.

Res pa je, da mi je mojster, ki je menjal gume reku, da je feltrna skrivlena ompak jo mam na zadjem delu avta. Mo?no da je prej?ni lastnik zadel ob ka?en robnik in po?kodoval avto. dal sm ?e enkrat na brzino pregledat zglobe in osovino pa niso n? najdl, takrat je bila kao zimska guma jaj?asta in naj bi blo to krivo.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Men je pa v?eraj prav lepo zakuhala zadnja leva ?eljust, ki je vso pot do celja lepo dr?ala disk.... Sicer se ni kadilo, je bil pa po?teno vro?. Kaj lahko nardim? Plo??ice bom menjal, ker jih je samo se cca 2 mm 97000km. Ferodo, Lucas, TRW? kako pa cilinder prelaufat, da mi neha grabit in ali je treba diske podrejat, oz pobrusit?

thnx.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Ferodo so bolj mehke od originalnih (original ratajo s ?asom trde in za?nejo diski tresti,folk misli,da so diski zviti) in malo ve? ?rnega praha je na feltnh.Se pa nikoli ne pregrejejo tudi po velikih spustih. :bravo:

In kako ve?, da je to zaradi plo??ic in ne diskov? Dokler ne zamenja?, potem ve? :-)

Napisano

kako pa naj cilinder pregonim da ne bo ve? ?tekal, ?e je to to? Ker ?tifta oz vijaka sta lepo gibljiva.....

A Klokateer...

Napisano

A ro?no kej uporablja??

zelo malo. Parkiram vedno na ravnem. Saj sem vzel ven v?er plo??ice pa mal pregledu zadeve, nisem sicer nek expert ampak sem pa opazil ,da je glavni cilinder precej te?ko zlezu notr ko sem ga rinil.

A Klokateer...

Napisano

Najbr? zadnji? Ma jaz jo vsak dan mal po?latam ro?no. Je pa res, da mi ob?asno pri nizkih brzinah mal cvilijo bremze...

Napisano

Najbr? zadnji? Ma jaz jo vsak dan mal po?latam ro?no. Je pa res, da mi ob?asno pri nizkih brzinah mal cvilijo bremze...

Jao, sej sm vse napisu :P zadnja leva ?eljust mi je v?eraj dr?ala na poti nekih 80 km in dodobra pregrela disk in vse skupaj. Ko sem zve?er podrl zadevo sem videl, da je precej te?ko blo potegnit ?eljust nazaj oziroma bat notr porinit. Sicer vem da je normalno da gre bat te?ko notr sam tok pa tud ne. V soboto grem k mehaniku pa naj pove kaj je. Da mi ne bokje v makarski ?ez teden dni disk za?tekal....

A Klokateer...

Napisano

:blush::blush::blush: ups :)

Glej, da napi?e? kaj bo mehanik reku :)

ja ja...... kaj bo reku.... reku bo neki med 150 in 300 verjetn. Pa ? bo na konc. Tak je ?ivot.

A Klokateer...

Napisano

:-)bo ajvar pogledu oz. povedu. Zihr se da kej spalamudit ..

Ajvar je legenda ampak za tak ga ne bom sekiral. Itak ra?unam na ceno za plo??ice plus pir dva tri za delo, to ni neke panike. Edin ?e bo treba celo ?eljust odpret pa vse pre?istit in preluftat bo pa mal ve? dela.

A Klokateer...

Napisano

Meni se je zgodilo isto, na isti ?eljusti.

Kot prvo poglej ?e ti vzvod ro?ne povra?a nazaj do omejivca.

Poglej pod ??itno gumico bati?a, ?e je kaj rjasto je edina trajna re?itev demonta?a ?eljusti.

Potem samo parkrat potegne? vzvod ro?ne dokler bati? ne pade vn.

Bati? spolira?, notranjost ?eljusti o?isti? rje, vse dobro podma?e? in sestavi?.

Bati? je potrebno VRTET V DESNO, ker ga ubistvu za?ravfamo v mehanizem ro?ne.

?eljust na avto, odzra?it in to je to.

Zaenkrat mam mir :bravo:

Napisano

LC4 je vse povedal.

Napisano

Razdrli smo ?eljust, vse zarjaveno, po??etkano z biaxom, nova gumica cilindra, podrejani diski, nove plo??ice, dela. Bemti japonca k je vse tok nesramno prerustano, kar ni pleh karoserije. ?eljuge so en sam spomenik rje, prav tako nosilne roke... mah kaj bi govoru. :) Menda mam mir encajt.

A Klokateer...

Napisano

Razdrli smo ?eljust, vse zarjaveno, po??etkano z biaxom, nova gumica cilindra, podrejani diski, nove plo??ice, dela. Bemti japonca k je vse tok nesramno prerustano, kar ni pleh karoserije. ?eljuge so en sam spomenik rje, prav tako nosilne roke... mah kaj bi govoru. :) Menda mam mir encajt.

Mene vedno vpra?ajo na tehni?nem,ko pogledajo spodaj,?e je kupljena v Ljubljani?

Tako zaruznjena in niti stara ni!Res je vse in "rugine" spodaj. <_<

Napisano

Tok tok za italijanke..... :bravo:

Jap,sej moja je samo je tudi ruzna. :(

Napisano

Pol je siciljanka

A si ti tvojo sploh pogledal spodaj? :P

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Rekreiranje s kavo😝
    • Mojo CX-30 v prime line izvedbi si sedaj lastim malenkost več kot 6 mesecev. Glede na razvoj teme, sem se odločil, da še jaz povem za svtari, ki so mi na avtu všeč in stvari, ki mi niso najbolj. Avto ima sedaj nekaj več kot 5000km. Proti drugim forumašem je to malo, vendar hodim v službo peš.   Kaj mi je všeč (razen izgleda): - ergonomija in izgled notranjosti - avto je zelo tih v večini situacij - vozne lastnosti so dobre, avto se minimalno nagiba v ovinkih pri višjih hitrostih - všeč mi je upravljanje ekrana s koleščkom. - avto dobro pospešuje in ni bojazni za prehitevanje. - fizični gumbi za izklop piskanja in start/stop sistema - "teža" volana in njegova preciznost - Drago plastične obrobe - gretje(ročna klima). Ko začne gret greje na polno. Gumb za mešanje zraka imam sedaj pozimi nastavljeno na sredino, drugače je prevroče.   Stvari, ki mi niso všeč oz. bi se dale izboljšati z minimalnim vložkom: - zakaj je pri menjavi radijskih postaj na volanu 1-2s zamik s tem tečnim glasovnim opozorilom. Ali ne bi bilo bolje, če bi lahko šel hitro skozi postaje. - v vozilu pri notranjem kroženjem zraka (pre)hitro postane zatohlo, prav čutiš vlago v kabini. Sama klima je ok(navadna ročna). Ko nastavim moč pihanja, ter mešanja zraka za dane razmere, dela kot vsaka druga (ročna) klima - včasih traja predolgo preden prekliče zadnjo omejitev( piskanje vedno izklopim) - lane assist je moteč, ko se hočem čemu izognit in ne dam smerokaza - položaj stranskih ogledal oz. ogledalo na sovoznikovi strani. Preveč nazaj za moj okus, kar povzroča težave z nastavitvijo maksimalne vidljivosti. - ni slovenskega vodenja v navigaciji. Resno Mazda(in uvoznik), celotni vmesnik je preveden in niste mogli copy pastat enega fajla za slovenščino - pokrov prtljažnega dna(brez smart cargo). Tu so pa res šparali. En navaden "popndekl" oblečen v blago. Ko bi dali vsaj en pokrovček, ki gre v luknjo, kjer je kit za popravilo pnevmatik. Tako pa moraš paziti, da težjih predmetov ne daš gor preko luknje, ker se piga. Pozicionirat pa so jo morali ravno na mestu, kjer človek odloži večino stvar. Kasneje  sem kupil aftermarket gumi korito in je bolje. Ker občasno vozim plinske jeklenke, moram pazit, da gleda na obeh straneh preko luknje. Za primerjavo je moj Clio IV Expression za takratnih 9910€ s popustom imel pokrov iz umetne mase, spodaj pa nalepljen neke vrste recikliran filc debeline okrog 20mm. - škoda, da sam prtljažnik ni bolj štirioglat, da bi vsaj gume pri menjavi lažje šle not.   Če povzamem, sem z nakupom zelo zadovoljen in bi vozilo priporočil tudi drugim. So pa določene stvari, ko človek lahko samo reče "resno". Raje bi videl, da bi na kupca prevalili dodatnih 100-200€, kot pa šparanje na brezveznig stvareh.
    • Sicer se omenja, da bo 100kW dizel samo v kombinaciji z samodejnim menjalnikom, kar mi ni všeč, ampak, če dodajo zraven še štirikolesni pogon, bi tudi to pogoltnil.   Upam samo, da motor ne bo kak nafriziran litrski trivaljnik...
    • Mogoče prihaja nekaj, kar bi zate bilo zanimivo za zamenjavo Fukswagna   ...    Prihaja Fiatov novinec, ki ga bodo najbolj vzljubile družine AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI Na avtomobilskem salonu v Bruslju je Fiat predstavil velikoprostrosko zasnovani Qubo L, ki bo imel do 7 sedežev ter dizelske, bencinske in električne motorje.  
    • Baje, da bodo začeli Forde serijsko opremljati s 'šibedahom'.   Zato, da bodo tisti vosli, ko ga bodo kupili, imeli kam dat ušesa...       Pravkar mi sodelavec razlaga, kako mu je na Ford Courierju počila sprednja šipa. In stopi do našega FucksWagna, da mi pokaže in reče: - "Ja, prav tako kot tebi." Pogledam malo bolje in res, razpoka je vzporedno s spodnjim robom šipe, kakšna dva centimetra nad spodnjim robom. Iz kabine se sploh ne vidi, on je opazil, ko je ročno pral tisto koreto. Jaz pa šele, ko mi je on pokazal. Da bi kakšen kamenček tako nizko udaril, je že skoraj nemogoče, ker je v "zavetju" pokrova motorja in zaščiten z brisalci. Prej bi rekel, da prihaja do kakšnih napetosti, ko na šipo piha topel zrak, ker so zračniki narejeni tako, da piha na sredino šipe. In v tem mrazu je rob okoli mrzel, sredina pa vroča... Najbrž je utopično pričakovati, da bodo to upoštevali kot garancijo...   Ma, jebo ga da ga jebo stokrat da ga jebo pa FucksWagen...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.